Įkraunama...
Įkraunama...

Kada gimdyti lengviau:

Na aš esu vidutinio kūno sudėjimo, moteriškos figūros, bet pati sūnelio, kuris svėrė 4420 g nepagimdžiau, nors visi laukė iki paskutinės minutės, darė cezarį – kliniškai per siauras dubuo, o draugė per pusę už mane kūdesnė pati pagimdė dukrytę beveik 5 kg, taip kad čia nieko negali žinot...
Atsakyti
Gimdant labai svarbu dubens plotis, bet ne to, kurį visi mato, o to vidinio, nesimatančio. Ir čia visiškai neturi reikšmės, esi plona ar stora, Žiūrint koks tas vidinis dubuo. Mano liesutė, siaurų klubų draugė pati pagimdė. O mano klubai -plačiausi (kalbu apie išorinius), o reikėjo cezario.
Atsakyti
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 18, 00:05)
gydytoja sakė per gimdymą, kad smulkesnės lengviau pagimdo, nes lengviau atsidaro dubens kaulai


blink.gif dubens kaulai neatsidarinėja. Atsidarinėja gimdos kaklelis. O nuo dubens vidinio matmens, kaip ezra ir sakė ir priklauso, išgimdys pati ar cezaris bus. Tas matmuo matojamas specialiu akušeriniu skriestuvu nuo gaktos sąvaržos iki kryžkaulio, berods 20 cm yra norma.
Atsakyti
As krepsiniui atidaviau 12 metu... Po gimdymo gavau 7 siules, nes niekaip raumenys nenorejo atsileist... Vat tau ir sportas sveikata:)))
Atsakyti
QUOTE(IndreL22 @ 2007 01 12, 15:09)
As krepsiniui atidaviau 12 metu... Po gimdymo gavau 7 siules, nes niekaip raumenys nenorejo atsileist... Vat tau ir sportas sveikata:)))



tai čia profesionalus sportas ax.gif

o mėgėjiškas manau tik į sveikatą ax.gif ir naudą ax.gif
Atsakyti
Auginu tris vaikučius, natūralūs gimdymai buvo labai lengvi ir greiti. Tai patys nuostabiausi momentai su pačias geriausiais prisiminimais.
Kai atvykau pirmą kartą gimdyti, gydytoja iškart pagyrė, kad labai tinkamai sudėta gimdymui.
Pirmas gimdymas buvo lengvas, truko apie 5 val., vaiko svoris 4450 g. Pati esu 171 cm ūgio. Nuo pirmojo nėštumo iki dabar visiškai nesportuoju.
Antrasis gimdymas – apie pusantros valandos, vaiko svoris - 4130 g, gimdymo palatoje buvau jau su 7 cm atsidarymu.
Trečiasis gimdymas truko apie 1 val. 40 min., vaiko svoris - 4410 g. Atvažiavau į Konsultacinį centrą neįtardama, kad jau prasidėjusi gimdymo veikla, tada atsidarymas jau buvo 8 cm. Gimdymo metu gydytojas minėjo, kad esu labai stipri.
Sportuoti sporto mokykloje pradėjau nuo 7 m. Intensyviai ir aktyviai sportavau apie 17 metų. Sportinės karjeros viduryje būdavo po 2 treniruotes dienoje, savaitgaliais varžybos, sezonų metu stovyklos.
Manau, kad intensyvus, meistriškumo srities sportas, geri fiziniai duomenys ir įgytos savybės labai palengvino gimdymo eigą. Aktyviai sportuojant, fiziniai duomenys ir laikysena būna visiškai kitokia negu nesportuojančių. Dėl gimdos kaklelio gimdymo metu jokių problemų nebuvo (manau, kad tai labiau paveldimi dalykai).
Manyčiau, kad epizodiniai sportavimai prieš nėštumą, nėštumo metu veikia tik kaip sveikatinimo, užimtumo bei geros nuotaikos palaikymo forma, bet jokios įtakos neturi jūsų susiformavusiems fiziniams duomenims.
Atsakyti
Mano patirtis labai panaši į RVJ: daugiau nei 10 metų atiduota aktyviam sportui (iš esmės jo dar ir nenutraukiau, jau po pirmo vaikučio gimimo Lietuvos čempionatuose dar dalyvaudavau, tik va dabar pametinukai ir statybiniai rūpesčiai neleidžia prie rimtesnių užsiėmimų sugrįžti), bet visi trys gimdymai greiti ir lengvi, nors visi vaikučiai gimė virš 4kg. Tiesa, per pirmą gimdymą nieko apie mano sportus nežinojusi akušerė iškart konstatavo "Sportininkės tarpvietė" ir turbūt labiausiai dėl to buvau prakirpta, o vėlesnius du gimdymus kirpimo iš anksto atsisakiau ir pagimdžiau be plyšimų.

Nėštumo metu aktyviai nesportavau, bet įprasto aktyvaus gyvenimo būdo pakeisti negalėjau: ilgi (iki 20km per dieną) pasivaikščiojimai (pirmagimio gimdyti taip ir išvažiavau iš eilinio pasivaikščiojimo pajūriu), baseinas, jokių liftų (už ką kažkodėl labai gaudavau barti nuo gydytojų)... Kuo man sportas padėjo gimdant? Sugebėjimu susikoncentruoti į tikslą, paskirstyti jėgas, net ir sunkiausiais momentais girdėti aplinkinių patarimus...
Atsakyti
Kiek zinau, kuo daugiau sportuji, tuo sunkiau gimdai. As gimdziau sunkiai ir ilgai, esu daug sportavusi, o vat mano sese ir drauge, kurios nebuvo sportavusios, pagimde greitai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sportas sportui nelygus, na jei šaškėm žaidi tai... lotuliukas.gif . Na žinau kad dviratininkėm ir irkluotojom tikrai sunku gimdyti (ilgai irklavau, turiu 2 vietą jaunių olimpiadoje ir meldžiuosi, kad per 10m TEN visi raumenys būtų apnykę), dabar turiu diiiiidelį viršsvorį, bet tai nereiškia, kad neturiu pilvo preso ar raumenų, priešingai, turiu net ir per daug verysad.gif , Nėštumo metu nežinau, kaip kitoms bet man buvo diagnozuota:SKIRIASI raumenys, velnias iš pat pradžių net nesupratau, kaip tai? Kaip raumenys gali skirtis? Na skausmas grynai nuo skrandžio iki bambos buvo nerealus, ištisą parą geldavo, ai kažkaip net nežinojau kas tai-nerūpėjo dabar žinau verysad.gif Juosmuo pas mane labai trumpas, gal sakau dėl to?priaugau per nėštumą 5kg (tai normalu, kai daug viršsvorio), taigi ne nuo to.
Dar tariausi su gydytoja ar man papildomai reikia sportuoti, ji tik nusijuokė- išsiklausinėjo apie mano dienotvarkę ir priešingai net uždraudė tiek daug judėti, o dėl baseino- pasakė kad jis gerai toms kurios išėjusios į dekretines mažiau juda, mano atveju tai negresia nes dar tik 8 mėnesis aš dar neturiu kada ilsėtis, o ir vėliau paskaitos ir visa kita... Gydytoja ištisai reikalauja- nelėkite taip, sulėtinkite gyvenimo tempą, patausokite save.
Atsakyti
sesuo sportavo prieš gimdymą 5 metus, gimdė labai sunkiai ir ilgai, aš nesporavau, gimdžiau 11 val, pasak gydytojos - gimdymas lengvas
Atsakyti
na va, sportavau 12 metu, o pasirodo visai nieko chia nepades ir tikrai ne shashkem zhaidzhiau biggrin.gif mano lelius jau didelis labai, tai tiesiog tikiuos kad naturaliai gimdyt nereiks ir nekankins manes bei leliaus ir darys cezary smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 01 21, 12:06)
Nėštumo metu nežinau, kaip kitoms bet man buvo diagnozuota:SKIRIASI raumenys

Vat apie besiskiriančius raumenis ir tai, kad pirmą nėštumą pilvo presas trukdė augti pilvukui, todėl labai stipriai buvo spaudžiami ir išstumdyti vidaus organai, aš jau pamiršau doh.gif ... Bet tai buvo tik pirmą nėštumą... Be to labai padėjo speciali pilvuko raumenų tempimui skirta mankštelė, kurios mokė akušerė. O pristabdyti lėkimą, palepinti save manęs gydytoja taip pat ištisai prašė visus nėštumus, bet tai matyt ne mano būdui...

P.S. Mano sporto šaka susijusi su ilgų nuotolių bėgiojimu/slidinėjimu, bet ir dviračius be galo mėgau - per metus dviračiu nuvažiuotas atstumas dažnai viršydavo 10 tūkst. km.
Atsakyti