Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Nu žinot, kartais keista skaityti jūsų tokius pasisakymus 4u.gif
Tarsi gydytojai būtų kažkokie monstrai, kurie nori būtinai girdyti visus vaikus hormonais doh.gif
Kadangi visiškai pasitikiu tradicine medicina, ir esu kažkokia dalimi tos medicinos atstove, tai, mano nuomone, hormonai yra skiriami tiems, kuriems reikia. Aišku, visada reikia komunikuoti su gydytoja ir, jei matote akivaizdų pagerėjimą, siūlyti mažinti hormonų dozes. Juk niekas kitas negu jūs, kurie praleidžiate su vaikais didžiąją dalį jų gyvenimo, negali pamatyti vaiko ligos progreso ar regreso. Tuo labiau, kad ir astma, nėra vienoda visiems vaikams ir nevienodai ji pasireiškia 4u.gif

Dėl ventolino 4u.gif Kosulys turėtų sumažėti kelių dienų bėgyje, o vėliau ir visai išnykti. Labai svarbu, kad vaikas daug gertų ir galėtų iškosėti plaučiuose susikaupusį sekretą 4u.gif Jei yra labai ūmus astmos pablogėjimas, galima ventolino kvėpuoti 2 valandas kas 20 min po 2 įpurškimus. Jei po to laiko, neatsiranda pagerėjimo, reikia važiuoti į ligoninę.
Priepuolio metu kvėpuojant ventoliną, turėtų sumažėti ar išnykti obstrukcija, t.y. švokštimas, prailgintas iškvėpimas, bet kosuliai nesumažės ir neišnyks iš karto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 10 29, 19:19)
tai,kad as kai su vaikais gulejau antakalnyje su mumis palatoje gulejo mam su savo 2metuku neturinciu berniuku ir jam dare Spirometrija.daroma su narkoze tokiem maziem vaikam

Greičiausia ši mamytė turėjo mintyje bronchoskopija ar bronchų gleivinės biopsija, kuri yra atliekama visiems su narkoze, ir kurios metu yra vertinama kokio lygio yra kvėpavimo takų uždegimas. Biopsijos metu imami gleivinės gabaliukai ir jie tiriami. Biopsija daroma kelis kartus - ligos paūmėjimo metu ir ligos remisijos metu.
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 10 30, 10:25)

Greičiausia ši mamytė turėjo mintyje bronchoskopija ar bronchų gleivinės biopsija, kuri yra atliekama visiems su narkoze, ir kurios metu yra vertinama kokio lygio yra kvėpavimo takų uždegimas. Biopsijos metu imami gleivinės gabaliukai ir jie tiriami. Biopsija daroma kelis kartus - ligos paūmėjimo metu ir ligos remisijos metu.

taip taip katuka as apie sita tyrima ir turejau omeny.labai atsiprasau uz suklaidinima blush2.gif
man jau irgi neramu pasidare paskaicius kaikuriuos posmus g.gif
mano dukrytei diagnosi BA.Mes geguzes menesi susirgome jai kazkaip oro pradejo trukti tai mums israse geriama ventolina.ir va dabar pasikartojo toks stiprus kosulys ir dusimas pries du menesiukus.Ligoninej atsidurem su bronchopneumonija.dakatre vis kartojo,kad tkriausiai rasys diagnoze BA.As supanikavau tada mane pradejo raminti ,kad tai labiau del teveliu rasoma,kad butu vaistukai kompensuojami ir pan.Tada pries israsant surinko komisija ligonininej ir visi subege i palata sprende ka daryti ir kokia diagnoze rasyti.Kas man keista buvo tai,kad profesorius ligonines nuo kurio priklause ar jis sutiks nustatyty diagnoze jis labai nenroejo mums rasyt BA.Kadangi pasak jo,nepakanka antro karto /panasiu pozymiu,kosulio ir deguonies trukumo/jis vis kalbejo su daktare,kad daryt kazkoki tyrima kuris patvirtina tokia diagnoze,bet daktare sake nemato reikalo blink.gif blink.gif
Rasta kraujyje mikoplazmu.kazkoki paseli dare tai sake bakterija neprilipo g.gif
dare ir kraujo tyrima del alergijos.kai atsakymo paklausiau tai man daktare pasake ,kad jis tik parodo ar yra riba alergijos tai sake rodo nezymia alergija,bet tai ne rodiklis astmai.tai dabar jau pati nieko nesuprantu.Ka as paprastas zmogelis galiu gincytis su medikais.jau ir pati bija jau ir pati pasimetusi......
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 10 30, 11:25)
Nu žinot, kartais keista skaityti jūsų tokius pasisakymus  4u.gif
Tarsi gydytojai būtų kažkokie monstrai, kurie nori būtinai girdyti visus vaikus hormonais  doh.gif

Katuka, žinai, šie pasisakymai yra pačių daktarų, mums buvo pasakyta, kad dažniausiai astma diagnozuojama neteisingai. Nesigilinau, ką tai reiškia.

Obstrukciją paprastai diagnozuoja pediatras, neįsivaizduoju kaip legaliu būdu patekti pvz. į klinikas kvalifikuoto pulmonologo konsultacijai obstrukcijos metu (eilės po mėnesį, o paūmėjimai tęsiasi tik kelias dienas arba dar geriau naktis).

Bent jau mums tai išvardino begalę priežasčių dėl ko vaikai dūsta, kaip dažniausia jų - aukštas kosulio refleksas (taip kaip vaikų pykinimas važiavimo metu), kuris jokio tęstinio gydymo nereikalingas, tik ventolino kvėpavimo priepuolio metu. Arba sloga.

Mums patiems buvo skirtas gydymas hormonais, o nuo rudenio nurodyta gydytis singulairu. Mes to gydymo nepradėjom, bet kadangi apsirgom su visai rimtu kosuliu, nusivežėm vaiką pas kitą pulmonologą - jo nuomone gydymas nereikalingas joks. Tik arbatos blink.gif . Jokių ankstesnių tyrimų ir buvusių obstrukcijų neslėpėm, aš pati buvau įsitikinus, kad gausim antiastmatinį gydymą.

Pediatrė skyrė ventoliną savaitei nuolatinai, klinikose liepia vartot tik priepuolių metu (konsultacijos suteiktos tą pačią dieną), nes jokio ilgalaikio poveikio ventolinas neturi, ir naudot jį ne priepuolio metu nėra jokios prasmės.

Kuri diagnozė teisinga, aš nežinau. Bet iš to ką jau žinau apie astmą, tai tegaliu pasakyt, kad visi tyrimai yra tik pagalbiniai, nei vienas tiksliai nepatvirtina ir nepaneigia astmos.

Analogiška situacija buvo pavasarį, vienas gydytojas pulmonologas randa obstrukciją, kitas pulmonologas - varvančią į vidų slogą, sukeliančią kosulio priepuolius.

Tokia mūsų patirtis, išvada: priklausomai nuo to pas kurį daktarą lankais, pagal tai ir diagnozę turi (dar geriau hormoninį gydymą).

Jei kas dar netingit parašykit apie ventolino poveikį jūsų vaikams, būčiau tikrai dėkinga 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 10 30, 10:25)
Nu žinot, kartais keista skaityti jūsų tokius pasisakymus  4u.gif
Tarsi gydytojai būtų kažkokie monstrai, kurie nori būtinai girdyti visus vaikus hormonais  doh.gif
Kadangi visiškai pasitikiu tradicine medicina, ir esu kažkokia dalimi tos medicinos atstove, tai, mano nuomone, hormonai yra skiriami tiems, kuriems reikia. Aišku, visada reikia komunikuoti su gydytoja ir, jei matote akivaizdų pagerėjimą, siūlyti mažinti hormonų dozes. Juk niekas kitas negu jūs, kurie praleidžiate su vaikais didžiąją dalį jų gyvenimo, negali pamatyti vaiko ligos progreso ar regreso. Tuo labiau, kad ir astma, nėra vienoda visiems vaikams ir nevienodai ji pasireiškia  4u.gif

Dėl ventolino  4u.gif Kosulys turėtų sumažėti kelių dienų bėgyje, o vėliau ir visai išnykti. Labai svarbu, kad vaikas daug gertų ir galėtų iškosėti plaučiuose susikaupusį sekretą  4u.gif Jei yra labai ūmus astmos pablogėjimas, galima ventolino kvėpuoti 2 valandas kas 20 min po 2 įpurškimus. Jei po to laiko, neatsiranda pagerėjimo, reikia važiuoti į ligoninę.
Priepuolio metu kvėpuojant ventoliną, turėtų sumažėti ar išnykti obstrukcija, t.y. švokštimas, prailgintas iškvėpimas, bet kosuliai nesumažės ir neišnyks iš karto  4u.gif
Papildyta:

Sveika,
Visai nenorėjau ir niekada nevadinau gydytojų monstrais, nes tarp jų yra labai puikių gydytojų, nenoriu įžeisti gydytojų, tačiau mane pavyzdžiui nervina gydytojai, kurie bando "apsidrausti" neatlikę jokių tyrimų skiria vaikams vaistus, nuo kurių vaikams ne tik ne gerėja, o tik darosi dar blogiau, pvz. aš aklai pasitikėdama pradžioje savo gydytoja prigirdžiau ją tiek antibiotikų, kurie nepasakyčiau, kad padėjo o dar sukėlė žiaurią alergiją, kurią gydėmės pusę metų, alergologė ištyrė, kad ją sukėlė būtent cheminiai vaistų preparatai. Niekada nepareiškiau jokio priekaišto nei vienai gydytojai, tiesiog išmokau reikalauti diagnozės patvirtinimo tyrimais ir dar kelių gydytojų nuomonės, deje Lietuvoje dar mažai yra žinoma apie diagnozės nustatymą, gydytojams nėra mokama normaliai, kad jie galėtų daryti tyrimus, nes tam nustatytos normos žodžiu bardakas visur, todėl gydytojų ir nekaltinu, nes jie yra patys įvaryti į kampą, bet bent turiu priekaištų, kad nepataria mamoms, kad tuos tyrimus jos galėtų pagal savo išgales susimokėti privačiai. Pvz. žinau, kad užsienyje neatlikus krūvos tyrimų neskiriami net antibiotikai o pas mus?
Prirašiau čia visko, dar galėčiau ir daugiau visko papasakoti kokių esu patyrusi išgyvenimu su dar baisesniais dalykais medicinoje, bet tai jau būtų visai ne į temą. Neperšu ir nepiršiu SAVO nuomonės nei vienai, tiesiog tai mano nuomonė ir mano gyvenimo pamokos, iš kurių mokiausi. Atsiprašau mamyčių jei ka papiktins mano pasisakymas. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 10 30, 11:51)
Obstrukciją paprastai diagnozuoja pediatras, neįsivaizduoju kaip legaliu būdu patekti pvz. į klinikas kvalifikuoto pulmonologo konsultacijai obstrukcijos metu (eilės po mėnesį, o paūmėjimai tęsiasi tik kelias dienas arba dar geriau naktis).

Nežinau, kur gyvenat, bet pats legaliausias būdas - važiuojat į ligoninės priimamojo skyrių ar, jei paūmėjimas yra dienos metu, į konsultacinę polikliniką, kur tikrai niekas neatsisako pažiūrėti vaiko priepuolio metu. Man ne kartą yra tekę taip važiuoti ir niekada nebuvau atstumta. 4u.gif
Atsakyti

Jei kas dar netingit parašykit apie ventolino poveikį jūsų vaikams, būčiau tikrai dėkinga 4u.gif .
[/quote]

Jau esu rašiusi, kad mūsų atveju Ventolinas tik kenkė, kosuliai buvo siaubingi, kelis kartus net vėmė, jei be ventolino buvo pavieniai kosuliai, tai išgėrus (mes jį gėrėme) ji pradėdavo nesusičiaupiant kosėti ir taip po kelias valandas net priepolis buvo, kankinau savo vaiką tai gana ilgai, nes gydytoja sakė, kad taip būna iš pradžių, bet po 2 sav. savo nuomonę pakeitė ir pripažino, kad jis mums netinka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 10 30, 12:57)
Nežinau, kur gyvenat, bet pats legaliausias būdas - važiuojat į ligoninės priimamojo skyrių ar, jei paūmėjimas yra dienos metu, į konsultacinę polikliniką, kur tikrai niekas neatsisako pažiūrėti vaiko priepuolio metu. Man ne kartą yra tekę taip važiuoti ir niekada nebuvau atstumta.  4u.gif

Katuka, tai ir važiuojam, kur priima ten važiuojam, tik diagnozes vis kitas girdim.
Aš nedarau skirtumo, kad klinikų daktarai geri, o tas pats daktaras privačiai po darbo konsultuojantis jau negeras.
Tiesiog, taip gavosi, kad lankėmės pas skirtingus daktarus (ir visai ne dėl nepasitikėjimo, o todėl, kad vaikui negerėjo nei kiek nuo paskirto gydymo, kurį sąžiningai vykdėm).
O paskui aišku padariau jau tikrai ne kokias, deja, išvadas.
Ir dabar neramu, vienas gydytojas gydymą skiria, kitas ne (abu pulmonologai, antrasis lyg ir labiau kvalifikuotas), vaikas koso priepuoliais, turim dalį požymių sutampančių su astma, dalį nesutampančių. Kaip teisingai pasielgt?
Apie alergiją, vienas sako, kad tai objektyvus požymis astmai diagnozuot, kitas sako, kad teigiamas alergijos testas visai neparodo, kad alergija reiškiasi (mums alergiją rodos tik odos dūriai, imunoglobulinas yra visiškai normoj).
Kaip teisingai pasielgt?

Atsakyti
Mamos prasau jusu pagalbos nupirkome vakar inhaliatori Omron vaistineje ir ampuliu adrenalino nes mum buvo diagnazota BA po to lyg tai praejo o dabar bronchitas tai kosti vaikas taip kad neimanoma i ji ziureti tai nupirkom galvoju bus lengviau.Bet sitam inhaliatori parasyta kad vandeniu kvepoti negalima o tai kaip kvepoti garais?man atrodo vis vaikui lengviau bus kvepoti. Ar gal as netaip supratau?I idomu kiek to adrenalino reikia?Nes nieks nieko nezino nei greitaja skambinau, nei poliklinikoj terapeute,nei vaistinej g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tatli @ 2008 10 30, 15:24)
Mamos prasau jusu pagalbos nupirkome vakar inhaliatori Omron vaistineje ir ampuliu adrenalino nes mum buvo diagnazota BA po to lyg tai praejo o dabar bronchitas tai kosti vaikas taip kad neimanoma i ji ziureti tai nupirkom galvoju bus lengviau.Bet sitam inhaliatori parasyta kad vandeniu kvepoti negalima o tai kaip kvepoti garais?man atrodo vis vaikui lengviau bus kvepoti. Ar gal as netaip supratau?I idomu kiek to adrenalino reikia?Nes nieks nieko nezino nei greitaja skambinau, nei poliklinikoj terapeute,nei vaistinej g.gif

Keista, mums prie BA niekada niekas neskyre adrenalino, tik kai buvo itariamas laringitas g.gif . Bet siaip adrenalinas smarkaus kosulio metu padeda. Per inhaliatoriu mes tik Ventolina ir Flixotida naudojam
Atsakyti
Dėl adrenalino nežinau unsure.gif
Šiaip adrenalinu gydomas laringitas lyg, apie adrenalino naudojimą astmos gydymui niekada negirdėjau 4u.gif

Vilytte, galbūt g.gif Sunku kažką patarti, kai nežinau tikslios visos ligos anamnezės...
Dėl savo dukros diagnozės man ramu, nes ji yra tokia tikrai, ir visi daromi tyrimai tą tik patvirtina. Ir kiek teko bendrauti su kitais gydytojais, niekas kitų variantų ir nesvarstė, nes diagnozė aiški.
Kaip pasielgti teisingai, jei kertasi pastoviai vis kitų gydytojų nuomonės, nežinau. Pasitikėti kažkuriuo vienu, nesimėtyti, ir jei pagerėja, tai šaunu, o jei ne, grįžti prie kito gydytojo rekomendacijų. Nors tokie eksperimentai su savu vaiku man pačiai nepatiktų.
Papildyta:
QUOTE(elvyrce @ 2008 10 30, 15:33)
Per inhaliatoriu mes tik Ventolina ir Flixotida naudojam

Elvyrce, čia apie kitokį inhaliatorių, ne "dūdą" kalbama. Per jį neišeitų kvėpuoti Salbutamolio ar Flixotido 4u.gif
Atsakyti
Mums nustate astma ir dabar purskiam hormoninius vaistukus kelios tik dar dienos ir ventolina liepe purksti priepolio metu,bet dabar mazoji kosti lojanciai,nera jokio svokstimo ar dusulio, manau gal dabar nepurksti to ventolino,kaip manot?Paskaicius paskutinius puslapius temos kazkaip abejoju tikrai del astmos,nes musu kosulys toks sausas lojantis,buvo ir su svokstimu kosejimu,bet pagrinde sausai kosti.Laukiam alergijos tyrimo atsakymo, ikepiamiems elergenams.O kai Kauno klinikose padare tyrimus del astmos atsakymas buvo tyrimai normalus ir israse vaistuku ir viso gero doh.gif
as pati pasimetusi kad taip nieko nepaaiskino isejau is kabineto.Nuvaziavom pas savo pediatre paklausiau kokie vaistukai israsyti,o israsyta hormonai reiskiasi astma kaip ir yra verysad.gif o tas pasakymas tyrimai normalus apsidziaugiau kad nieko nerado.Kai vaziuosim sekanciam vizitui i klinikas paprasysiu kad aiskiai issaiskintu musu ligos bukle,o galejau tai padaryti ir per pirma vizita,bet is pasimetimo to nepadariau doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince J: 30 spalio 2008 - 14:50
QUOTE(Lince J @ 2008 10 30, 16:49)
Mums nustate astma ir dabar purskiam hormoninius vaistukus kelios tik dar dienos ir ventolina liepe purksti priepolio metu,bet dabar mazoji kosti lojanciai,nera jokio svokstimo ar dusulio, manau gal dabar nepurksti to ventolino,kaip manot?Paskaicius paskutinius puslapius temos kazkaip abejoju tikrai del astmos,nes musu kosulys toks sausas lojantis,buvo ir su svokstimu kosejimu,bet pagrinde sausai kosti.Laukiam alergijos tyrimo atsakymo, ikepiamiems elergenams.O kai Kauno klinikose padare tyrimus del astmos atsakymas buvo tyrimai normalus ir israse vaistuku ir viso gero doh.gif
as pati pasimetusi kad taip nieko nepaaiskino isejau is kabineto.Nuvaziavom pas savo pediatre paklausiau kokie vaistukai israsyti,o israsyta hormonai reiskiasi astma kaip ir yra  verysad.gif o tas pasakymas tyrimai normalus apsidziaugiau kad nieko nerado.Kai vaziuosim sekanciam vizitui i klinikas paprasysiu kad aiskiai issaiskintu musu ligos bukle,o galejau tai padaryti ir per pirma vizita,bet is pasimetimo to nepadariau  doh.gif  verysad.gif

Pas kokį gydytoją buvot?
Atsakyti