Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(lavaza @ 2008 08 12, 14:36)
Noriu paklaust mamyciu, kuriu vaikuciams diagnozuota BA

Ka galvojat apie imunostimuliatorius  g.gif ?  O dar tikslaiu, ar duodat vaikams pries rudeni, preis ta ligu sezona arba Ribumunili, arba Luivaca? Manau, ypac aktualu tiem vaikuciams, kurie eina i darzeli.
Ka sako jusu pediatres, ar alergologes  g.gif ?

Mano vaikui alergologe Vaičiulionienė pasiūle rudienį ir žiemą Oscilococino vartuoti .Po viena ampule po liežuvio viena karta į savaite,o paūmejimo metų ir du. Pastebėjau kad vaikas pradejo mažiau sirgi visokiai virusiniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 14 rugpjūčio 2008 - 21:37
QUOTE(Ksėna @ 2008 08 14, 22:35)
Mano vaikui alergologe Vaičiulionienė pasiūle rudienį ir žiemą Oscilococino vartuoti .Po viena ampule po liežuvio viena karta į savaite,o paūmejimo metų ir du. Pastebėjau kad vaikas pradejo mažiau sirgi visokiai virusiniais.

o galima buti tikslu pavadinima suzinoti ax.gif Nes pagal toki, kazkodel www.vaistai.lt nieko nerandu g.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2008 08 15, 14:42)
o galima buti tikslu pavadinima suzinoti  ax.gif  Nes pagal toki, kazkodel www.vaistai.lt nieko nerandu  g.gif

Laba. Labai sudetingas pavadinimas,bet suradau anatacijos lapaeli .Vadinasi Oscillococcinum . mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 08 15, 20:57)
Laba. Labai sudetingas pavadinimas,bet suradau anatacijos lapaeli .Vadinasi Oscillococcinummirksiukas.gif

O cia ne tie kartais is zasu kepeneliu, kuriuos skiria susirgus gripui? Nes mes juos vartojom butent tuo tikslu
Atsakyti
Užmirškite oro drėkintuvus! Geriausios sąlygos erkėms veistis - santykinė oro drėgmė 75-80 proc., temperatūra +25° C. Jos negali gyventi, esant mažesnei nei 50 proc. santykinei drėgmei. Tinkamiausia žmogui santykmė drėgmė 40-50 proc., nes netinka nei erkėms, nei grybeliams. Idealu - vėsus ir sausas miegamasis! Galima vartoti tik specialius oro kondicionierius norimai drėgmei ir temperatūrai palaikyti (<45 proc., <20°C).

Geras, kažkada kalbėjom, kad oro drėkinimas padeda turint BA. Pasirodo priešingai, patys tą drėkintuvą tuo tikslu įsigijom g.gif . Neseniai teko kažkokioj verstoj į lietuvių kalbą knygoj skaityti, kad drėkintuvai negerai. Nepatikėjau, o dabar skaitau jau rimtam tinklalapy, netikėt neina.

Visas str. čia:
http://www.aai.lt/al...patarimai_2.htm

Gal dėl tos drėgmės ir prie jūros kai kuriems vaikučiam atvirkštinės reakcijos sulaukiama - pagal šį str. drėgmėj suintensyvėja pelėsiai ir dulkių erkutės.
Atsakyti
vilytte, tikrai idomia informacija pateikei g.gif , reik visa staripsni perskaityt.

Prisiminiau, kad dukrai pavasari, kelis kart buvo toks kosuliuku paumejimas po pasivaiksciuojimu Sereikiskiu parke, prie upelio... tai alergologe patare vengti tokiu dregnu vietu, ypac po ziemos, minejo visokiausius pelesius....
O mes taip pat dar specialiai vaizavom, atseit, arciau gamtos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilija+ @ 2008 08 02, 11:52)
na as parasysiu ka zinai apie ta invaliduma. Nes kaip jau minejau gimineje turim BA serganciu vaikuciu tai jie susitvarke ir turi grupes.
jei BA sunki arba bent jau vidutine tai gruoe priklausoma. Lengvo pobudzio asmom jos neduoda, nes pasak daktaru kas antras su lengva asma vaiksto.
gaunant antra grupeis valstybes gaunama apie 500lt uz gruope plius motina gauna dar simta, kad augina toki vaikuti ir kad juo rupinasi. Na bet cia reikia ir eiti ir reikalauti, niekas ant lekstutes neatnesa. Taip pat nereikia moketi uz darzeli. O kas pasieme paskolas ir pirke busta tai kazkokia dali valstybe apmoka. O taip pat galima stoveti su mazinyte prie maxsimos ar kito prekybos cento invalido vietose. Priklauso i metus sanatorija. Po kurios vaikams labai pagereja, nes masazai, drusko kambariai ir kt. Tai va tiek zinau. Tik aisuku niekas nieko nesiulo reikia patiems eiti ir reikalauti. As rugpjucio gale savo seimos daktare ciupsiu uz ciuprynos del tos gruopes. Nes kodel nepasinaudoti tuo kuo galima pasinaudoti  g.gif Juk tiek pinigeliu isleidziam namus rekonstruojant del mazyliu, tai tegul ir moka valstybe. As tai uz tai kad kiekviens vaikutis ir tevai turetu tokia galimybe isigyti invalidumo grupe. Mano sese sunus jau penkeri metai turi ta grupe, na aisku reikia ir ligoninej bent pora kartu per metus paguleti ir t.t. Bet viska imanoma siais laikas susitarti  mirksiukas.gif

Na šiek tiek klaidinga informacija todėl patikslinsiu.
Sunkios formos astma yra lengvas neįgalumas ir už jį valstybė moka 316 lt,o mama negauna nieko taip buvo prieš 2 metus.Dabar įstatymas pasikeitė schmoll.gif
Turi būti sunki negalia,kad gautų ir mama.Gi vaikais reikia ir taip rūpintis. wub.gif
Už darželį reikia mokėti tik dalį nepamenu ar tik ne 35 procentus primokėti reikia.
Prie parduotuvės irgi nestovėsite invalidų vietoje nes tai turi teisę tik ženklu pažymėti auto,na kas vairuojate žinot mirksiukas.gif
Sergant astma sanatorija prikaluso ir be grupės.
Mano sūnus jau 4 metai serga astma ir turime neįgalumą 2 metai verysad.gif Invalidumą pasiūlė pati gyd,o aš kaip kvailė pasijutau nenorėjau aš jo.O dabar kažkaip vienodai nes sūnau gerėja thumbup.gif mirksiukas.gif
Sėkmės gydantis.Ir lengvo rudens nes mums būtent rudenį prasideda visos bėdos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2008 08 19, 14:50)
vilytte, tikrai idomia informacija pateikei  g.gif , reik visa staripsni perskaityt.

Prisiminiau, kad dukrai pavasari, kelis kart buvo toks kosuliuku paumejimas po pasivaiksciuojimu Sereikiskiu parke, prie upelio... tai alergologe patare vengti tokiu dregnu vietu, ypac po ziemos, minejo visokiausius pelesius....
O mes taip pat dar specialiai vaizavom, atseit, arciau gamtos  doh.gif

va va, mus gydytoja is karto informavo, kad vaziuoti prie Baltijos juros patartina tik tuomet, kai sausas ir siltas oras, o velyva rudeni/ziema ar lyjant lietui, geriau ten kojos nekelti. O visuomet atviri - silti krastai
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2008 08 19, 15:21)

Už darželį reikia mokėti tik dalį nepamenu ar tik ne 35 procentus primokėti reikia.

Norejau paklaust, cia uz darzeli mokejimas toks, kai yra tik sunki astmos forma?
Ar kai yra diagnozuota bet kokia jos forma?
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2008 08 20, 10:53)
Norejau paklaust, cia uz darzeli mokejimas toks, kai yra tik sunki astmos forma?
Ar kai yra diagnozuota bet kokia jos forma?

cia man rodosi bet kokiu atveju, kai vaikas turi neigalumo grupe, nesvarbu kokios ligos pagrindu. Neturint grupes, nera jokiu lengvatu, jei neklystu.
Noreciau klysti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2008 08 20, 15:56)
cia man rodosi bet kokiu atveju, kai vaikas turi neigalumo grupe, nesvarbu kokios ligos pagrindu. Neturint grupes, nera jokiu lengvatu, jei neklystu.
Noreciau klysti biggrin.gif

Ne jūs neklystate,nuolaida už darželį yra su bet kokia liga(turint neįgalumą).
Atsakyti

QUOTE(noir1 @ 2008 08 19, 14:21)
Na šiek tiek klaidinga informacija todėl patikslinsiu.
Sunkios formos astma yra lengvas neįgalumas ir už jį valstybė moka 316 lt,o mama negauna nieko taip buvo prieš 2 metus.Dabar įstatymas pasikeitė schmoll.gif
Turi būti sunki negalia,kad gautų ir mama.Gi vaikais reikia ir taip rūpintis. wub.gif
Prie parduotuvės irgi nestovėsite invalidų vietoje nes tai turi teisę tik ženklu pažymėti auto,na kas vairuojate žinot mirksiukas.gif
Sergant astma sanatorija prikaluso ir be grupės.
Mano sūnus jau 4 metai serga astma ir turime neįgalumą 2 metai verysad.gif Invalidumą pasiūlė pati gyd,o aš kaip kvailė pasijutau nenorėjau aš jo.O dabar kažkaip vienodai nes sūnau gerėja thumbup.gif  mirksiukas.gif
Sėkmės gydantis.Ir lengvo rudens nes mums  būtent rudenį prasideda visos bėdos verysad.gif

Na pasiskambinau pasidometi sesers ir brolio, kadangi juvaikai sera BA ir anksciau rasytame poste neklydau. Vaikas sergantis sunkia BA forma gauba II invalidumo grupe, motina taip pat gauna jog augina toki vaika. Darzelis tikrai nemokamas. Tai neisgalvota, o taip yra. Tik gal ne visos mamos eina ir iesko kas jiems priklauso, nes daznai yra nutylima kas priklauso zmogui is valstybes
Atsakyti