Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl palikot antrą pusę?

QUOTE(Mare @ 2008 08 19, 11:29)
nes, kai viena mama augina vaika, santykiu seimoje pavadinti "normaliais" irgi negalima  smile.gif taip, kad gerai pagalvokit!

Kaži kodėl tuomet mano vaikai nekantriai laukia tos dienos, kai prasidės normalus gyvenimas be tėvo? O gerai pagalvota irgi buvo, trejus metus svarsčiau, kol priėmiau galutinį sprendimą.
Ar nelengva vienai? - galbūt šiek tiek sunkiau finansiškai, visais kitais atžvilgiais - kaip tik kur kas lengviau. Man asmeniškai lengviau yra viską daryti pačiai, žinant, kad pagalbos nėra iš ko laukti, nei turėti teorinį vyrą ir vis tiek viską daryti pačiai, plius dar ir jį apšokinėti.
Atsakyti
QUOTE(Mare @ 2008 08 19, 11:29)
o as noreciau visom patarti neskubeti skirtis ir isnaudoti visas galimybes islaikyti seima. Is savo patirties galiu pasakyti, kad kol neesi issiskyrusi negali ne isivaizduoti kaip is tikruju yra sunku vienai auginti vaika...

nes, kai viena mama augina vaika, santykiu seimoje pavadinti "normaliais" irgi negalima  smile.gif taip, kad gerai pagalvokit!

Moterys kantrios, nei viena neissiskyre po pirmosios tokios minties. Taure persipildo ir tada jau geriau gyvenant atskirai bendrauti graziai, nei po didelio kanciu kelio issiskyrus nebenoreti pazinti antrosios puses. doh.gif
Nieko 'normalaus' nera kai salia vyro tegali egzistuoti. Gyvenimas vienas duotas, todel ji reikia isnaudoti, kad veliau nereiktu gailetis.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tyluma7 @ 2008 08 19, 15:45)
Moterys kantrios, nei viena neissiskyre po pirmosios tokios minties. Taure persipildo ir tada jau geriau gyvenant atskirai bendrauti graziai, nei po didelio kanciu kelio issiskyrus nebenoreti pazinti antrosios puses. doh.gif
Nieko 'normalaus' nera kai salia vyro tegali egzistuoti. Gyvenimas vienas duotas, todel ji reikia isnaudoti, kad veliau nereiktu gailetis.. ax.gif
Teisingai.

Aš pavyzdžiui savo gyvenimu nesu patenkinta. Finansiškai esu aprūpinta, bet tik tiek. Vyras mano labai savarankiškas. Jis daug metų gyveno vienas. Įpratęs viską daryti savaip. Todėl dėl menkiausio mano žingsnio "ne taip kaip reikia" gaunu krūvą pamokymų ir užgauliojimų. Kai pagalvoju, tikrai gyvenimas tik vienas, metai greit bėga. Net nepajusiu, kai būsiu sena susiraukšlėjusi senutė, bet vistik... tos dvejonės žudo.
O minčių skirtis pas mane buvo begalė. Bet va vis dar esam kartu, o aš skęstu apmąstymuose...
Atsakyti
QUOTE(Marsiuke @ 2008 08 19, 18:04)
Teisingai.

Kai pagalvoju, tikrai gyvenimas tik vienas, metai greit bėga. Net nepajusiu, kai būsiu sena susiraukšlėjusi senutė

Na, ir kur gi tu zadi deti tuos savo jaunus metus? juk neuzkonservuosi? greiciausiai po skyrybu atsiduosi kitam, kuris (sutik, didele tikimybe) su laiku pasirodys esas toks pat blogas, ar net blogesnis nei pirmasis ex. Tik skirtis bus sunkiau, nes, skirtingai nei pirma karta, tu jau gerai zinosi skyrybu "kaina"

O ar nepagalvojot, kad galbut mes pacios esam per dideles egoistes (kaip ir jie, zinoma), kad nesugebame gyventi kartu su jais? 4u.gif juk labiausiai del skyrybu kencia musu vaikai (net jei tuo metu atrodo, kad jie kaip ir mama jaucia palengvejima) verysad.gif Cia, zinoma, nekalbu apie skyrybas del fizinio smurto ar kitokiu panasiu baisiu dalyku.
Atsakyti
tema turi gera pavadinima "paskutinis lasas" manau kiek vienai savo... viena gali kenteti ne viena desimti metu, o kita (pvz. as) neislaukti ir metu... musu istorijos yra skyrtingos ir tuo paciu panasios.. nei viena nenorejom atsidurti ant skyrybu slenkscio ir apmastem ne viena karta visus uz ir pries... bet jai nusprendem skyrtis ir apie tai pranesam JAM... Kodel net tokiu momentu kas "pona" neisijungia raudona lempute galvoje mastau.gif ? Ar tai nera noras viska palikti ant moters peciu ir atsikratyti atsakomybes? Jug taip gyventi paprasciau... O mes rezgam, mezgam, siuvinejam, dauzomes galva i siena frusty.gif kaip issaugoti seima, kad vaikuciai neliktu be tecio ir t.t... apie ka galvoja tuo metu vyrai???? Nesakau apie vusus... Bet daugumai tai buna naujo gyvenimo ir nauju galimybiu pradzia... Tik nedaugelis sugeba "pabusti" is to sapno ir pazvelgt i situacija tuo paciu pradeti ja taisyti ir neprarast seima... Kiek pazystate vyru kurie per skyrybas kovojo kad vaikas/vaikai liktu su JUO? 2? 3? 4? As asmeniskai pazystu tik 2... Bet visiem kitiem skyrybos tai galimybe atsikratyti pabobusiu santikiu ir viska pradeti is naujo...
As tikrai nesu nusistaciusi pries vyrus ir niekada nesakau kad jie visi kiaules arba kad jie vienodi... Bet visada sakau kad nereikia kankinti saves ir ieskoti priezasciu likti vietoje... Deja moterys daznai pasirenka aukos vaidmeni ir slepiasi uz "nenoriu kad mano vaikas augtu be tevo".. Gal esu perdaug ciniska bet geriau nieko nei tas kuriam i tave nusispjaut....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valisere: 19 rugpjūčio 2008 - 23:52
QUOTE(Mare @ 2008 08 19, 23:04)
Na, ir kur gi tu zadi deti tuos savo jaunus metus? juk neuzkonservuosi? greiciausiai po skyrybu atsiduosi kitam...

O ar nepagalvojot, kad galbut mes pacios esam per dideles egoistes (kaip ir jie, zinoma), kad nesugebame gyventi kartu su jais?  4u.gif  juk labiausiai  del skyrybu kencia musu vaikai (net jei tuo metu atrodo, kad jie kaip ir mama jaucia palengvejima) verysad.gif Cia, zinoma, nekalbu apie skyrybas del fizinio smurto ar kitokiu panasiu baisiu dalyku.

Iš kur toks kategoriškumas? Kažkodėl daugumai vyrų atrodo, jei jau moteris parodė iniciatyvą skirtis - tai turi kitą. Jiems kur kas sunkiau suvokti, kad moteris tiesiog nebegali gyventi su juo, neturėdama jokio "atsarginio varianto"...

Kad dėl skyrybų visada kenčia vaikai - sakyčiau, jau pasenęs šablonas. Pažįstu keletą jau suaugusių, kurių tėvai kažkada išsiskyrė. Visi be išimties sako, kad labai laukė tėvų skyrybų, nes bloga atmosfera šeimoje kankina kur kas labiau. Fizinis smurtas - ne vienintelė priežastis, man rodos, moralinis terorizmas žeidžia nei kiek ne mažiau.

QUOTE(Valisere @ 2008 08 20, 00:46)
Deja moterys daznai pasirenka aukos vaidmeni ir slepiasi uz "nenoriu kad mano vaikas augtu be tevo".. Gal esu perdaug ciniska bet geriau nieko nei tas kuriam i tave nusispjaut....

drinks_cheers.gif
Pasakiau saviškiui tą patį: man geriau jokio, negu bet koks.

Beje, aukos vaidmenį neretai renkasi ir vyrai: jiems labai patogu turėti žmoną, kuri dažniausiai veža ant savo pečių visus šeimos reikalus ir buitį, o vyras jaučiasi didvyriu vien todėl, kad parneša namo algą (tarsi žmona jos neneštų), todėl leidžia sau dienų dienas medituoti prie tv ir šokdinti šeimą, o po n metų staiga nustemba, kodėl tuose namuose jis neturi jokio autoriteto, ir yra visus užknisęs savo priekabėmis, tada prasideda verkšlenimas, koks jis vargšas, kaip jo niekas nemyli, ir už ką dabar jo atsikrato... doh.gif
Atsakyti
o po n metų staiga nustemba, kodėl tuose namuose jis neturi jokio autoriteto, ir yra visus užknisęs savo priekabėmis, tada prasideda verkšlenimas, koks jis vargšas, kaip jo niekas nemyli, ir už ką dabar jo atsikrato... doh.gif
[/quote]

siai dienai mano ex "geriausiai zino ko reikai jo vaikui" .. sukuosena vaiko-neteisinga, nagai nukirpti blogai, rankos-purvinos (o kokios jos turetu buti po to kai vaikas smelije arba kitur krapstosi? g.gif ) ir dantis ne taip valosi ir kaip aukstuomines dama nemoka valgyti su peiliu ir sakute... ir kuo gero pavardinciau dar ne viena trukuma auginant vaika... bet kiek kainuoja vaistai arba sasiuviniai i mokykla, rubai, batai, sokolodinis surelis (jis net nzn koki "JO sunus" megsta labiausiai), treniruote, stomatologo paslaugos ir t.t. jis nezino ir nenori zinoti... Arba neturi tam pinigu kaip buna dazniausiai... todel net nereikejo n metu siprast... uzteko tiek kiek pagyvenom susituoke... greitai bus 8metai kai palikau ji.... nesigailejau nei dienos.. tik dabar mane ima juokas biggrin.gif is tokiu zodziu...
Atsakyti
QUOTE(Mare @ 2008 08 19, 23:04)
Na, ir kur gi tu zadi deti tuos savo jaunus metus? juk neuzkonservuosi? greiciausiai po skyrybu atsiduosi kitam, kuris (sutik, didele tikimybe) su laiku pasirodys esas toks pat blogas, ar net blogesnis nei pirmasis ex. Tik skirtis bus sunkiau, nes, skirtingai nei pirma karta, tu jau gerai zinosi skyrybu "kaina"
Tuos metus gerai būtų praleist taip, kaip AŠ noriu. Turbūt tai suprantama, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Marsiuke @ 2008 08 20, 19:24)
Tuos metus gerai būtų praleist taip, kaip AŠ noriu. Turbūt tai suprantama, ar ne?

Visiskai palaikau drinks_cheers.gif Kodel turetumem buti su vyrais kurie to neverti? Reikia myleti save daugiau...
Atsakyti
Perskaičiau daugely jūsų pasisakymų...
Esu tokios nuomonės, kad jei nesiseka būti kartu, tai ir nėra ko laukti, skyrybos ne gyvenimo pabaiga... nesuprantu tų moterų, kurios aukojasi vaikams ir gyvena su vyrais, kurie jas žemina, skaudina ir pan., o po klerių metų visvien jas palieka, o tada jau jaunystės traukinys išvažiavęs...
Mano istorija, kai ir daugelio labai panaši. Ištekėjau jauna, nepraėjus net metams nuo draugystės pradžios. Jau gal ir tada žinojau, kad čia ne tas vyras kokio man reikia, bet tai buvo nesvarbu, buvau tiesiog apsėsta mintis, kad man dabar iki pilnos laimės reikia vaiko čia ir dabar blush2.gif po keletos metų pradėjau lauktis, Va tada ir prasidėjo mūsų vargai, vyras įlindo į darbus, o man daugiau niekas nebeegzistavo kaip tik būsimas vaikelis. Gimė dukrytė, nusipirkom namą, vyras vis ilgiau ir ilgiau dirbdavo, aš viena sėdėjau už miesto su mergaite... 3 metai jokio artumo, jokio sekso, tik rietenos dėl jo nelaimingo gyvenimo... Parėjęs namo išsidriebdavo ant lovos ir laukdavo valgyt, kartais atrodydavo, kad ir jam tuoj teks pradėt keisti pampersus ir nešt į lovytę užmigdyti... Prasidėjo priekaištai, kad ant jo sprando gyvenu, man tik jo pinigai reikalingi, o aš tik drybsau namie ir žiūriu serialus. Išėjau dirbti, na ir vėl jam negerai, nes matai tą ką aš uždirbu pravažinėju į darbą... tai ir vėl ant to sprando kabu doh.gif susiradau kita darbą, nu ir vėl negerai, nes darbas ne valandinis, reikia auklės blink.gif tai tada ne tik ant sprando kabėjau, bet dar ir tarnaitę (čia taip buvo vadinama mūsų auklė lotuliukas.gif ) pasirodo nusisamdžiau... Pabandžiau pagrąsinti, kad kai pakels algą išeisiu iš jo, o tas pilietis pareiškė, kad pražūsiu be jo... blink.gif
Nieko nesakius viena dieną susikroviau daigtus ir išėjaom su mažyle, o tam nei šilta nei šalta, atseit eikit visvien be jo niekur nedingsim. Baisiai jau savim didžiavosi, čia tik mano darbas Š..., alga Š..., o jis juk turi namą, mašiną, gerą darbą, o dar ir būsimasis mokslininkas doh.gif
Tai ir liko išsižiojęs, jau metai kaip negrįžom, o ir skyrybų byla jau teisme beveik smile.gif o mudvi nusipirkom butą ir darbe sekasi, o savrbiausia, kad jokiu priekaištų nebegirdžiu... ramu. Turiu draugą, kuris ir mano mergaitę myli, o ir ji su juo puikiai bendrauja... Kol kas sekasi ir esu laiminga išbridusi iš viso to košmaro...
Tiesa jo žodyne buvo tik AŠ, o mes kaip šeima, ten turbut neegzistavom... Viskas JO, o mes tik šiaip kaip priedas prie jo gyvenimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriscius: 22 rugpjūčio 2008 - 12:26
QUOTE(Kriscius @ 2008 08 22, 13:24)
Perskaičiau daugely jūsų pasisakymų...
Esu tokios nuomonės...
Labai teisingai pasielgei. thumbup.gif Pas mus labai panaši situacija. verysad.gif Va vakar vėl susipykom, kaip ir eilinį kartą... verysad.gif
Atsakyti
deje ir mane paliko-ne as ji,nesuprantu priezasciu kodel,nes jis vis dar pastoviai uzsuka,pasiteirauja kaip jauciasi leliukas mano pilve 4u.gif
Atsakyti