mano dukrytei 1,5m ,ant puodo sėdi bet nieko nepadaro
As taip pat manau, kad vaika reikia sodinti nuo 1,6 m. Tai yra nuo pussantru metu, nes tik tada atsiranda suvokimas, kam tai reikia, kodel reikia. Mano dukrytei 1,4 m bet dar nesipraso pati, o pasodinta tik siaip sedi, kartai padaro, o kartais tiesiog atsitiktinumo reikalas, todel jos ir nekamuoju kas valanda ar dvi. Vasara bus pati geriausia proga pratintis be pampersu. Taciau visos mociutes griestai peikia tokius dalykus, na ir tegu.
Saviškę ant puoduko pradėjau sodinti nuo 6 mėn. Jai tai buvo kaip žaidimas, nes aš skleisdavau garsą pssssssss (skatinau procesą). Kadangi dukra nuo gimimo tuštindavosi beveik reguliariai, mums dažniausiai pavykdavo "atlikti reikalus" į puoduką.
taip taip va būtent pasedėt ati jis gali bet jau labai nulipt nori nes ant puoduko anciukas geltonas jam labai parūpes o kai sakau sssssssssssss tai jis kaip į durną mamą pasižiuri ir juokesi
As savo maziuka pradejau sodint ant puoduko kai suejo metukai. Ir tai sodindavau po miego ir pries nakties miega. Bet jam suvokimo dar lyg siol nera ka jis cia daro. Tai kitu kartu kaskaip ir negaudau, nes nespeju, o jis dar nepasako
Mano panelei 1m. ir 8mėn. pampersus dar nešiojam, bet rimtesnius reikaliukus jau pasiprašo Tikiuosi kad greitai pampersms pasakysim sudie
QUOTE(ievast @ 2007 02 22, 15:36)
As savo maziuka pradejau sodint ant puoduko kai suejo metukai. Ir tai sodindavau po miego ir pries nakties miega. Bet jam suvokimo dar lyg siol nera ka jis cia daro. Tai kitu kartu kaskaip ir negaudau, nes nespeju, o jis dar nepasako
Ir pas mus ta pati situacija.Nors kartais kai padaro i kelnes,tai pasako sssssss
Aš savo mažylę pradėjau sodint nuo 10 mėn kartais pataikydavom , kartais ne. Dabar kai nori tai pati atsisėda ant puodo ir padaro reikaliuką, bet bėda ta kad padaro nenusimovus pėdkelniu, ir man kad nurengčiau neleidžia ,verkia. Tai va daro kaip ir į puodą , kaip ir į kelnes.
mums jau 2metukai,gimtadienio proga nupirkau puoduka,tai jai pagauni kada nori tai padaro. mergyte neigali,tai paprasyt nemoka. man svarbu kad supranta ka reik daryt ant puodo drauges berniukui 2.5 metu nedaro ant puodo nors tu ka. net nesedi
Labas,
mes 1 metukų proga užsisakėm puoduką, bet kur tau, čia tik mano svajnės. Kažkada 9 mėn atsisėdo su kelnėm pasėdėt ant puseserės puodo, pamaniau , kad jau laikas. dabar nei su kelnėm nei be kelnių šiaip pasedet nepriprašau, o taip noretusi vasarą be pampersų. tai gal kaip nors, kolkas tai tik tąso puodą po kambarius. o supratimo tikrai jokio, draugė sakė jos sūnus 1,3m jau daro, bet aišku tik mamai gaudant, bet kad pats sakytų kad nori, taip nėr. šiaip gal ir nesodinčiau, bet kai nuimu pampersą bėga nuo manęs tekinas, suprantu, kad jam patinka nuogam. bet....
tikiuosi geriausio, ateis laikas viskam
mes 1 metukų proga užsisakėm puoduką, bet kur tau, čia tik mano svajnės. Kažkada 9 mėn atsisėdo su kelnėm pasėdėt ant puseserės puodo, pamaniau , kad jau laikas. dabar nei su kelnėm nei be kelnių šiaip pasedet nepriprašau, o taip noretusi vasarą be pampersų. tai gal kaip nors, kolkas tai tik tąso puodą po kambarius. o supratimo tikrai jokio, draugė sakė jos sūnus 1,3m jau daro, bet aišku tik mamai gaudant, bet kad pats sakytų kad nori, taip nėr. šiaip gal ir nesodinčiau, bet kai nuimu pampersą bėga nuo manęs tekinas, suprantu, kad jam patinka nuogam. bet....
dukrytė noriai sėdi ant puoduko nuo 9 mėn. . nupirkau, kai jai buvo 8 mėnesiai, bet iškart nesodinau, leidau apsiprasti su nauju daiktu, padėjau kambaryje, matomoj vietoj, paskui keliom dienom nunešiau į tualetą, ir kelis kartaus pasakiau dukrytei, kad čia daromas sisssssi. tai, kai pirmą kartą pasodinau, nebuvo jokių ašarų ir padarė viską kaip priklauso taip ir draugaujam iki šiol, tiesa buvo keli kartai, kai ožiavosi iš miego pabudusi, bet manau normalu, o dabar ji užsimano ir ant ,,didelio puoduko" tualete pasėdėt , o ant savo sodina lėlytę...
paskaitinejau literatura, vokieciu bei amerikieciu pediatru rekomendacijas, tai jie smerkia vaiku sodinima ant puodelio iki 16 menesiu. pasiziurejau i savo vaiki ir supratau, kad pusmeti tikrai luktersim.
kam sau darbu papildomu prisidaryt, turiu ir taip ka veikt
Papildyta:
tai tame ir reikalas, kad ne vaikas ismoksta, o mama "pagauna". tai cia mama dresiruoja save, o vaikas fiziologiskai negali.
kam is vaiku daryt robotus
kam sau darbu papildomu prisidaryt, turiu ir taip ka veikt
Papildyta:
QUOTE(Akire3 @ 2007 02 23, 00:01)
Labas,
tai tame ir reikalas, kad ne vaikas ismoksta, o mama "pagauna". tai cia mama dresiruoja save, o vaikas fiziologiskai negali.
kam is vaiku daryt robotus