Įkraunama...
Įkraunama...

Kada gimdyti lengviau:

QUOTE(Iva @ 2005 04 18, 17:56)
aha taip buna, bet profesionalios sportininkės sunkiau gimdo tikrai ne dėl raumenukų, o dėl papildomai vartotų preparatų, buvusiu traumų ir būdingų kai kurioms sporto šakom profesinių pokyčių ir įpatybių. Dėl tų pačių problemų sunkesnis ir nėštumas gali but. Ir aplamai dydysis sportas sveikatos nepriduoda mirksiukas.gif bet kaip ir visur buna išimtys smile.gif

na pzv. baletas- na ne sportas, bet panašu, preparatų per daug jos nevartoja, bet į balerinas neima bet ką, juo labiau ne visos aukštumų pasiekia, ten reikalingą tam tikrą konstituciją, kad siauri klubai butu, kas svorio mažai ir t.t. Žinoma jos sunkiau gimdo, o daugumai ir cezario prireikia, kaip ir daugumai moterų su labai siaurais klubais.

Va as esu is tu moteriu, pas kurias labai siauri klubai ir tikrai pagal fizinius duomenis buciau tikus i balerinas, bet pagimdziau pati 3.776kg mergaite. Pries nestuma kokius 5 metus sportavau, lankiau lengvaja atletika, nestumo metu lankaiu baseina. Gimdymas nebuvo sunkus. Nors ir svorio buvau priaugus net 20kg.
Atsakyti
QUOTE(Iva @ 2005 04 16, 01:37)
biggrin.gif  nunu, nesamonė, kur presas o kur gimdymo takai? nebent cezarį darė ir prapjaut negalėjo tongue.gif Dar vienas dalykas sportas sportui nelygus, tai irgi turi įtakos.

aš visą gyvenimą sportavau, na pertrauką padariau kai pirmą vaiką pagimdžiau porą savaičių gal ir dabar ta pati darysiu smile.gif 

apie sportą nėštumo metų daug parašyta yra čia

o apie gimdymą galiu pasakyti štai ką. Aišku gimdymas yra neprognozuojamas dalykas ir ne viskas priklauso nuo to sportavusi ar ne, bet dėl vieno turbut nieks nesiginčys, kad sportuojančios ištvermės tikrai daugiau turi, kas labai didelis pliusas gimdymo metu, taip pat pačiam stumimo procese presas labai padeda todėl pagal statistiką sportuojančioms žymiai mažiau būna komplikacijų gimdymo metu, mažiau prireikia replių ir panašių dalykų.

Nu nezinau nezinau, Iva g.gif Del istvermes, kurios labiau turi, tai galima butu ir pasigincyti cool.gif Nebent tu turi aumeny istverme begime, plaukime ar dar kokioj sporto sakoj, bet turbut ne gimdyme.... skausmo istverme. Jau cia sportas tikrai turbut ne prie ko ax.gif
Atsakyti
pries nestuma gana intensyviai sportavau, o va nestumo metu ne, nes gydytoja neleidzia, o ir pati pritingiu. Siaip sako, kad sportuojanciosn estumo metu turi didesne istverme ir raumenys stipresni ir tt. Sportas pries nestuma nemanau, kad turi dideles reiksmes g.gif kaip kad man dabar bus 9 men be sporto kaip ir nesportavusi..
Atsakyti
Aš pati nebuvau sportavusi tik su vyru dviračiais važinėdavom ir pagimdžiau normaliai. Kadangi vaikas buvo didokas, teko kirpti ir kai akušerė jau siuvo, klausė ar daug važinėjau dviračiu, kadangi kietoki raumenys buvo ir jai sunku buvo siūti.
Atsakyti
Na, aš prieš pirmą nėštumą buvau sportavus 1,5 metų karate. Pirmus du nėštumo mėnesius dar lankiau treniruotes, po to jau nebelankiau, nes vyras buvo labai išsigandęs, kad gali kas nors negero atsitikti. Valgymo įpročiai išliko tokie pat dideli kaip ir sportuojant, o aš buvau atsipalaidavusi ir net negalvojau, kad ir nėščiai būnant negalima per daug valgyti. Priaugau 24 kg doh.gif . Galbūt dėl to gimdymas buvo sunkokas. Gimdžiau apie 18 valandų. Nejaučiau jokių sarėmių, tik vandenys nubėgo, tai ir nuvažiavau į gimdymo namus. Kaklelis vėrėsi labai sunkiai. Leido skatinamuosius, kad sarėmiai atsirastų. O kai jau atsirado, tai buvo nežmoniškai skausmingi cry.gif . Be to, gydytoja sakė, kad labai jau presas nestiprus ir dar paklausė, kiek atsilenkimų padarydavau anksčiau. O sportuodama aš jų nemažai padarydavau. Tad mane tas klausimas netgi nustebino blink.gif . Tad ir suprask tą sporto įtaką...

Beje, nėštumas tai buvo labai lengvas - jokių vėmimų, skausmų, nors nemanau, kad tai nuo sporto priklauso, gal daugiau paveldimumas čia turi įtakos.

Galvoju, kad ir esant nėščiai reikia palaikyti fizinį aktyvumą (aišku ne karate lygio) - va tas tikrai turi turėti įtakos.
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2005 04 13, 16:05)
Tada daktare viena pasake, jog turint gera pilvo presa ir nesiojant kudiki pirma karta, pilvui augant presas nenori leisti jam plestis. Tada leliukas ar pilviukas patiria pasipriesinima ir del to kila tokios problemeles. Nors... tai laaabai jau individualiai!

va man irgi taip pasake blink.gif , nes visa pirma puse nestumo pastoviai maude pilva. na labai as suabejojau tuo jos pasakimu...
as nesportininke, bet metus pries pastojant gana intensyviai sportavau (aerobika, treniruokliai), nescia i baseina ejau.

nezinau ar del pasportavimo, ar del to kad kursuose ismoke stumti, bet pats stumimas tai man labai lengvai ir greitai gavosi - nespejau ne isijausti biggrin.gif
Atsakyti
įdomu, o kaip gimdo moterys turinčios nemažą antsvorį ????????
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2005 08 03, 13:11)
įdomu, o kaip gimdo moterys turinčios nemažą antsvorį ????????

O kaip jos gali gimdyt? Gimdo kaip ir visos, stanginasi, stumia, pagimdo mirksiukas.gif
Prieš neštumą nebuvau sportavusi gal kokius 5 metus, turėjau gražų apvalų pilvuką dar iki neštumo nestuke.gif biggrin.gif (teisa neturėjau labai didelio antsvorio, nors šiokį tokį tikrai turėjau), bet pagimdžiau ganėtinai greitai, nuo pirmų sąremių ir vaiką padėjo ant pilvo - apie 11 val, iš jų skausmingų sąremių - apie 3 val (na sąlyginai skausmingų), stumimas - apie 10-15 min. cool.gif
Mano draugė prieš neštumą svėrė apie 86 kg (prie 174 cm ūgio, šiaip atrodo labai didelė moteriškė blush2.gif ), pirmą pagimdė tik per cezarį nes vaikas buvo labai didelis - virš 5 kg, antrą - mažesnį pagimdė laaabai greitai - per 4 valandas - ir ganėtinai lengvai.
Atsakyti
profesionalios sportininkes gimdo sunkiau, ir plysta dazniau.o sportavusios del saves, tikrai nestumo metu geriau jauciasi ir lengviau gimdo. bet kaip ir visur buna isimciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2005 04 18, 16:28)
Per nėštumą sportavau nuo 5 mėn. beveik iki pabaigos, tik paskutinę savaitę jau nėjau. Stūmimas man buvo lengvas, netrūko iniciatyvos, jau net stabdė smile.gif Bet pati gimdymo veikla buvo labai lėta, kaklelis atsidarinėjo taip po truputį, kad prireikė skatinamųjų, o kai buvo atsidaręs 5 cm - ir epidūrinio nuskausminimo (beje, važiuodama gimdyti, buvau nusiteikusi apsieiti be jo, norėjau kuo natūraliau). Taigi sunku pasakyti, kiek tas sportas turėjo įtakos, nežinau, kaip būtų buvę, jei nebūčiau nėščia sportavusi. Bet dėl vieno esu tikra visiškai - per nėštumą sportas turi įtakos gerai nuotaikai, be to, ir svorio mažiau priaugi.

o gal gali parasyti, ka sportavai? nuo ko pradejai, kokius pratimus darei, o ar plaukojai? Noreciau paplaukioti, bet trenere sako reikia gauti rekomendacija is gydytojo. Ka patartumete pasportuoti.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2005 04 19, 14:01)
Va as esu is tu moteriu, pas kurias labai siauri klubai ir tikrai pagal fizinius duomenis buciau tikus i balerinas, bet pagimdziau pati 3.776kg mergaite. Pries nestuma kokius 5 metus sportavau, lankiau lengvaja atletika, nestumo metu lankaiu baseina. Gimdymas nebuvo sunkus. Nors ir svorio buvau priaugus net 20kg.

Klubu ir dubens apimtis gali buti skirtinga.Siauri klubai nebutinai turi reiksti siaura dubeni,kas apsunkina gimdyma.
Nezinau,kiek tame tiesos,bet girdejau,kad sportuojant gimdos kaklelis sutvirteja ir gimdant jis del to sunkiau atsidaro.
Plaukiojimas,man rodos,tik i nauda smile.gif
Atsakyti
As pries nestuma labai intensyviai sportavau, nestumo metu - sportavau, bet neintensyviai. Taigi, - gimdymas buvo LABAIIII varginantis ir nemanau, kad pati gimdymo veikla nuo to prilauso. BET.... po gimdymo mano formos labai greitai sugrizo i savo vietas. As neturejau jokiu problemu su atsikisusiu pilvu - vaikui 3.5 men, o as jau plokscia, kokia ir buvau... Ir man gydytoja sake, kad toks greitas atsistatymas - ne tik genu dovana, bet ir sporto. ax.gif
Atsakyti