Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Sveikos mamos, norėčiau paklausti gal kuri susidūrėt su tokia problema. Mergaitei 5 metų nustatyta lengva BA forma, žinau kad vieną kartą per metus priklauso sanatorija, tačiau paklausus pas vaikų gydytoją buvo atsakyta, kad poliklinika gavo tik tris kelialapius metams ir išvažiuoti nėra jokių šansų. Mes iš Marijampolės. Kur galėčiau pasidomėti šiuo klausimu ar taip tikrai yra, juk jei priklauso, tai galimybė kažkokia turėtų būti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(igveta @ 2008 04 08, 11:06)
Sveikos mamos, norėčiau paklausti gal kuri susidūrėt su tokia problema. Mergaitei 5 metų nustatyta lengva BA forma, žinau kad vieną kartą per metus priklauso sanatorija, tačiau paklausus pas vaikų gydytoją buvo atsakyta, kad poliklinika gavo tik tris kelialapius metams ir išvažiuoti nėra jokių šansų. Mes iš Marijampolės. Kur galėčiau pasidomėti šiuo klausimu ar taip tikrai yra, juk jei priklauso, tai galimybė kažkokia turėtų būti.  g.gif

Labas igveta.Aš tai nieko nežinojau,kad mūms priklauso sanatorijus.Mano vaikas serga mišri BA nuo 3 metų,gyvenam Vilniuje,bet mūsų pulmonologe nei karto neminėjo apie sanatorija.Bet jai taip pagalvojius tai anksčiau tikrai vaikai važiavo prie jūros pagal kelelapius,kurios apmokedavo ligonių kasos.Labai pasidare įdomu,reikes paklausti g.gif Žinote,kaip gali būti,gal ir priklauso,bet ten viskas iš anksto apsispresta,kas gaus siūntimą į sanatorija.Neblogai būtu nuvažioti su vaiku prie jūros.Mes ir taip kiekvienus metus prie jūros su šeima važiojam,bet kodel nepasinaudotis galimybe nemokomai ir del vaiko sveikatos nuvažioti?Gal kitos mamos irgi ką žino apie sanatorijus,tiegul parašo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kad vaikui kuriam yra BA diagnozė priklauso per metus vieną kartą sanatorija, tai tikrai, nes mums tai pasakė gydytoja, kai gulėjome ligoninėje. Tik prieš tai vaikas turi pagulėti ligoninėje arba praeiti reabilitaciją. Tai domejausi, kas ta reabilitacija, tai sakė kad masažai, mankštos, kur irgi turėtų siųsti šeimos gydytoja arba pulmonologė. Tai manau, kad masažai ir mankštos gerai ir sveikam vaikui, bet kažkodėl šeimos gydytojos apie tai ir kalbėti nenori. Būtų labai gerai, kad parašytų kitos mamos, kurios gal susidūrę su tuo.
Atsakyti
QUOTE(igveta @ 2008 04 08, 11:50)
Kad vaikui kuriam yra BA diagnozė priklauso per metus vieną kartą sanatorija, tai tikrai, nes mums tai pasakė gydytoja, kai gulėjome ligoninėje. Tik prieš tai vaikas turi pagulėti ligoninėje arba praeiti reabilitaciją. Tai domejausi, kas ta reabilitacija, tai sakė kad masažai, mankštos, kur irgi turėtų siųsti šeimos gydytoja arba pulmonologė. Tai manau, kad masažai ir mankštos gerai ir sveikam vaikui, bet kažkodėl šeimos gydytojos apie tai ir kalbėti nenori. Būtų labai gerai, kad parašytų kitos mamos, kurios gal susidūrę su tuo.

Sveikos mamytes,
Del sanatoriju tai tu igveta teisi, vaikams priklauso po ligoniniu ir reabilitaciju sanatorijos, taciau i pajuri patekti tikrai sunku, mano duktereciai pasisekdavo geriausiu atveju patekti i Druskininkus, ten irgi visai nieko o i pajuri, tai zinok ten iki gydytoju jau kelialapiai man rodos nedaeina, visokie vyr. gydytojai jau isdalina ir aisku ne be pazinciu ir pinigu, tokia jau pas mus medicina. Beje mano dukterecia yra siunte ir i Vilniaus sanatorija " Pusyno kelias", tai ten geriau siulau visai nevaziuoti, nes ten vaikai su visokiais niezais, blusomis, kosmaras kazkoks, mano sesuo kai pamate, kas ten darosi tai spruko neatsigrezdama, nors tai buvo pries kokius 5 metus, tai gal jau ten tvarka pagerejo, nezinau, bet del pajurio tai vilciu mazai, kiek zinau pasiseka vienetams. Sekmes. 4u.gif
Atsakyti
Įdomu, o jeigu ligonių kasose apie tvarką pasidomėjus?
Atsakyti
QUOTE(igveta @ 2008 04 08, 12:22)
Įdomu, o jeigu ligonių kasose apie tvarką pasidomėjus?

Sveika,
Tai butu kova su vejo malunais man rodos. Istikruju polklinikos gauna tamtikra kieki kelialapiu ir juos isdalina, dokumentai buna tvarkingi ir nieko tu neirodysi. Pasidometi aisku galima, per galva nieks neduos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2008 04 08, 12:17)
Sveikos mamytes,
Del sanatoriju tai tu igveta teisi, vaikams priklauso po ligoniniu ir reabilitaciju sanatorijos, taciau i pajuri patekti tikrai sunku, mano duktereciai pasisekdavo geriausiu atveju patekti i Druskininkus, ten irgi visai nieko o i pajuri, tai zinok ten iki gydytoju jau kelialapiai man rodos nedaeina, visokie vyr. gydytojai jau isdalina ir aisku ne be pazinciu ir pinigu, tokia jau pas mus medicina. Beje mano dukterecia yra siunte ir i Vilniaus sanatorija " Pusyno kelias", tai ten geriau siulau visai nevaziuoti, nes ten vaikai su visokiais niezais, blusomis, kosmaras kazkoks, mano sesuo kai pamate, kas ten darosi tai spruko neatsigrezdama, nors tai buvo pries kokius 5 metus, tai gal jau ten tvarka pagerejo, nezinau, bet del pajurio tai vilciu mazai, kiek zinau pasiseka vienetams. Sekmes. 4u.gif

sveikos 4u.gif
mano abu sunus turi beda - alergine bronchine astma verysad.gif
tat noriu pasisakyti ir as
priklauso sanatorinis gydymas jei yra diagnozuota BA. kaip vaziavom sausi i sanatorija "Pusyno kelias' tai mums gyd dave rinkti kur vaziuoti ar i pajuri ar i Vilniu...mes pasirikom Vilniu.nes visgi buvo ziema ir netoli namu..jei butu velyvas pavasaris -vasara -ankstyvas ruodo tikrai vaziuotumem i pajuri. Tai jums rinktis kur norit vaziuot. tik reikia uzsiregistruotis sanatorijoj ar jie turi vietos ..nuo kada gali jus priimti 4u.gif
kas del kelialapiu tai manau reikia pasiteirauti teritorinese LK ar mineta sveikatos istaiga turi lesu siusti ...jei turi primin reikaluti is gyd siuntimo i sanatorija...bet priestai reiktu praeit reabilitacija poliklinikoje 4u.gif
kas del "Pusyno kelio" tai yra suremontuotas pastatas lygtais II skyrius drinks_cheers.gif
irgi reikia skambintis ir teirautis ar yra laisvu vietu,nes jei ne tai galit i neremontuota pastata pakliuti ...ten baisu....
as labai patenkinta "Pusyno keliu" smile.gif
Atsakyti
Bandžiau pasidomėti Marijampolės ligonių kasose apie tvarką ir toks vaizdelis, kad iš tikro kova su vėjo malūnais. Buvo paaiškinta, kad tokios tvarkos, kad nustačius BA priklauso sanatorinis gydymas vieną kartą per metus nėra. Gydanti gydytoja pati sprendžia ar reikia vaikui sanatorinio gydymo. Tai ėmiau ir paklausiau gal būt turėčiau nešti gydytojai "dovanėlę" kad galėčiau vaiką išsivežti į sanatoriją. Tai pilnai sutiko kad taip iš tikro dedasi. Bet pasakė kad vaikam kas liečia sanatorinį gydymą apribojimų nėra ir patarė kreiptis į poliklinikos vedėja. Tai ką daryti kaip ir nelabai žinau.
Atsakyti
QUOTE(igveta @ 2008 04 08, 14:55)
Bandžiau pasidomėti Marijampolės ligonių kasose apie tvarką ir toks vaizdelis, kad iš tikro kova su vėjo malūnais. Buvo paaiškinta, kad tokios tvarkos, kad nustačius BA priklauso sanatorinis gydymas vieną kartą per metus nėra. Gydanti gydytoja pati sprendžia ar reikia vaikui sanatorinio gydymo. Tai ėmiau ir paklausiau gal būt turėčiau nešti gydytojai "dovanėlę" kad galėčiau vaiką išsivežti į sanatoriją. Tai pilnai sutiko kad taip iš tikro dedasi. Bet pasakė kad vaikam kas liečia sanatorinį gydymą apribojimų nėra ir patarė kreiptis į poliklinikos vedėja. Tai ką daryti kaip ir nelabai žinau.

Sveika,
Ka as ir sakiau nesti dovanele savo gydytojai, o geriau skyriaus vyr. gydytojai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar bandžiau pakalbinti savo gydytoja, nes buvo išsirašyti vaistus ir paklausti apie sanatoriją, tai kaip vyras ne viska išsiaiškino. Gydytoja sakė, kad apylinkei duota trys kelialapiai ir jau visus atidavus. Pasakiau, kad domėjausi ligonių kasose, tai pasiųlė eiti pas vedėjąTai ji pritarė kad eiti pas poliklinikos vedėją ir kalbėtis, tai jei gaus leidimą iš vedėjos, tai siųs be problemų. Nu vienu žodžiu kažkokia nesąmonė. Bet jau pradėjau aiškintis tai nueisiu ir ten. Bet šeimos gydytoja, tai labai geranoriškai nusiteikusi, bet sakė neturiu ką duoti. Šiaip apie ją irgi galiu tik gerai pasakyti. Tik pati tvarka ir sistema kažkokia iškrypus.
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif O kiek ilgai jūsų vaikučiai vartoja singulairą, ar darot pertraukas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatas1 @ 2008 04 08, 20:12)
Sveikos, mamytės  4u.gif O kiek ilgai jūsų vaikučiai vartoja singulairą, ar darot pertraukas?  g.gif

Mes vartojam ilgai-mažiukas jau daugiau kaip metai, vyresniajai vasarą bus metai. Gydytoja leido nutraukti tik vasarai, ir tai jei mėnesį iš eilės nebus jokių kosulių...
Atsakyti