Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada tupdote ant puoduko?

Labutis, mes iki vasaros norėtume atsikratyti pampersų biggrin.gif , bandom sėdėti ant puodo, prieš miegelį ir po visada padarom, dideliu reikalu irgi pataikom, bet teisingai sakoma kad mama save išsidresiruoja , o kol pradės pats prašytis reikės dar luktelėti. mirksiukas.gif
Atsakyti
pirma karta bandziau sodinti kai buvo 8 men ir kelios dienos, ax.gif bet ji isteriskai bijojo, schmoll.gif na manau vis del to naujas daiktas ir nesupranta ko as noriu is jos, rolleyes.gif bet praejo dar keletas dieneliu sodindavau po minute dienos metu, paprasciausiai kad ji zinotu kad ant jo galima atsisetsti mirksiukas.gif ir viena ryta taip pasodinus, apdeliojus kruva zaislu ir kalbinant su ja mes padarem thumbup.gif aisku dziaugsmo buvo man daugiau nei jai, bet uz tai pagyriau savo pupa, 4u.gif ir taip kas ryta, kartais padarom ir dideli reikaliuka, bet sedim tol kol sedi, jei nenori sedeti neverciu, nes manau tik labiau isgasdinciau nei butu is to naudos, g.gif todel tikiuosi iki metuku jau supras ka reiskia puodas ir pilnas pampersas ax.gif
sekmes mamytes jums, nes reikia kantrybes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 02 23, 02:43)
paskaitinejau literatura, vokieciu bei amerikieciu pediatru rekomendacijas, tai jie smerkia vaiku sodinima ant puodelio iki 16 menesiu. pasiziurejau i savo vaiki ir supratau, kad pusmeti tikrai luktersim.
kam sau darbu papildomu prisidaryt, turiu ir taip ka veikt  4u.gif
Papildyta:
tai tame ir reikalas, kad ne vaikas ismoksta, o mama "pagauna". tai cia mama dresiruoja save, o vaikas fiziologiskai negali.
kam is vaiku daryt robotus  blink.gif

aha as irgi dresiravau nuo metuku...... schmoll.gif beviltiska , kol paciam nedaejo 2.5m tol ir nedare ir gaudyk tu negaudes unsure.gif
iskart paslepiaupamperius tai dar kelis kartus padare nakti i lova o dienom iskart prasytis pradejo.
Atsakyti
Abu vaikiukus pradėjau rimtai pratinti ant puodo nuo 1m.5.mė.Ir abiejais atvejais tai buvo mano kantrybės bandymas.Jau atrodo toks gudrus vaikas ,o ant puodo negali paprašyti.Sūnus po mėnesio jau suvokė puodą,ir tik kartais su nedidelėm nelaimėm,bet prašydavosi.Dukriukas buvo visai iš kantrybės išvedusi mane.Pora mėnesių visi kilimai buvo šlapi,visas butas primėtytas laikraščių,kad kiti neįliptų į balas.Bet vieną dieną tiesiog pradėjo sėsti ant puodo ir jau kokie trys mėnesiai jokių pampersų nededu namie.Uždedame tik naktį ar jei planuojame ilgą pasivaikščiojimą lauke,bet šito malonumo tuoj atsisakysim.Visoms mamytėms linkiu sėkmės.
Atsakyti
Vaje kaip man palengvejo, perskaicius jusu , mamytes, nuomones apie puoda. Maniskis, kaip ir daugelis, sysiuka visada padaro po miegelio, o siaip kitu laiku nagaudau. Kakuli dar i pampersus darom. Kai papasakojau vienai draugei (kuri jau uzaugino keleta vaiku) -tai pasibaisejo, sako, kad jau pats laikas vaika mokinti ant puodo. Mat ji kai pratino tai kas valanda vaika vis sodindavo ir su tuo puodu visur paskui vaika begiodavo blink.gif Man kazkaip keista pasirode, o paskui pagalvojau vaje kokia as bloga , tingine mama visai neuzsiimu del vaiko geroves. Kita drauge vel kas 10 min. vis vaika sodina, buvo visai susisukusi galva. Dabar juk saltoka kambaryje plika vaikas paleisti kol pasysios kur, o giedryciu tiek neturiu , kad vis pakeisti. Bet dabar jau zinau, palauksiu ramiai sau vasaros kai bus silta ir pradesime savo ,,dresura". biggrin.gif Aciu mamytes uz protingas mintis!
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif Mano mazoji ir nedaro ant puoduko,pirma karta pasodinau 10 men. ,tai kelis kart padare(aisku,kad buvo sutapimas biggrin.gif )Dabar mums jau 1m.3men.,bet ant puoduko nedarom,kartais mazoji atsiseda su pampersu,bet kai tik pabandau pampersa nuimti puola i asaras unsure.gif Vienu zodziu teks dar truputi luktelt tikrai nekankinsiu vaiko,o tai paskui to puodo is tolo bijos ir visai neses tongue.gif
Atsakyti
mes nuo 11 men pradejom sedet stengiuosi sodinti po miego, tai tada padaro, o siaip tai nelabai yra dar supratymas ka reikia daryti.
Atsakyti
jau vyriukui metai, puodukas stovi kaip tualeto dekoracija tongue.gif nubraukiam dulkes ir tokiau stovim, laukiam...
Atsakyti
QUOTE(Diaj @ 2007 02 23, 20:45)
jau vyriukui metai, puodukas stovi kaip tualeto dekoracija tongue.gif nubraukiam dulkes ir tokiau stovim, laukiam...

pas mus irgi tas pats vaizdelis, pastovi puodas tualete, kambary ir siaip kur, tik dulkytes nuvalom. lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Nemanau, kad verta per prievarta sodinti, jei vaikas protestuoja. Nieko tai neduos. Kiekvienam savo laikas. Vienas anksciau pradeda, kitas veliau. As saviski nuo 8 men vis bandydavau pasodinti, bet jam tai labai jau nepatiko. Kai buvo pusantru metu visai susirupinus buvau, kad mano vyrukas puoduko nepripazista. Ir pediatres patarta kita puodeli pirkau, ir per asaras laikiau. Nedare ir viskas schmoll.gif. Nuobodu pasirodo jam tas puodelis buvo. Tik kai pradejau ant klozeto sodinti, kur ir vandenuka nuleisti galima tada ir suprato pagaliau ko as is jo noriu. Dabar jokiu problemu nebera. Kai gera nuotaika pats nubega i tuoaleta ir vandeni uzsilipes nuleidzia,o kai nuotaikos nera tai manes praso kad nuvesciau. O puodeliu isvis nebeturime. Tik pinigus veltui ismeciau.
Atsakyti
Prie puoduko rimciau pradejom pratinti 1,6m.Iki to laikas nuo laiko pasodindavau,kai ismiegodavo.Sededavo be problemu,tik nevisada padarydavo smile.gif
Diena laikydavau,be pamperso ir laikas nuo laiko sodindavau ant puoduko,nes nesiprasydavo. doh.gif Pavargom,bet dar 2m neturejom,kai su pampersais atsisveikinom thumbup.gif
Atsakyti