Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Mumukas @ 2008 10 31, 22:19)
Del alergologes labai rekomenduociau Vaiciulioniene, mums ji labai padejo, ji dirba ir privaciai ir alergologijos centre Vilniuje. 4u.gif
Papildyta:
Ačiū už rekomendaciją, ieškosim  mirksiukas.gif
Mes gereme.... Beje toks pat poveikis mums dar buvo nuo "Prospan", kuri mums israse vietoje Ventolino, beje kiek paskui pavyko suzinoti tai musu pediatre Ventolina skirdavo nuo bet kokiu kosuliu.... doh.gif

Mums labai pablogėjus sveikata buvo nuo sirupo Pectoral verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Kazkuri buvot minejusi, kad savo vaikui duodat "Berodualio". Noreciau paklaust is kur jo gauti? Kadangi ligoninej mums pasake, kad vaistinese jo nera, o tik jis mums padeda per umius kosulio priepuolius. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnieska111 @ 2008 11 05, 13:22)
Sveikos mamytes,

Kazkuri buvot minejusi, kad savo vaikui duodat "Berodualio". Noreciau paklaust is kur jo gauti? Kadangi ligoninej mums pasake, kad vaistinese jo nera, o tik jis mums padeda per umius kosulio priepuolius.  blink.gif

Pabandyk uzeiti cia http://www.vaistai.l...searchword=Kiti
ir ten bus sarasas vaistiniu kurios skelbiasi kad turi to vaisto, pasiskambink gal rasi...
Bet vistiek reikes receptuko, nes jis receptinis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 05 lapkričio 2008 - 13:08
QUOTE(Mumukas @ 2008 11 05, 14:06)
Pabandyk uzeiti cia http://www.vaistai.l...searchword=Kiti
ir ten bus sarasas vaistiniu kurios skelbiasi kad turi to vaisto, pasiskambink gal rasi...
Bet vistiek reikes receptuko, nes jis receptinis..

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2008 10 30, 11:52)
Sveika,
Visai nenorėjau ir niekada nevadinau gydytojų monstrais, nes tarp jų yra labai puikių gydytojų, nenoriu įžeisti gydytojų, tačiau mane pavyzdžiui nervina gydytojai, kurie bando "apsidrausti" neatlikę jokių tyrimų skiria vaikams vaistus, nuo kurių vaikams ne tik ne gerėja, o tik darosi dar blogiau, pvz. aš aklai pasitikėdama pradžioje savo gydytoja prigirdžiau ją tiek antibiotikų, kurie nepasakyčiau, kad padėjo o dar sukėlė žiaurią alergiją, kurią gydėmės pusę metų, alergologė ištyrė, kad ją sukėlė būtent cheminiai vaistų preparatai. Niekada nepareiškiau jokio priekaišto nei vienai gydytojai, tiesiog išmokau reikalauti diagnozės patvirtinimo tyrimais ir dar kelių gydytojų nuomonės, deje Lietuvoje dar mažai yra žinoma apie diagnozės nustatymą, gydytojams nėra mokama normaliai, kad jie galėtų daryti tyrimus, nes tam nustatytos normos žodžiu bardakas visur, todėl gydytojų ir nekaltinu, nes jie yra patys įvaryti į kampą, bet bent turiu priekaištų, kad nepataria mamoms, kad tuos tyrimus jos galėtų pagal savo išgales susimokėti privačiai. Pvz. žinau, kad užsienyje neatlikus krūvos tyrimų neskiriami net antibiotikai o pas mus?Prirašiau čia visko, dar galėčiau ir daugiau visko papasakoti kokių esu patyrusi išgyvenimu su dar baisesniais dalykais medicinoje, bet tai jau būtų visai ne į temą. Neperšu ir nepiršiu SAVO nuomonės nei vienai, tiesiog tai mano nuomonė ir mano gyvenimo pamokos, iš kurių mokiausi. Atsiprašau mamyčių jei ka papiktins mano pasisakymas. unsure.gif

Iš tiesų Jūsų patirtis skaudi, tikrai dažnai piktnaudžiaujam vaistais, gaila, kad tai nutinka su mūsų vaikais. Bet dėl užsienio turiu visiškai priešingą pavyzdį, kuomet mama nuveda kosintį, nesloguojantį, nekarščiuojantį vaiką pas gydytoją, jis tik apžiūrėjęs ir paklausęs paskiria gerti 4 kartus per dieną paracetamolį ir peniciliną blink.gif Mamai paklausus kas yra vaikui, jis atsako, kad nieko, jai viskas ok blink.gif
Manau, kad mūsų sveikatos apsauga yra pakankamai aukšto lygio, tik su nedovanotinomis spragomis verysad.gif
Atsakyti
Va cia tai visiska netiesa... doh.gif Va taip gydytojai ir "isugdo" vaikams astmas su vaistais. Mano mazajai irgi norejo astma "pripaisyti", bet as nenusileidau ir hormonu grieztai atsisakiau, nors sirgom istisai bronchitais ir per metus net jau nebepamenu kiek ju turejom, gerai, kad dukterecia mano serga astma jau daug metu tai maciau kaip ta liga vystosi, nes kartu gyvenome ir galejau palyginti kokie simptomai yra mano vaikui ir tikrai netikejau kad jai tas pats ir ka jau beveik du metai kaip nebesergam ir kur ta musu astma kas pasakys? Nepasiduokit mamos as jau praeitose temose esu rasiusi kokiu reikia tyrimu, kad nustatytu astma ir beje spirometrija viena is ju reikalaukite ju, nes "nugydysit" vaika ir pacios paskui grausites nagus, kad galejot isvengti to. O pradeti reikia be abejo nuo priezasties ieskojimo o ju begales: mikoplazmos, alergija ir dar n visokiu priezasciu o kol ju nerasit vaistai tik slopins kosulius o liga gali dar toliau progresuoti, bukit sveikos ir jus ir jusu vaikuciai. 4u.gif
[/quote]

Sveikutės 4u.gif Gal galėtumet dar kartą parašyt, kokių tyrimų reikalaut. Mums nori parašyt BA kad vaistus gautumem kompensuojamus, padarė mikoplazmos tyrimus, atsakymai, bus pirmadienį, dabar ligoninėj gulim, iš karto išrašė Clacidą, nors prieš tai per du mėn.tris kartus gėrėm antibiotikus doh.gif tai jau ketvirtas, tuoj apnuodysiu vaiką tuom bjaurybėm unsure.gif blink.gif sakė gyd, jei ras mikoplazmu, reiks kokiu 10 dienu kurso, o čia paskaičiau, kad jei mikopl. neviršija 100, galima ir be antib.išsigydyt g.gif Dabar pasimečiau, tikriausiai duosiu tik 5 dienas ir nutrauksiu, ką besakytų gyd. doh.gif Labai prašau, parašykit, kam be antib.pavyko pasveikt, pas mus net nei vieno priepuolio nebuvo, dabar net nekarščiavo, nors CRB tyrimas nėra geras, vaikas tik kosijo, slogavo ir vėmė, vėmė, kosijo ir slogavo, užburtas ratas doh.gif Lab.prašau, pasikartokit, nors jau gal ir rašėt apie tai unsure.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Agnieska111 @ 2008 11 05, 13:22)
Sveikos mamytes,

Kazkuri buvot minejusi, kad savo vaikui duodat "Berodualio". Noreciau paklaust is kur jo gauti? Kadangi ligoninej mums pasake, kad vaistinese jo nera, o tik jis mums padeda per umius kosulio priepuolius.  blink.gif

mum irgi sakė ligoninėj,kad borodualis tik ligoninėj,o nusipirkt neimanoma,tai mes dabar kvėpuojam ventoliną per tarpinę.
Atsakyti
QUOTE(airiuks13 @ 2008 11 09, 16:17)
mum irgi sakė ligoninėj,kad borodualis tik ligoninėj,o nusipirkt neimanoma,tai mes dabar kvėpuojam ventoliną per tarpinę.

Sveiki,

Mums taip pat berodualis kazkada labai gelbejo, naudojom lasiuku pavidalu, kompresoriniam inhaliatoriui, dabar paziurejau vaistai. lt, pasirodo nuimtas. Kazin kodel, visus paprasus gerus vaistus nuima?!
O inhaliatoriu, per tarpine kvepuojamu, turetu but, gal ir ne visuose vaistinese, bent jau taip pagal vaistai.lt
Atsakyti
QUOTE(rakstis @ 2008 11 07, 20:08)
Iš tiesų Jūsų patirtis skaudi, tikrai dažnai piktnaudžiaujam vaistais, gaila, kad tai nutinka su mūsų vaikais. Bet dėl užsienio turiu visiškai priešingą pavyzdį, kuomet mama nuveda kosintį, nesloguojantį, nekarščiuojantį vaiką pas gydytoją, jis tik apžiūrėjęs ir paklausęs paskiria gerti 4 kartus per dieną paracetamolį ir peniciliną blink.gif Mamai paklausus kas yra vaikui, jis atsako, kad nieko, jai viskas ok blink.gif
Manau, kad mūsų sveikatos apsauga yra pakankamai aukšto lygio, tik su nedovanotinomis spragomis verysad.gif

tokia tvarka Norvegijoje doh.gif
Atsakyti
Labutis mamytės mirksiukas.gif Esu šio forumo lankytoja,bet rašiau jau senokai. Mes tik baigiam gerti Singulaira ,geriam tris mėnesius. Jokių pašaliniu poveikiu nepastebėjau,miega gerai ,išberimu irgi nėra. Jau rašiau anksčiau apie Ventoliną kad jis mums labai padeda,bet ji vartuojant vaikas tampa labai neramus,greitai susierzina. Manau kad tai pašaliniai,anatacijoje rašoma kad vartuojan Ventolina vaikai gali tapti neramūs.
Mamytes noriu jus paklausti ir kad patartume. Mano sūnus labai nori lankyti karate (darželyje atidare karate burelį) . Jam greitai 7 metai,nuo 3 metukų nustatyta mišri bronchinė astmą doh.gif Jis jau viena karta lanke,labai patiko. . Nerimauju,bet jis labai nori. Nežinau ką ir daryti? Gal reikia su treneriu pasikalbėti? Ką manot mamytės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 09 lapkričio 2008 - 22:35
QUOTE(Ksėna @ 2008 11 09, 22:29)
Labutis mamytės mirksiukas.gif Esu šio forumo lankytoja,bet rašiau jau senokai. Mes tik baigiam gerti Singulaira ,geriam tris mėnesius. Jokių pašaliniu poveikiu nepastebėjau,miega gerai ,išberimu irgi nėra. Jau rašiau anksčiau apie Ventoliną kad jis mums labai padeda,bet ji vartuojant vaikas tampa labai neramus,greitai susierzina. Manau kad tai pašaliniai,anatacijoje rašoma kad vartuojan Ventolina vaikai gali tapti neramūs.
Mamytes noriu jus paklausti ir kad patartume. Mano sūnus labai nori lankyti karate (darželyje atidare karate burelį) . Jam greitai 7 metai,nuo 3 metukų nustatyta mišri bronchinė astmą doh.gif Ar leisti man ji į karate?

Aš vietoj tavęs leisčiau mirksiukas.gif Maniškė keliauja į areobiką ax.gif Sunkiai priėmė ją su šia diagnoze, bet dabar eina laiminga.
Kai gydytojos klausiau apie sportą, tai sakė, sportas sportas ir tik sportas padės išaugti ligą 4u.gif Geriausiai - plaukimas, bet ir kiti nėr blogai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Barikada @ 2008 11 09, 23:37)
Aš vietoj tavęs leisčiau mirksiukas.gif  Maniškė keliauja į areobiką ax.gif Sunkiai priėmė ją su šia diagnoze, bet dabar eina laiminga.
Kai gydytojos klausiau apie sportą, tai sakė, sportas sportas ir tik sportas padės išaugti ligą  4u.gif Geriausiai - plaukimas, bet ir kiti nėr blogai 4u.gif

Ačiū labai už atsakyma. Tikrai leisiu ,todėl kad manau mes neturim tesės atimti nuo mūsų vaikučių džiaugsma judėti ir linksmai praleisti laiką. Žinoma reikia atsargiau, bet BA ne pasaulio pabaigą, tik reikia išmokti ja kontrolioti biggrin.gif
Sveikatos visiems vaikučiams 4u.gif
Atsakyti