pradejau vaika soditi nuo 6 men nes nuo 6 men pradejom augti su vystiklais. pampersas tik nakciai ir i lauka. o diena vystikliukas + bambino mio kelnytes. jomis likau begalo patenkinta. vaikui uzpakaliukas neraudonavo ir nebuvo tiek jau to vargo. per diena tik 12 vistyklu reikedavo pakeisti. o nuo 1.5 metuku jau prasosi i tualeta (dedam dangti ant tualeto, jam labai patinka) ir neenaudojam net vistiklu, o triusikelius.
Aš savo princesyte pradejau sodint ant puoduko 1,4metuku,tai tuomet dar nelabai suprato kam jis reikalingas ,bet uzteko ja pora kart ant jo pasodint ir prasyt,kad padarytu siusi,o jai padarius siusiuka ja labai išgirt ir nuo tada ji puikiai suvokia kam jau tas naktipuodis reikalingas Dabar mano mergyte pasodinta ant puoduko visada padaro savo reikaliukus,o jei nenori tai purto galva ir sako neaa Kai bunu uzsiemus ir tuo metu dukryte nori siusi,tai pati eina ir atsiseda ir padaro,tik kartai dar pamirsta kelnes nusimaut Nors kartais dar ir pasitaiko avariju pampersu namie jau nebenaudojam, dedam tik i lauka ir nakčiai Dabar mums 1,6 metuku
o tai gal ant puodo reik sodinti kai vaikuyis jau pats sėdi? o ką daryti, jei pats dar labai tvirtai nesėdi
QUOTE(egidan @ 2007 01 08, 14:05)
Sveikos,
Ir aš esu susidomėjusi apie sodinimą ant puoduko . Kiek man žinoma, tai reikėtų pradėti sodinti , kai vaikutis pats sėdi. Tačiau mes jau pradėjom po truputuką pratintis, nors pati pilnai dar neatsisėda, bet pati pasėdi. Jai labai įdomu-tik nežinau kaip ilgai patiks. O sesutė poliklinikoj pati pasakė, kad nuo pusės metukų jau galima sodinti . Taip pat girdėjau, kad kuo anksčiau vaikutis išmoks į puoduką daryt, tuo geriau, nes vyresniame amžiuje sunkiau išmokyti .
Ir aš esu susidomėjusi apie sodinimą ant puoduko . Kiek man žinoma, tai reikėtų pradėti sodinti , kai vaikutis pats sėdi. Tačiau mes jau pradėjom po truputuką pratintis, nors pati pilnai dar neatsisėda, bet pati pasėdi. Jai labai įdomu-tik nežinau kaip ilgai patiks. O sesutė poliklinikoj pati pasakė, kad nuo pusės metukų jau galima sodinti . Taip pat girdėjau, kad kuo anksčiau vaikutis išmoks į puoduką daryt, tuo geriau, nes vyresniame amžiuje sunkiau išmokyti .
As irgi pritariu, kai vaikutis pats sedi Mes tai kol dar nemokam sedeti, tai dar ir nepirkau puoduko Gal jau laikas pirkti
mūsų puodukas tai toks su atlošu nugarytėj, o kadangi sėdėti dar nemokam tai ir nenaudojam
QUOTE(Dannge @ 2007 03 10, 12:20)
Aš savo princesyte pradejau sodint ant puoduko 1,4metuku,tai tuomet dar nelabai suprato kam jis reikalingas ,bet uzteko ja pora kart ant jo pasodint ir prasyt,kad padarytu siusi,o jai padarius siusiuka ja labai išgirt ir nuo tada ji puikiai suvokia kam jau tas naktipuodis reikalingas Dabar mano mergyte pasodinta ant puoduko visada padaro savo reikaliukus,o jei nenori tai purto galva ir sako neaa Kai bunu uzsiemus ir tuo metu dukryte nori siusi,tai pati eina ir atsiseda ir padaro,tik kartai dar pamirsta kelnes nusimaut Nors kartais dar ir pasitaiko avariju pampersu namie jau nebenaudojam, dedam tik i lauka ir nakčiai Dabar mums 1,6 metuku
Saunuoliai
Mums nepavyksta kazkaip, gal pirmus kartus, kai tik nupirkome puoduka..dabar tai sedasi su kelnytemis ir tik zaisdamas..siaip pasedi ir tiek.. O be kelnyciu, labai trumpam ir su pykciais..Bet as labai ir nesodinu, nors kaip ir laikas butu(taip tevelis sako )..
mes pradejome sunu sodinti nuo 8 menesiu. 2 menesius praktiskai gaudem sisiuka ir kakiuka. pati gyvenau su laikrodziu o dabar galiu pasidziaugti kad jau koks menesis kakulio visada papraso o su sisiuko dar keblu pvz. is 5 kartu - 3 papraso bet labai dziaugiuosi.
mes pradejom sedeti nuo 10mėn, ir dare paskui išsikraustem i kita vieta tai kaško sustresavo, buvo jau 1metukai, dabar saunuole viskas susitvarke, tik nakciai užsidedam, pamersiuka, bet buna kad pabunda ir nakti prasosi, tai devi sauskelnes "kelnytes", nakti patogu ir padaro
Dar nebandem Ir net neturim Reiks lekt pirkt
As buvau ir busiu tos nuomones,kad vaikuti ant puoduko reikia mokint sodint tik tada kai mazylis pradeda suvokti kas tai yra.Todel savo mergaite pradejau sodinti nuo 1,2men.palaipsniui ir be jokiu stresu.Padarius reikaliuka visad pagiriam,kokia ji saunuole,tai jis visad jaucias padarius gera darbeli .Taip,kad per pora menesiuku vaikas kaip suauges pradejo tiek sysia,tiek kaka daryti jau nebe i kelnytes
QUOTE(ievakoln @ 2007 03 11, 11:08)
Saunuoliai
Mums nepavyksta kazkaip, gal pirmus kartus, kai tik nupirkome puoduka..dabar tai sedasi su kelnytemis ir tik zaisdamas..siaip pasedi ir tiek.. O be kelnyciu, labai trumpam ir su pykciais..Bet as labai ir nesodinu, nors kaip ir laikas butu(taip tevelis sako )..
Viena galiu pasakyt kiekvienas vaikas skirtingas,vienas anksciau pradeda vaiksciot,kitas kalbet,dar kitas i puoduka daryt Ateis laikas ir tavo sesis ant puoduko pats atlikt savo reikalus ,tik jokiu budu neversk,nes tai geru rezultatu tikrai neduos Gal dar nuo puoduko priklauso,nes musiske turi galima sakyt savo visa tuoleta,toki su auksta atrama,su rankenelem rankom,su pakoju kojom,vienu zodziu toki labai patogu Jai jis labai patinka Bet zaist su juo ar ant jo sedint as jai nelabai leidau nuo pat pradziu,tam,kad ji suvoktu,kad jis skirtas ne zaidimams,o daryt siusiuku ir kakuciu Tai yra labai svarbu,ir dar svarbu vaikui padarius i puoduka labai ji isgirt,paglostyt,kad vaikas matytu kokia jus patenkinta tuom ka jis padare
QUOTE(vyšniux @ 2007 03 11, 14:29)
As buvau ir busiu tos nuomones,kad vaikuti ant puoduko reikia mokint sodint tik tada kai mazylis pradeda suvokti kas tai yra.Todel savo mergaite pradejau sodinti nuo 1,2men.palaipsniui ir be jokiu stresu.Padarius reikaliuka visad pagiriam,kokia ji saunuole,tai jis visad jaucias padarius gera darbeli .Taip,kad per pora menesiuku vaikas kaip suauges pradejo tiek sysia,tiek kaka daryti jau nebe i kelnytes
Pritariu tavo nuomonei ,as irgi lygiai tokios pat nuomones,kad vaikuti sodinti ant puoduko,kai jis nesuvokia ko nuo jo norima,beprasmiska