Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada tupdote ant puoduko?

QUOTE(mama monce @ 2007 05 13, 22:02)
nu zinau, kad absurdiskai nuskambes cia mano tas klausimas, bet vis tiek noriu paklaust, nuo kada mazdaug berniukai pradeda sisiot atsistoje?  blush2.gif  gal galit mane kas apsviest ?  ax.gif

mano didysis yra panasaus amziaus kaip tavo.tai jis ne visada sisioja atsistojesmnes niekaip pries eidamas neapsisprendzia ar jis rimto reikalo nori ar sisiot tik. lotuliukas.gif ir labai pergyvena kai nelabai iseina verysad.gif
sita reikala mokina tetukas.
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2007 05 14, 01:59)
1.na kadangi tu tokia protinga ,gal gali pamokyti ir mane,as be ja irgi turiu 3 vaikus tongue.gif ,kaip pripratinti man savo dvynukus sedeti ant puoduko g.gif  bigsmile.gif jiems jau irgi beveik 2,5 bet va ant puodo reikalu nenori atlikti nors tu ka cool.gif
As manau ,kad mergaites yra zymiai lengviau mokyti nei berniukus,nes mano dukra ant puoduko viska dare nebudama 1,o visko pati pradejo prasytis budama 16 men.,bet kaip sakiau bernuzeliu ir dar dvieju niekaip negaliu priversti,itariu ir man reiks laukti tos dienos kai patys susipras kame reikalas tas dalykas yra.

2.nono.gif gal nereiketu taip krastutiniskai visas mamas tinginemis vadinti.Kiekviena mama ir kiekvienas vaikas yra skirtingi ir tikrai ne visi vaikai pasiduoda treniravimuisi,kaip taviskiai,nors ir kaip mamyte besistengtu. 4u.gif

1,na mes visos galim buti protingos tongue.gif o patarimai yra geras dalykas,tik juos reikia isklausyt ir isimint. tongue.gif
maniskiu yra 2,5 metu,bet puodo etapas mums jau senai praejo.mes jau viska darom i tuoleta.viso to pasiekti buvo labai sunku,buvo ir asaru ir juoko tongue.gif ir dauuuug jegu. tongue.gif
stenkis kad puodai(na pas tave juk du vaikiukai.)butu toj pacioj vietoj.ryta atsikelus iskart ant puodo.pabandyk duoti koki zaisla kuri visada duok tik tada kai sedi ant puodo.pazaiskit zaidima kas pirmesnis padarys gaus priza.ispradziu sodink daznai,bet neilgai.(taip neikyres tas puodas.)kiekviena diena daryk ta pati ir tuo paciu laiku.atsikelus pries pokaiti,po pokaicio,pries einant ikiema.stenkis kieme laikyt be pamperso.
2.as taip grubiai nerasiau. verysad.gif .tik kad kai kurios mamos pritingi.
vaika reik mokinti jis pats neismoks. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(mamiux @ 2007 05 14, 06:04)
mes daryti i puoduka pradejom  nuo pirmo pasodinimo,mazdaug 8 menesio smile.gif Budavo-tik pasodink ir padarys.Dabar padaro ,bet ne visada,jau pradejo liesti puoduka,kai nori kakucio smile.gif Anksciau buvo-tik pasodini ir padaro,dabar truputi pagedo biggrin.gif Na bet tas pagedimas gal todel,kad daug kur vaziuojam,puodo nesiveziojam,tai tenka daryti i pampi verysad.gif
Na o siaip,tai zinoma ,kad nori nuo puodo lipti dazniausiai,bet bunu salia ir aukleju biggrin.gif ,nes tikrai retai noriai sedi pati :ax:Todel abi tuo metu zaidziam smile.gif

o mes tai puoda visur su savim tampomes.pas tevu atskirus puodus nupirke buvom. tongue.gif
linkiu sekmingai jums ,mokintis. thumbup.gif
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 14, 09:04)
stenkis kad puodai(na pas tave juk du vaikiukai.)butu toj pacioj vietoj.ryta atsikelus iskart ant puodo.pabandyk duoti koki zaisla kuri visada duok tik tada kai sedi ant puodo.pazaiskit zaidima kas pirmesnis padarys gaus priza.ispradziu sodink daznai,bet neilgai.(taip neikyres tas puodas.)kiekviena diena daryk ta pati ir tuo paciu laiku.atsikelus pries pokaiti,po pokaicio,pries einant ikiema.stenkis kieme laikyt be pamperso.

deja, deja bet man tai yra be sansu padaryti,suprantu gal dar kai vienas vaikas butu ,bet kai du tai be sansu.Visu pirma dar ir situacija sudetingesne,nes ryte nera laiko jokiems zaidimams(as savo pirmaja esu pansiai ismokiusi kaip tu patarineji man daryti,tikrai nesu naujoke siuose reikaluose mirksiukas.gif )visi 3 vaikai keliasi 7 ryte,o 7:40 as jau turiu buti su visais iseinanti pro duris,nes dukrai mokykla prasisdeda 8,o jai dar ir pusrycius reik suruosti ir pietus i mokyklele isidejimui .Gerai,kad nereikia imti masinos,bet velgi tenka eiti su mazyliais ,kuriu negali labai ir paraginti,visgi dar 2meciai pipirai. As planuoju pabandyti atpratinti vasaros metu,kai baigsis mokykla musu sesei,nes tada nebus jokiu kliuciu ir pasedejimams,bet velgi kol vienas daro,kitas jau buna padares i daiperi ar kur nors kitur blink.gif ,nes jie kartu ant puodo nesedi doh.gif bet velgi reiks ka nors mastyti,nes man jau daiperiai per gerkle lenda ,kadangi kaip sakaiu as su pirmaja ju nenaudojau nuo 1 -ojo jos gimtadienio,bet va su broliais jauciu ir 3-aji gimtadieni pasieksim doh.gif

Parasysiu kaip man seksis treniravimasis biggrin.gif pradesiu kazkur birzelio pabaigoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2007 05 14, 13:28)
deja, deja bet man tai yra be sansu padaryti,suprantu gal dar kai vienas vaikas butu ,bet kai du tai be sansu.Visu pirma dar ir situacija sudetingesne,nes ryte nera laiko jokiems zaidimams(as savo pirmaja  esu pansiai ismokiusi  kaip tu patarineji man daryti,tikrai nesu naujoke siuose reikaluose mirksiukas.gif )visi 3 vaikai keliasi 7 ryte,o 7:40 as jau turiu buti su visais iseinanti pro duris,nes dukrai mokykla prasisdeda 8,o jai dar ir pusrycius reik suruosti ir pietus i mokyklele isidejimui .Gerai,kad nereikia imti masinos,bet velgi tenka eiti su mazyliais ,kuriu negali labai ir paraginti,visgi dar 2meciai pipirai. As planuoju pabandyti atpratinti vasaros metu,kai baigsis mokykla musu sesei,nes tada nebus jokiu kliuciu ir pasedejimams,bet velgi kol vienas daro,kitas jau buna padares i daiperi ar kur nors kitur blink.gif ,nes jie kartu ant puodo nesedi doh.gif bet velgi reiks ka nors mastyti,nes man jau daiperiai per gerkle lenda ,kadangi kaip sakaiu as su pirmaja ju nenaudojau nuo 1 -ojo jos gimtadienio,bet va su broliais jauciu ir 3-aji gimtadieni pasieksim doh.gif

Parasysiu kaip man seksis treniravimasis biggrin.gif pradesiu kazkur birzelio pabaigoje 4u.gif

as tai darzelio pietus pasidarau is vakaro.pilnai tave suprantu.sunku su trim vaikais.
o tu pabandyk kaip darzeliuose daro.visus is kart ant puodo. lotuliukas.gif
vasara atpratinti yra lengviausia.prisidedavom drabuzeliu pasikeitimui i kuprine ir i trasa. lotuliukas.gif
Atsakyti
mano didysis yra panasaus amziaus kaip tavo.tai jis ne visada sisioja atsistojesmnes niekaip pries eidamas neapsisprendzia ar jis rimto reikalo nori ar sisiot tik.  ir labai pergyvena kai nelabai iseina 
sita reikala mokina tetukas.

kazka sumaisei , nes maniskiui dar tik 4,5 menesio , tai atsistojes dar niekaip nepadarytu lotuliukas.gif ,o ir ant puodo dar nesodinu, bet aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama monce @ 2007 05 14, 15:38)
kazka sumaisei , nes maniskiui dar tik 4,5 menesio , tai atsistojes dar niekaip nepadarytu  lotuliukas.gif  ,o ir ant puodo dar nesodinu, bet aciu uz atsakyma  4u.gif

atsiprasau.kazkaip perskaiciau kad jam 4 metai ir 18 dienu.
taviskis dar tikrai neatsistos lotuliukas.gif
o kodel taip anksti susirupinai tuo reikalu?
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 13, 14:03)
jis ir nesdes jei tu jo nemokinsi ir nepratinsi. tongue.gif

ir bezdzione galima ismokyt ant puodo daryt, mamyte, nesamones rasai doh.gif ateis laikas ir sedes.. ir kiekvienam vaikui skirtingai.. ir tikrai ne nuo 6 men blink.gif
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 14, 15:04)
1,na mes visos galim buti protingos tongue.gif o patarimai yra geras dalykas,tik juos reikia isklausyt ir isimint. tongue.gif
maniskiu yra 2,5 metu,bet puodo etapas mums jau senai praejo.mes jau viska darom i tuoleta.viso to pasiekti buvo labai sunku,buvo ir asaru ir juoko tongue.gif  ir dauuuug jegu. tongue.gif
2.as taip grubiai nerasiau. verysad.gif .tik kad kai kurios mamos pritingi.
vaika reik mokinti jis pats neismoks. schmoll.gif

dukra su puodu susidraugavo be asaru ir vargo.. net be kasdienio sodinimo, zaidimu ant puodo doh.gif zinojo kas yra puodas ir ka i ji daryt reikia, bet nenorejo, nesedejo... viena diena atsisedo, padare ir neleido pamperso uzdet, jai buvo 23 men, t.y. beveik 2metai ir nuo tos dienos ne karto niekur neprisiusiojo tongue.gif tiesiog vaikas tuos dalykus pirmiausia turi suvokti protu, o ta jis gali padaryti anksciausiai nuo 18men. ir normalu kad nesuvokia iki 36 men. ir jau nereikia mamas tinginem vadinti.. as geriau pazaisiu su vaiku, nei virkdysiu ji ant puodo po kiekvieno miego nuo 6 men. tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo +333+: 14 gegužės 2007 - 22:01
QUOTE(+333+ @ 2007 05 14, 20:00)
ir bezdzione galima ismokyt ant puodo daryt, mamyte, nesamones rasai  doh.gif ateis laikas ir sedes.. ir kiekvienam vaikui skirtingai.. ir tikrai ne nuo 6 men  blink.gif

dukra su puodu susidraugavo be asaru ir vargo.. net be kasdienio sodinimo, zaidimu ant puodo  doh.gif  zinojo kas yra puodas ir ka i ji daryt reikia, bet nenorejo, nesedejo... viena diena atsisedo, padare ir neleido pamperso uzdet, jai buvo 23 men, t.y. beveik 2metai ir nuo tos dienos ne karto niekur neprisiusiojo  tongue.gif  tiesiog vaikas tuos dalykus pirmiausia turi suvokti protu, o ta jis gali padaryti anksciausiai nuo 18men. ir normalu kad nesuvokia iki 36 men. ir jau nereikia mamas tinginem vadinti.. as geriau pazaisiu su vaiku, nei virkdysiu ji ant puodo po kiekvieno miego nuo 6 men.  tongue.gif  4u.gif

o mes tai ne bezdziones auginam tongue.gif
tavo pasakymu kad vaikas suvokia ka daro tik nuo 3 metu.nedurniuok.juk mes sveikus o ne atsilikusius vaikus auginam. schmoll.gif
o kad neprisisiojo tai tu cia meluoji arba neatsimeni.taip nebuna.avarija atsitinka visiems. tongue.gif
nuo 6 menesiu zaisk,o jau nuo metu bus iprastas dalykas tongue.gif
ir tau bus lengvia ir nereiks rasyti temoj "kaip gydote nusutimus"
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 14, 22:13)
tavo pasakymu kad vaikas suvokia ka daro tik nuo 3 metu.nedurniuok.juk mes sveikus o ne atsilikusius vaikus auginam. schmoll.gif
o kad neprisisiojo tai tu cia meluoji arba neatsimeni.taip nebuna.avarija atsitinka visiems.  tongue.gif

jei nepastebejai, tai nuo 1,5 iki 3m vaikas sugeba suvokti, kad jis jau nori slapintis ar tustintis, ismoksta pakentet iki artimiausio tualeto (jei yra ne namie). Mano vaikai sveikut sveikuteliai ir nereikia cia izeidineti su "atsilikimais" g.gif ir kaip tau noretusi but visazine, avariju neatsitiko... bigsmile.gif kaip beje niekada ne vienas nebuvo ir issute tongue.gif Apskritai matau kad su tamsta neverta diskutuoti, nes tokia kategoriska ir tokias nesamones kliedi doh.gif kitaip sakant "sodinkime ant puodu vaikus nuo 6men., ar su asarom ar su juoku.. bet kad tik nuo metu butu be pampersu.. kitaip jie bus atsilike ir issute" bigsmile.gif lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 14, 16:13)
tavo pasakymu kad vaikas suvokia ka daro tik nuo 3 metu.nedurniuok.juk mes sveikus o ne atsilikusius vaikus auginam. schmoll.gif o kad neprisisiojo tai tu cia meluoji arba neatsimeni.taip nebuna.avarija atsitinka visiems.  tongue.gif

nu cia tai ponia tikrai i pievas nuvaziavai su savu postu.juk gyvenam ne stalino laikais ,kad viskas butu daroma kaip kazkas liepe ar kokia bobute dare, ar tavo mama dare tave augindama.vaikai galutinai viska supranta kas pas juos vyksta butent iki 3 metuku,o ne nuo 6 menesiu,bet velgi cia tik nuo vaiko priklauso,o tas lenkimas per prievarta ir asarassedeti ant puodo tikrai nera butinybe schmoll.gif ,na nebent finansai spaudzia,bet ir tai.
Atsakyti
QUOTE(+333+ @ 2007 05 14, 20:31)
jei nepastebejai, tai nuo 1,5 iki 3m vaikas sugeba suvokti, kad jis jau nori slapintis ar tustintis, ismoksta pakentet iki artimiausio tualeto (jei yra ne namie). Mano vaikai sveikut sveikuteliai ir nereikia cia izeidineti su "atsilikimais"  g.gif  ir kaip tau noretusi but visazine, avariju neatsitiko...  bigsmile.gif kaip beje niekada ne vienas nebuvo ir issute  tongue.gif Apskritai matau kad su tamsta neverta diskutuoti, nes tokia kategoriska ir tokias nesamones kliedi  doh.gif  kitaip sakant "sodinkime ant puodu vaikus nuo 6men., ar su asarom ar su juoku.. bet kad tik nuo metu butu be pampersu.. kitaip jie bus atsilike ir issute"  bigsmile.gif  lotuliukas.gif  4u.gif

tu per kaityk viska iki galo tik paskui nervinkis.pirmiausia nuo 6 menesiu yra tik zaidimaso nuo metu jam nereiks verkti,nes puodo nebijos kaip velnio.
o as tau ir neliepiu su manim diskutuoti,as tik pareiskiu savo nuomone.
o ta nuomone susidariau is savo ir draugiu,pazystamu vaiku.ir visi mano pazystami vaikai nuo metu jau suprato kas yra puodas ir ka jame daryti."pas musu suvokimas atejo anksciau" tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2007 05 15, 03:30)
nu cia tai ponia tikrai i pievas nuvaziavai su savu postu.juk gyvenam ne stalino laikais ,kad viskas butu daroma kaip kazkas liepe ar kokia bobute dare, ar tavo mama dare tave augindama.vaikai galutinai viska supranta kas pas juos vyksta butent iki 3 metuku,o ne nuo 6 menesiu,bet velgi cia tik nuo vaiko priklauso,o tas lenkimas per prievarta ir asarassedeti ant puodo tikrai  nera butinybe schmoll.gif ,na nebent finansai spaudzia,bet ir tai.

siaip as niekur nesakiau kad auginu vaikus taip kaip mano mama mane.
as suprantu kad nemokinant vaikas nori nenori supras pats.gal kitas tik 5 metu.
o kodel mes savo vaikams negalim padet tai suprast anksciau.ir tikrai ne del finansu,o kad paciam vaikui butu geriau.
Atsakyti