Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Lince J @ 2008 10 27, 14:20)
Laba diena mamytes,na va siandien gavom atsakymus kad astma turim  verysad.gif ryt vaziuosim daryti elergenu ta mokama tyrima,gal parodys kam elergija yra.O kaip Jums ar buvo kam visai neparode,ar daznai taip buna?Dar norejau paklausti kaip vaikuciai sergantys astma eina i darzeli ar ten aukletojos purskia vaistukus?Nes mums israse 2 kartus per diena purksti hormoninius ir 3 kartus Ventolina. g.gif pasidalinkit patirtim  blush-anim-cl.gif2:Kokius vitaminus galima duoti vaikuciui,ar zuvu taukai tinka?

Lince, kelis puslapius atgal kaip tik ir dalinomės ta patirtim apie vaikų vedimą į darželį sergant astma 4u.gif
o šiaip ventolino ilgai nepurkšit, kelias dienas (bent jau turėtumėte), o kai praeis pablogėjimas, liks tik hormonai, kuriuos pati galit supurkšti prieš darželį ir vakare. smile.gif
Jei alergija yra stipri, tai jau tikrai ir parodys ją kraujas 4u.gif Jei yra silpna, tada reiktų ir odos tyrimą pasidaryti, kuris kartais parodo tikslesnius atsakymus.
Jei nėra maisto alergijos, galit duoti visokius vitaminus ir žuvų taukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 10 27, 15:15)
Lince, kelis puslapius atgal kaip tik ir dalinomės ta patirtim apie vaikų vedimą į darželį sergant astma  4u.gif
o šiaip ventolino ilgai nepurkšit, kelias dienas (bent jau turėtumėte), o kai praeis pablogėjimas, liks tik hormonai, kuriuos pati galit supurkšti prieš darželį ir vakare. smile.gif
Jei alergija yra stipri, tai jau tikrai ir parodys ją kraujas  4u.gif Jei yra silpna, tada reiktų ir odos tyrimą pasidaryti, kuris kartais parodo tikslesnius atsakymus.
Jei nėra maisto alergijos, galit duoti visokius vitaminus ir žuvų taukus  4u.gif

aciu labai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mano vaikiukas irgi serga astma. Virš metų vartojom Singulair, bet jau nebepadeda, paskyrė Flixotide. kažkodėl pradėjo blogėti.
O dėl Singulair, kaip kai kurios sakė, kad sutrinka miegelis- mano sūnus kaip tik geriau miegot pradėjo. Nepastebėjau jokių pokyčių į bloga.
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 10 27, 16:15)
Lince, kelis puslapius atgal kaip tik ir dalinomės ta patirtim apie vaikų vedimą į darželį sergant astma  4u.gif
Jei alergija yra stipri, tai jau tikrai ir parodys ją kraujas  4u.gif Jei yra silpna, tada reiktų ir odos tyrimą pasidaryti, kuris kartais parodo tikslesnius atsakymus.
Jei nėra maisto alergijos, galit duoti visokius vitaminus ir žuvų taukus  4u.gif

Na mums kraujas nerodė jokios alergijos, o odos dūriai alergiją dulkėms ir žiedadulkėms aukščiausio laipsnio parodė.

Mergaitės, norėjau Jūsų paklaust, ar Jums diagniozuojant astmą ar darė spirometriją? Klinikose man išaiškino, kad rasta alergija ir kosulys dar visai nereiškia astmos, lygiai taip pat rašo literatūroje. Bet kokie tyrimai objektyviai patvirtina ar paneigia astmą man taip ir liko neaišku.

Kažkada šioje temoje, klausiau apie ventolino poveikį, ar visiems jis padeda. Tai tose pačiose klinikose man išaiškino, kad jei ventolinas nepadeda, astmos diagnozė turėtų būti atmesta (spirometrija tą atsaką į ventoliną patvirtintų arba paneigtų).

Gal kas daugiau žinių apie tai turit. Kiek čia skaitau, tai pasirodė, kad visiems vaikučiams astmą diagnuozoja tik alergijos tyrimu. O kaip su ta spirometrija?
Atsakyti
Gal kas daugiau žinių apie tai turit. Kiek čia skaitau, tai pasirodė, kad visiems vaikučiams astmą diagnuozoja tik alergijos tyrimu. O kaip su ta spirometrija?
[/quote]

Na astma diagnozuoja nepagal tyrimus alerginius, o yra tam tikri reikalavimai, kurie jau cia buvo kazkada isvardinti. O mano vaikui diagnozavo po to, kai su obstrukciniu bronchitu patekom i ligonine 2 karta. Ir tai man dar aiskino, kad diagnozei reikia 3 obstrukcijos epizodu, o pas mus tik 2 buvo, bet buvo akivaizdu,kad vaikui reikalingas ventolinas, todel mums ta diagnoze israse, kad turetumem kompensacijas. Ir jokiu tyrimu nebuvo.
O kaip musu alergologe - pulmonologe aiskino, kad dabar vaikams ligas galima diagnozuoti pagal nusiskundimus is pasakojimo, net be tyrimu.

Atsakyti
[quote=tekilute,2008 10 29, 12:43]
[/quote]

O kaip musu alergologe - pulmonologe aiskino, kad dabar vaikams ligas galima diagnozuoti pagal nusiskundimus is pasakojimo, net be tyrimu.
[/quote]

Na dėl ventolino tai dar tiek to, bet jei hormonus skirs pagal pasakojimą, bet ne pagal realią vaiko būklę tai jau atsiprašau.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 10 29, 10:56)
Na mums kraujas nerodė jokios alergijos, o odos dūriai alergiją dulkėms ir žiedadulkėms aukščiausio laipsnio parodė.

Mergaitės, norėjau Jūsų paklaust, ar Jums diagniozuojant astmą ar darė spirometriją? Klinikose man išaiškino, kad rasta alergija ir kosulys dar visai nereiškia astmos, lygiai taip pat rašo literatūroje. Bet kokie tyrimai objektyviai patvirtina ar paneigia astmą man taip ir liko neaišku.

Kažkada šioje temoje, klausiau apie ventolino poveikį, ar visiems jis padeda. Tai  tose pačiose klinikose man išaiškino, kad jei ventolinas nepadeda, astmos diagnozė turėtų būti atmesta (spirometrija tą atsaką į ventoliną patvirtintų arba paneigtų).

Kai mes lankemes pas profesura, mums dar nebuvo 3 metu, tai pasake, kad jokios spirometrijos neiseis dar padaryti, - reikia kad vaikas jau butu maziausiai 4 metu. Taciau, kad tai butu pagrindine astmos nustatymo priemone, tikrai nesake
Atsakyti
Spirometrija atliekama vaikui bent jau nuo 5 metų amžiaus, nors ir tai yra sunku tą padaryti, sunku išaiškinti kaip atlikti tyrimą, kad ir vaikas suprastų smile.gif
Manau, kad spirometrija yra tik pagalbinis tyrimas, norint nustatyti astmą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 10 29, 17:58)
Spirometrija atliekama vaikui bent jau nuo 5 metų amžiaus, nors ir tai yra sunku tą padaryti, sunku išaiškinti kaip atlikti tyrimą, kad ir vaikas suprastų  smile.gif
Manau, kad spirometrija yra tik pagalbinis tyrimas, norint nustatyti astmą.  4u.gif

tai,kad as kai su vaikais gulejau antakalnyje su mumis palatoje gulejo mam su savo 2metuku neturinciu berniuku ir jam dare Spirometrija.daroma su narkoze tokiem maziem vaikam
Atsakyti

Na astma diagnozuoja nepagal tyrimus alerginius, o yra tam tikri reikalavimai, kurie jau cia buvo kazkada isvardinti. O mano vaikui diagnozavo po to, kai su obstrukciniu bronchitu patekom i ligonine 2 karta. Ir tai man dar aiskino, kad diagnozei reikia 3 obstrukcijos epizodu, o pas mus tik 2 buvo, bet buvo akivaizdu,kad vaikui reikalingas ventolinas, todel mums ta diagnoze israse, kad turetumem kompensacijas. Ir jokiu tyrimu nebuvo.
[/quote]

Va cia tai visiska netiesa... doh.gif Va taip gydytojai ir "isugdo" vaikams astmas su vaistais. Mano mazajai irgi norejo astma "pripaisyti", bet as nenusileidau ir hormonu grieztai atsisakiau, nors sirgom istisai bronchitais ir per metus net jau nebepamenu kiek ju turejom, gerai, kad dukterecia mano serga astma jau daug metu tai maciau kaip ta liga vystosi, nes kartu gyvenome ir galejau palyginti kokie simptomai yra mano vaikui ir tikrai netikejau kad jai tas pats ir ka jau beveik du metai kaip nebesergam ir kur ta musu astma kas pasakys? Nepasiduokit mamos as jau praeitose temose esu rasiusi kokiu reikia tyrimu, kad nustatytu astma ir beje spirometrija viena is ju reikalaukite ju, nes "nugydysit" vaika ir pacios paskui grausites nagus, kad galejot isvengti to. O pradeti reikia be abejo nuo priezasties ieskojimo o ju begales: mikoplazmos, alergija ir dar n visokiu priezasciu o kol ju nerasit vaistai tik slopins kosulius o liga gali dar toliau progresuoti, bukit sveikos ir jus ir jusu vaikuciai. 4u.gif
Atsakyti
Na mergaites, bet kazkokia nesamone cia gaunas, astmos diagnoze iraso, kad gaut kompensuojamus vaistus, o paskui hormonus skiria, nes irasyta astmos diganoze g.gif . Man tai labai liudna.

Dar noriu apie ventolina paklaust. Manes vis klausia ar jis padeda ir mums su vyru atrodo, kad ne. Bet gal mes kazka ne taip suprantam. Klausimas: Vaikuciui sukvepavus ventolina, kosulys nurimsta tuoj pat, ar zenkliai sumazeja? Zodziu kas atsitinka, kai ventolinas kvepuojamas priepuolio metu?

Labai aciu visoms.
Atsakyti
sveikos mamytes,

kiek zinau, apie spirometrija, tai ja tikrai skiria vyresniems vaikiukams, nes to tyrimo metu reikia, kad vaikas reikiamu metu iskveptu ar ikveptu, ir pan. Taigi reikia kad vaikas butu samoningas, nezinau, kaip butu galima su narkoze si tyrima atlikti.
O mazesnims vaikams niekas simta procentu astmos nustatyti negali, nes vaikui augant viskas gali pasikeisti, taigi nustatoma tik nepatvirtinta diagnoze, o viskas priklauso nuo tolimesnes ligos eigos. Mes pavyzdziui sirgom du kartus per metus, buvo du broncu obstrukcijos epizodai, kaip gydytojai aiskina, po to mums nustate nepatvirtinta broncu astma.
Dabar po to karto nesirgom, taigi tikiuosi, kad laikui begant, isaugsim.
O del ventolino, tai astmos pazeistuose zmogaus bronchai yra tarsi nuolatinio uzdegimo stovyje, ko pasekoje, priepuoliu metu, pvz. patekus alergenui, jie susitraukia, del to reikia broncus plecianciu vaistu, tokiu kaip ventolinas. Jis praplecia broncus ir priepuolis atlegsta. Jie skiriami grynai dusuliui nuimti, o jei aiskiu dusulio priepuoliunera tai sunku ir ivertinti, ar jis padeda, gal gydytojai kartais persistengia tuos vaists skirdami.
Atsakyti