Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada tupdote ant puoduko?

Aš savo pirmą vaiką pradėjau sodint ant puoduko, kai jis pradėjo juo domėtis. 1, 2 m. . Pasišlapinti į puoduką ėmė prašyti po kokių 2 savaičių (manau, kad tai įvyko labai greitai dėl to, kad jau buvo pakankamai didelis ir suprato, ką daro), o pasituštinti tai vėliau ėmė prašytis, gal po kokių 2 mėn. Kažkaip bijodavo jis tai daryti ant puodo. Nors kai į kelnes pridarydavo, tai visada ateidavo ir pranešdavo - "pakakojau" lotuliukas.gif . Beprasmiška vaiką anksčiau kaip nuo 1 m. sodint ant puodo. Jis dar nesupranta, ką daro. Čia greičiau mamytės išmoksta pajausti kada vaikas nori, o ne pats vaikas biggrin.gif . Bet, aišku, jeigu tikslas yra sutaupyti sauskelnių, tai, faktas, kad kai pajusit vaiko šlapinimosi ir tuštinimosi ritmą, tikrai sutaupysit. Bet pats vaikas prašytis nepradės iki kokių 1,2 m.
Papildyta:
QUOTE(iloniukas76 @ 2007 02 02, 16:31)
o mums jau 11men, bet poduko bijo schmoll.gif ,kai pasodinu verkia ir kitaip priesinasi  verysad.gif gal kas zino kaip ta baime nugaleti 4u.gif

Nesodink, o mokink stačią pasišlapint. Gi berniukas mirksiukas.gif . Maniškis irgi pradžioj bijojo sėstis, tai prikeldavau puoduką stovinčiam. Ir žinok labai patiko, kad mato ką daro. Specialiai stengdavosi kuo daugiau išspaust lotuliukas.gif
Atsakyti
mums sekmadieni bus metukai, bet puodo bijom kaip karo maro bado doh.gif
kai buvo pusmetis, visada kakodavo jau i puoduka, bet paskui po ligonines, kurioje praleidom nors tik viena dienele, ciut ne visa turejo praleisti ant puodo, nes niekaip pisiuko nesurinkom, bijo ir viskas verysad.gif
daviau as jai zaist su tuo puodu, bet aplenkia per pora metru doh.gif
jau praejo sitiek laiko, o vistiek bijo blink.gif
Atsakyti
Mes bandom sedėti nuo pusės metų,kartais išeina "reikalą" padaryti biggrin.gif bet visa tai nesąmoningai,rimčiau imsimės manau nuo kokių metukų g.gif
Atsakyti
Mes savo mažiausią nuo 7 mėn sodinam. Pasodinam kokius 4 per dieną. Visada pasodinus pasysioja. Bet niekaip nepataikom pasodinti, kad pakakotų.
Atsakyti
Mes ir pries pora sav. pabandem daryti ant puoduko, tai puse padarem per virsu ant grindu, kita puse i puoduka lotuliukas.gif Girdejau, kad vaikas per du men. supranta kam skirtas puodukas, tai reikia stengtis ismokyti iki vasaros, kad vaikui nereiktu susti per karscius. Dar kelis kartus bandem, bet nieko nepavyko, zaidzia ant puoduko ir tiek. Bandysiu deti iskart po miegu. g.gif Tik tas pampersu deliojimas nemalonus procesas, ypac isisiuotu uzdejimas. doh.gif
Atsakyti
mum jau kita savaite bus 6 men bet mes jau bandome ir mokinames daryti i puoduka biggrin.gif juk vaikiui geriau kai prades kuo anksciau suprasti kas tai yra smile.gif
Atsakyti
nu ka tik pameginau deti vaika ant puoduka po miego, puiku, iskart pavyko thumbup.gif Bandysiu taip ir toliau. As ir manau, kad vaikui geriau ant puoduko kuo anksciau. Man nepatinka buti su paketais, tai ir vaika uzjauciu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
maniškiui jau 8 mėn, bandau sodinti po miego ir prieš bet suvokimo kam aš jį sodinu jokio tai net nežinau ar verta
Atsakyti
Mums jau 1 m. ir 2 mėn. ir ant puoduko mes dar nesėdim ax.gif nepatinka mano mažajam tokios procedūros, vos tik pasodinu pradeda niurgsti ir bando nuo puoduko nulipti verysad.gif man viena pediatrė sakė, kad daugelis vaikučių tik nuo pusantrų metukų ant puoduko pradeda padoriai sėdėti ir reikaliuikus daryti....
Atsakyti
Savo merginai pasiūlėm pasėdėti nuo 8mėn.
Su kuo susidūrėm, kad puodukas anatomiškai tiktų vaikui, kad jis pats galėtų savo kojytėmis remtis į grindis. Todėl susiradom sovietinių laikų ir dabar sėkmingai naudojam. rolleyes.gif
Kame sėkmė? - ogi mažė ant jo pasėdi, o dabar jau beveik visada maža reikaliuką atlieka: po miegelio visada thumbup.gif , ~pusvalandis po valgio, kartais praėjus val po paskut patupėjimo, o kartais ir po 2 val. nieko nesigauna:). Dėl didelio, tai jai dar reikia išmokti kalbėti (kad ir sutartiniam žodeliui ištarti), daugiau sąmoningumo. Todėl gyd. patarimai vaiką sodinti 1,5 - 2,5m. amžiaus ant puodo, manau yra labai pagrįsti. Na tai kas, kad dabar mūsiškė į jį padaro, bet tuos momentus mes suaugusieji turim gaudyti doh.gif
Sėkmės visoms mamytėms ir šiame delikačiame reikale 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa G.: 22 vasario 2007 - 11:05
Bandziau sodint ant puoduko 9men. brt si naujovie buvo sutikta labai priesiskai, nepatiko visai schmoll.gif
dabar vel bandau paaiskint puoduko reiksme, tai nors trumpai jau pasedi, ir neverkia, bet nulipes nuo poduko kur nors prisisioja man doh.gif
seip nesisiojes gali isvaiksciot net apie tris valandas g.gif
o paaiskint kad siusiuojam i puoduka man taip ir nesigauna kolkas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liseklis @ 2007 02 22, 12:28)
o paaiskint kad siusiuojam i puoduka man taip ir nesigauna kolkas ax.gif

suprantu drinks_cheers.gif
ir mes laukiam didesnio sąmoningumo etapo flirt.gif
Atsakyti