[quote=Lince J,2008 10 30, 15:49]
Mums nustate astma ir dabar purskiam hormoninius vaistukus kelios tik dar dienos ir ventolina liepe purksti priepolio metu,bet dabar mazoji kosti lojanciai,nera jokio svokstimo ar dusulio, manau gal dabar nepurksti to ventolino,kaip manot?
Mano sūnus Ba serga jau penki metai.O ventolino nebijok pusti tegu tik kvėpuoja palengvins rgeičiau kosulį ir dusimą.Norvegijoj vaikams iki 5 metų visiems nuo kosulio skyria kvepuojamus vaistus , nes taip jie greičiau suveikia.
QUOTE(elvyrce @ 2008 10 30, 15:33)
Keista, mums prie BA niekada niekas neskyre adrenalino, tik kai buvo itariamas laringitas . Bet siaip adrenalinas smarkaus kosulio metu padeda. Per inhaliatoriu mes tik Ventolina ir Flixotida naudojam
Taip adrenalino mum buvo israse kai laringitu sirgom bet as pagalvojau kad jisai gali padeti prie tokio kosulio
Bet va man idomu nu nejaugi per inholiatori negalima kvepoti vandeniu(garais)?
manau su vaistais taip zaisti negalima
QUOTE(Lince J @ 2008 10 30, 20:25)
pas Gyd.Hansed
Šiaip čia temelė atsiliepimų apie daktarus yra, pasiskaitykit, atitinka jusiškį pasakojimą, kiek atsimenu. Šiaip klinikose alergologai ir pulmonologai gan neblogi.
QUOTE(vilytte @ 2008 10 30, 20:23)
Šiaip čia temelė atsiliepimų apie daktarus yra, pasiskaitykit, atitinka jusiškį pasakojimą, kiek atsimenu. Šiaip klinikose alergologai ir pulmonologai gan neblogi.
nu nenoriu labai peikti is pirmo karto,eisim antra karta paklausinesiu ,gal viska issiaiskinsiu
sveikos
tikiuosi priimsit mus į savo būrį
Mums ne per seniausiai diagnozavo astminį bronchitą, besivystanti bronchinė astma, gavom siuntimą į Santariškes ir ten gana atmestinai atliko alergijos tyrimą. Po kurio mums išrašė gerti mėnesy singulair ir paleido
Norėčiau paklaust kur rekomenduotumėt kreiptis išstirti vaiką Vilniuje - alergiją, mes greit visam laikui atsikraustysim į Vilnių, kol kas tik važinėjam ir nelabai orientuojamės kur ir kas tokius tyrimukus daro
Papildyta:
[quote=Mumukas,2008 10 30, 11:59]
Jei kas dar netingit parašykit apie ventolino poveikį jūsų vaikams, būčiau tikrai dėkinga .
[/quote]
Jau esu rašiusi, kad mūsų atveju Ventolinas tik kenkė, kosuliai buvo siaubingi, kelis kartus net vėmė, jei be ventolino buvo pavieniai kosuliai, tai išgėrus (mes jį gėrėme) ji pradėdavo nesusičiaupiant kosėti ir taip po kelias valandas net priepolis buvo, kankinau savo vaiką tai gana ilgai, nes gydytoja sakė, kad taip būna iš pradžių, bet po 2 sav. savo nuomonę pakeitė ir pripažino, kad jis mums netinka.
[/quote]
Mums ventolinas sukėlė taip pat siaubingus kosulius, tiesiog pradėjom dūst, todėl net neklausus gydytojo nustojau duot, nors gydytoja vėliau rėkė, kad be reikalo, po kiek laiko būtų buvęs pagerėjimas, bet man kažkodėl nuojauta neleido vaiko kankinti
tikiuosi priimsit mus į savo būrį
Mums ne per seniausiai diagnozavo astminį bronchitą, besivystanti bronchinė astma, gavom siuntimą į Santariškes ir ten gana atmestinai atliko alergijos tyrimą. Po kurio mums išrašė gerti mėnesy singulair ir paleido
Norėčiau paklaust kur rekomenduotumėt kreiptis išstirti vaiką Vilniuje - alergiją, mes greit visam laikui atsikraustysim į Vilnių, kol kas tik važinėjam ir nelabai orientuojamės kur ir kas tokius tyrimukus daro
Papildyta:
[quote=Mumukas,2008 10 30, 11:59]
Jei kas dar netingit parašykit apie ventolino poveikį jūsų vaikams, būčiau tikrai dėkinga .
[/quote]
Jau esu rašiusi, kad mūsų atveju Ventolinas tik kenkė, kosuliai buvo siaubingi, kelis kartus net vėmė, jei be ventolino buvo pavieniai kosuliai, tai išgėrus (mes jį gėrėme) ji pradėdavo nesusičiaupiant kosėti ir taip po kelias valandas net priepolis buvo, kankinau savo vaiką tai gana ilgai, nes gydytoja sakė, kad taip būna iš pradžių, bet po 2 sav. savo nuomonę pakeitė ir pripažino, kad jis mums netinka.
[/quote]
Mums ventolinas sukėlė taip pat siaubingus kosulius, tiesiog pradėjom dūst, todėl net neklausus gydytojo nustojau duot, nors gydytoja vėliau rėkė, kad be reikalo, po kiek laiko būtų buvęs pagerėjimas, bet man kažkodėl nuojauta neleido vaiko kankinti
QUOTE(Cilė @ 2008 10 31, 15:02)
Šiaip tai labai keista... Kad Ventolinas sukeltų kosulio priepuolius...
Jūs naudojate purškiamą ar geriamą?
Mergaitės man daugiau įdomu, "gerasis" ventolino poveikis. T.y. ar jums visiškai aišku, kad padeda ventolinas?
Na vaiko kosulys iš švokščiančio tampa: normalus, atsikosintis, dingsta tam kartui? Kada tas poveikis pasireiškia: tuoj pat, ar truputį vėliau? Po pirmo įpurškimo, ar vėlesnio? Jis gi skirtas nutraukt priepuolį arba priepuolio profilaktikai, tai ir poveikis turėtų būti akivaizdus ir iš kart. Bet gal aš neteisingai kažką suprantu.
Mes ventoliną esam bandę kokį 20 kartų purkšti, iš jų kokius du man pasirodė, kad gal kažkiek palengvėjo (bet galėjo ir natūrali eiga kosuliuko tokia būti), visus kitus jokio efekto nemačiau.
Blogiausia, kad negaliu atsakyti į gydytojų klausimą: ar jis mums padeda? Matyt, kad ne Tas atsakymas iš ventolino lapelio, kad praplečia bronchus ir vaikui tampa lengviau, labai jau nekonkretus...
O pavasarį ilgiau teko naudot (tada irgi atrodė, kad visai nepadeda - bet tada mes turėjom uždegiminius adenoidus, ir gali būti, kad tas bronchų išplėtimas nebuvo efektyvus, nes slogytė vidun bėgo), tai nosis labai kraujavo, tiesiog kas antrą/trečią dieną stipriai visai kraujukas bėgdavo, nutraukus daugiau kraujavimai nesikartojo.
Na vaiko kosulys iš švokščiančio tampa: normalus, atsikosintis, dingsta tam kartui? Kada tas poveikis pasireiškia: tuoj pat, ar truputį vėliau? Po pirmo įpurškimo, ar vėlesnio? Jis gi skirtas nutraukt priepuolį arba priepuolio profilaktikai, tai ir poveikis turėtų būti akivaizdus ir iš kart. Bet gal aš neteisingai kažką suprantu.
Mes ventoliną esam bandę kokį 20 kartų purkšti, iš jų kokius du man pasirodė, kad gal kažkiek palengvėjo (bet galėjo ir natūrali eiga kosuliuko tokia būti), visus kitus jokio efekto nemačiau.
Blogiausia, kad negaliu atsakyti į gydytojų klausimą: ar jis mums padeda? Matyt, kad ne Tas atsakymas iš ventolino lapelio, kad praplečia bronchus ir vaikui tampa lengviau, labai jau nekonkretus...
O pavasarį ilgiau teko naudot (tada irgi atrodė, kad visai nepadeda - bet tada mes turėjom uždegiminius adenoidus, ir gali būti, kad tas bronchų išplėtimas nebuvo efektyvus, nes slogytė vidun bėgo), tai nosis labai kraujavo, tiesiog kas antrą/trečią dieną stipriai visai kraujukas bėgdavo, nutraukus daugiau kraujavimai nesikartojo.
QUOTE(vilytte @ 2008 10 31, 16:06)
Mergaitės man daugiau įdomu, "gerasis" ventolino poveikis. T.y. ar jums visiškai aišku, kad padeda ventolinas?
Na, mums priepuoliu daznai nebuna, bet jau esant labai smarkiam kosejimui, Ventolina visuomet supurskiu. salutinio poveikio tikrai nepastebejau, o bronchus mums praplecia, ne ta pacia akimirka atslugsta, bet pakankamai greitai, t.y., nereikia kelias valandas laukti poveikio. O kai jau itin stiprus paumejimas buna, tuomet vaziuojam pas gydytoja, ar ja kvieciam, ir ji paprastai jau skiria papildomai Flixotida. Tik, aciu, Dievui, kol kas issiverciam tik su Ventolinu
QUOTE(Urartu @ 2008 10 31, 15:37)
Mes išgėrėm tik vieną kartą ir prasidėjo labai dažnas kosulys, vaikas kosėjo be perstojo, panašiai lyg "šuniukas", užkimo ir jokio palengvėjimo nebuvo.
Todėl dabar geriam tik singulair ir ieškom kur išsitirti Vilniuje
QUOTE(Cilė @ 2008 10 31, 16:40)
Mes išgėrėm tik vieną kartą ir prasidėjo labai dažnas kosulys, vaikas kosėjo be perstojo, panašiai lyg "šuniukas", užkimo ir jokio palengvėjimo nebuvo.
Mums budavo viens prie vieno irgi kaip "suniukas" tik nuo to lojimo dar ziaugcioti pradedavi ir kaip jau ir sakiau vemti, o Singulairas labai padejo... Del alergologes labai rekomenduociau Vaiciulioniene, mums ji labai padejo, ji dirba ir privaciai ir alergologijos centre Vilniuje.
Papildyta:
QUOTE(Urartu @ 2008 10 31, 15:37)
Mes gereme.... Beje toks pat poveikis mums dar buvo nuo "Prospan", kuri mums israse vietoje Ventolino, beje kiek paskui pavyko suzinoti tai musu pediatre Ventolina skirdavo nuo bet kokiu kosuliu....