Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada tupdote ant puoduko?

kai sunutis ishmoks pats savarankishkai sedet, po truputi pradesiu pratint.

QUOTE(Kristine @ 2007 03 29, 11:09)
Manu, tas ankstyvas sauskelniu atsisakymas taip smarkiai propaguojamas vien tik taupumo sumetimais!

o pachiai visa para but su higieniais iklotais faina?.. ax.gif
Atsakyti
Aš buvau pasodinus 6 mėn. tai išsigando tai dabar jau vėl bandysiu gal užmiršo tą išgastį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristine @ 2007 03 29, 11:09)
Tik mane labai erzina zmoniu nuomone Lietuvoje, kai ten gristame atostogu, kai visos tetules pradeda aiskinti, kad kaip cia toks didelis ir dar su sauskelnemis  blink.gif Manu, tas ankstyvas sauskelniu atsisakymas taip smarkiai propaguojamas vien tik taupumo sumetimais!

Kiekvienas normalus gydytojas tau patvirtins, kad sauskelnes nera labai sveika. as jau nekalbu apie uzpakaliuko sutima ar odeles kvepavima.
Be to tai ypac nepatartina berniukams, nes gali itakoti vaisinguma ateityje. Liaudiskai tariant " kiausiuku perkaitint negalima" smile.gif Ir ne vienas gydytojas jau apie tai kalbejo, kad siuo metu vaisingumo problema vis dideja, o dar kai uzaugs "pampersiniu" karta padetis gali but dar blogesne.

Manau, kad sauskelnes nera blogai jei jos naudojamos iki tol kol butina, t.y. kai kudikis dar mazas ir negali ar nemoka sedet ant puoduko. O pasakymas, kad sauskelniu atsisakymas propaguojamas vien tik del taupumo, tai g.gif absurdas.
Atsakyti
Kartais pasodinu savo 11 men. pupa. Tik tiek,kad tas ,,bebe confort" puodas,nors labai patogus,dar didokas jai: pasisiojus nori rankytes nusiplaut iskart tam vandenuka biggrin.gif Stambesniam vaikiukui turbut tokia pagunda nekiltu,o kai toks zuikio uzpakaliukas dar...
Atsakyti
QUOTE(LaVil @ 2007 04 05, 23:19)
Kiekvienas normalus gydytojas tau patvirtins, kad sauskelnes nera labai sveika. as jau nekalbu apie uzpakaliuko sutima ar odeles kvepavima.
Be to tai ypac nepatartina berniukams, nes gali itakoti vaisinguma ateityje. Liaudiskai tariant " kiausiuku perkaitint negalima" smile.gif Ir ne vienas gydytojas jau apie tai kalbejo, kad siuo metu vaisingumo problema vis dideja, o dar kai uzaugs "pampersiniu" karta padetis gali but dar blogesne.

Taip pat kiekvienas normalus gydytojas ar psichologas patvirtins, kad vaika reikia mokinti ant puoduko sedeti, kai jis pradeda kontroliuoti savo slapima ir kakuti, t.y. kai vyksta bendradarbiavimas tarp vaiko uzpakaliuko ir jo galvytes, o tai buna nuo 1,5 ar dvieju metuku, o ne tada kai vaikas ismoksta sedeti. smile.gif
Kaip bebutu, linkiu kiekvienai mamytei sekmes draugaujant su puoduku! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristine @ 2007 04 06, 13:24)
Taip pat kiekvienas normalus gydytojas ar psichologas patvirtins, kad vaika reikia mokinti ant puoduko sedeti, kai jis pradeda kontroliuoti savo slapima ir kakuti, t.y. kai vyksta bendradarbiavimas tarp vaiko uzpakaliuko ir jo galvytes, o tai buna nuo 1,5 ar dvieju metuku, o ne tada kai vaikas ismoksta sedeti.  smile.gif
Kaip bebutu, linkiu kiekvienai mamytei sekmes draugaujant su puoduku!  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pritariu smile.gif tik nuo metu vaikas pradeda valingai kontroliuoti, taciau iki to laiko pratinama prie pacio puoduko, nes daznai pasitaiko , kad kai ateina laikas vaikas paprasciausiai nesupranta kam jis reikalingas.
Be to teko matyti ir su toki atveji, kai vaikui issivyste refleksas ir jis negalejo padaryti sysiuko niekur kitur tik i pampersa...
Atsakyti
QUOTE(LaVil @ 2007 04 06, 23:48)
Pritariu smile.gif tik nuo metu vaikas pradeda valingai kontroliuoti, taciau iki to laiko pratinama prie pacio puoduko, nes daznai pasitaiko , kad kai ateina laikas vaikas paprasciausiai nesupranta kam jis reikalingas.
Be to teko matyti ir su toki atveji, kai vaikui issivyste refleksas ir jis negalejo padaryti sysiuko niekur kitur tik i pampersa...

Manau saunu, kai vaikas yra pratinamas prie puoduko ir kad jis jo nebijo 4u.gif , taciau man asmeniskai atrodo, kad pratinti vaika nuo kokiu 6 men. ( kai kurios mamytes rase, kad vaikus virs kriaukles laiko ir poros menesiu g.gif ) atrodo truputeli per anksti. Juk viskam turi ateiti savas laikas. Saunu jei metuku vaikas puoduko nebijo ir ant jo noriai sedasi, bet jeigu jis jam dar nera pasiruoses, manau kad vaikucio versti ant jo sedeti tikrai nera butina, geriau jau islaukti, kol jis bus tam pasiruoses!

Na, musu vyriausias sunus, gimus broliukui, pradejo sleptis, t.y. nueiti i kita kambari ar pasikavoti po stalu ir daryti savo didyji reikala i kelnes. Nors musu atveju, tai jo pavydo israiska atsiradus dar vienam semios nariui rolleyes.gif Labai tikiuosi, kad tai su laiku praeis! doh.gif

Atsakyti
maniskisirgi beveik iki pat dvieju metuku su pampersais pravaiksciojo.bandziau ir nuo keliu menesiu sodint,ir po to kas keli menesiai vis pamegindavom prisipratint,bet nieko neisejo,puodas stovedavo tuscias o kilimai budavo nusisioti doh.gif o kai jau paaugo kazkaip pas susidomejo tuo reikalu,tada jau samoningai pabande,pavyko ir matyt patiko mirksiukas.gif aisku kartais pasitaikydavo 'nelaimiu' bet dienom namie jau be pampersu vaiksciojo,uzdedavom tik nakciai ir kai is nau iseidavom.oi budavo tada juoko kai viduri miesto lelius sakydavo: 'as sysiu noriu' o as 'nu tai daryk gi su pampersu esi'.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristine @ 2007 04 07, 00:18)
Manau saunu, kai vaikas yra pratinamas prie puoduko ir kad jis jo nebijo 4u.gif , taciau man asmeniskai atrodo, kad pratinti vaika nuo kokiu 6 men. ( kai kurios mamytes rase, kad vaikus virs kriaukles laiko ir poros menesiu  g.gif ) atrodo truputeli per anksti. Juk viskam turi ateiti savas laikas. Saunu jei metuku vaikas puoduko nebijo ir ant jo noriai sedasi, bet jeigu jis jam dar nera pasiruoses, manau kad vaikucio versti ant jo sedeti tikrai nera butina, geriau jau islaukti, kol jis bus tam pasiruoses!

Na, musu vyriausias sunus, gimus broliukui, pradejo sleptis, t.y. nueiti i kita kambari ar pasikavoti po stalu ir daryti savo didyji reikala i kelnes. Nors musu atveju, tai jo pavydo israiska atsiradus dar vienam semios nariui  rolleyes.gif Labai tikiuosi, kad tai su laiku praeis!  doh.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kaip tik vakar naujausiam "Tavo vaikas" numery skaičiau apie sodinimą ant puoduko. Tai štai ten rašo, kad sąmoningai vaikas to sodinimo ant puoduko prasmę pradeda suvokti apie antrus metus. Na, o pavyzdžiui, amerikiečiai, skaičiau, vaikus su sauskelnėm laiko maždaug iki tol, kol tie patys nepasako: "Mama, žinai, nenoriu kakot į kelnes. Noriu eiti į tualetą." Iš tikrųjų tai sunku susigaudyti, kur čia sveiko proto riba. Ar ant puoduko sodinti vos pasėdintį vaiką ar leisti jam kakoti į kelnes, kol pradės į mokyklą eit.
Mano 2.gif penki mėn., tai svarstau, kaip čia su tuo puoduko klausimu reiks tvarkytis g.gif . Nežinau ar esu teisi, bet vis tik esu linkusi laikytis tos nuomonės, kad link metų artėjantis vaikutis jau turi bandyti reikaus atlikti ant puoduko. Tegul ir simboliškai, pasižaidimui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(condoleeza @ 2007 04 07, 12:40)
Kaip tik vakar naujausiam "Tavo vaikas" numery skaičiau apie sodinimą ant puoduko. Tai štai ten rašo, kad sąmoningai vaikas to sodinimo ant puoduko prasmę pradeda suvokti apie antrus metus. Na, o pavyzdžiui, amerikiečiai, skaičiau, vaikus su sauskelnėm laiko maždaug iki tol, kol tie patys nepasako: "Mama, žinai, nenoriu kakot į kelnes. Noriu eiti į tualetą." Iš tikrųjų tai sunku susigaudyti, kur čia sveiko proto riba. Ar ant puoduko sodinti vos pasėdintį vaiką ar leisti jam kakoti į kelnes, kol pradės į mokyklą eit.
Mano  2.gif penki mėn., tai svarstau, kaip čia su tuo puoduko klausimu reiks tvarkytis  g.gif . Nežinau ar esu teisi, bet vis tik esu linkusi laikytis tos nuomonės, kad link metų artėjantis vaikutis jau turi bandyti reikaus atlikti ant puoduko. Tegul ir simboliškai, pasižaidimui.  mirksiukas.gif

Manau, kad bandyti galima, bet versti NE! schmoll.gif
Vyro sesuo savo dukryte pradejo pratinti ant puoduko mazdaug nuo 10 men. Tai tas pratinimas pasireiske tuom, kad ji su ja ant puoduko praleisdavo didesniaja laiko dali: pries valgi ant puoduko, po valgio vel ant puoduko, pries miega ant puoduko, po miego taip pat, pries lauka ant puoduko, grizus vel ant puoduko.... doh.gif Teko karta kartu atostogauti, tai mus su vyru labai nustebino vaizdas, kai mergaite buvo pasodinta ant puoduko ir tuo paciu valge pietus... blink.gif Tai man toks itensivus pratinimas, vien del to, kad vaikas ne i sauskelne padarytu, o BUTENT i puoduka, atrodo tikrai kvailas, nes tai tikriausia sukelia didesni pasitenkinima ir pasididziavima vaiko mamai, nei paciam vaikui, nes jis tiesiog yra priverstas ant to puoduko sedeti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristine @ 2007 04 07, 23:26)
Manau, kad bandyti galima, bet versti NE!  schmoll.gif
Vyro sesuo savo dukryte pradejo pratinti ant puoduko mazdaug nuo 10 men. Tai tas pratinimas pasireiske tuom, kad ji su ja ant puoduko praleisdavo didesniaja laiko dali: pries valgi ant puoduko, po valgio vel ant puoduko, pries miega ant puoduko, po miego taip pat, pries lauka ant puoduko, grizus vel ant puoduko.... doh.gif Teko karta kartu atostogauti, tai mus su vyru labai nustebino vaizdas, kai mergaite buvo pasodinta ant puoduko ir tuo paciu valge pietus... blink.gif Tai man toks itensivus pratinimas, vien del to, kad vaikas ne i sauskelne padarytu, o BUTENT i puoduka, atrodo tikrai kvailas, nes tai tikriausia sukelia didesni pasitenkinima ir pasididziavima vaiko mamai, nei paciam vaikui, nes jis tiesiog yra priverstas ant to puoduko sedeti... smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Sodinti tada kai jis supras ka turi i ji daryti ir kas cia per daiktas... ax.gif
Atsakyti