vija, 15 Bal 2005 - 06:30, parašė:
vija, 15 Bal 2005 - 06:30, parašė: ![]()
Giminaitė, profesionali sportininkė, turėjo nuostabų pilvo presą. Gimdė labai sunkiai, vaikas niekaip negalėjo prasikasti gimdymo takas. Gydytojai sakė, kad tai dėl kietų pilvo raumenų.

aš visą gyvenimą sportavau, na pertrauką padariau kai pirmą vaiką pagimdžiau porą savaičių gal ir dabar ta pati darysiu

apie sportą nėštumo metų daug parašyta yra čia
o apie gimdymą galiu pasakyti štai ką. Aišku gimdymas yra neprognozuojamas dalykas ir ne viskas priklauso nuo to sportavusi ar ne, bet dėl vieno turbut nieks nesiginčys, kad sportuojančios ištvermės tikrai daugiau turi, kas labai didelis pliusas gimdymo metu, taip pat pačiam stumimo procese presas labai padeda todėl pagal statistiką sportuojančioms žymiai mažiau būna komplikacijų gimdymo metu, mažiau prireikia replių ir panašių dalykų.
Iva, 16 Bal 2005 - 00:37, parašė:
Iva, 16 Bal 2005 - 00:37, parašė:
nunu, nesamonė, kur presas o kur gimdymo takai? nebent cezarį darė ir prapjaut negalėjo
Dar vienas dalykas sportas sportui nelygus, tai irgi turi įtakos.

Iva, neturiu supratimo, kiek čia tiesos. Taip jai išaiškino gimdymą priimantys medikai.
Nors šiaip esu ne kartą skaičius, kad profesionalios sportininkės sunkiai gimdo. Nežinau, kame priežastys.

vija, 18 Bal 2005 - 08:15, parašė:
vija, 18 Bal 2005 - 08:15, parašė: ![]()
Iva, neturiu supratimo, kiek čia tiesos. Taip jai išaiškino gimdymą priimantys medikai.
Nors šiaip esu ne kartą skaičius, kad profesionalios sportininkės sunkiai gimdo. Nežinau, kame priežastys.
Sako,gimdos kaklelis sunkiau atsidarineja...Bet galbut tai ne taisykle.
Mano drauge sportavusi...as-ne...Gimdem vienodai.Pirmas gimdymas truko abiem 9 val.
vija, 18 Bal 2005 - 00:15, parašė:
vija, 18 Bal 2005 - 00:15, parašė: ![]()
aha taip buna, bet profesionalios sportininkės sunkiau gimdo tikrai ne dėl raumenukų, o dėl papildomai vartotų preparatų, buvusiu traumų ir būdingų kai kurioms sporto šakom profesinių pokyčių ir įpatybių. Dėl tų pačių problemų sunkesnis ir nėštumas gali but. Ir aplamai dydysis sportas sveikatos nepriduoda

na pzv. baletas- na ne sportas, bet panašu, preparatų per daug jos nevartoja, bet į balerinas neima bet ką, juo labiau ne visos aukštumų pasiekia, ten reikalingą tam tikrą konstituciją, kad siauri klubai butu, kas svorio mažai ir t.t. Žinoma jos sunkiau gimdo, o daugumai ir cezario prireikia, kaip ir daugumai moterų su labai siaurais klubais.