QUOTE(Vilija+ @ 2008 08 02, 11:52)
na as parasysiu ka zinai apie ta invaliduma. Nes kaip jau minejau gimineje turim BA serganciu vaikuciu tai jie susitvarke ir turi grupes.
jei BA sunki arba bent jau vidutine tai gruoe priklausoma. Lengvo pobudzio asmom jos neduoda, nes pasak daktaru kas antras su lengva asma vaiksto.
gaunant
antra grupeis valstybes gaunama apie 500lt uz gruope plius motina gauna dar simta, kad augina toki vaikuti ir kad juo rupinasi. Na bet cia reikia ir eiti ir reikalauti, niekas ant lekstutes neatnesa.
Taip pat nereikia moketi uz darzeli. O kas pasieme paskolas ir pirke busta tai kazkokia dali valstybe apmoka.
O taip pat galima stoveti su mazinyte prie maxsimos ar kito prekybos cento invalido vietose. Priklauso i metus sanatorija. Po kurios vaikams labai pagereja, nes masazai, drusko kambariai ir kt. Tai va tiek zinau. Tik aisuku niekas nieko nesiulo reikia patiems eiti ir reikalauti. As rugpjucio gale savo seimos daktare ciupsiu uz ciuprynos del tos gruopes. Nes kodel nepasinaudoti tuo kuo galima pasinaudoti
Juk tiek pinigeliu isleidziam namus rekonstruojant del mazyliu, tai tegul ir moka valstybe. As tai uz tai kad kiekviens vaikutis ir tevai turetu tokia galimybe isigyti invalidumo grupe. Mano sese sunus jau penkeri metai turi ta grupe, na aisku reikia ir ligoninej bent pora kartu per metus paguleti ir t.t. Bet viska imanoma siais laikas susitarti
Na šiek tiek klaidinga informacija todėl patikslinsiu.
Sunkios formos astma yra lengvas neįgalumas ir už jį valstybė moka 316 lt,o mama negauna nieko taip buvo prieš 2 metus.Dabar įstatymas pasikeitė
Turi būti sunki negalia,kad gautų ir mama.Gi vaikais reikia ir taip rūpintis.
Už darželį reikia mokėti tik dalį nepamenu ar tik ne 35 procentus primokėti reikia.
Prie parduotuvės irgi nestovėsite invalidų vietoje nes tai turi teisę tik ženklu pažymėti auto,na kas vairuojate žinot
Sergant astma sanatorija prikaluso ir be grupės.
Mano sūnus jau 4 metai serga astma ir turime neįgalumą 2 metai
Invalidumą pasiūlė pati gyd,o aš kaip kvailė pasijutau nenorėjau aš jo.O dabar kažkaip vienodai nes sūnau gerėja
Sėkmės gydantis.Ir lengvo rudens nes mums būtent rudenį prasideda visos bėdos