Dar nepalikau. Bet kaskart vis rimčiau tam pribręstu. Bet bliamba, taip trūksta ryžto... Atrodo, labai norisi, jaučiu, kad bus geriau, bet kartu užklumpa ir visokiausios baimės- kaip reiks gyventi vienai, kaip su vaiku susitvarkysiu (nors praktiškai auginuosi viena), ar netrūks pinigų (nors jų ir taip ne milijonai), kaip visur fiziškai suspėsiu- esu studentė, krūvis tikrai didelis, o jeigu vaikas sirgs, negalės į darželį, o man egzaminas??? Tuo labiau, kad planuoju keltis į kitą miestą (patogumo vardan), nebus beveik draugų, giminaičiai visi dirbantys. Ir galiausiai- paprasčiausio vyriško kvapo, nors jis dabar toks menkas ir nelabai kvepiantis. Atsiranda ir kitų, kvailų baimių- žiūrės kaip į mergą su vaiku (esu pakankamai jauna), nerasiu kito vyro
(nors dabar rimtų santykių nenoriu, bet gal net paprasčiausios draugystės norėdama liksiu atstumta, nes būsiu potenciali jų laisvės pagrobėja?). Ai...bet aš visai ne į temą prirašiau. Išsiliejau, taip sakant. O kodėl noriu palikt? Pirmiausia turbūt dėl to, kad mirė jausmai ir bet koks noras taisyti santykius. Nuo melo žmogaus išgydyti neįmanoma. Matydamas mano apatiją savo atžvilgiu dar ir mergų susirado, nors iki pažaliavimo neigia tai. Su šeima beveik nebūna...vaikas nerūpi, nors ateina, tampo už rankovės, o jis prie kompo sėdi ir net neatsisukęs liepia eit su žaislais jai žaisti. Dėl vaiko skaudu
jau dėl savęs net nieko nebesakau, užaugo šarvas, negirdžiu, nematau... paskutiniu metu visai kaip svetimi gyvenam. o kur dar įlindimas į visokias skolas- ir paskola (nedidelė), ir momentiniai kreditai visokie, ir iš draugų prisiskolinęs, ir šiaip pinigus vėjais mėto, turiu kaulyti, kad nors ant komunalinių duotų, vaiko darželiui...amžina kova. Be viso to jaučiu, kad moraliai degraduoju. neturiu apie ką šnekėtis su juo, mes nesikalbam, jam niekas neįdomu, jam nerūpi, kad mokausi, kad noriu kažko siekt, jam pofig, kad vaikas man ramybės neduoda, nors man ryt egzaminas ir turiu mokytis. o pats nė vidurinės nesugebėjo baigt, tai įsivaizduokit, kokie pokalbiai, diskusijos gali būt- apie tūsus, draugus (dėl jų numirt galėtų), mašinas, kompiuterius, telefonus. Iki tol buvau rami, harmoninga asmenybė, dabar net normaliai kalbėt nebemoku, moku tik aprėkt ir apšaukt, nervuota, tik tiek, kad nebeverkiu. Žinau gi, kad ir vaikas kenčia. Buvo išvažiavęs į užsienį mėnesiui, tai neįsivaizduojat, kaip gerai buvo, kokie santykiai su vaiku, nei nesipykom, taip gera namuose. Tik kad dukra klausinėja apie tetį, turi ramiai sukandus dantis pasakyt, kad dirba ar išėjęs kur, negali sakyt, kad jam ant tavęs nusispjaut.
Uhhh...."abydna".