Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl palikot antrą pusę?

skaitau ir negaliu patiketi... swoon.gif kiek visokiu istoriju ir isgivenimu. nebusiu isimtis ir papasakosiu savaja... su savo ex pragyvenom 9 men. istekejau todel kad "seima" mane ikalbejo "nes gimditi nesusituokus negerai"... Stebuklingas gyvenimas prasidejo neuzilgo, kadangi apsigyvenom pas jo mama (kuri nevenge alucio ir kitokiu gerimu), kaip ir pridera i namus atejau netusciom... su savimi atsiveziau viska pradedant nuo patalynes ir leksciu ir baigiant tv ir sklabimo masina... jau tada buvau 3 men. nescia. Dirbau dviejose darbose, vaziavau i komandiruotes, dalyvavau kongresose ir kt. susiburimose darbo reikalais... O mano mielasis sugebejo likt be darbo, nes ji uzknyso dirbti tai ko jis nenori. Pradejau per savo pazystamus jam ieskoti darba, tada jis man pareiske jug uz "bobos sijono nesisleps", nuryjau ir tai. Viena vakara gryzdama namo nualpau autobuse nuo karscio.... Gerai kad kazkoks vyras mane spejo pagaut ir nesusizeidziau... Atejau namo visa apsiverkus ir papasakojau jam kas nutiko ir paprasiau kad nuo rytojaus jis atvazinetu manes pasiimt is darbo (savo masinos neturejau, o jis savos man neduodavo), bet jis lediniu veidu man pareiske kad nieko cia tokio baisaus nenutiko ir kad neprisigalvociau.... nuo tos dienos vazinejau su taxi... Kadangi jis vis nedirbo ir amzinai budavo pavarges (o nestumas jau buvo 6 men.) viska daryvau pati.. Viena diena as paklausiai jo kada jis pagaliau isidarbins ir ka apskritai sau galvoja... Ponas buvo nenuotaikoje ir pradejo staugt, staugti nusibodo ir jis mane pastume, as nugriuvau ir stipriai uzsigavau pilvuka... kad isvengt dydesnio skandalo uzsisukau ir isejau pas drauge kuri gyveno salia... ten man pasidare bloga ir isvaziavau su greitaja i ligonine. Jau tada pagalvojau pirma karta kad reikai ji palikt ir begti kuo toliau... bet kurgi tau... atvaziavo, atsiklaupes ant keliu atsiprasinejo stora lenkiska kiaule (taip mane vadindavo) ir zadejo kad tai buvo netycia ir t.t... Patikejau... Kai pagaliau susilaukiau Katunio:) ir gryzom mano jis griuvo miegoti nes buvo pavarges nuo nedarbo o as turejau atsiliept i klijentu skambucius, nes jie netylo visa nestumo laika ir net tada kai gimdziau... Musu seimoje as buvau tas kuris ja islaiko... Gerai kad likus 3 dienom iki gimdimo mano seima man padejo tose namuose padaryti sioki toki remonta, nes vaiko i toki kambari as atvezt negalejau.. jau nekalbant apie tai kad lovyte, vezima ir t.t. nusipirkau pati ir uz savo pinigus... Kai Katuniui suejo 2 sav. kartu pradejom vazineti i darba, gryzdavau nusikalusi ir nejausdavau net koju.. o i namus reikejo nupirkt ka nors valgomo ir dar paruost... as jau nekalbu apie tai kad kai kas nesugebedavo net indus issiplauti. Kai eilini karta viduri nakties anyta igriuvo i kambari, nes vaikas verke ir as negalejau jo nuramint, prasidejo skandalas... po 2 dienu issinuomavau buta nes taip gyvent daugiau negalejau.. Va tada mano vyrelis pasirode visame grazume... Kai kraustems pradejom bartis ir jis man trenke per veida aggressive.gif .. to pakest negaalejau, ir gavo jis atgal, prasidejo mustines, vaikas verke, as su melynem... tuo metu atvazavo mano brolis, nes padejo vezti mums daiktus, turejau pameluoti kad netycia nugriuvau kad nepradetu jie aiskuntis "vyriskai" box.gif ... Ta vakare labai rimtai pasikalbejom ir nusprendziau pabandyti dar karta.. Tipo abu jauni, reikai prisitrint, jam sunku nes nedirba, as perdaug pavargusi nuo darbu ir vaiko ir dar nuo milijono kiti daliku... Savotiska ramybe truko neilgai, iki kaledu, per kurias gavau porcija izeidimu prie visos jo gymines ir ne ka maziau kai gryzom i namus, cia buvo "pati geriausia mano Kaledine dovana"... Sekancia diena jis svente Kaledas su draugu drinks_cheers.gif , kai paguldziau maziuka miegoti atsisedau kartu su jais uz stalo pasedeti ir pabendraut, atidariau skardine su alum, o jis man ja isrove is ranku ir ibruko savaja kur buvo like keli gurksniai... Pasakiau kad noriu atsigert is tos kuria atydariau ir jis demonstrativiai i ja spjove ir atidave man isvadindamas stora, lenkiska kiaule. To man jau buvo perdaug ir as pratrukau... pasakiau viska ka galvoju, kad gyvena uz mano saskaita, kad visai nepriziuri vaiko, kad nesugeba net iseit i lauka kad as po visu darbu bent porai valndu prigulciau ir ta sarasa galeciau vardint dar ilgai... Atsistojusi ispyluau jam ta alu ant galvos ir nuejau detis savo ir vaiko butiniausiu daiktu... kai jau buvau susidejusi reikalingiausius dalikus ir apsirengusi uzejau i virtuve ir pasakiau kad iseinu kartu su vaiku ir uz buto nuoma daugiau nebemokesiu. Graziam atsisveikinimui gavau doze smigiu ir maldaudama kad nekeltu skandalo ir nepazadintu maziuko siap ne taip isprudau is tu namu.... Niekada nepamirsiu kai ziema su vaiku ant ranku stovejau ir negalejau issikviest taxi kad mane nuveztu pas tevus... Kai atsiliepe dispecere ir pasake kad maziausiai valanda turesiu laukt nesusilaikiau ir pradejau verkt, pasakiau kad mane sumuse vyras ir as su 3,5 men. kudikiu stoviu lauke ir labai bijau jis manes pasigailejo ir lb greitai masina atvaziavo..... Ta nakti tapau vienisa mama... Uz menesio mano Katuniui bus 8 metai, jis bendrauja su savo teciu ir vis klausineja manes kodel mes negyvenam kartu....
wau.... gavosi beveik puse romano rolleyes.gif
Atsakyti
Valisere, skaiciau idemiai tavo istorija.

Ar esi laiminga tuos astuonerius metus be savo vaiko tevo?
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 08 14, 03:08)
Valisere, skaiciau idemiai tavo istorija.

Ar esi laiminga tuos astuonerius metus be savo vaiko tevo?

Manau kad taip, nes anksciau ar vieliau vistiek butumem issiskyre. Skaudziau butu tai daryti kai vaikas butu dydesnis ir suprastu kad darosi, tikrai nenorejau kad jis matyti ir gyrdetu panasius dalikus... Laikui begant apsiraminom abu, jis ne karta prase kad sugryzciau ir t.t. Bet turbut esu is tu kurios nusprendzia karta ir visiems laikams... Bet net praejus tiek metu jis nesugeba pripazint kad smurtavo pries mane.. tai apie ka galim kalbet? Tesiog darau viska kad bendravimas tarp jo ir vaiko nenutruktu... Nes vaiku jis rupinasi, niekada nebande nemoketi alimentu (aisku tik tik kiek priklauso), kartais pasiema pas save, nuveza i kokia picerija ar pan... Sako kad zmones keiciasi... Gal.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Valisere @ 2008 08 14, 01:47)
skaitau ir negaliu patiketi... swoon.gif kiek visokiu istoriju ir isgivenimu. nebusiu isimtis ir papasakosiu savaja... su savo ex pragyvenom 9 men. istekejau todel kad "seima" mane ikalbejo "nes gimditi nesusituokus negerai"... Stebuklingas gyvenimas prasidejo neuzilgo, kadangi apsigyvenom pas jo mama (kuri nevenge alucio ir kitokiu gerimu), kaip ir pridera i namus atejau netusciom... su savimi atsiveziau viska pradedant nuo patalynes ir leksciu ir baigiant tv ir sklabimo masina... jau tada buvau 3 men. nescia. Dirbau dviejose darbose, vaziavau i komandiruotes, dalyvavau kongresose ir kt. susiburimose darbo reikalais... O mano mielasis sugebejo likt be darbo, nes ji uzknyso dirbti tai ko jis nenori. Pradejau per savo pazystamus jam ieskoti darba, tada jis man pareiske jug uz "bobos sijono nesisleps", nuryjau ir tai. Viena vakara gryzdama namo nualpau autobuse nuo karscio.... Gerai kad kazkoks vyras mane spejo pagaut ir nesusizeidziau... Atejau namo visa apsiverkus ir papasakojau jam kas nutiko ir paprasiau kad nuo rytojaus jis atvazinetu manes pasiimt is darbo (savo masinos neturejau, o jis savos man neduodavo), bet jis lediniu veidu man pareiske kad nieko cia tokio baisaus nenutiko ir kad neprisigalvociau.... nuo tos dienos vazinejau su taxi... Kadangi jis vis nedirbo ir amzinai budavo pavarges (o nestumas jau buvo 6 men.) viska daryvau pati.. Viena diena as paklausiai jo kada jis pagaliau isidarbins ir ka apskritai sau galvoja... Ponas buvo nenuotaikoje ir pradejo staugt, staugti nusibodo ir jis mane pastume, as nugriuvau ir stipriai uzsigavau pilvuka... kad isvengt dydesnio skandalo uzsisukau ir isejau pas drauge kuri gyveno salia... ten man pasidare bloga ir isvaziavau su greitaja i ligonine. Jau tada pagalvojau pirma karta kad reikai ji palikt ir begti kuo toliau... bet kurgi tau... atvaziavo, atsiklaupes ant keliu atsiprasinejo stora lenkiska kiaule (taip mane vadindavo) ir zadejo kad tai buvo netycia ir t.t... Patikejau... Kai pagaliau susilaukiau Katunio:) ir gryzom mano jis griuvo miegoti nes buvo pavarges nuo nedarbo o as turejau atsiliept i klijentu skambucius, nes jie netylo visa nestumo laika ir net tada kai gimdziau... Musu seimoje as buvau tas kuris ja islaiko... Gerai kad likus 3 dienom iki gimdimo mano seima man padejo tose namuose padaryti sioki toki remonta, nes vaiko i toki kambari as atvezt negalejau.. jau nekalbant apie tai kad lovyte, vezima ir t.t. nusipirkau pati ir uz savo pinigus... Kai Katuniui suejo 2 sav. kartu pradejom vazineti i darba, gryzdavau nusikalusi ir nejausdavau net koju.. o i namus reikejo nupirkt ka nors valgomo ir dar paruost... as jau nekalbu apie tai kad kai kas nesugebedavo net indus issiplauti. Kai eilini karta viduri nakties anyta igriuvo i kambari, nes vaikas verke ir as negalejau jo nuramint, prasidejo skandalas... po 2 dienu issinuomavau buta nes taip gyvent daugiau negalejau.. Va tada mano vyrelis pasirode visame grazume... Kai kraustems pradejom bartis ir jis man trenke per veida aggressive.gif .. to pakest negaalejau, ir gavo jis atgal, prasidejo mustines, vaikas verke, as su melynem... tuo metu atvazavo mano brolis, nes padejo vezti mums daiktus, turejau pameluoti kad netycia nugriuvau kad nepradetu jie aiskuntis "vyriskai" box.gif ... Ta vakare labai rimtai pasikalbejom ir nusprendziau pabandyti dar karta.. Tipo abu jauni, reikai prisitrint, jam sunku nes nedirba, as perdaug pavargusi nuo darbu ir vaiko ir dar nuo milijono kiti daliku... Savotiska ramybe truko neilgai, iki kaledu, per kurias gavau porcija izeidimu prie visos jo gymines ir ne ka maziau kai gryzom i namus, cia buvo "pati geriausia mano Kaledine dovana"... Sekancia diena jis svente Kaledas su draugu  drinks_cheers.gif , kai paguldziau maziuka miegoti atsisedau kartu su jais uz stalo pasedeti ir pabendraut, atidariau skardine su alum, o jis man ja isrove is ranku ir ibruko savaja kur buvo like keli gurksniai... Pasakiau kad noriu atsigert is tos kuria atydariau ir jis demonstrativiai i ja spjove ir atidave man isvadindamas stora, lenkiska kiaule. To man jau buvo perdaug ir as pratrukau... pasakiau viska ka galvoju, kad gyvena uz mano saskaita, kad visai nepriziuri vaiko, kad nesugeba net iseit i lauka kad as po visu darbu bent porai valndu prigulciau ir ta sarasa galeciau vardint dar ilgai... Atsistojusi ispyluau jam ta alu ant galvos ir nuejau detis savo ir vaiko butiniausiu daiktu... kai jau buvau susidejusi reikalingiausius dalikus ir apsirengusi uzejau i virtuve ir pasakiau kad iseinu kartu su vaiku ir uz buto nuoma daugiau nebemokesiu. Graziam atsisveikinimui gavau doze smigiu ir maldaudama kad nekeltu skandalo ir nepazadintu maziuko siap ne taip isprudau is tu namu.... Niekada nepamirsiu kai ziema su vaiku ant ranku stovejau ir negalejau issikviest taxi kad mane nuveztu pas tevus... Kai atsiliepe dispecere ir pasake kad maziausiai valanda turesiu laukt nesusilaikiau ir pradejau verkt, pasakiau kad mane sumuse vyras ir as su 3,5 men. kudikiu stoviu lauke ir labai bijau jis manes pasigailejo ir lb greitai masina atvaziavo..... Ta nakti tapau vienisa mama... Uz menesio mano Katuniui bus 8 metai, jis bendrauja su savo teciu ir vis klausineja manes kodel mes negyvenam kartu....
wau.... gavosi beveik puse romano  rolleyes.gif

Maladec, ne pasidaviai ir isejai tik gal reikejo biski anksciau.... manau n veltui tai padarei, tokios kaipo tu moteris daug ko gyvenime pasiekia bet be su tokiu kaip tavasis, jis tau per menkas ir taves tikrai nevbuvo vertas, koks gi jisai buvo kiaule, net pinigu atnest nesugebejo, o ka vaikas valgytu jei ne tu???
zodziu saunu9le, buk laiminga... pasirinkai tikrai geresni kelia, idomu tik dabar po 8 metu ar turi antra puse?
Atsakyti
Maladec, ne pasidaviai ir isejai tik gal reikejo biski anksciau.... manau n veltui tai padarei, tokios kaipo tu moteris daug ko gyvenime pasiekia bet be su tokiu kaip tavasis, jis tau per menkas ir taves tikrai nevbuvo vertas, koks gi jisai buvo kiaule, net pinigu atnest nesugebejo, o ka vaikas valgytu jei ne tu???
zodziu saunu9le, buk laiminga... pasirinkai tikrai geresni kelia, idomu tik dabar po 8 metu ar turi antra puse?
[/quote]

Aciu uz grazius zodzius ir palaikima 4u.gif deja tik badar kai suletinau tempa ir atsigreziau atgal, supratau kad visa ta laika buvau vienisa ir tokia esu siai dienai... Istikruju tai neturejau kada ieskoti to su kurio galeciau buti... Darbai, biski mokslu, vaikas, draugai ir seima kurie mane visa ta laika palaike... o "jo" - nera unsure.gif O kai atsirasdavo kazkas, kuris galetu buti bent pretindentu... tai budavo arba vedes arba man tekdavo gyrdeti jau standartine (man) fraze: "Man esi per gera" ... Tokiems visada sakau kad ju zodziai glosto mano savimeile ir palinkiu sekmes rasti tokia kuri butu tesiog gera biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valisere: 17 rugpjūčio 2008 - 16:06
Valisere, šaunuolė. 4u.gif O ir sūnelis jau didutis.

Aš nesu vieniša mama, bet viskas veda link to. sad.gif Mes su vaiko tėvu nesusituokę, nes kaip jis sakė "jam to nereikia", o kai paklausiu, kodėl per visą draugystės laikotarpį jis man net nesugebėjo pasipiršti (jau ir vaikas mūsų nemažas), tai visada tik susipykstam ir aš apsižliumbiu. Nežinau, gal dėl to, kad tarp mūsų didelis metų skirtumas, aš jaučiuosi lyg gyvenčiau su tėvu... Jis man vis aiškina, nurodinėja, rėkia, ir visaip kitaip auklėja... Negaliu sakyt, kad buvo tik blogai. Aišku, yra ir tų gražių akimirkų, bet labai retai. Jau net nebelaukiu savaitgalių, nes visą laiką susipykstam.
Nežinau, gal neaiškiai parašiau, bet mintys tokios padrikos... Nebežinau net ką daryti. Atrodo ir rūpinasi mumis, ir vaiką myli, negeria, nesmurtauja (aišku buvo pagrasinęs, kad gausiu, arba kad vaiką atims ir nebematysiu, bet kažkaip susitaikom ir viskas vėl gerai), bet kartais pagaunu save galvojant, kad be jo man būtų daug geriau.
Aš su jo esu tik dėl vaiko. Pati neturiu tėvo, ir kadaise sau prižadėjau, kad mano vaikas visada turės tėtį, bet yra kaip yra... Esu labai pasimetus...

Ačiū, kad išklausėt.
Atsakyti
QUOTE(Marsiuke @ 2008 08 18, 20:19)
Atrodo ir rūpinasi mumis, ir vaiką myli, negeria, nesmurtauja (aišku buvo pagrasinęs, kad gausiu, arba kad vaiką atims ir nebematysiu, bet kažkaip susitaikom ir viskas vėl gerai), bet kartais pagaunu save galvojant, kad be jo man būtų daug geriau.

Tai yra emocinis ir psichologinis smurtas, ir labai gaila, kad pas mus jis dar garsiai neivardijamas.
Atsakyti
QUOTE(Marsiuke @ 2008 08 18, 21:19)
Valisere, šaunuolė. 4u.gif O ir sūnelis jau didutis.

Aš su jo esu tik dėl vaiko. Pati neturiu tėvo, ir kadaise sau prižadėjau, kad mano vaikas visada turės tėtį, bet yra kaip yra... Esu labai pasimetus...

Ačiū, kad išklausėt.

Jai as esu saunuole, tai ir tu buk tokia... Jai gyveni su juo tik del vaiko ir tik tiek tave laiko... Patikek as palikau savo vyra del VAIKO, nes nenorejau kad jis augtu tokiose salygose.. Tavo vaikui nera gerai kai seimoje nera santarves ir supratimo. Ir galu gale vaikai uzauga ir paloeka savo tevus, bet tada jau bus vieloka galvoti apie save ir gailetis praejusio laiko... As esu skyrybu priesininke, bet dar didesne priesininke pries smurta nesvarbu psihologini ar fizini... O tu kaip tik esi to skurto auka... tik meliniu nesimato... Jai turi galimybe pradeti gyvenima is naujo ir manai kad taip reikia daryti, tai nereikia ieskoti sai pasiteisinimu ir priezasciu likti vietoje...
Apgalvok viska dar karta, susirasyk visus "pries" ir "uz" . Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už supratimą. Jau n kartų dėliojau pliusiukus ir minusiukus, bet esu tikra bailė. Bijau kad netektų vėliau gailėtis to, kad palikau vaiką be tėvo... Iš dalies, gal ir vienatvės bijau, nors tikrai tokia nebūčiau be jo. Turiu labai puikią mamą, tikrai turėčiau kur eiti. O ir šiaip, žinau, kad tikrai sugebėtume gyventi be jo... Bet vis svarstau.
Anksčiau galvojau, kad gal normalu yra tokie santykiai šeimoj, bet kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad ne...

Ačiū dar kartelį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marsiuke: 19 rugpjūčio 2008 - 06:00
QUOTE(Marsiuke @ 2008 08 19, 06:59)
Anksčiau galvojau, kad gal normalu yra tokie santykiai šeimoj, bet kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad ne...

Man labai liūdna skaityti tokius žodžius, nes tai primena karčią mano pačios patirtį... Aš irgi daug metų maniau, kad tokie santykiai yra normalūs, kol įsitikinau, kad ne... Pasirodo, nes visi tėčiai tik įžengę pro duris puola rėkti ant vaikų, ne visi auklėja savo dukras smūgiais... Irgi ilgai nenorėjau atimti iš vaikų tėvo, nes anksti likau be jo pati. Tačiau dabar, belaukiant teismo, vis dažniau išgirstu vaikus sakant "kaip gerai, kad pagaliau jūs išsiskirsit, kaip gerai, kad mes būsim tik su mama", ir suprantu, kad gal laukiau per ilgai...
Atsakyti
o as noreciau visom patarti neskubeti skirtis ir isnaudoti visas galimybes islaikyti seima. Is savo patirties galiu pasakyti, kad kol neesi issiskyrusi negali ne isivaizduoti kaip is tikruju yra sunku vienai auginti vaika...

nes, kai viena mama augina vaika, santykiu seimoje pavadinti "normaliais" irgi negalima smile.gif taip, kad gerai pagalvokit!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mare: 19 rugpjūčio 2008 - 10:34
QUOTE(Mare @ 2008 08 19, 11:29)
o as noreciau visom patarti neskubeti skirtis ir isnaudoti visas galimybes islaikyti seima. Is savo patirties galiu pasakyti, kad kol neesi issiskyrusi negali ne isivaizduoti kaip is tikruju yra sunku vienai auginti vaika...

nes, kai viena mama augina vaika, santykiu seimoje pavadinti "normaliais" irgi negalima  smile.gif taip, kad gerai pagalvokit!

na mane piktina tokie zodziai, nors tu ka. Moteris viena bando, o vyro cia nera. Todel kad jus pacios lendat jiems i gera vieta, kai niekas nepraso. Kas vyras per daiktas, kad su juo reiketu elgtis kaip su kristolu? blink.gif Niekada nesutiksiu, kad moteris viena turi rupintis, saugoti seima. O koki velnia vyras daro seimoje tuomet, ir pagaliau ka? g.gif
Atsakyti