Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada tupdote ant puoduko?

QUOTE(aistiushka_ @ 2006 05 14, 16:01)
Tikrai skamba nerealiai! thumbup.gif  Kaip gaila, kad as anksciau tokios info nezinojau. Natuke, gal galetum placiau papasakoti kaip tu ten virs kriaukles ar spec. puodo (kas per spec. puodas? blink.gif ) laikydavai, kol vaikas dar nesedejo? Kokiu metu, kiek laiko etc. Dekui labai!  blush2.gif

pritariu... mirksiukas.gif kitą vaikiuką tikrai taip bandysiu pratinti. ax.gif

mes dar nebandėm, bet jau puodą nusipirkom... nežinau kaip mum pavyks "gaudyti", nes mažylė tuštinasi nereguliariai ir 3-5 kartus per dieną doh.gif
Atsakyti
va dar ir mūsų nuotraukytę ant puoduko įdėsiu
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 05 13, 00:19)
Yra toks požiuris, pagal kuri yra manoma, kad vaikai jau nuo gimimo nenori daryti po save, taigi nuo pat pradžiu galima kūdikį mokyti daryti į puoduką. Manoma, kad tai mes išmokome vaikus daryti į pampersus - uždedam pampersą ir pamirštam apie jo poreikius. Tada vaikas žiuri į pampersą kaip į savotišką tualetą ir permokyti jį yra labai sunku.  doh.gif

Šaunuolė mamytė thumbup.gif net negirdėjau apie tai g.gif
mums 7 mėn su trupuči, tai ruošiuos pradėt sodint, supažindint su tuo reikalu ax.gif
Atsakyti
Mūms tai nelabai sekasi dūkryte tai ryte padaro sisiuku o su sūneliu tai nekas nedaro tik žaidžia isėdim beveik po valanda
Atsakyti
Stai ka as apie tai galiu pasakyti:

sedejimas ant puoduko trumka trumpai - iki 10 minuciu
puoduko laikymo vieta yra tuoletas arba vonia
tai ne zaislas - nereikia o tampyti is paskos belekur ir betkada - formuojasi iskreiptas puoduko funkcijos suvokimas - sunkiau vaikas supras kam jis skirtas
geriausia ir mamai tuo paciu metu kai vaikutis jau nori "didelio" sedeti ant savo puoduko ir vaidinti "sikancia"
bet nepaversti to zaidimu.
taciau nepamirsti jog tai malonus procesas
nereiktu paversti "darymo i puoduka" didziausiu dienos uzdaviniu - yra ir svarbesniu dayku ugdant vaika
nieko tokio jei nepavyksta - vaikai jaucia nusivylima kad ir pati maziausia!!! anksciau ar veliau ismoks. reikia tik pasirinkti - as renkuosi laiminga ir netraumuota vaika nors ir dar kolkas nedaranti i puoduka bigsmile.gif
nuo kada pradeti jaucia mamos sirdis - kad jos vaikutis jau pasirenges to mokytis
fiziologiskai kai jau gerai sedi, bet visi zinom, kad cia psichika vaidina svarbesni vaidmeni...
prasciausias pavyzdys - pasodinti i puoduka visai dienai ir dar priesais telika
aisku, nuomoniu visokiu, skirtingai ir mes visos uzaugom ir nieko, reikalo neatliekam i kelines. bet juk norisi kiekviena dalyka mokyti taisyklingai ir pagal naujausius ir gal but teisingiausius metodelius, ane? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintale: 16 gegužės 2006 - 09:00

Aš pradėjau laikyti virš kriauklė kai grįžom iš ligoninės. Jis tuo metų daug miegojo, tai iš karto po miego, arba kai jaučiau ar girdėjau, kad vaikutis neramus, nešdavau į vonia, patikrinti, ar švarus. Jis labai dažnai tuštinosi, darė potrupūti, o šlapinosi rėčiau, ir kai nuimdavau pampesą, palaikydavau virš kriauklės, ir visada pasituštindavo ir pasišlapindavo į kriauklę. Dažneusiai pampersas taip ir likdavo sausas, tik trupūti pritipliotas kakučio (sunaudodavom vos ne 10 per dieną) blink.gif

Kai šlapinosi prie manes (į puoda ar į kelnes), visada pasakydavau pss - taip jis išmokdavo, kaip šis reikalas vadinasi. Veliau, kai jau jis prie tokios tvarkos yra įpratęs, užtenka pasakyti tą patį garsą, kad jis suprastu, kad galima čia atlykti savo reikaliukus.

Veliau nusprendžiau vietoj pamperso pakišti mažą vystyklą - vis tiek mažą reikalą jis į kelnias atlikdavo retai. Taip tesėsi mūsų pirmą mėnesį. Tačiau, kai jis paaugo, mažiau miegojo, mes daug keliavom (nuvežėm jį pas mano vyro pusbrolį, į kitą miesta, skridom liektuvų namo į Lietuvą, Lietuvoje beveik iš karto pataikėm į ligoninę), tai iš ritmo gerokai išsimušėm, nes žinoma naudojom pampersus. Reikėjo pradėti viską iš naujo.

Rašo, kad kūdikis dažnai parodo, kad nori šlapintis. Gal ir taip, bet až tų "ženklų" ne labai pastebėdavau. Laikydavau virš puodo kai jaučiau kad yra įsitempęs, arba kai maniau, kad jau laikas - jis šlapinosi gana reguliariai, ir žinoma, po miego, kartais žindymo metų -tuo metų laikiau tarp kojų jo puoduką - turiu toki bliudeli, jis yra didelio puodelio-kedės dalis. Šiaip žinau, kad Nikitinai naudojo "tazika blush2.gif ", pas indus iš vis viskas paprasta doh.gif

Dabar aš jį jau kartais pasodinu ant didelio puodo ir jį prilaikau. Beveik visada padaro. Gali gana ilgai būti sausasi, ypatingai kai aš esu arti jo ir jį stebiu, arba jis yra ant rankų. Kai palieku vieną, buna visokių dalykų. rolleyes.gif Ypatingai iš ryto. Gaunasi taip - iš ryto jis yra geriausios nuotaikos, bet šlapinasi labai dažnai, nes beveik visą naktį kentėjo. Tai aš skubu padaryti savo darbelius, susišukuoti, pavalgyti, vaikus pamaitinti, o jis ramus guli, ir būtinai nesuspėju jo paimti ant puodo blush2.gif Va dabar rašiau šia žinutę, o jis gulėjo ramiai lovytej. Sugebėjo nutempti šliaužinukus ir savo reikaliukus padaryti sau į veida doh.gif lotuliukas.gif - vyresnis sūnelis pribega, sako - mama, Boriso veidas šlapias biggrin.gif

Tarp mamos ir kūdikio yra daug stipresnis ryšys ir mamai mažylį yra daug lengviau pagauti, negu paaugusi vaiką, kuris turi daugybę savų interesų. Dvimetis mažylis yra jau išmokęs kokia yra jo dienos eiga, pripratės prie savo kasdienybės. Kai kaškas keičiasi, jam yra nesaugu, jis priešinosi, bijo. Musu pamprsinis vaikiukas bijos puodo, įpratęs eiti į puodą bijos pampersų. Be to, iki dvejų-pusantrų kūdikis gauna daug įgudžių, kurie dar pasunkina mokymasį. Pavyzdžiui, jam gaunasi tuštintis tik stovint. Arba tiesiog neišsivysto pojutis, kad šlapimo pūslė jau pilna - juk jei mes nekreipėm dėmesį į šį pojūtį, ir vaikas pradeda jį ignoruoti, vėliau jam bus sunkiau išmokti, ką reiškia tas keistas pojūtis pilvo apačioje unsure.gif
Jeigu įdomu, galima daugiau pasiskaityti čia
Rusų kalba
www.omama.ru
www.rojana.ru
anglų
http://www.timl.com/ipt/, čia yra paveikslėlių
Tinkamiausias google paješkos žodis anglų kalba - infant potty training
Atsakyti
saunuoles mamytes kad taip anksti pradedat vaikiukus mokyt daryt rimta reikala i tam skirta vieta thumbup.gif
manoji tai tik nesenai ismoko sedet normaliai, tai tik ir dabar pradesim mokintis ant puoduko sest, jauciu bus sunku, nes taip nemegeja sedeti yra, kad baisu schmoll.gif kur kas geriau jai sliauziot, vaiksciot isikibus ar stovet
Atsakyti
Zavu, kad mamytes TAI stengiasi paspartinti kiek galima anksciau mokydamos "sedeti ant puoduko" - taciau kaip vir visi fiziologiniai dalykiukai - sedejimas, stovejimas, vaiksciojimas - ateina kiekvienam skirtingu, taciau savo laiku (aisku siektiek su musu pagalba wink.gif), taip ir SIE igudziai vystosi priklausomai nuo vaiko.
Manau tiek vienas metodas - ankstyvas sodinimas ant puoduko, tiek kitas - velyvas, turi savu taip vadinamu salutiniu reiskiniu, ir tiek vieni tiek kiti nera blogai - toks jau matyt jusu vaikutis - taip jis reaguoja i "sedejima ant puoduko" ir tiek...
Na ka as cia apie savaime suprantamus dalykus blush2.gif nesodinsiu as savo vaiko tol, kol mano motiniska nuojauta nepasakys, kad jis jau pasirenges tam... biggrin.gif o didziuotis yra kuo ir be to thumbup.gif

Beje, man tas metodas kur jau nuo gimimo pratina... sava filosofija primena "oro akribatus" ar kaip tie Semetos kursai vadinas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintale: 17 gegužės 2006 - 07:49
Aš savo dukrytę pradėjau pratinti nuo 7 mėn., mums puikiai sekasi 4u.gif . Aišku pastangų ir laiko reikia įdėti, bet rezultatai stulbinantys, po savaitės pratinimo, ji pati pradėjo prašytis ant puoduko. Dar girdėjau tokį dalyką, kad jei mamytės pražiopso tram tikrą periodą, kai reikia vaikutį pratinti prie puoduko, tuomet vėliau labai sunku būna pripratinti.

Beje, visiškai sutinku su čia vienos forumietės išsakytomis mintimis, kad vaikas ant puoduko negali sėdėti ilgiau nei dešimt min., kad puodukas tikrai ne žaislas, ir kad vaiką reikia pratinti atlikti reikaliukus tualeto ar vonios kambaryje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 05 16, 20:11)
Aš pradėjau laikyti virš kriauklė kai grįžom iš ligoninės.

Dekui, Natuke! aciuks.gif

QUOTE(gintale @ 2006 05 17, 08:37)
Beje, man tas metodas kur jau nuo gimimo pratina... sava filosofija primena "oro akribatus" ar kaip tie Semetos kursai vadinas...

As tai pritariu pratinimui nuo gimimo, jei vaikui tai priimtina smile.gif Bet Semetos kursu apibudinimas man patiko lotuliukas.gif
Atsakyti
Ant puoduko sodint pradėjau nuo 8 mėn.
Tai kol kas visai neblogai einasi - rimtesnius reikalus visda jau ant puoduko padaro (na, būna išimčių, kai nuvažiuojam ilgesniam laikui į svečius, tai ir susimaišo viskas biggrin.gif )
ai, dar kai pirkau puoduką, tai kartu ir palučių su vilnonėm trumpom merinosinėm kelnytėm nusipirkau. Tai pastebiu, kad jei pasistengiu pasodint, tai beveik visą dieną su viena palute pravaikšto. O su sauskelnėm kai būna, tai pati jaučiu, kad ne taip motyvuota sodinimui ant puoduko aš pati blush2.gif

Buvo vienas periodas, pora dienų, kai vaikas visai ant puoduko nesėsdavo - riesdavosi, stodavo, tai labai neprievartavau sėst, nors baimė, kad jau galutinai "susipyko" su puoduku buvo doh.gif
Paskui vėlsusitvarkė viskas thumbup.gif

Kai sėdim ant puoduko, tai būtinai užimu vaiką kuo nors, ir kad gerų emocijų būtų, ir kad nenuobodu. Tas, manau, irgi padeda ant puoduko "nepykti" biggrin.gif

šaunu, kai mamos nuo gimimo to pratina, bet man kažkaip per didelis tas darbas atrodo blush2.gif o va kai didesnis, kai rečiau šlapinasi ar tuštinasi, tai man pats tas atrodo biggrin.gif

Atsakyti
Mes ant puouko pradėjom sėst nuo 7mėn, per nepilnai du mėn. sūnus išmoko pasiprašyt(sako "a-a-a" kai nori) "didelio reikalo" dabar darom tik į puoduką.
Sysiu gaudyt pradėjom tik dabar, tai yra 10mėn. Ir puikiai sekasi, sodinu po miegelio, po valgio, o kai nemiegam maždaug kas pusvalandį ir visada padarom. Už tai migdydama pietų galiu būti rami, miega tik su triusikėliais ir visada lieka sausas, o tik atsikėlęs padaro į puoduką daug.
Būna "avarijų", juk dar mažas jis, bet tikiu, kad jei nesipyksim su puodu smile.gif , metukų jau mokėsim pasiprašyt patys.
Sekmės visoms mamytėms 4u.gif
Atsakyti