Tikrai žinau, kad pagal programą (3 ar 4 kl. - nepamenu ) pradinėse klasėse yra mokoma nerti vašeliu, siūti. Žinoma ką nors nesudėtinga. Tai daro visi mokiniai - tiek berniukai, tiek mergaitės - kad visi mokėtų sagą įsiūti. O jeigu mokytoja tuo neužsiima, tai gal ji pati nemoka?
QUOTE(grete @ 2008 03 17, 18:56)
Tikrai žinau, kad pagal programą (3 ar 4 kl. - nepamenu ) pradinėse klasėse yra mokoma nerti vašeliu, siūti. Žinoma ką nors nesudėtinga. Tai daro visi mokiniai - tiek berniukai, tiek mergaitės - kad visi mokėtų sagą įsiūti. O jeigu mokytoja tuo neužsiima, tai gal ji pati nemoka?
mano dukra 2-oke. siemet jie nere pynute vaseliu
QUOTE(janike1 @ 2008 03 16, 16:07)
Lusasita cia turbut senais laikais antroj klasej mokindavo megzti dabar taip nera
mokino pries savaite
Yra yra, tik dabar berniuku nevercia nerti
QUOTE(eya @ 2008 03 02, 20:50)
puikiai atrodo. Labai gražu
QUOTE(mystical @ 2008 03 18, 13:00)
puikiai atrodo. Labai gražu
Aciu aciu! Naudojamas pagal paskirti sekmingai
Apie nėrimą/mezgimą mokykloje:
Dabar esu 12okė ir darbų (tiksliau, technologijų, taip dabar šis dalykas vadinamas) nebeturiu. Bet būtent šio dalyko programos dėka "susirgau" rankdarbiais. Na, pradinėje mokykloje nerdavom tik pynutes, kažkiek bandėm siuvinėti kryželiu (neturėdamos kanvos, o iš paprasto audinio skaičiuodavom ir traukinėdavom siūlus , kas atmušė norą siuvinėt iki tam tikro laiko). Nėrimo pradėjom mokytis 5oj klasėj, o megzti, rodos, šeštoj ar septintoj.
Kai aš prisimenu, kokia kančia man buvo nėrimas nesupratau nieko, nors mokytoja ir draugės po 20 kartų rodydavo, nervindavaus baisiausiai, kad niekaip nesugebu išmokt. Prakeikus buvau visus vąšeliu ir stulpelius, kol pagaliau išmokau, o paskui tapau priklausoma nuo nėrimo: pradėjau nuo servetėlių, o šią vasarą jau ir suknelę nusinėriau. Laukiu, kad greičiau baigtųsi visi egzaminai ir kibsiu nuo dūšios į rankdarbius
Atsiprašau, jei nelabai į temą
Dabar esu 12okė ir darbų (tiksliau, technologijų, taip dabar šis dalykas vadinamas) nebeturiu. Bet būtent šio dalyko programos dėka "susirgau" rankdarbiais. Na, pradinėje mokykloje nerdavom tik pynutes, kažkiek bandėm siuvinėti kryželiu (neturėdamos kanvos, o iš paprasto audinio skaičiuodavom ir traukinėdavom siūlus , kas atmušė norą siuvinėt iki tam tikro laiko). Nėrimo pradėjom mokytis 5oj klasėj, o megzti, rodos, šeštoj ar septintoj.
Kai aš prisimenu, kokia kančia man buvo nėrimas nesupratau nieko, nors mokytoja ir draugės po 20 kartų rodydavo, nervindavaus baisiausiai, kad niekaip nesugebu išmokt. Prakeikus buvau visus vąšeliu ir stulpelius, kol pagaliau išmokau, o paskui tapau priklausoma nuo nėrimo: pradėjau nuo servetėlių, o šią vasarą jau ir suknelę nusinėriau. Laukiu, kad greičiau baigtųsi visi egzaminai ir kibsiu nuo dūšios į rankdarbius
Atsiprašau, jei nelabai į temą
Esat labai laimingos, nes jus moke .Kazko ir kazkada.As nert ir megzt ismokau pati, kai tik ismokau skaityti, o tai buvo kai buvau penkiu metu.Zinoma si sugebejima tyliai, nekvepuodama i pakausi, padejo ivaldyt ir mama.Mokykloj vienintele klasej mokejau megzt ir nert, o apie siuvinejima ar kitokiu sugebejimus niekas nezinojo ir zinot nenorejo.Tam itakos turejo ir technologiju mokytoja .Kazin ar 20-metes mergiotes dabar isiutu saga, o kojines numezgimas- aukstasis pilotazas .Laimingos mes, moteriskes, sugebancios narplioti .
QUOTE(morta-sigita @ 2008 03 18, 18:33)
Esat labai laimingos, nes jus moke .Kazko ir kazkada.As nert ir megzt ismokau pati, kai tik ismokau skaityti, o tai buvo kai buvau penkiu metu.Zinoma si sugebejima tyliai, nekvepuodama i pakausi, padejo ivaldyt ir mama.Mokykloj vienintele klasej mokejau megzt ir nert, o apie siuvinejima ar kitokiu sugebejimus niekas nezinojo ir zinot nenorejo.Tam itakos turejo ir technologiju mokytoja .Kazin ar 20-metes mergiotes dabar isiutu saga, o kojines numezgimas- aukstasis pilotazas .Laimingos mes, moteriskes, sugebancios narplioti .
na na... nesakykit... na man gal i ne 20, bet +5 ne tiap jau daug... o ir megsti, ir nerti patinka... buvo laikas kai ir siuvineti patiko ir sekesi ir as ne viena tokia - turiu ne viena drauge ir pazystama, kurios 20-30, bet uzsiima vienokiais ar kitokiais rankdarbiais...
ir atvirksciai pazystu 37 metu moteryte, kuri tokius rankdarbius laiko nieku darbu ir mano, kad tai nieko verta, kad tam reikia daug laiko, kurio per daug gaila... atseit viska galima nusipirkti...
bet as tai kategoriskai pries.... tokios silumos, demesio, kiek sudeta i rankdarbius - tikrai is niekur nenusipirksi... o be to niekas kitas tikrai identisko netures net jei ir panasus rastelis bus, ideja panasi - vistiek bus toks vienintelis
manau, kad ne nuo metu priklauso ar uzsiimi rankdarbiais... nuo poziurio, vidiniu savybiu ir, savaime aisku, auklejimo.
Zinoma dauguma jaunu paneliu domisi tikrai ne tuo kaip tapti geriausia auksaranke, bet pasiziurekime i jas.... ar jos mate savo mamas ka nors narpliojant? ech plestis galima daug. Esme tame, kad tirai yra mezgejeliu ir jaunimo tarpe mes dar nelinke pasiduoti
QUOTE(Zuviukas:) @ 2008 03 18, 19:14)
Zinoma dauguma jaunu paneliu domisi tikrai ne tuo kaip tapti geriausia auksaranke, bet pasiziurekime i jas.... ar jos mate savo mamas ka nors narpliojant? ech plestis galima daug. Esme tame, kad tirai yra mezgejeliu ir jaunimo tarpe mes dar nelinke pasiduoti
na as esu nerusi vaikysteje/ ankstyvoje paauglysteje (pamenu rankine esu nusinerusi 11 klaseje vasaros metu kai itin karsta budavo o mane migrena nuo karscio kankindavo)...tai toks grazus jis man dabar kai jau viska pamirsus esu
bet tikrai nenoriu visko uzmirsti ir ketinu nusinerti siai vasarai suknele, gal vel atgims mano neriniai ir mezginiai
na as tik susinervuoju kai neriu/mezgu ir tas rubas man netinka...ar per didelis ar per trumpas gaunasi...negraziai ziurisi...tada pasiuntu
bet manau kad labai nuo zmogaus vidaus priklauso ar jis uzsiims rankdarbiais...
turiu drauge...ex karjeriste...tai kol jidirbo as net nebuciau pagalvojus kad prades megzti.... mete visus darbus, gyvena dabar sau ir del saves- ir mezga
na ok, numezge tik salikus 2, bet visi nuo kazko pradeda
ir pradejo megzti ji manau del to kad pasikeite gyvenimas, ir jos pacios mastysena pasikeite
na bet cia mes biski off topic...
Visi rūbeliai atrodo gražiai , kai gražiai baigti. Pasirinkit kraštelių iš RELJEFINIŲ IR KIUARŲ RAŠTŲ mezgimo knygos
Papildyta:
DizaINEIŲ DRABUŽELIAI TODĖL IR GRAŽŪS KAD GRAŽIAI BAIGTI NETIK PRADĖTI
QUOTE(zinulė @ 2008 03 01, 22:32)
Papildyta:
QUOTE(ingriduska @ 2008 03 15, 16:38)
Viliuteee ir Lusasita, aš jums abiem pavydžiu, gražiu,tyru, pavydų, kad turite drauges, dukra yra tikriausia draugė, geriausia patarėja ir sąjungininkė.Labai labai norėčiau turėti tokią širdelę
Smagu turėti ir sūnų,jis irgi mėgsta patarinėti, kas tinka, o kas ne jau nuo 4 metų mane pakritikuoja ar komplimentą pasako.Ir dabar kai mezgu pasako, nu čia nelabai jau mama pavyko, arba sako, nu va kaip gražiai tau gavosi:) Žodžiu vaikai tikrai puošia mūsų gyvenimus:)
Lusasita ar jau mergaitė pradėjo darbuotis:)
Viliutee jau per ilgaji Velykų savaitgalį tikrai draugė bus namuose:)
O aš va važiuosiu į Kelmę pas mama, tai gal ir Šiaulių siūlų pardes aplankysiu:)
Smagu turėti ir sūnų,jis irgi mėgsta patarinėti, kas tinka, o kas ne jau nuo 4 metų mane pakritikuoja ar komplimentą pasako.Ir dabar kai mezgu pasako, nu čia nelabai jau mama pavyko, arba sako, nu va kaip gražiai tau gavosi:) Žodžiu vaikai tikrai puošia mūsų gyvenimus:)
Lusasita ar jau mergaitė pradėjo darbuotis:)
Viliutee jau per ilgaji Velykų savaitgalį tikrai draugė bus namuose:)
O aš va važiuosiu į Kelmę pas mama, tai gal ir Šiaulių siūlų pardes aplankysiu:)
QUOTE(Ona2008 @ 2008 03 18, 20:47)
Visi rūbeliai atrodo gražiai , kai gražiai baigti. Pasirinkit kraštelių iš RELJEFINIŲ IR KIUARŲ RAŠTŲ mezgimo knygos
Papildyta:
Papildyta:
Ir vėl ta knyga O kam tas nuotraukas pacitavai, tai nesupratau. Rusaitės tikrai ne iš tos knygos raštelius ėmė.