Sveikos
Mano dukrytei jau 2m. O ant puodo pratinomės nuo 1,5. Tai po menesio jau pati prasydavosi. Bent jau mums tiko toks dalykas, kaip grojantis puodukas. Iš pradžių žaisdavom įpylę vandens, o po to pati jau pasėdėdavo, kol uždainuodavo. Tik pradžioje bėda būdavo, kad dar nebaigus sisioti pašokdavo žiūrėti, bet greit priprato ir iki galo padarydavo. O dar po dviejų menesiuku pradėjom tualete pratintis,nes jai įdomu būdavo, kodėl mama ten daro. Tai yra tokie vaikų dangčiai. Užsideda ant tualeto. Kartu nuejom pirkti, pati išsisrinko spalvą ir sėkmingai naudojam iki šiol. Pabandykit, gal ir jums patiks
Nuo 9 mėn. Po miego visada padaro.
sveiki, mums jau beveik 7 menesiukai, su teveliu pagalba jau pasedim, puoduka zadam isigyti artimiausiu metu o mazaja sodinti kai tvirtai pati sedes
Ant puoduko mes sedim nuo 6 men, o nuo 4.5 men padaro sisi ar kaku kai paprasau ir po to ja pagiriu . Dabar be problemu padaro tik dar nemoka pasiprasyti. Naktinis pampersas labai daznai buna sausas, o diena tik kai bunam ilgiau lauke tada pripildo
Mums jau 1 m ir 1 men
Mums jau 1 m ir 1 men
[quote=dzhina,2007 03 21, 15:50]
Ant puoduko mes sedim nuo 6 men, o nuo 4.5 men padaro sisi ar kaku kai paprasau ir po to ja pagiriu . Dabar be problemu padaro tik dar nemoka pasiprasyti
Na manau kad nuo 4.5 mėn Pasodinti ant puodo kur dar negalima sėsti (čia mano nuomonė prašau nepykti).
Mes sėdėjom ir viska darėm nuo 7 mėnesiu o paskui po puse metu viskas apsivertė sūnui pasidarė žaislas sėdima kėdė o dūkriukas dar kaška padaro nors retai ir supranta ka reikia daryti į puoda sako sisi kaka žyno kur reikia nusivalyti
Ant puoduko mes sedim nuo 6 men, o nuo 4.5 men padaro sisi ar kaku kai paprasau ir po to ja pagiriu . Dabar be problemu padaro tik dar nemoka pasiprasyti
Na manau kad nuo 4.5 mėn Pasodinti ant puodo kur dar negalima sėsti (čia mano nuomonė prašau nepykti).
Mes sėdėjom ir viska darėm nuo 7 mėnesiu o paskui po puse metu viskas apsivertė sūnui pasidarė žaislas sėdima kėdė o dūkriukas dar kaška padaro nors retai ir supranta ka reikia daryti į puoda sako sisi kaka žyno kur reikia nusivalyti
QUOTE(dzhina @ 2007 03 21, 15:50)
Ant puoduko mes sedim nuo 6 men, o nuo 4.5 men padaro sisi ar kaku kai paprasau ir po to ja pagiriu . Dabar be problemu padaro tik dar nemoka pasiprasyti. Naktinis pampersas labai daznai buna sausas, o diena tik kai bunam ilgiau lauke tada pripildo
Mums jau 1 m ir 1 men
Mums jau 1 m ir 1 men
ne vaikas vunderkindas, arba nereali mamos kantrybe, nes 4-6 men. vaikas uz nieka pasaulyje negali suprasti kas tas puodas, cia mitas arba laimingas sutapimas
QUOTE(dzhina @ 2007 03 21, 14:50)
Mums jau 1 m ir 1 men
Mums jau 1 m ir 1 men
Nu nieko sau Paprastai iki metų vaikai net nesupranta kas tas puodukas ir nedaro ant puoduko net paprašyti, tai daugiau mamytės kantrybės dėka būna "sugaudomi" sysiai ir kakiai Nebetn vunderkindas tikrai pas tave auga. Nes nuo 4.5 dar sodint vaiko negalima, o ką jau kalbėt apie sėdėjimą ant puoduko
Sodink nesodinus,bet vaikas nuo 2 metuku pradeda isivavinti puoduka.As pati bandziau nuo 8 men.bet taip nuo to pavargau,kad emiau tuos pamperius deti,paskiau savaime viskas gavosi ,dvieju metuku metem pamperius,dar i lova padarydavo,bet ziuri,kad nefaina nakty slapiai miegoti, ,tai pradejo naktimis sysia prasytis .Na o jai tau nesunku ir taves nevargina,gali sodinti ir nuo 8 men.tai pusantru tikrai jau nebebus manau problemu.Iki sekmes mamyte
Mano dukrytės atsisveikinimas su sauskelnėmis vyko palaipsniui ir gana sklandžiai. Pradėjau sodinti nuo 7,5 mėn., kai ėmė tvirčiau sėdėti. Kaip ir daugelis rašiusių mamyčių, sakiau gerąjį žodį - ssss... Kai padarydavo, pagirdavau.
Nuo 10 mėn. pradėjo pati prašytis ("a-a"), o 1 metų ir dvejų mėnesių jau ir naktimis miegodavo su kelnaitėmis.
Nuo 10 mėn. pradėjo pati prašytis ("a-a"), o 1 metų ir dvejų mėnesių jau ir naktimis miegodavo su kelnaitėmis.
Mums metukai ir menuo, o su puoduku visai nedraugajam. As nepergyvenu del to - manau ateis laikas ir susidraugaus. Tik teciui kitaip atrodo Vis primena man apie tai, o pats ne nebando pratinti. Dukryte supranta, kad ant puoduko reikia sesti, bet atsiseda tik kelioms sekundems. Kai pasodinam meskina, nutempia ji ir pati bando sesti. Bet priseda - ir to uztenka. Juk jega vaiko nelaikysi, tada visai prades puoduko bijoti ir reikes ilgai ilgai su pampersu draugauti. As viliuosi, kad vasarai paliksiu kuriam laikui zuikyte mamai, o ji ta reikala ir sutvarkys , mat vis mane moko kaip vaika reikia aukleti. O ir dukryte mociutes labiau klauso nei manes.
Mano mazei 1m 4men. bet puoduko nelabai nori, tik atsiseda nieko nepadaro ir jau stojasi bekt , vyresnis mano vaikas buvo labai jautrus, tai slapios kelnes ar pampersas jam nepatiko, tai nebuvo jokiu bedu pats begdavo sest ant puodo
mano dukryte ant puoduko pradejo daryti nuo pusantru metuku.gydytoja sake jau nuo anksciau mokint,bet kad ji nenoredavo to puoduko ir viskas.po kiek laiko gydytoja dave patarima-sako nusipirkit jus dar puoduka ir irgi sedekit tipo darot.tai mes nepirkom, o ant jos to puoduko atsitupiam tipo darom o pries atsisedant kai nemato dar vandenuko biski ipildavom .ir viskas,sesdavo pati ir darydavo .o nakti tai kartais padarydavo i lovyte,bet labai greit ir to nebedare o tik is vakaro butinai turedavau pasodint ant puoduko.(zinoma aiskindavau kad negalima i lovyte daryti).