as esu stora. pirma vaika gimdziau 91kg budama, pagimdziau greit ir be jokiu suvimu-plysimu.
apie antra baisu pagalvoti paskaicius apie storuju gimdyma.
mama mane gimde labai sunkiai, apie mamos mama isvis patylesiu kai plyso per visus galus, o vat mano tecio mama ir mano tecio senele gimde visos lengvai. per pora valandu ir dvinukus pagimde prosenele, ir senele teti didzcki taip pat, ir as taip pirma pagimdziau. Mano kraujo grupe 3. mano darugiu 3 gr. irgi gimde kaip is vadovelio
pries gimdyma truputi pasportuodavau, o per nestuma dariau Kegelio pratimus ir kiekviena diena po 1 val. vaiksciodavau, per gimdyma stengiausi kuo daugiau vaiksciot ir but vertikalioje padetija, manau tai padejo
del gimdymo nezinau, kas bepasakys ar butu lengviau, jei buciau buvusi nesportavus, bet pirmas gimdymas tai siaubakas kazkoks ir siuvant po kirpimo (mane be nuskausminimo jokio siuvo ir tikrai skaudejo) tai nekas gavos, akusere jau kelis kartus besiudama klause kokiu sportu uzsiimu ir tikriausiai jo neapleisdavau iki pat gimdymo... panasiai ir buvo o stai su antru jokio sporto be lengvos nestukiu mankstos neuzsiimu, tai ir nesiojimas, ir savijauta kitokia, bet tikrai abejoju, kad tai vien aktyvaus sportavimo metimo deka....
Na, aš tai buvusi plaukike. Presa turiu stipru ir manau, kad jis man pades lengviau isstumti vaika (kai paskaitau gimdymo istorijas, kad per stangas niekaip neisstumia, darosi keista-negi tas leliukas toks jau didelis balionas, kad neimanoma isstumti?). mama mano irgi buvusi plaukike, tai mane, sake, gydytojai gaude, nes akimirksniu isstume man tik labai nemalonus dabar pilvo raumenu tempimas prasidejes... Pilvukas sparciai dideja ir as kazkaip labai jauciu tuos raumenis... Vis tik turbut pagimdyti lengviau sportavusios (tik va jau plysiu gali neisvengti, nes kaip mama sake-jos turbut niekas nesustabdytu, kaip spustelejo, tai ir suplyso)..
QUOTE(Ingule20 @ 2008 03 22, 15:28)
Na, aš tai buvusi plaukike.
Darosi keista-negi tas leliukas toks jau didelis balionas, kad neimanoma isstumti?).
Darosi keista-negi tas leliukas toks jau didelis balionas, kad neimanoma isstumti?).
Na o man, kaip buvusiai plaukikei tas visai nepadejo. Ziaurus gimdymas buvo Beje del tu stumimu, plesimu ir t.t. labiau priklauso nuo fizinio sudejimo, kaulu (na genu). Vat buna kokia storuliuke, niekad nesportavusi pagimdo greit ir lengvai, ne nepajunta. O kita sportavus- tik per didziausius skausmus
Pirmo nėštumo metu nesportavau, o antrąjį nėštumą gana aktyviai praleidau: sportavau ir šiaip visur laksčiau, daug judėjau. Tai antras gimdymas daug lengvesnis buvo, bet ar sportas tam įtakos turėjo sunku pasakyti
Kai gimnazijoj su mergyckom nenoredavom sportuit per kuno kultura, tai mokytoja sakydavo "kaip jus vaikus gimdysit, kad tokios nesportiskos". Tai gal ir turi itakos tai, negaliu pasakyt
as pries nestuma buvau aktyvi sportininke ,bet gimdymas tai sunkus be galo buvo
niekada rimtai nesportavau, visada buvau storule, gimdziau 2 kartus - gana lengvai, pirmas per 4 val, antra syki, per 2 val:) su pirmuoju be jokiu skausmu 4 cm buvo atsivere, kai daktarka liepe jau eit i gimdykla, o su 2 - savaite pernesiojau, nuvaziavau "planiniam" gimdymui, o ten - 6 cm atsidarymas kiek teko girdet is buvusiu profesionaliu sportininkiu, visoms labai sunkus atsidarymas ir ilgas gimdymas buvo.
QUOTE(rrracka @ 2008 04 08, 09:46)
niekada rimtai nesportavau, visada buvau storule, gimdziau 2 kartus - gana lengvai, pirmas per 4 val, antra syki, per 2 val:) su pirmuoju be jokiu skausmu 4 cm buvo atsivere, kai daktarka liepe jau eit i gimdykla, o su 2 - savaite pernesiojau, nuvaziavau "planiniam" gimdymui, o ten - 6 cm atsidarymas kiek teko girdet is buvusiu profesionaliu sportininkiu, visoms labai sunkus atsidarymas ir ilgas gimdymas buvo.
Aš sportavau profesionaliai, 21 metus žaidžiau krepšinį, bet nepasakyčiau, kad gimdymai buvo ilgi ir sunkūs . Kadangi abu vaikai gimė labai dideli (pirmasis 4480 g, antrasis 4650 g), tai stiprūs raumenys tik padėjo išstumti ir nesuplyšti . Pamenu, net gydytoja nusistebėjo: "jūs turbūt labai daug sportavote, todėl viskas taip lengvai praėjo?"
Su pirmuoju sūnumi tikrai sunkiai atsidarinėjo gimdos kaklelis, labai daug skatino, bet kažkokių didelių skausmų nejaučiau. Tik reikėjo nemažai įdėti pastangų, kad išstumčiau vaikelį.
O su antruoju sūneliu net nežinojau, kad JAU gimdau . Važiavome toniukų užrašyti, o jau po 2 val. mažius gulėjo man ant pilvo. Superlengvai ir supergreitai, per 2 val. nuo atvažiavimo į GN . Dabar galiu drąsiai pasakyti, kad pirmąjį vaiką pagimdžiau, o antrasis gimė pats, su minimum mano pastagų .
pries nestuma sportavau apie 2 metus du kart per savaite, per nestuma sportus meciau, savijauta nekokia buvo, bet pagimdziau gan lengvai be plysimu, akusere sake saunuole matyt pasportavus, tad gimdyt lengviau, sake dabar mokink drauges kaip gimdyt gal ir yra siek tiek tiesos
Geras pilvo presas turetu padeti pagimdyti, bet greitas gimdymas yra rizikos veiksnys suplysti.