Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Vilija+ @ 2008 09 26, 18:32)
Sveikos

Pas mus irgi asmos paūmejimas. Ir aplamai jokio pagerėjimo nuo logos nustayto. Iš vidutinės BA peraugo į sunkią  verysad.gif  Sloga pastoviai. jei dingsta porai dienų tai jau šventė. Per moksleivių atostogas gulsimės į klinikas tyrimams, nors kokiems net neįsivaizduoju. Vaistų dozės baisulinės  verysad.gif  bet..........šiandien mazoji buvo pas tevukus, tai jiems vos ne širdies smūgis ištiko. Užėjo priepuoliukas, pirmas toks nuo ligos pradžios, kad ir purtėsi mergaitė ir kratėsi, ir pykino ir duso  verysad.gif Sukvėpavus Ventolino pagerėjo.

stiprybės tau mamyte 4u.gif O mažutei sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, Mamytes
Mano mazulis irgi turi BA, dar negaliu priprasti prie diagnozes. Si karta noriu mamyciu paklausti ne apie liga, o kaip suderinate vaikucio auginima su darbu. Ar nebijote palikti auklei, ar nesulaukiate priekaistu, kad dirbate. Noreciau dirbti, ieskau aukles, bet manau, kad ir man bus baisu palikti vaikuti, ir auklei su tokiu vaikuciu buti. Ir kaip surasti aukle su panasia patirtimi. Lauksiu ir asmeniniu zinuciu. Esu is Kauno. Aciu ir stiprybes mums visoms.
Atsakyti
Arssa, viskas priklauso nuo astmos sunkumo 4u.gif Bet ir Jums, ir kitoms mamoms, kurių vaikams neseniai nustatyta astma, norėčiau palinkėti daugiau pozityvizmo ir optimismo ax.gif Gi nėra tie vaikai kažkokie antrarūšiai, kad serga BA 4u.gif Jie yra lygiai tokie patys vaikai, kaip ir daugelis kitų. Na, turi nešiotis inhaliatorių, na tai kas? Na turi dūdą kvėpuot, bet tai kas? Pamatysit, praeis, kažkiek laiko ir nebus taip jau baisu 4u.gif
Atsakant į Jūsų klausimą, maniškė dukra turėjo ir auklę, ir ėjo į paprastą darželį 4u.gif Juk išmokinti atpažinti priepuolius ir supurkšti vaistų nėra taip sunku, ane? Jei mokat Jūs, kodėl gali nemokėti kitas žmogus? Svarbiausi nurodymai auklei ar darželio auklėtojai: prasidėjus priepuoliui supurškiat vaistų ir skambinat man, aš grįštu ir toliau prižiūriu vaiką 4u.gif
Kitas dalykas, na, nežinau, kaip Jūsų vaikui, bet bent jau maniškei, priepuolis niekada neprasidėdavo staiga mirksiukas.gif Tik reikia išmokti atpažinti tuos priešpriepuolinius signalus 4u.gif
Taigi, jei Jūsų vaikas neturi itin sunkios astmos formos, Jūs puikiai galit suderinti ir darbą, ir mokslus, ir dar visa kita, kartu su vaikučio auginimu, tik žvelkit į viską paprasčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 09 29, 09:02)
maniškė dukra turėjo ir auklę, ir ėjo į paprastą darželį  4u.gif  Juk išmokinti atpažinti priepuolius ir supurkšti vaistų nėra taip sunku, ane? Jei mokat Jūs, kodėl gali nemokėti kitas žmogus? Svarbiausi nurodymai auklei ar darželio auklėtojai: prasidėjus priepuoliui supurškiat vaistų ir skambinat man, aš grįštu ir toliau prižiūriu vaiką  4u.gif

Pritariu kiekvienai išsakytai minčiai drinks_cheers.gif
Tikrei ne išeitis dėl astmos nedirbt schmoll.gif Nebent pačiai mamytei to norisi ir ypatingai sunki astmos forma, bet dėl būtinumo - nebūtina. Turėjom ir aukles, o dabar eina į įprastą darželį. Tiesa, visada pažiūriu, kad būtų krepšelyje salbutamolio inhaliatorius. Auklei paaiškinau kaip sukvėpuot kas rytą vaistus ir ką daryt, jei ištiktų dusulio priepuolis. Kvėpuoja vaistus, jei blogai labai pasidarytų, buvo liepta skambinti greitajai (ką ir pati daryčiau), būtinai skambina man arba tėčiui - ir mes lekiam namo. Nė viena auklė to neišsigando, normaliai prižiūrėjo ir bėdų nebuvo.
Ir darželyje nunešta sveikatos pažyma, dar papildomai pasakėm auklėtojoms (ir apie vaistus spintelėje, nors lyg ir negalima laikyti, bet kol SAM neatsakė man raštu į klausimą ką tada daryt ir kaip elgtis, tai laikau ax.gif ). Auklėtojos sakė, nelabai mokėtų padėti ir nelabai norėtų (visgi didelė atsakomybė), bet kviestų darželio slaugytoją ir medikus, žinoma pranešę vienam iš tėvų. Aš dukrelei vis paaiškinu kaip pačiai pakvėpuot, gal jai pavyktų, atsarga gėdos nedaro ax.gif O šiaip tai žmonės dirba, manau, atsakingi ir tikrai numirti neleis, jei jau blogai pasidarytų.
Atsakyti
QUOTE(arssa @ 2008 09 28, 21:15)
Sveikos, Mamytes
Mano mazulis irgi turi BA, dar negaliu priprasti prie diagnozes. Si karta noriu mamyciu paklausti ne apie liga, o kaip suderinate vaikucio auginima su darbu. Ar nebijote palikti auklei, ar nesulaukiate priekaistu, kad dirbate. Noreciau dirbti, ieskau aukles, bet manau, kad ir man bus baisu palikti vaikuti, ir auklei su tokiu vaikuciu buti. Ir kaip surasti aukle su panasia patirtimi.  Lauksiu ir asmeniniu zinuciu. Esu is Kauno. Aciu ir stiprybes mums visoms.

Manau, akd kiekviena aukle su tuo susitvarkytu. As isejau i darba nuo metu, pas mus nesunki forma. jei jau budavo pablogejimas, ir reikedavo naudoti vaistus, tai paprasciausiai surasydavau viska, ko, kiek ir kada duoti, supurksti, ir viska gerai padarydavo. Pamokydavau ir kompresu, ir arbateliu padaryti, viska puikiai padarydavo. Dabar zingsniuojam i darzeli, tai tiesiog kiekviena diena prasau aukletoju, kad papasakotu, kaip diena sekesi, ar kosejo, ar sunkiau buvo, o jei tikrai sunku, - prasau skambinti tiesiai man. Vaistu darzelyje net nepaleiku.
Atsakyti
Sveikos,
As irgi dirbu ir stengiuosi viska suderinti. Aisku sunku, bet............ kai maziukei blogai paliekam pas tevukus, o su vyru iseinam i darba, nes nedirbti šiais laikais prabanga manyciau. I darzeli taip pat eina mazoji. Ventanoli nesasi kartu. Aukletojos pasilieka.
Praeita savaite kas antra naktis buvo asmos priepuoliai. Sunku, bet........
Šiandien nustatė vidinį plaučių uždegima.
Gal kuri lankotes klinikose pas daktarę Misevičienę?
Atsakyti
Sveikutes!
Noriu jusu patarimo 4u.gif
Sia vasara buvom parskride pas mociute ir mano vaikas(5 metai) miegojo ant pukines kaldros(kad truputi minksciau butu),rytais baisiai ciaudydavo,buvau labai nustebus ,ko jis cia ciaudo,nes anksciau jei koki karta suciaudydavo,tai reiksdavo persalimo liga.praciaude visa menesi(rytais),parskridom atgal i namus,sakau pageres-ir nieko panasaus,ciaudejo jau ne be tik rytais ,bet ir naktimis.Tada sove i galva mintis,kad miega ant plunksines pagalves ir dar su minkstais savo zaisliukais.Sakau gal jis pasidare alergiskas dulkiu erkutems??? vakar tik taip pagalvojau...ismeciau jo plunksnine pagalve,isploviau viska kapitaliai ir sianakt negirdejau,kad butu ciaudejes,bet ryta,kai atsikele truputeli ciaudejo.kaip manot,kas cia jam gali buti????
Atsakyti
QUOTE(Vilija+ @ 2008 09 29, 17:06)
Sveikos,
As irgi dirbu ir stengiuosi viska suderinti. Aisku sunku, bet............ kai maziukei blogai paliekam pas tevukus, o su vyru iseinam i darba, nes nedirbti šiais laikais prabanga manyciau. I darzeli taip pat eina mazoji. Ventanoli nesasi kartu. Aukletojos pasilieka.
Praeita savaite kas antra naktis buvo asmos priepuoliai. Sunku, bet........
Šiandien nustatė vidinį plaučių uždegima.
Gal kuri lankotes klinikose pas daktarę Misevičienę?

Ar turit omeny bendrosios praktikos gydytoja R.Miseviciene?
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2008 09 27, 11:07)
Taip tu visiskai teisi... smile.gif

O jūs važiavote pas ją to žolių mišinio ar užsisakinėjote telefonu? Ir prašėte mišinio tiesiog "nuo atipinės mikrofloros" ar kokio kitokio?
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2008 09 30, 10:18)
Ar turit omeny bendrosios praktikos gydytoja R.Miseviciene?

maniskes daktare alergologe Valdone Misevieciene. Dirba klinikose vaiku skyriuje. Ir kaip supratau ligininej kliniku jei tokia yra ten, nes mus guldysis pas save tyrimams
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2008 09 30, 19:13)
O jūs važiavote pas ją to žolių mišinio ar užsisakinėjote telefonu? Ir prašėte mišinio tiesiog "nuo atipinės mikrofloros" ar kokio kitokio?

Mes važiavome pas ją, nes bijojau, kad ji dar gali buti per maza gerti tas zoleles, tai Balvočiūtė išsiklausinėjo visko, visą ligos istoriją turėjau papasakoti, tada pagal visus ligos simptomus surinko mums specialų žolių mišinį, nes kaip ji sakė mažiukams vaikams reika šiek tiek mažesnių žolelių dozių, be to reikia atsižvelgti į alergines reakcijas ir t.t ir t.t, mes prabendravome beveik 3 val. Ji labai maloni moteris ir mums labai padėjo, beje ne tik mano mažiukei, bet ir visai mūsų šeimai nuo įvairių ligų. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2008 10 01, 13:31)

Hm... tolokai ji gyvena... biggrin.gif Galvojau telefonu kažką užsisakyt... g.gif
Atsakyti