Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada tupdote ant puoduko?

QUOTE(K.KEITE @ 2007 01 16, 22:34)
pirma savo vaika sodinau ant puoduko  kai tik paradejo gerai sedeti pats na tai kokiu 7 men.o dukrytei dabar jau 10 men.bet dar nebandziau sodinti. g.gif lyg ir skaiciau kazkur ,kad pratinti reikia pradeti nuo 18 men.na gal del to kad yra pampersai bigsmile.gif

-------------------------------------------------

user posted imageuser posted image

Aš irgi pritariu vėlesniam vaiko pratinimui prie puodo ir ne dėl to kad yra pampersai biggrin.gif o pasak psichologų nuo tada vaikas pradeda suvokti ką jis tam puode daro, aišku instinktą galima suformuoti ir labai mažam kūdikiui, sodinant kas kažkiek laiko, o mamos savo vaikus taip gerai pažįsta, kad iš jų elgesio nuspėja, kada vaikučiui reikia puoduko, bet tai nėra tikrasis prašymasis.
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2007 01 18, 09:33)
Aš irgi pritariu vėlesniam vaiko pratinimui prie puodo ir ne dėl to kad yra pampersai  biggrin.gif o pasak psichologų nuo tada vaikas pradeda suvokti ką jis tam puode daro, aišku instinktą galima suformuoti ir labai mažam kūdikiui, sodinant kas kažkiek laiko, o mamos savo vaikus taip gerai pažįsta, kad iš jų elgesio nuspėja, kada vaikučiui reikia puoduko, bet tai nėra tikrasis prašymasis.

Sutinku, kad tai ne prasymasis, bet man taip labiau patinka, kad nereikia skalbt ir leisti pinigu ant pampersu. O jei dar argumenta del gamtos tersimo pridetume, tai as tik uz, kad mamos kuo anksciau vaika nuo pampersu pratintu. Aisku, kiekvieno zmogaus pasirinkimas yra gerbtinas.
Atsakyti
sveikos mamytės,noriu pasakyti man gėda blush2.gif aš net nebandžiau sodintisavo mažylio ant puoduko,nes maniau,kad nuo metu tik reike pradėti sodinti,nes kažkur skaičiau,kad tik tada vaikas pradeda suprasti,kad jis yra sodinamas ant puoduko. smile.gif bet paskaičius jusu straipsnius nusprendžiau šendien nusipirkti ir pabandyti.man kajui jau 9men. o jis net nebande sėdėti ant puoduko doh.gif ,bet svarbu,kad nevėlu viska ištaisyti? bigsmile.gif
Atsakyti
Kadangi dukryte auginau pati iki 1 m. 10 men., ja pradejau sodinti kazkur nuo 1 metuku (ir tai tik po to, kai gydytoja prigasdino, kad jau ir taip per velu). Kankinomes ilgai, bet kantriai...Todel jau nuo 1 metuku ir 7 men. visiskai atsisakem sauskelniu.
Tuo tarpu, suneli palieku su aukle, o ji kazkaip nesivargina uzsiimti pratinimu prie puoduko, taip kad turbut mums dar ilgai reikes sauskelniu (nors vakarais, kai griztu, stengiuosi suneli sodinti ant puodo).
Atsakyti
O as visgi negaliu ziureti kai 1,5 ar 2 metu vaikai, kurie jau maista valgo nuo bendro stalo, kalba ir laksto, varineja su pamperiais schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Mums 7 men.ir po truputeli bandau sodinti ant puoduko.zinoma jai labai nepatinka,buna ir asaru,bet trumpam pasodinu,tik gaila dar nieko nera padariusi i puoduka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurate26 @ 2007 01 18, 09:49)
Mums 7 men.ir po truputeli bandau sodinti ant puoduko.zinoma jai labai nepatinka,buna ir asaru,bet trumpam pasodinu,tik gaila dar nieko nera padariusi i puoduka  verysad.gif

Svarbiausia kantrybe,o tada ir rezultatai biggrin.gif
Atsakyti
mamytes, o galit kas paaiskinti, o ne pasakyt nuo kada sedat, kaip ta darot? mums 8men. tai sodinu po miego. na, ne iskart. bet kokias 10min. tai kartais padaro, kartais ne. labai ilgai nenoriu laikyt ant to puodo. jei padaro - isgiriu, ismyluoju biggrin.gif

vienu zo, puodas mums nera priesas. bet taip mes pasedim mazdaug tik 3 kart per diena. sakau, reik dazniau pradet ta daryt. tai kas kokia valanda sodint, taip? g.gif ir po valgio kaip suprantu? is karto?
Atsakyti
kaip aš pasodinu,iškart pradeda verkt,ji labai bijo to puoduko.Tai stengiuosi kiekvieną dieną po truputį pratint.
Atsakyti
mes pradėjom gal apie 7 mėn. Iš pradžių keičiant pampersą, tai pataikydavom tik sysiuką (ir tai ne visada). Paskui išmokau pastebėt, kai jau stena. tai jei nėra minkšti viduriukai (kaip dabar doh.gif ) tai beveik visada pataikau, tai kaku į puoduką padarom. O dėl sysiuko, tai dabar baundau po miego sodint, tik kartais pati pamirštu doh.gif , nes kai atsibunda, tai pasiimu pamyluot, kažkaip pasimiršta apie puodą.
baimės nejaučia, noriai sėdi, žaidža. kai padaro, tai aš irgi pagiriu, pasidžiaugiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingushka @ 2007 01 19, 20:20)
baundau po miego sodint, tik kartais pati pamirštu  doh.gif , nes kai atsibunda, tai pasiimu pamyluot, kažkaip pasimiršta apie puodą.
baimės nejaučia, noriai sėdi, žaidža. kai padaro, tai aš irgi pagiriu, pasidžiaugiu  thumbup.gif

nu va va, man tas pats. kartais ir pamirstu kai tik atsikelia doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2007 01 14, 10:40)
Na parašysiu ir aš savo nuomonę, nesupraskit neteisingai, nenoriu jos niekam įpiršti  blush2.gif
As truputi  lengvai tariant apakus  blink.gif  , kad taip anksti mamos vaikus pratina ant puodo sededti, nes teko skaityti psichologų komentarus (dabar jau nebepamenu kur), tai jie teigia, kad vaikas suvokti tai kad jis daro sisi ir kaka pradeda tik nuo 1,5 metų, tada ir būtų pats tinkamiausias laikas susidraugauti su puoduku, todėl ir nežadu anksčiau savo lelės kankinti  ax.gif
Taip, sutinku, išmokyti galima bet ką, va JAV yra programos, kaip išmokyti kūdikį pažinti raides, bet ar verta tai daryti  g.gif  čia tik tėvų pasirinkimas.
Kadangi jau turėjau praktikos tai galiu pasakyti, kad pirmoji dukra labai greitai pradėjo prašytis ant puoduo, o pratinti pradėjau kai buvo apie 1,5 metukų, tiesiog pripirkau daug kelnaičių, išsiaiškinom puoduko paskirtį, na teko šiek tiek palakstyti su skuduru  biggrin.gif , bet vaikas jau suvokė kad šlapios kelnės tai negerai, ir greitai pati bėgdavo sėsti ant puodo. Tai tokia mūsų patirtis  cool.gif
Linkiu visoms kantrybės  4u.gif

Visiskai sutinku thumbup.gif
Mums jau 10 men ir su puoduku kol kas tik zaidziam. Man tas sodinimas kas 30 min ar valanda doh.gif Tai ne vaiko mokymas o mamos reakcijos patikrinimas lotuliukas.gif
Manau, ateis laikas kai vaikas uzaugs ir jau gales kontroliuoti savo fiziologinius norus, tada ir pratint reikia.
Bet jei kam patinka su puodu po buta begioti, tai ju pasirinkimas 4u.gif
Atsakyti