Sveikutes visom,su praejusiomis sventemis Linkiu visiems ligoniukams sveikatytes ir,o mamytesm tik stiprybes,tikekimes ,kad musu maziuliai isaugs Mes irgi kol kas laikomes,mums pulmonologas sumazino Flixotido doze ir dar liepe pas alergologa pasirodyti,tai manau,jau tada bus aiskiau ,kas mums sukelia ta BA svokstima.
Ir mane guode ,kad maziukai isauga ,tai,kad nenusimink
Labas mamytės.Mano vaikui jau gėriau,o prieš Velykas visą dieną ir naktį sausai kosėjo kas 3-5 minutės,isivaizduojate?Siaubas Bet jau po paros toks siaubingas kosulis praejo,dabar koseja dregnai,bet girdžiu karkalus.Norejau paklausti mamyčiu, kiek laiko jūs inhaliojate Vibrocilio?Iki pilno pasveikimo,ar nustojus sausam kosuliui?
QUOTE(Ksėna @ 2008 03 26, 23:04)
Labas mamytės.Mano vaikui jau gėriau,o prieš Velykas visą dieną ir naktį sausai kosėjo kas 3-5 minutės,isivaizduojate?Siaubas Bet jau po paros toks siaubingas kosulis praejo,dabar koseja dregnai,bet girdžiu karkalus.Norejau paklausti mamyčiu, kiek laiko jūs inhaliojate Vibrocilio?Iki pilno pasveikimo,ar nustojus sausam kosuliui?
Sveika,
O tai kaip tu inhaliuoji Vibrocili jis gi slogai gydyti ar as cia ko nesupratau-nezinau?
Gal kartais sumaisei su Ventolinu?
Ksena, jei sumaisei su Ventolinu, tai musu pulmonologe patare jo ilgiau kaip desimt dienu nenaudoti. Rasai, kad atsikosineja, tai gerai, reiskia vaistas duoda rezultata. Jeigu pastoviai reikalingas ventolinas, israsomas kombinuotas inhaliacinis vaistas - neatsimenu pavadinimo, forma tokia pat, tik skaisciai violetine purskalo dezute.
QUOTE(Mumukas @ 2008 03 26, 23:49)
Sveika,
O tai kaip tu inhaliuoji Vibrocili jis gi slogai gydyti ar as cia ko nesupratau-nezinau?
Mamytės ,atsiprašau vietoj Ventolino parašiau Vibrocilį.Šio metų antras vaikelis,mažiukas slogoja tai ir sumaišiau pavadinimus.
Neseniai skaiciau straipsni apie sienlige, tai gal kam bus idomu. Idedu nuoroda is delfi.lt
Pavasarinė šienligė jau skina aukas
Pavasarinė šienligė jau skina aukas
QUOTE(lietutis @ 2008 03 26, 10:16)
Paskaiciau ir prisiminiau, kaip bijojau sitos diagnozes kaip baubo Todel labai tave suprantu. Bet dabar zinok, manau, kad geriau diagnozuota asma, nei nezinant prie kiekvieno gilesnio kosuliuko kisami antibai, ka musu pediatre sekmingai ir dare. As jums linkiu sekmingai ta BA isaugti. O jus issiaiskinot kodel ji pas jus? Alergine? Kam?
QUOTE(kriste01 @ 2008 03 26, 11:08)
Sveikute,
Musu vaikiukai panasaus amziaus, manau nusimint labai nevarta, nes tokie maziukai daznai tas ligeles isauga, reikia tiketis, kad ir mums taip atsitiks
Mums taip pat nepatvirtinta BA, kadangi 3,5 men. sunkiai prasirgom bronclelitu, po to vel atsikartojo bronchitas, pulmonologe sake, jei dar kart panasiai pasikartos reikes pastoviai naudot, fluxotide, bet kol kas piu piu piu
Kartais pakosineja, bet kelias dienas pagarinu, ir vel nieko. Mes dar mat esam alergiski, turim AD.
Musu vaikiukai panasaus amziaus, manau nusimint labai nevarta, nes tokie maziukai daznai tas ligeles isauga, reikia tiketis, kad ir mums taip atsitiks
Mums taip pat nepatvirtinta BA, kadangi 3,5 men. sunkiai prasirgom bronclelitu, po to vel atsikartojo bronchitas, pulmonologe sake, jei dar kart panasiai pasikartos reikes pastoviai naudot, fluxotide, bet kol kas piu piu piu
Kartais pakosineja, bet kelias dienas pagarinu, ir vel nieko. Mes dar mat esam alergiski, turim AD.
QUOTE(Mumukas @ 2008 03 26, 11:19)
Sveika,
Auksciau nosi, tokie maziukai vaikiukai daug dazniau isauga nei didesni jei vaikiukui tinka vaistukai tai labai gerai, po truputi po truputi ir issikapstysit pamatysi.
Papildyta:
Sveika,
Sutinku su tavimi, kad geriau nustatyta tikra diagnoze, nei pastovus antibai, beje mano pediatre irgi elgesi taip pat, net sloga noredavo antibais gydyti, tik kai pamate, kad as nelinkusi savo vaiko jais gydyti, tada pradejo klausineti ar duodam ar ne kai pasakydavau kad ne tada ir pati pradejo sakyti, kad gal ir nereikia, nes mate, kad mes ir be ju issigydom. Mes aciu Dievui laikomes jau nuo rugsejo tik viena karta buvom apsirge, bet ir tai pora dienu tik slogyte buvo, jau praeitus metus iki rugsejo nuo sausio prisimenu kaip bloga sapna linkiu visoms mamytems, kad ir jums viskas pasibaigtu greitai ir neskausmingai, kad vis dazniau islendanti saulute atnestu sviesesnes dieneles.
Auksciau nosi, tokie maziukai vaikiukai daug dazniau isauga nei didesni jei vaikiukui tinka vaistukai tai labai gerai, po truputi po truputi ir issikapstysit pamatysi.
Papildyta:
Sveika,
Sutinku su tavimi, kad geriau nustatyta tikra diagnoze, nei pastovus antibai, beje mano pediatre irgi elgesi taip pat, net sloga noredavo antibais gydyti, tik kai pamate, kad as nelinkusi savo vaiko jais gydyti, tada pradejo klausineti ar duodam ar ne kai pasakydavau kad ne tada ir pati pradejo sakyti, kad gal ir nereikia, nes mate, kad mes ir be ju issigydom. Mes aciu Dievui laikomes jau nuo rugsejo tik viena karta buvom apsirge, bet ir tai pora dienu tik slogyte buvo, jau praeitus metus iki rugsejo nuo sausio prisimenu kaip bloga sapna linkiu visoms mamytems, kad ir jums viskas pasibaigtu greitai ir neskausmingai, kad vis dazniau islendanti saulute atnestu sviesesnes dieneles.
Ačiū visoms už gerus žodžius .Sutinku tikrai geriau kai žinai kas vaikui yra,negu gerti vaistus nuo visko iš eilės,o jau tai mūsų gyd. tikrai sugeba. BA pas mus alerginė,tik dar nedarėm kam tiksliai,nes sakė ,kad toks tyrimas būna tikslus kai vaikiukas virš 1m.
Labai tikiuosi,kad išaugsim, ir kad nebus baisių paūmėjimų. tokia "žalia" jaučiuosi,bijau ką nors pražioplinti, žiūriu čia mamytės tiek visko žino apie šią ligą, na bent žinosiu kur klaust patarimo
QUOTE(Ksėna @ 2008 03 27, 11:10)
Mamytės ,atsiprašau vietoj Ventolino parašiau Vibrocilį.Šio metų antras vaikelis,mažiukas slogoja tai ir sumaišiau pavadinimus.
Sveika,
Sutinku su lietuciu, painhaliavus ar pagerus Ventolino geriau padaryti pertrauka, nes prie betkokiu vaistu organizmas pripranta ir jie gali buti nebeveiksmingi, sakei, kad kosulys pasikeite, tai gal pasitark su gydytoja ir panaudokit kitokiu vaistu, kurie bus veiksmingi pries dabartini kosuli. Arba jei nera temperaturos pabandykit masaza, nes jis bent mums isvalydavo karkalus ir be vaistu. Nors cia tik mano praktika.
QUOTE(Mumukas @ 2008 03 27, 20:43)
Sveika,
Sutinku su lietuciu, painhaliavus ar pagerus Ventolino geriau padaryti pertrauka, nes prie betkokiu vaistu organizmas pripranta ir jie gali buti nebeveiksmingi, sakei, kad kosulys pasikeite, tai gal pasitark su gydytoja ir panaudokit kitokiu vaistu, kurie bus veiksmingi pries dabartini kosuli. Arba jei nera temperaturos pabandykit masaza, nes jis bent mums isvalydavo karkalus ir be vaistu. Nors cia tik mano praktika.
Labas Mumukas.O tu pati darai,ar masažiste ateina?Šiandien jau žymiai geriau vaikas jaučiasi(tfu,tfu,tfu) ir koseja jau mažai.
QUOTE(Ksėna @ 2008 03 27, 23:08)
Labas Mumukas.O tu pati darai,ar masažiste ateina?Šiandien jau žymiai geriau vaikas jaučiasi(tfu,tfu,tfu) ir koseja jau mažai.
Sveika,
As tai vezu pas masazuotoja. Bet galima ir paciai pabandyti man masaziste rode keleta budu: 1. pasiguldai maziuka ant keliu, kad krutinele butu ant keliu veiduku i zeme ir paspiruokliuoji kojomis. 2. tinka daugiau teveliui. Tevelis persimeta vaika per peti kad krutinele butu ant peties ir pasokineja. Tikiuosi suprantamai parasiau. Bet cia tinka prie nedideliu kosuliu o stipresnius reiktu masazuotojai duoti ismasazuoti, gera masazuotoja rankomis jaucia vaiko kvepavima ir karkaliukus mes masazuojam kol ju nelieka ir dar 1-2 papildomus del tikrumo, jei kosulys buna labai bjaurus. Siaip 3-4 masazu mums uztekdavo. Beje galit paprasyti, kad pediatre jums israsytu masazus poliklinikoje jie vadinasi vibraciniais, bet poliklinikose ju nedaug duoda man taip pasakojo masaziste, nes ji irgi dirba poliklinikoje, tai sake, kad daznam vaikui ju neuztenka, bet galesi likusius pasidaryti privaciai kiek zinau bent Vilniuje 1 masazas kainuoja nuo 5 iki 20 Lt, bet cia tik pas privacius, nes visokiuose centruose tai kaineles oho girdejau. Siaip pabandyti verta, nors cia kazkuri mamyte sake, kad nepadejo. Tik svarbiausiai jei darysi masazus tai neissigask nes pirmas dvi dienas vaikas po masazu daugiau koses, nes taip iseina skrepliukai, mums budavo dvi dienas kosedavo o paskui isvis nustodavo, bet masaziste dar jausdavo kad yra ir masazuodavo kol nelikdavo dar diena dvi, siaip kaip ji man pasakojo tai geriausiai kai vaikas masazuojamas verkia, nes tada su seilemis ir verksmu iseina visi skrepliukai per burna, nosis issivalo pati maciau kokie geltoni net zalsvi is mazosios iseidavo su seilemis. O sake kai vaikas neverkia tada reikia daug masazu, nes riekia juos kazkaip isvalyti. Pasakojo, kad savo anuke viena karta po plauciu uzdegimo masazavo net 15 kartu kol viska ismasazavo, nes tai labai patikdavo masazai ir neverkdavo. Man tai sirdi skaudedavo kai mano mazaja masazuodavo kaip ji verkdavo o pasirodo tai buvo gerai ir istikruju rezultatai buvo akivaizdus. Tai tiek.
QUOTE(Viešnia @ 2008 03 28, 12:03)
Barikada, gal galėtum parašyti pas kokį homeopatą ir kur lankotės dė astmos? Būčiau dėkinga.
Taip pat norėčiau sužinoti kokį nors homeopatą bet Kaune nes mes iš Vilkaviškio. Mums lyg žada nuimti Flixotidą tai mėginsim apsilankyti pas homeopatą.