Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Agatas1 @ 2008 04 08, 19:12)
Sveikos, mamytės  4u.gif O kiek ilgai jūsų vaikučiai vartoja singulairą, ar darot pertraukas?  g.gif

Mano vaikas vartoja trys mėnėsius,o veliau jai dažnai kartuojasi BA.
Atsakyti
Del sanatorijos:
Visiems sergantiems BA priklauso viena karta metuose vaziuoti i sanatorija. Tokia tvarka yra. As su savo pupom jau pora kartu ten lankiausi. Tik musu atsidurimas ten buvo po ligonines, tai jokiu problemu nebuvo, niekieno specialiai neprasem, dovaneliu nenesem, tiesiog gavom siuntima ir po keliu dienu isvaziavom. I kuria sanatorija vaziuoti niekas negali nurodineti, nebent rekomenduoti. Jus tiesiog gaunat siuntima sanatoriniam gydymui, o vieta renkates patys, pagal galimybes ar esamas vietas.
As manau, kad sita "judinima" reiketu pradeti nuo ligoniu kasu virsuneliu. Tiesiog graziuoju pasakyti, kad zinot savo teises i sanatorini gydyma ir norit jas gauti.
Gal ir labai cia grieztai parasiau, bet savo vaikuciu labui reikalaukit!
I sanatorija priklauso vaziuoti netgi neturint BA diagnozes. Uztenka 3 bronchitu per metus arba net plauciu uzdegimo ir teisiskai jus turite vaziuoti i sanatorija, ka jau kalbeti apie BA...
Sekmytes!
Papildyta:
Maniskes singulaira naudoja jau beveik du metus. Vasara darem 3 savaiciu pertrauka.
Atsakyti
QUOTE(amama @ 2008 04 09, 15:59)

Maniskes singulaira naudoja jau beveik du metus. Vasara darem 3 savaiciu pertrauka.

4u.gif mes taip pat vartojam jau antri metai, bandysiu vasarą nutraukti, žinoma, su gydytoja pasitarsiu, bet jau norisi daryt nors trumputę petrauką, atrodo, taip ilgai.... verysad.gif
Atsakyti
Labas vakaras visiems biggrin.gif Nelabai suprantu,kodel mūsų pulmonologe skirdavo vaikui Singulairo tik trims mėnėsiam ir nedaugiau.Perskaičius supratau ,kad vartuoti reikia ilga laika g.gif Gal todel,kad Singulairas mūms kompensojamas?Nesuprantu,kažkokia nesamone su tais gydytojais?Ką nori ta ir daro.Reikes butinai paklausti?Vaikas pastoviai serga,kenčia,o ji tik Ventolina ir Fliuksodaina išrašo.Pati pastebėjau ,kad vartuojant Singulairo vaikas neserga ,neužeina tas siaubingas dusantis kosulis.Mūsų laikais mamos turi ne tik dirbti savo darba,bet ir kokiius med.seselių kursus užbaigti,tam,kad viską žinoti. blink.gif Gerai,kad galima iš kitų mamų sužinoti ir apie sanatorijus ir priklausančius vaistus.va jums ir Europos Sajiungą ir 21 amžius umn.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 09 balandžio 2008 - 21:03
Singulairas ne visiems vaikams tinka ir padeda. ir jei jau naudojat flixotida , tai jo visai pakanka. ir po triju menesiu singulairo flixotido fone pakanka. Nevaryk daktaro i medi.... viskas normaliai...butu blogai israsytu jo ilgiau. Esu kalbejusi su astmos profe - -gydytoja, tai ji man pati pasake, kad vaiku , kuriems singulairas padeda is viso yra labai nedaug.todel manau viskas ok.

o kas del sanatorijos prie juros....gerai jei jusu vaikui tinka lietuviskos juros variantas: salta, dregna, priplekusi patalyne, pelesiu kvapas ir panasiai...as bijociau,kad po tokios reabilitacijos nereiktu dar ilgai ilgai atstatineti stabilios padeties. Va visai kitoks vaizdelis prie siltuteles juros. Pati tik ka pastebejau. ka tik grizau is Meksikos, ten skridau su vaikais , vienas turejo gera bronchita su astmos pauemejimu. Kaip butu ne keista, po dvieju dienu pabuvimo, viskas baigesi, ir visi kosuliai ir sirgimai...
O kokios sanatorijos priima astmininkus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nesmerk: 10 balandžio 2008 - 16:40
[quote=nesmerk,2008 04 10, 17:34]
Singulairas ne visiems vaikams tinka ir padeda. ir jei jau naudojat flixotida , tai jo visai pakanka. ir po triju menesiu singulairo flixotido fone pakanka. Nevaryk daktaro i medi.... viskas normaliai...butu blogai israsytu jo ilgiau. Esu kalbejusi su astmos profe - -gydytoja, tai ji man pati pasake, kad vaiku , kuriems singulairas padeda is viso yra labai nedaug.todel manau viskas ok.

o kas del sanatorijos prie
Labas nesmerk.Gal aš tikrai per griežta pasirodžiau doh.gif Ant daktares nevarau,tik man kažkaip nesekasi su tais daktarais,pastarojiu metų susiduriau su tokių abejingumu iš gydytojiu puses,tai nelabai jais tykiu.Nesakau,kad visi tokie,bet kaip nebutu keista mano gyvenime labai mažai gydytojiu kuriems galiu pasakyti AČIŪ.Gal del to taip piktai parašiau.Ačiū už atsakyma. Del sanatorijaus visiškai sutinku thumbup.gif Aš tik norečiau,kad daktarai daugiau informacijos pacijentams pranęštu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 10 balandžio 2008 - 17:08
O man kas liečia sanatorijas vaikams su BA, ligonių kasose Marijampolėje, kai pasakiau kad kartą per metus priklauso, tai atsakė, kad tokios nuostatos nėra. Gal kas žinote kur tai būtų apibrėžta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatas1 @ 2008 04 08, 19:12)
Sveikos, mamytės  4u.gif O kiek ilgai jūsų vaikučiai vartoja singulairą, ar darot pertraukas?  g.gif

lab Agatas1 smile.gif
Mes Singulaira vartojom 3 menesius (tiek skire pulmonologas), po to 3 men.nevartojom. Dabar buvom pas alergologa tai sunui paskire dar 2 menesiams, o dukrai 3 menesiams.
Va taip mums su tuo Singulairu.

QUOTE(Ksėna @ 2008 04 09, 22:02)
Labas vakaras visiems biggrin.gif Nelabai suprantu,kodel mūsų pulmonologe skirdavo vaikui Singulairo tik trims mėnėsiam ir nedaugiau.Perskaičius supratau ,kad vartuoti reikia ilga laika g.gif Gal todel,kad Singulairas mūms kompensojamas?Nesuprantu,kažkokia nesamone su tais gydytojais?Ką nori ta ir daro.Reikes butinai paklausti?Vaikas pastoviai serga,kenčia,o ji tik Ventolina ir Fliuksodaina išrašo.Pati pastebėjau ,kad vartuojant Singulairo vaikas neserga ,neužeina tas siaubingas dusantis kosulis.Mūsų laikais mamos turi ne tik dirbti savo darba,bet ir kokiius med.seselių kursus užbaigti,tam,kad viską žinoti. blink.gif Gerai,kad galima iš kitų mamų sužinoti ir apie sanatorijus ir priklausančius vaistus.va jums ir Europos Sajiungą ir 21 amžius umn.gif

Kai mes dabar buvom pas alergologa, mums pasake dar pavartoti Singulaira ir jeigu ir vartojant Singulaira dukrai visvien kartosis obstrukcija, tada reikes Fliuksodaina. Tikiuos, kad nereikes. Kaip suprantu, jei vartoji Fliuksodaina, tai Singulairo jau nereik vartot.
Uzsiminus apie ta hormonini preparata labai nusiminiau ir pradejau klausineti, o galnereik, o gal.... tai ji vis argumentavo, kad nereik bijoti to Fleksodaino (nzn.kaip teisingai rasyti ta pavadinima ax.gif ), nes sako, kad jis jau vartojamas nuo senu laiku ir sako, kad jai (gydytojai) su tuo Fleksodainu viskas aiskiau ir geriau negu su Singulairu bigsmile.gif , t.y. jau patikrintas veiksmingas preparatas ir nereik labai jo bijot g.gif

O del Singulairo, as taip pat kazkodel tarp eiluciu supratau, kad daug kam jis gal net ir nepadeda g.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2008 04 13, 14:50)
lab Agatas1  smile.gif
Mes Singulaira vartojom 3 menesius (tiek skire pulmonologas), po to 3 men.nevartojom. Dabar buvom pas alergologa tai sunui paskire dar 2 menesiams, o dukrai 3 menesiams. 
Va taip mums su tuo Singulairu.

O del Singulairo, as taip pat kazkodel tarp eiluciu supratau, kad daug kam jis gal net ir nepadeda  g.gif

4u.gif mes ryt važiuosim pasikonsultuot pas savo pulmonologę. hormonų turbūt nenuims, nes sūnui šiuo metu sloga lyg ir alerginio pobūdžio kiek suprantu, tai didelių vilčių nededu, bet dėl singuliaro paklausiu, ar nereiktų nutraukt nors trumpam...

kaip jūsų vaikučių dantukai? Mes jau turim problemyčių, nors ir geriam, ir skalaujam, ir valom... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(igveta @ 2008 04 12, 19:43)
O man kas liečia sanatorijas vaikams su BA, ligonių kasose Marijampolėje, kai pasakiau kad kartą per metus priklauso, tai atsakė, kad tokios nuostatos nėra. Gal kas žinote kur tai būtų apibrėžta? g.gif

kiek teko susidurti, tai nemokamai per metus priklauso vaikui iki 7 metų 28 dienos, o vėliau reikia kažkiek primokėti. bet šitas reikalas, kiek teko susidurti, tai priklauso nuo kiekvieno gydytojo geranoriškumo...
o dar noriu jums pasigirti geru dalyku, kas nutiko mums su BA: mes persikėlėme gyventi iš miesto blokinio daugiabučio namo į kaimo sodybą. ir negaliu patikėti, kad nuo birželio mėnesio vaistų nevartojame JOKIŲ. ir nežinau, kas mums čia taip gerai suveikė - kaimo oras ar tai, iš ko namas pastatytas. bet suveikė nerealiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatas1 @ 2008 04 13, 20:04)
1. 4u.gif mes ryt važiuosim pasikonsultuot pas savo pulmonologę. hormonų turbūt nenuims, nes sūnui šiuo metu sloga lyg ir alerginio pobūdžio kiek suprantu, tai didelių vilčių nededu, bet dėl singuliaro paklausiu, ar nereiktų nutraukt nors trumpam...

2. kaip jūsų vaikučių dantukai? Mes jau turim problemyčių, nors ir geriam, ir skalaujam, ir valom... verysad.gif

1. O tai koki hormonini vaista vartojat? Tai vis del to vartojat ir hormonus, ir Singulaira g.gif ? Tiesiog nzn kaip buna ax.gif

2. Kaip ir nesiskundzia, bet pas stomatologa dar nebuvom. Labai noreciau nueit, nes pas sunu lyg tai kazka pamaciau neaiskaus, o gal taip ir visada buvo blush2.gif g.gif
Atsakyti
Sveikutes,mano sunytis tai jau 6men be pertraukos vartioa Singuliar miltukus ir pastoviai kvepuojame Flixotide,tik dabar sumazino mums doze iki vieno ipurskimo per para ax.gif Dar duodu geruju bakteriju kasdien,nu ir ka as zinau,atrodo viskas neblogai,bent jau kokius 3 men nesirgom bronchitu,tai jau thumbup.gif progresas.Mums tai pulmonologe sake,kad gerai labai jura,as irgi esu tos numones ,kad geriau ne prie musu saltosios Baltijos vaziuoti,o ten kur silta ir jauku,as manau,kad ir Krymas butu labai gerai,reiks pabandyti bigsmile.gif O gal kas nors girdejo ar bande ozono terapija?Sako,kad veiksminga,be del vaikiuku tai nezinau g.gif ,o kaip jus manote?
Atsakyti