Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(breira @ 2008 07 31, 21:09)
Na orai tai pasakiški mums papuolė,atostogavom prieš savaitę, o va...
Dabar purškiu ryte ir vakare Ventolina ir Flixotida, vakarais dar Singulairo miltukų, bet baigiam mes juos,tai kažki kaip suktis reiks  doh.gif 
O mum apie Umkalorą gyd. nieko neminėjo  g.gif , žino gi ,kad alergiškas...niu reiks tyčia ryt paklausi apie tai  cool.gif

mes taip pat naudojam situos vaistukus, tik rytais dar klaritina geriam. iki rugsejo vidurio taip gydytis liepe. Nors man atrodo kad jei vaikui gerai, tai akm kisti tuos vaistus. Kaip jus darot?
O siandien mano mazajai pries pietus pora valandu taip snargliukas bego, kad.......... upeliu tekejo. o paskui lyg butu kas nosyte uzkimse, baigesi ta nelemta sloga. As dar vis nesuprantu siu ligu nei BA nei alergijos doh.gif Man dar cia juodas miskas. Nors ir sesers vaikas ir brolio mergaite taip pat su BA, bet............
Ar jus turite invalidumo grupes? Jei taip tai kaip jas gavote?
Atsakyti
QUOTE(Vilija+ @ 2008 08 01, 16:33)
mes taip pat naudojam situos vaistukus, tik rytais dar klaritina geriam. iki rugsejo vidurio taip gydytis liepe. Nors man atrodo kad jei vaikui gerai, tai akm kisti tuos vaistus. Kaip jus darot?
O siandien mano mazajai pries pietus pora valandu taip snargliukas bego, kad.......... upeliu tekejo. o paskui lyg butu kas nosyte uzkimse, baigesi ta nelemta sloga. As dar vis nesuprantu siu ligu nei BA nei alergijos  doh.gif  Man dar cia juodas miskas. Nors ir sesers vaikas ir brolio mergaite taip pat su BA, bet............
Ar jus turite invalidumo grupes? Jei taip tai kaip jas gavote?

Laba 4u.gif
Man ta BA irgi tamsus miškas doh.gif , aš kartais kai viskas gerai nepurškiu tų vaistų, gal ir negerai blush2.gif
Mum irgi snargliukas bėga šią savaitę,parašė vaistų nuo alerginės slogos,dar nenupirkau,o pavadinimo neįskaitau ( doh.gif jau tas daktariškas raštas)
Invalidumo irgi neturim,kažką lyg girdėjau, jog priklausytų, bet kažkaip nesmagu klaust unsure.gif
Pas mus čia provincijoj tais invalidumais kiek girdėjau nepuola dalintis... vat tikrai būtų įdomu žinot kaip... ir kas....
Atsakyti
Labas vakaras . Noriu pasisakyti apie vaistukus ir gydyma. Jeigu gydytojas išrašė vaistus jos reikia labai pavizdingai gerti ir nebijoti . Manau geriau vaistukai nei varginantis kosulis ir sloga. Negalima savavališkai nutrukti gydyma schmoll.gif turetu butinai stebėti vaikus pulmonologas. Nuo alergines slogos labai padeda vaistukai "Ajerus" yra ir sirupelis. Dar yra Aktifedas sirupas ,bet man jis nelabai patiko dėl to kad vaikas labai mieguistas pasidare.
O mes pirmadienį eisim pas pulmonologe išrašyti Singulairio
doctor.gif
Nelabai supratau apie invaliduma ax.gif Gal aš ko nežinau?
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 08 01, 21:44)
Labas vakaras . Noriu pasisakyti apie vaistukus ir gydyma. Jeigu gydytojas išrašė vaistus jos reikia labai pavizdingai gerti ir nebijoti . Manau geriau vaistukai nei varginantis kosulis ir sloga. Negalima savavališkai nutrukti gydyma schmoll.gif turetu butinai stebėti vaikus pulmonologas. Nuo alergines slogos labai padeda vaistukai "Ajerus" yra ir sirupelis. Dar yra  Aktifedas sirupas ,bet man jis nelabai patiko dėl to kad vaikas labai mieguistas pasidare.
O mes pirmadienį eisim pas pulmonologe išrašyti Singulairio
doctor.gif
Nelabai supratau apie invaliduma ax.gif Gal aš ko nežinau?

blush2.gif nežinau tiksliai aš dėl to invalidumo,bet viena pažystama yra užsiminusi,kad jos draugės vaikui irgi BA ir jis turi invalidumą g.gif(jei pasveiksta,tai ir invalidumas nutrūksta)
Bijau nusišnekėt, nes nesidomėjau tuo klausimu ax.gif
Dėl vaistukų ...daugiau taip nedarysim pioneer.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo breira: 01 rugpjūčio 2008 - 21:25
QUOTE(breira @ 2008 08 01, 22:21)
blush2.gif nežinau tiksliai aš dėl to invalidumo,bet viena pažystama yra užsiminusi,kad jos draugės vaikui irgi BA ir jis turi invalidumą  g.gif(jei pasveiksta,tai ir invalidumas nutrūksta)
Bijau nusišnekėt, nes nesidomėjau  tuo klausimu  ax.gif
Dėl vaistukų ...daugiau taip nedarysim  pioneer.gif

Labai puiku kad nežaisit su vaistukais. Sveikatelės leliukui ir iki kito susirašinėjimo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(breira @ 2008 08 01, 19:59)
Laba  4u.gif 
Man ta BA irgi tamsus miškas  doh.gif , aš kartais kai viskas gerai nepurškiu tų vaistų, gal ir negerai  blush2.gif 
Mum irgi snargliukas bėga šią savaitę,parašė vaistų nuo alerginės slogos,dar nenupirkau,o pavadinimo neįskaitau ( doh.gif jau tas daktariškas raštas)
Invalidumo irgi neturim,kažką lyg girdėjau, jog priklausytų, bet kažkaip nesmagu klaust  unsure.gif 
Pas mus čia provincijoj tais invalidumais kiek girdėjau nepuola dalintis... vat tikrai būtų įdomu žinot kaip... ir kas....

na as parasysiu ka zinai apie ta invaliduma. Nes kaip jau minejau gimineje turim BA serganciu vaikuciu tai jie susitvarke ir turi grupes.
jei BA sunki arba bent jau vidutine tai gruoe priklausoma. Lengvo pobudzio asmom jos neduoda, nes pasak daktaru kas antras su lengva asma vaiksto.
gaunant antra grupeis valstybes gaunama apie 500lt uz gruope plius motina gauna dar simta, kad augina toki vaikuti ir kad juo rupinasi. Na bet cia reikia ir eiti ir reikalauti, niekas ant lekstutes neatnesa. Taip pat nereikia moketi uz darzeli. O kas pasieme paskolas ir pirke busta tai kazkokia dali valstybe apmoka. O taip pat galima stoveti su mazinyte prie maxsimos ar kito prekybos cento invalido vietose. Priklauso i metus sanatorija. Po kurios vaikams labai pagereja, nes masazai, drusko kambariai ir kt. Tai va tiek zinau. Tik aisuku niekas nieko nesiulo reikia patiems eiti ir reikalauti. As rugpjucio gale savo seimos daktare ciupsiu uz ciuprynos del tos gruopes. Nes kodel nepasinaudoti tuo kuo galima pasinaudoti g.gif Juk tiek pinigeliu isleidziam namus rekonstruojant del mazyliu, tai tegul ir moka valstybe. As tai uz tai kad kiekviens vaikutis ir tevai turetu tokia galimybe isigyti invalidumo grupe. Mano sese sunus jau penkeri metai turi ta grupe, na aisku reikia ir ligoninej bent pora kartu per metus paguleti ir t.t. Bet viska imanoma siais laikas susitarti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(breira @ 2008 08 01, 11:18)
Labas rytas  4u.gif 
Mano mažiuko ryt 1-asis gimtadienis, o čia ligos nepalieka ramybėj  verysad.gif 
Ką tik grįžau iš gydytojos, parašė mums vaistukų, liepė dar pasirodyt jei pakils temperatūra ar šiaip pablogės.
Nagi ji mano, kad BA galėjo paūmėti dėl to, jog pakvėpavę gryno oro grįžom atgal į dulkėtą miestą  g.gif ...galvoju,kad ji gali būt teisi...
Dabar dėl Umkaloro - sakė, jog - taip jis netinka tiems alergiškiems žmonėms,kuriuos alergizuoja kuri nors iš į Umkalorą įeinanti  žolelė,t.y. alergizuoja kažkuri sudedamoji dalis, todėl dažniausiai alergizuoja tuos, kuriems yra šienligė ir pan.
Bet kokiu atveju sakė - nesužinosi, kol nepamėginsi...

Gal atrodys keistai, bet mano mazoji visada suserga pries gimtadieni, sako zmones tada buna labai pazeidziami ir tikrai jau buvo du gimtadieniai ir abu su temperaturomis ir kosuliais beje po pirmojo gydemes labai ilgai ir tik 1,5 metu viskas praejo ir dabar tfu tfu tfu nebesergam visai, geriam tik zoleles nuo mikoplazmu ir organizmui (imunitetui) stiprinimui, dabar vasara isvis nieko negeriam. Kai prisimenu ta laikotarpi nuo 1 iki 1,5 metu siurpai per nugara nueina, gal ir jums praeis. Linkiu sveikatytes. 4u.gif
Atsakyti
La 4u.gif
Aš čia vėl su klausimu ax.gif
Ar nepaberia jūsų vaikiukam nuo alerginės slogos po nosyte?
Maniškiui tie snargliukai vis varva,o panosė,ne tai ,kad nuo valymo paraudusi būtų,bet paberta spuogiukais g.gif jau nebežinau nei kuo tept doh.gif Iš po nakties lyg dar pusė bėdos,o per dieną vėl baisiau negu baisu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo breira: 07 rugpjūčio 2008 - 09:48
Del vaistu vartojimo - musu mergytei irgi yra asma, ir pries kelis men netycia patekom i konsultacija pas pulmunologa Valiuli. Tai, kiek pamenu, jis sake, jog ypac kol vakai tokie maziukai, (dukrytei 1,5 metu), asma jie gali isaugti ir lengviau serga. Taciau vaistukus vartoti butina, kaip gydytojas paskiria, nes kitaip vysktasn uzdegiminiams procesam plauciuose gali susidaryti kazkokie randai, o ju kaip suprantu, nebepanaikinsi (surasiau, kaip supratau "zmoniu" kalba, blush2.gif ). Todel mes dabar stengiames vaistukus vartoti saziningai.
Atsakyti
Noriu paklaust mamyciu, kuriu vaikuciams diagnozuota BA

Ka galvojat apie imunostimuliatorius g.gif ? O dar tikslaiu, ar duodat vaikams pries rudeni, preis ta ligu sezona arba Ribumunili, arba Luivaca? Manau, ypac aktualu tiem vaikuciams, kurie eina i darzeli.
Ka sako jusu pediatres, ar alergologes g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2008 08 02, 11:11)
Gal atrodys keistai, bet mano mazoji visada suserga pries gimtadieni, sako zmones tada buna labai pazeidziami ir tikrai jau buvo du gimtadieniai ir abu su temperaturomis ir kosuliais beje po pirmojo gydemes labai ilgai ir tik 1,5 metu viskas praejo ir dabar tfu tfu tfu nebesergam visai, geriam tik zoleles nuo mikoplazmu ir organizmui (imunitetui) stiprinimui, dabar vasara isvis nieko negeriam. Kai prisimenu ta laikotarpi nuo 1 iki 1,5 metu siurpai per nugara nueina, gal ir jums praeis. Linkiu sveikatytes. 4u.gif

drinks_cheers.gif ir žmonės miršta dažniau prieš ir po gimtadienio ax.gif Tad nereikia laukti gimtadienio biggrin.gif

QUOTE(melyne @ 2008 08 12, 13:31)
Del vaistu vartojimo - musu mergytei irgi yra asma, ir pries kelis men netycia patekom i konsultacija pas pulmunologa Valiuli. Tai, kiek pamenu, jis sake, jog ypac kol vakai tokie maziukai, (dukrytei 1,5 metu), asma jie gali isaugti ir lengviau serga. Taciau vaistukus vartoti butina, kaip gydytojas paskiria, nes kitaip vysktasn uzdegiminiams procesam plauciuose gali susidaryti kazkokie randai, o ju kaip suprantu, nebepanaikinsi (surasiau, kaip supratau "zmoniu" kalba,  blush2.gif ). Todel mes dabar stengiames vaistukus vartoti saziningai.

ir mums tą patį sakė, bet aš vis viena nebuvau sažininga dėl vaistų vartojimo. Dičkė mano dabar nekosi ax.gif, tad vadinasi neblogai dabar yra ax.gif

QUOTE(lavaza @ 2008 08 12, 14:36)
Noriu paklaust mamyciu, kuriu vaikuciams diagnozuota BA

Ka galvojat apie imunostimuliatorius  g.gif ?  O dar tikslaiu, ar duodat vaikams pries rudeni, preis ta ligu sezona arba Ribumunili, arba Luivaca? Manau, ypac aktualu tiem vaikuciams, kurie eina i darzeli.
Ka sako jusu pediatres, ar alergologes  g.gif ?

man jokie nepatinka, nevartojam, mano nuomonę gydytojai žino, ne nerekomenduoja. Na esu bandžiusi imunotrofina, tas tai lyg i gera buvo ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
ar gali man kas nors parasyti i a.z arba cia kur atlieka tyrimus del BA privaciai, ar pasiulyti koki pulmonologa , is anksto dekoju.
Atsakyti