Mamytes, o jusu vaikuciams sergantiems BA, dare mantu tyrima del tuberkuliozes?
Ar daro tokiems maziukams kaip 2.5 metu vaikiukams?
Nes maniskiui tai dare, tad noriu suzinoti.
Sveikos mamytes ,mano keturiu metuku panelei irgi nustatyta lengvos formos bronchine nealergine astma,kolkas geriam singulair ir paumejimo metu purskiam ventolina,taciau daktare mano,kad reikes visdelto naudoti hormonini flihotide.Gal galit patart ilgiau vartojancios si vaista ar jauciasi koks nors salutinis poveikis,esu girdejusi kad nuo hormoniniu vaistu vaikuciai pradeda storeti.Labai tikiuosi su jusu visu patarimais sirgsime nors siek tiek linksmiau
QUOTE(olvena @ 2008 11 14, 21:08)
Sveikos mamytes ,mano keturiu metuku panelei irgi nustatyta lengvos formos bronchine nealergine astma,kolkas geriam singulair ir paumejimo metu purskiam ventolina,taciau daktare mano,kad reikes visdelto naudoti hormonini flihotide.Gal galit patart ilgiau vartojancios si vaista ar jauciasi koks nors salutinis poveikis,esu girdejusi kad nuo hormoniniu vaistu vaikuciai pradeda storeti.Labai tikiuosi su jusu visu patarimais sirgsime nors siek tiek linksmiau
maniškė nuo jo ne storėt pradėjo, o augti nežmoniškai
Absoliučiai jokio šalutinio poveikio, nors hormonai naudojami jau netoli 4 metų pastoviai
Šiaip, vis dėlto tai yra naujos kartos vaistai, kurie realiai veikia tik plaučius Aišku, aš negaliu sakyti, kad tai arbatėlė, bet... Šalutinis poveikis greičiausia pasireiškia tik labai nedaugeliui žmonių, kaip ir bet kokių kitų vaistų
Anksčiau, vaistų poveikis būdavo žymiai stipresnis, nes visų pirma, buvo didesnės dozės, visų antra veikimo pats principas buvo kitoks, todėl ir tokių šalutinių poveikių kaip storėjimas būdavo daugiau
Šiaip, vis dėlto tai yra naujos kartos vaistai, kurie realiai veikia tik plaučius Aišku, aš negaliu sakyti, kad tai arbatėlė, bet... Šalutinis poveikis greičiausia pasireiškia tik labai nedaugeliui žmonių, kaip ir bet kokių kitų vaistų
Anksčiau, vaistų poveikis būdavo žymiai stipresnis, nes visų pirma, buvo didesnės dozės, visų antra veikimo pats principas buvo kitoks, todėl ir tokių šalutinių poveikių kaip storėjimas būdavo daugiau
QUOTE(Barikada @ 2008 11 14, 23:18)
maniškė nuo jo ne storėt pradėjo, o augti nežmoniškai
Sveiki, mano sunui gydytojai sako kad irgi panasu i BA, nes antras ruduo, o naktimis kosa sausai. Siais metais vel geriame singulair ir zyrtec. Sunus pradejo storeti, kazkaip man atrodo, kad staiga, nes iki siol buvo prie plonesniu vaiku. Kazi ar negali buti vaistu itaka?
Kiek zinau, nuo hormoniniu pvz.kaip Flixotide storejama.
Maniskis 2.5 metuku vartojam karts nuo karto-tai toks kaip ispustas vaikiukas.
Maniskis 2.5 metuku vartojam karts nuo karto-tai toks kaip ispustas vaikiukas.
QUOTE(boruzka12135 @ 2008 11 14, 21:56)
Sveiki, mano sunui gydytojai sako kad irgi panasu i BA, nes antras ruduo, o naktimis kosa sausai. Siais metais vel geriame singulair ir zyrtec. Sunus pradejo storeti, kazkaip man atrodo, kad staiga, nes iki siol buvo prie plonesniu vaiku. Kazi ar negali buti vaistu itaka?
na šiaip nuo šių neesu girdėjusi, kad būtų tokia įtaka
Mes flexotide naudojam 1,5 metu, apie storejima nei kalbos, sakyciau atvirksciai - labai noreciau, kad bent kiek pastoretu
Kazkaip nesieciau as situ dalyku...
Cia kaip ir su siuolaikiniais hormoniniais kontraceptikais - jiems nutukimo niekaip nebenurasysi
Kazkaip nesieciau as situ dalyku...
Cia kaip ir su siuolaikiniais hormoniniais kontraceptikais - jiems nutukimo niekaip nebenurasysi
Nežinau, bet bent jau mums kai privačiai einam nei vienas daktaras hormonų neišrašo, o apie juos užkalbant tai tik galvą purto.
Iš pradžių galvojau, kad čia tik pulmonologas toks pasitaikė, bet neseniai teko konsultuotis su kitu gydytoju, tai irgi labai skeptiškai į tuos vaistus, su pasakymu, kad savo vaikams tai jų tikrai neduotų.
Be to kai tik prasidėjo kosuliai, mums buvo skirtas hormoninis gydymas, tai tokia sena pažįstama daktarė jų poveikį apibūdino kaip "tik šiandien pašalinių reiškinių nėra", ir pasakojo, kad jų poveikis visai neprognozuojamas ateityje (pvz. pieno neturėjimas mergaitei užaugus ir panašūs kitokie dalykai).
O vartojant tuos paskirtus hormoninius vaistus teko Kauno klinikų priėmime rodytis, tai budinti alergologė, irgi tarstelėjo, tai kam juos vartojat jei vis tiek kosot.
Kažkaip lyg ir nieko konkretaus, bet tokie nebylūs galvų purtymai, pasakymai, kad savo vaikui jų neduotų ir panašūs kiti dalykai, bent jau mane verčia manyti, kad jie nėra saugūs.
Mes tikrai tikrai daug daktarų praėjom, ir tik viena daktarė lengva ranka išrašė hormoninį gydymą, daugiau niekas jo nesiūlė pabandyti ar tęsti, nors vaikas kosti vos ne ištisai.
Iš pradžių galvojau, kad čia tik pulmonologas toks pasitaikė, bet neseniai teko konsultuotis su kitu gydytoju, tai irgi labai skeptiškai į tuos vaistus, su pasakymu, kad savo vaikams tai jų tikrai neduotų.
Be to kai tik prasidėjo kosuliai, mums buvo skirtas hormoninis gydymas, tai tokia sena pažįstama daktarė jų poveikį apibūdino kaip "tik šiandien pašalinių reiškinių nėra", ir pasakojo, kad jų poveikis visai neprognozuojamas ateityje (pvz. pieno neturėjimas mergaitei užaugus ir panašūs kitokie dalykai).
O vartojant tuos paskirtus hormoninius vaistus teko Kauno klinikų priėmime rodytis, tai budinti alergologė, irgi tarstelėjo, tai kam juos vartojat jei vis tiek kosot.
Kažkaip lyg ir nieko konkretaus, bet tokie nebylūs galvų purtymai, pasakymai, kad savo vaikui jų neduotų ir panašūs kiti dalykai, bent jau mane verčia manyti, kad jie nėra saugūs.
Mes tikrai tikrai daug daktarų praėjom, ir tik viena daktarė lengva ranka išrašė hormoninį gydymą, daugiau niekas jo nesiūlė pabandyti ar tęsti, nors vaikas kosti vos ne ištisai.
QUOTE(elvyrce @ 2008 11 10, 11:45)
Na, mes irgi labai daznai sirgdavome, i menesi po kelis kartus, o va dabar priartejus 4 metams, tikrai labai sumazejo sirglumas. Ir darzeli lankom, ir nesergam, ir BA jau kokie 2 menesiai nekamavo... Gal po truputi isaugam, bent jau turiu vilties. Tik kamuoja alergine sloga (bent jau itariu, nes trunka jau koks menuo), tai reiks pameginti vaistu nuo alergijos. Skaiciau, akd labai alergizuoja nukrute puvantys lapai, nes juose atsiranda pelesis
Mums panašiai.
O jums nustatė nuo ko alerginė sloga. Ką purškiat?
QUOTE(Eaglute @ 2008 11 16, 15:30)
Aha, butu labai idomu suzinoti, mums irgi alergine sloga. Atsibodo jau mirtinai...
O del hormonu, tai be abejo, kad tai nea arbatele, ir ju salutinis poveikis yra ilgalaikis. taciau, jei tai tikrai butina, tai nieko cia nepadarysi. mano pussesere jau 20 metu (nuo 5 pradejo) naudoja kiekviena diena, na ir nieko, jau kazkokiu mirtinu baisiu poveikiu tikrai nera, bet uztat ir su sunkia astmos forma gali normaliai gyvent. Deja, siuo atveju astma yra baisesnis priesas nei hormonai.
Tik aisku ilgainiui jau ir teveliam reikia patiems ziuret, ka ir kada ir kodel skiria. Kaip dabar pamenu, kai dukrai, atsiprasant nuo blusu ikandimu paskyre hormonini tepala...
Buvau lyg ir pradejusi dziaugtis,kad viskas gereja, berimu smarkiai sumazejo praktiskai isnyko, kartas nuo karto vienas kitas spogiukas pasirodo, naktinio kosuliu nei seip kosciojimu nera, vienintele beda kartas nuo karto girdimas svokstimas, kazkodel labiausia girdisi vos pavalgius, kiek laiko praejus, velisnyksta.
Del to svokstimo mums pulmonologe paskyre singulaira.
O Praeita savaite pas mus Taurageje konsultavo prof. Valiulis, ir be singulairo mums dar paskyre flixotida, kas mane siek tiek nustebino ir isgasdino, musu pulmonologe buvo dukart paskyrus po men. laiko, tik po sunkaus sirgimo pavartoti.
Kitavertus kad tik padetu,gal per tuos tris men. svokstimas visai isnyks,reikia tiketis. Sekmes ir stiprybes visoms su mazaisiais ligoniukais, sveikatytes visiems
Del to svokstimo mums pulmonologe paskyre singulaira.
O Praeita savaite pas mus Taurageje konsultavo prof. Valiulis, ir be singulairo mums dar paskyre flixotida, kas mane siek tiek nustebino ir isgasdino, musu pulmonologe buvo dukart paskyrus po men. laiko, tik po sunkaus sirgimo pavartoti.
Kitavertus kad tik padetu,gal per tuos tris men. svokstimas visai isnyks,reikia tiketis. Sekmes ir stiprybes visoms su mazaisiais ligoniukais, sveikatytes visiems