QUOTE(EGLUCIUKE @ 2010 11 17, 12:29)
Sveikutes, na kaip as noreciau pasidaryti tokia fotosesija, na bet mano kunas toli grazu netobulas, nes pilvuka turiu sioki toki Na aisku kaip itraukiu, tai nieko baisaus Bet ar galima kazkaip ta maskuoti manau???? Gal kas papasakosi, kaip vyksta visas procesas, na susitarimas, atejimas fotografuotis, ka reikia daryti ir pan
Paskaičiau pasisakymus šioje temoje ir galiu padaryti išvadą, kad daugelis neįsivaizduoja kas yra ta erotinė fotosesija arba aktas. Jau nekalbu apie įvairias "blevyzgas".
Esu fotografas, todėl žinau, kad erotinė fotografija - vienas sudėtingiausių fotografijos žanrų dėl savo subtilumo, gebėjimo atskleisti kūno grožį. Be to, jei modelis yra neprofesionalas, tuomet labai svarbi užduotis fotografui - rasti bendrą kalbą, sukurti tokią atmosferą, kad modelis galėtų atsipalaiduoti.
Atsakysiu į EGLUCIUKE's klausimus.
"Idealus kūnas" yra labai subjektyvi sąvoka. Todėl mažiau reikia kreipti dėmesį į "nedidelį pilvuką" ar kitus "trūkumus". Visų pirma dėl to, kad erotinė fotosesija yra rengiama dėl savęs, sau ir patiems artimiausiems žmonėms. Todėl noras atrodyti kitaip nei esi iš tikrųjų gal ir suprantamas, tačiau... Visada yra galimybė Photoshop'u "nusiurbti riebaliukus" ar "padidinti krūtinę". Tačiau tai galėčiau pavadinti nesąžinga fotografija. Mano galva, nuotraukų koregavimo programos reikalingos pakoreguoti šviesą, šešėlius, spalvas ir kitus su tuo susijusius dalykus, bet tikrai ne kūno linijas.
Kitas klausimas buvo "kaip viskas vyksta?". O vyksta gana nesudėtingai. Pirmiausia modelis ir fotografas turėtų pabendrauti, pakalbėti apie tai, ko modelis nori ir tikisi iš fotosesijos. Tuomet suradus bendrą kalbą ir aptarus fotosesijos scenarijų ir pan., susitinkama ir fotografuojamasi. Paprastai fotosesiją geriau pradėti ne nuo erotikos, o nuo "paprastų" pozavimų, kad modelis labiau prisprastų ir pasitikėtų fotografu. O jau po to galima mėginti įgyvendinti ir pagrindinį sumanymą. Yra buvęs atvejis, kuomet modelis į erotinę fotosesiją atėjo netinkamos tokiai progai nuotaikos, todėl fotografavimą teko perkelti kitai dienai. Tada nuotaika buvo visai kitokia, ir nuotraukos gavosi puikios.
Tikiuosi, kad išsamiai atsakiau į klausimus.
Mielai pasidalinsiu savo patirtimi fotografijos srityje.
Sėkmės visoms ir visiems.