Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada tupdote ant puoduko?

as neskubinu vaiko sodinti ant puodo. Nepriimtinas tas dalykas, kad vaikas sedi ant puodo, o salia mama tupi ir skanduoja " si si ka ku" doh.gif
Atsakyti
nieko niekam skanduoti netenka, ir sėdėti mielai sėdi ir kuo gražiausiai viską padaro, nors mūsų pupai tik 9 mėn, aišku, visko nutinka, bet manau pratinti vaiką sėstis ant puoduko tik atsikėlus po miego ir tik pavalgius, niekad nėra per anksti.
aišku, kad sisiuko kontroliavimo iš tokio amžiaus vaiko aš nesitikiu, bet bent jau kaku tikrai "pagauti " galima, o ir vaikui lengviau ant puoduko, nei atsisėdus ant žemės bandyti į sauskelnę doh.gif
Atsakyti
as jau irgi ruosiuos pradet megint 4u.gif 4u.gif nors mum 6 men nesenai sukakojo 4u.gif

o gal zinot, kur galima nupirkt puoda-kedute? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 05 13, 00:19)

Aš bandžiau tai su savo jauniausu sūnumi. Pirma laikiau virš kriauklės arba specialaus puodo, nuo 4 mėnesių - maždaug prieš savaitė, pradėjau sodinti ant puoduko - žinoma palaikant    cool.gif

Rezultatas gana įspudingas. Jeigu aš nesu perkrauta ir laikų atsimenu kad jau laikas, gali visą diena būti sausas. Naktį į puoduką padaro kai pabunda valgyti. Visą naktį miega su manim tik su marškinėliais ir per paskutinius mėnesį dar neteko džiovintis  Idomu, kad paskutines pora dienų jis beveik visą naktį išbudavo sausas - maždaug nuo pirmos iki šešiu - tikrai nesitikėjau to iš tokio mažiuko  ax.gif

thumbup.gif nerealiai skamba ax.gif
Atsakyti
na mums jau 10 men.ir jau noriu pradet sodint,tik puodo dar neturim tongue.gif
Atsakyti
O aš jau pratinu. tik pradėjo sėstis bandyt ir kai jau pati lenkės sedėt pradėjom laikyt. tai buvo gal 5 su puse mėn jai.
ka galiu pasakyt , bet jau man tai su ja reik labai daug kantrybės doh.gif , ba kartais išsėdim bežaizdamos ir pusvalandi, kai va jau gerai sėdi, o nieko nepadaro schmoll.gif , nors ir po miegelio iš kart sodinu ir šeip vis taikau, bet tėra man tik 2 kart sisiuka padarius :ax:dažniausiai vėlaiu i pamperi prikrauna biggrin.gif , ale va tėvas kada čia laikė tai jam daugiau padarė blush2.gif , ale kiek džiaugsmo tėvam buvo bigsmile.gif lotuliukas.gif
bet manau man užteks kantrybės ir pratinsiu kad kuo greičiau iš tu pamperių išsilaisvyt tongue.gif bigsmile.gif va.
Atsakyti
Mamytės šaunuolės, kad taip anksti pratinate savo mažylius ant puoduko.
Mes iki metukų ant puoduko atsisėdusios tik pažaisti sugebėdavome, iki pusantrų metukų nereguliariai ir reikaliuką padaryti. Ir dar prieš antrąjį gimtadienį atsisveikinome su sauskelnėmis dienai. Po truputį (2,5m) pratinamės ir nakteles sausai ir be sauskelnių išmiegoti.
Ne itin anksti, bet vis tiek džiaugiamės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitelė @ 2006 05 13, 19:58)
thumbup.gif  nerealiai skamba ax.gif

Na aš irgi taip maniau kai pirmą kartą apie tai perskaičiau. Tada dar mano vyresnėlis buvo kūdikis, žinoma pampersinis ir man tikrai tai atrodė nerealu. Tiesa, jį prie puodo pripratino mama ir darželis kai jam buvo pusantri.

Dukritę pradėjau pratinti nuo 10 mėnesių, bet nelabai reguliariai. Vis galvojau, kad turiu laiko, nes visi rašo, kad vaikai yra pasiruoše kai jiems yra apie 1,5 metuku, ir mano draugių vaikai visi buvo su pampersais. (Tuo metu gyvenau JAV). Ji kai dar buvo maža, kartais padarydavo ant puodo, o kai paaugo - negalėjo suprasti, ko aš iš jo noriu. Pagaliau atsisėsdavo ant klozeto, potupėdavo, po to nusišluostidavo, bet nieko nedarė unsure.gif Pagal kitų patarimus nuemiau pampersus, tai ji darydavo į kelnes, o poto juos nuimdavo ir vaikščiojo nuoga. Po to pradėjo reikalauti, kad jai pampersą vėl uždėtu - nes taip sagiau mirksiukas.gif . Atsimenu (jau buvo virš dvėjų metukų) - pasiima pampersą, atsigula - diek man blink.gif

Kai buvau neščia su Borisu (dar JAV), jieškojau slingo ir radau internete tokį saita (www.omama.ru). Pasirodė, kad iki šiuol yra žmonių, palaikainčių tokį požiurį kad vaką reikia pratinti prie puodo nuo gimimo blink.gif. Pasirodė, kad Rusijoj yra daug tokių mamų, o JAV šitam dalykui net gi sugalvojo gražu terminą - naturali kūdikio higiena smile.gif. Pasidalinau su drauge (amerikiete), tai ji man sako - jo, tiesa, mano sesuo taip pat taip darė... blush2.gif

Tai ir aš nusprendžiau pabandyti. Nes vis gi yra lengviau vaiką mokyti eiti į puoda kai jis visą pasauli priima tokį, koks jis yra, bando prie jo prisitaikyti, negu kai jis jau turi savo įpročius ir reikalauja, kad visas pasaulis derintusi prie jo.
Atsakyti
Mes nuo 9 mėn. bandom "gaudyt" reikaliukus ant puodo. Rašo, kad jausmas pas vaiką ateina tik nuo pusantrų metukų, o dabar mes tik "gaudom".
Bet vistiek malonu kai nulipa nuo netuščio puodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gie33 @ 2006 05 13, 17:49)
nieko niekam skanduoti netenka, ir sėdėti mielai sėdi ir kuo gražiausiai viską padaro, nors mūsų pupai tik 9 mėn, aišku, visko nutinka, bet manau pratinti vaiką sėstis ant puoduko tik atsikėlus po miego  ir tik pavalgius, niekad nėra per anksti.
aišku, kad sisiuko kontroliavimo iš tokio amžiaus vaiko aš nesitikiu, bet bent jau kaku tikrai "pagauti " galima, o ir vaikui lengviau ant puoduko, nei atsisėdus ant žemės bandyti į sauskelnę  doh.gif

Kazin, ka veiksi, kai jau pati pabegti ( arba bent jau atsistoti) ismoks?
Mano mazius irgi nuo 9 iki 12 men. graziai sedejo ir dare, o dabar...et, sunkiai "besusikalbam"...
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 05 13, 00:19)
Yra toks požiuris, pagal kuri yra manoma, kad vaikai jau nuo gimimo nenori daryti po save, taigi nuo pat pradžiu galima kūdikį mokyti daryti į puoduką. Manoma, kad tai mes išmokome vaikus daryti į pampersus - uždedam pampersą ir pamirštam apie jo poreikius. Tada vaikas žiuri į pampersą kaip į savotišką tualetą ir permokyti jį yra labai sunku.  doh.gif

QUOTE(Natuke @ 2006 05 13, 23:29)
Na aš irgi taip maniau kai pirmą kartą apie tai perskaičiau. Tada dar mano vyresnėlis buvo kūdikis, žinoma pampersinis ir man tikrai tai atrodė nerealu. Tiesa, jį prie puodo pripratino mama ir darželis kai jam buvo pusantri.

Tikrai skamba nerealiai! thumbup.gif Kaip gaila, kad as anksciau tokios info nezinojau. Natuke, gal galetum placiau papasakoti kaip tu ten virs kriaukles ar spec. puodo (kas per spec. puodas? blink.gif ) laikydavai, kol vaikas dar nesedejo? Kokiu metu, kiek laiko etc. Dekui labai! blush2.gif
Atsakyti
Mano mažylei jau 7 mėnesiukai. Skaičiau knygoje, kad sodinti ant puoduko jau reikia pratinti nuo 6 mėn.,ir įpilti šilto vandens. kadangi jau gan gerai sėdime, jau turime puoduką ir mamytė žino kada tikrai vaikas nori didelio reikaliuko, tai ir sodinu, ilgai neužtrunka, net 5 minučių nereikia. Dukrytė iškart žino ką reikia padarti ir va jau taip antra diena. O jei didelio reikaliuko nenorim, tai mažą padarom ir pampersų mažiau reik. ax.gif
Atsakyti