iki ir visa sportavau lengvai - baseinas, joga, vaiksciojimas.... gimdziau pakankamai lengvai ( mano akimis). manau, didziausia itaka is to, ka galima padaryti, daro tarpvietes raumenu stiprinimas - taip kad Kegelio pratimus daryti, daryti ir dar karta daryti!!!
aš prie stambesnių buvau, tai kojų išskėtus ilgai negalėjau laikyti o gyd. vis barė, kad ją spardau... šįkart galvojau būsiu prie kūdesnių, bet priaugau dar daugiau kg, tai neįsivaizduoju kaip tas kojas išlaikysiu išskėtus taip ilgai, jeigu reikės, ir aplamai, kodėl kitoms per kaklelio atsivėrimą leidžia vaikščioti, o man liepė nuo pat skatinimo pradžios gulėti visą laiką, galvojau, tikrai pragulos atsiras išgulėjus 7 val. ar 8 val., jau net nepamenu
Papildyta:
aš Kėgelio pratimus irgi darau jau porą mėnesių kasdien po kelis kartus, kai tik prisimenu ir tada dariau,
Papildyta:
aš Kėgelio pratimus irgi darau jau porą mėnesių kasdien po kelis kartus, kai tik prisimenu ir tada dariau,
QUOTE(Jureka @ 2012 07 19, 12:15)
aš prie stambesnių buvau, tai kojų išskėtus ilgai negalėjau laikyti o gyd. vis barė, kad ją spardau... šįkart galvojau būsiu prie kūdesnių, bet priaugau dar daugiau kg, tai neįsivaizduoju kaip tas kojas išlaikysiu išskėtus taip ilgai, jeigu reikės, ir aplamai, kodėl kitoms per kaklelio atsivėrimą leidžia vaikščioti, o man liepė nuo pat skatinimo pradžios gulėti visą laiką, galvojau, tikrai pragulos atsiras išgulėjus 7 val. ar 8 val., jau net nepamenu
juk gulint dar labiau leteja veikla... manes neskatino, bet vis liepe vaiksciot, judet... kiek galima maziau lovoj but... na ir pati jausdavau, kad atsigulus lyg saremiai ne tokie skausmingi.. reiskia - maziau ir efektingi... ar sunku ta skatinamuju lasine duot i ranka ir leist gimdyvei pasivaiksciot?... ir tas dirbtinis koju sketimas? nu juk nepatogu taip... nenaturalu... gal kada daeis akuserems, kad gimdymas kaip gamta diktuoja ( kai gimdyve juda, kai pati renkai patogia gimdymo pozicija) yra daug maloniau ir gimdyvei, ir daug maziau komplikaciju taip buna....
Nesportavau, o nėštumo metu dar buvo komplikacijų, teko gulėti pora savaičių, bet pagimdžiau labai lengvai ir greitai.
nesportavau, gimdžiau įvairiai. Paskutiniais gimdymais esu labai patenkinta, o buvau jau pagimdžiusi kelis vaikus ir tikraai be formos
Su pirmu vaiku - sportavau, pradejau nestuma be antsvorio - gimdziau normaliai, gal net reikia pasakyti - labai lengvai, juk pirmas kartas...
Su antru vaiku - turejau siokio tokio antsvorio nestumo pradzioje , nesportavau, per nestuma priaugau 2 kg (!!!), tad antsvorio kaip ir nebeturejau - pagimdziau labai greitai ir lengvai...
Dabar, laukdamasi trecio, sportuoju tik tiek, kiek paskui 2 vaikus lakstau, priaugau apie 6 kg., paziuresim, kaip gimdysiu...
Bet kol kas patirtis rodo, kad labiau priklauso nuo to, kokia poza ir su kokia pagalba moteris gimdo, kiek ji visapusiskai pasiruosusi paciam gimdymui, o ne nuo to, kiek sportavo ar ne, kiek priaugo ar ne...
Su antru vaiku - turejau siokio tokio antsvorio nestumo pradzioje , nesportavau, per nestuma priaugau 2 kg (!!!), tad antsvorio kaip ir nebeturejau - pagimdziau labai greitai ir lengvai...
Dabar, laukdamasi trecio, sportuoju tik tiek, kiek paskui 2 vaikus lakstau, priaugau apie 6 kg., paziuresim, kaip gimdysiu...
Bet kol kas patirtis rodo, kad labiau priklauso nuo to, kokia poza ir su kokia pagalba moteris gimdo, kiek ji visapusiskai pasiruosusi paciam gimdymui, o ne nuo to, kiek sportavo ar ne, kiek priaugo ar ne...
Atsipalaidavus ir su gera nuotaika geriausia gimdyti,nes tada organizmas gamina oksitocina ir lengvai kaklelis atsidarineja. Nereikia skatinamuju. Cia savo patirtim kalbu:)atvaziavau beveik su 10cm:)
Manau, kad turi įtakos tik klubai. Juk jei klubai per siauri, tai net ir mažą vaikiuką gimdo sunkiai ...
Nesportavau. Liekna savęs nelaikau, atvirkščiai - gal kiek sultinga gimdymas buvo lengvas.
pries nestuma buvau truputi apsileidus(pastorejus).
gimdziau lengvai ( nors tada taip neatrode)tik 8.5val.
gal sunkumas buvo stumti,nes vaikas gime tikrai didelis,o as pagal sudejima smulki
tai gal priklauso ne nuo sportavimo,o pagal kuno sudejima
gimdziau lengvai ( nors tada taip neatrode)tik 8.5val.
gal sunkumas buvo stumti,nes vaikas gime tikrai didelis,o as pagal sudejima smulki
tai gal priklauso ne nuo sportavimo,o pagal kuno sudejima
Porą metų prieš gimdymą nieko nesportavau, tik karts nuo karto darydavau lengvą makštelę. Prieš tai gan rimtai užsiiminėjau sportu. Turėjau šiokį tokį presą, bet tikrai ne 'sixpack' Dabar prisimenant gimdymą, sakyčiau buvo ne toks jau sunkus, be nuskausminimo, tetruko 7 val.
Esu nedidute, smulkute, bet klubai nera siauri, tai tikiuosi, kad tai pades gimdant