QUOTE(Tito_mama @ 2008 09 03, 14:31)
Atsiprašau,kad ir šioj temoj to paties kalusiu
.Noriu sužinot kuo daugiau nuomonių
Nustatė sūnui lengvą bronchų astmą.Pasidarėm 36alergenų mišrų tyrimą ir pats didžiausias alergenas-dulkių erkutės(norma 0-11,o pas mus virš 300(pažymėta 4)).Bet klausimas kitas...2metus turim katiną,vaikas jį begalo myli,tačiau testas parodė,kad katėms irgi yra alergija (norma iki 11,o pas mus 36 ir žymima 1)...Būtų didžiulė trauma vaikui,jei tektų atsisakyt ''draugelio''(taip ji vadina),o ir patiems jau būtų gaila...Nebežinau kaip elgtis verysad.gif Kaip manot ar būtina atsisakyt katino?Gal užtektų vengt kitų alergenų?
Labai noriu sužinot jūsų nuomonę
Tito mama, atsisakyti katino ar jo neatsisakyti galite tiktai Jūs, todėl nepatarinėsiu, o tik papasakosiu savąją istoriją
Katiną turėjau jau seniai, gyveno jis su mumis viso nėštumo metu, gyveno ir kai gimė dukra, ir kai jai atsirado problemų dėl alergijų. Taigi dukra pragyveno su katinu gal daugiau negu du metus. Bronchinę astmą nustatė, kai jai buvo 1,5 m. Man irgi buvo gaila atiduoti savo katiną kam nors, nors ta mintis kirbėjo, o ir aplinkiniai kaltino mane, kad aš su savo katinu prišaukiau astmą (katinas laaabai pūkuotas buvo
) Tai va, po eilinio pagulėjimo ligoninėje, aš apsisprendžiau, kad vistik reikia atiduoti katiną. Taigi dabar jau virš trijų metų gyvenam be katino.
Alergija:
Tyrėm dukrą, kai buvo iki metų (odos mėginių testas) - alergijos katei nerodė.
Tyrėm dukrą, kai buvo kažkur 1,5 - 2 m (kraujo tyrimas) - alergiją katei rodė 0/1.
Tyrėm dukrą, dabar visai neseniai, kai jai buvo 5 metai (kraujo tyrimas) - alergijos katei nerodė.
Nežinau, kiek mano spėjimai yra teisingi, bet spėju, kad jei būtume laikę katę ilgiau, alergija būtų stiprėjus. Nors esu skaičius, kad ir pripranta prie pastovių alergenų ir organizmas nebereaguoja... Taigi spręsti tiktai jums
Dar noriu pasakyti, kad maniškė iki šiol prisimena, gaili ir labai pasiilgsta savo katinuko