QUOTE(condoleeza @ 2007 04 07, 12:40)
Kaip tik vakar naujausiam "Tavo vaikas" numery skaičiau apie sodinimą ant puoduko. Tai štai ten rašo, kad sąmoningai vaikas to sodinimo ant puoduko prasmę pradeda suvokti apie antrus metus. Na, o pavyzdžiui, amerikiečiai, skaičiau, vaikus su sauskelnėm laiko maždaug iki tol, kol tie patys nepasako: "Mama, žinai, nenoriu kakot į kelnes. Noriu eiti į tualetą." Iš tikrųjų tai sunku susigaudyti, kur čia sveiko proto riba. Ar ant puoduko sodinti vos pasėdintį vaiką ar leisti jam kakoti į kelnes, kol pradės į mokyklą eit.
Mano
penki mėn., tai svarstau, kaip čia su tuo puoduko klausimu reiks tvarkytis
. Nežinau ar esu teisi, bet vis tik esu linkusi laikytis tos nuomonės, kad link metų artėjantis vaikutis jau turi bandyti reikaus atlikti ant puoduko. Tegul ir simboliškai, pasižaidimui.
Manau, kad bandyti galima, bet versti NE!
Vyro sesuo savo dukryte pradejo pratinti ant puoduko mazdaug nuo 10 men. Tai tas pratinimas pasireiske tuom, kad ji su ja ant puoduko praleisdavo didesniaja laiko dali: pries valgi ant puoduko, po valgio vel ant puoduko, pries miega ant puoduko, po miego taip pat, pries lauka ant puoduko, grizus vel ant puoduko....
Teko karta kartu atostogauti, tai mus su vyru labai nustebino vaizdas, kai mergaite buvo pasodinta ant puoduko ir tuo paciu valge pietus...
Tai man toks itensivus pratinimas, vien del to, kad vaikas ne i sauskelne padarytu, o BUTENT i puoduka, atrodo tikrai kvailas, nes tai tikriausia sukelia didesni pasitenkinima ir pasididziavima vaiko mamai, nei paciam vaikui, nes jis tiesiog yra priverstas ant to puoduko sedeti...