Negaliu ginčytis, dabar tokia įvairovė nuomonių. Bet su pirmąja sakau, problemų jokių nebuvo. Kažkaip lengvai, tiesiog natūraliai perėjom daryti į puodelį. Nieko iš naujo mokytis nereikėjo. Aišku, galima bandyti sodinti ant puoduko, jei tik vaikas nestresuoja.
Mes pradejom nuo to, kad 6 men turedami emem naudoti medvilninius vystyklus su vilnonemis kelnytemis. Vaikas suprato rysi tarp siusiojimo ir slapiu nemaloniu vystylu ir nebenorejo i kelnes siusioti. Tada emiau leisti jam siusioti i vonia. Jam padedavo suprasti, kad jau reikia daryti atsuktas vandens ciaupas - vandens ciurlenimas. O puoda gavome pirkti del to, kad nakti jis eme blaskytis ir nenorejo siusiot i kelnes. As neissimiegodavau. I vonia nesiot tingejau, tai, sakau, geriau mes puoda nusipirksim. Ta pacia diena kai nusipirkom, baigesi skalbiamu vystyklu kruvos. Ir vaikas vel normaliai eme miegot. Visi kakuciai i puoda, ir beveik visi siusiukai irgi. Nezinau, kaip jis suprato, kam tas puodas skirtas. Nemanau, kad tai teveliai "pagauna", kada vaikas nori. Daznai buna taip, kad vaikas nenori, bet pasodintas ant puoduko is visu jegu isspaudzia siusiuko laseli, kartais net kakuti (nors jokiu zenklu, kad tai bus nebuvo), kad tik ji nuo puodo pakeltu. Kai bunam kur ne namie, tai vistiek stegiuosi vaika virs kriaukles kokios palaikyti, kad pasiusiotu. Labai gerai sekasi. Turbut vystyklus tikrai reikes i spinta det. Pasiliksiu pora merliuku "nelaimingiems" atsitikimams. Vienas dziusta ant radijatoriaus, kitas kelnytese ir viskas.
Pagalvojau, gal ir musu vaikas butu puodo atsisakes, jei pries tai nebutu tu vystyklu ir vonios? Nezinau, nuo ko cia priklauso..Atsimenu seniau guosdavausi, kodel taip turi buti, kad mano vaikas negali miegodamas pasiusioti ir pakakoti (vargindavo tie begaliniai jo prabudinejimai nakti). Bet mano tevelis man pasake - zinok, kada nors tai iseis i nauda:) Ir tikrai, kaip gerai, kad ji dabar nakti prabunda, kai ko nors nori. Pora karta pasodinu ant puodo ir ismiega visa nakti sausas ir ramus. Gal jei vaikas neprabunda irgi sunkiau pripratint ant puodo. Nuo daug ko priklauso sis sudetingas procesas sekmes visoms ir visiems!
Pagalvojau, gal ir musu vaikas butu puodo atsisakes, jei pries tai nebutu tu vystyklu ir vonios? Nezinau, nuo ko cia priklauso..Atsimenu seniau guosdavausi, kodel taip turi buti, kad mano vaikas negali miegodamas pasiusioti ir pakakoti (vargindavo tie begaliniai jo prabudinejimai nakti). Bet mano tevelis man pasake - zinok, kada nors tai iseis i nauda:) Ir tikrai, kaip gerai, kad ji dabar nakti prabunda, kai ko nors nori. Pora karta pasodinu ant puodo ir ismiega visa nakti sausas ir ramus. Gal jei vaikas neprabunda irgi sunkiau pripratint ant puodo. Nuo daug ko priklauso sis sudetingas procesas sekmes visoms ir visiems!
Maniskiui tai labai patinka sedeti ant puoduko, kai pakeli net kartais verkt pradeda. Kiti vaikai tai bijo, o jam patinka. O pradejau as irgi po biski sodinti ir ziuriu jam patinka, visada ka nors stengesi padaro, nors lasiuka koki Bet vat sakau nezinau kaip suprasti kada nori bet ELFUKO patarimai teisingi
Va va ir man tas pats klausimas kilo Tiesa pasakius tai jau puoduka net nupirkom ir viena karta pabandem prilaikant patupdyti, bet kaip paleido dudas....
O kitas klausimas tai toms kas turi berniukus, kaip juos reikia sodinti? as nesuprantu ar mes puoda negera nupirkom, bet gi kai ji patupdai tai pimpukas stirkso tiesiai i virsu nu ir varo fontanu i virsu...kaip tada daryti, gal yra spec. puodai? gal jeigu kuri turit gera, galetumet jo nuotrauka ideti, as zinociau tada kokio ieskoti pirkti
O kitas klausimas tai toms kas turi berniukus, kaip juos reikia sodinti? as nesuprantu ar mes puoda negera nupirkom, bet gi kai ji patupdai tai pimpukas stirkso tiesiai i virsu nu ir varo fontanu i virsu...kaip tada daryti, gal yra spec. puodai? gal jeigu kuri turit gera, galetumet jo nuotrauka ideti, as zinociau tada kokio ieskoti pirkti
Sveikos,
Ir aš esu susidomėjusi apie sodinimą ant puoduko . Kiek man žinoma, tai reikėtų pradėti sodinti , kai vaikutis pats sėdi. Tačiau mes jau pradėjom po truputuką pratintis, nors pati pilnai dar neatsisėda, bet pati pasėdi. Jai labai įdomu-tik nežinau kaip ilgai patiks. O sesutė poliklinikoj pati pasakė, kad nuo pusės metukų jau galima sodinti . Taip pat girdėjau, kad kuo anksčiau vaikutis išmoks į puoduką daryt, tuo geriau, nes vyresniame amžiuje sunkiau išmokyti .
Ir aš esu susidomėjusi apie sodinimą ant puoduko . Kiek man žinoma, tai reikėtų pradėti sodinti , kai vaikutis pats sėdi. Tačiau mes jau pradėjom po truputuką pratintis, nors pati pilnai dar neatsisėda, bet pati pasėdi. Jai labai įdomu-tik nežinau kaip ilgai patiks. O sesutė poliklinikoj pati pasakė, kad nuo pusės metukų jau galima sodinti . Taip pat girdėjau, kad kuo anksčiau vaikutis išmoks į puoduką daryt, tuo geriau, nes vyresniame amžiuje sunkiau išmokyti .
Na bet ir pavarot.... 4 men su trupuciu ir jau ant puodo sodinat ???? ISPROTEJOT.... Gi dar kleckai nesedi, o ankstyvas "privalomas" sodinimas kenkia stubureliui .
Pritariu, kad bandyti galima tik tada, kai jau ismoksta PATYS sedeti. Bent palaukite iki pusmecio, nes jei jau tokie tempai tai metu teks skaityti mokyt
Pritariu, kad bandyti galima tik tada, kai jau ismoksta PATYS sedeti. Bent palaukite iki pusmecio, nes jei jau tokie tempai tai metu teks skaityti mokyt
QUOTE(epika @ 2007 01 08, 13:22)
Na bet ir pavarot.... 4 men su trupuciu ir jau ant puodo sodinat ???? ISPROTEJOT.... Gi dar kleckai nesedi, o ankstyvas "privalomas" sodinimas kenkia stubureliui .
Tarp kitko,mano drauge sunu pradejo sodint nuo puspenkto menesio,tai dabar jam nera metuku,bet vaikutis jau pats sisi pasipraso savo kalba.Ir jokiu problemu su stuburu.Man rodos,vaikas vaikui nelygus.
nuo 8 menesiu
vaikas vaikui lygus ar ne,bet 4 menesiu ant puodo sodinti tikrai anksti.Mums 8,mes jau sedam.Manau kai vaikas pradeda sedeti ,tai ir ant puodo galima sodinti,tai gal nuo 6 men po truputi galima pradeti.
QUOTE(mamiux @ 2007 01 08, 13:45)
vaikas vaikui lygus ar ne,bet 4 menesiu ant puodo sodinti tikrai anksti.Mums 8,mes jau sedam.Manau kai vaikas pradeda sedeti ,tai ir ant puodo galima sodinti,tai gal nuo 6 men po truputi galima pradeti.
O cia as rasiau kad 4 menesiu sodinu vaika? Lyg rasiau kad bandysiu nuo puses metuku....