o kokio maždaug skystumo ji turėtų būti?
QUOTE(reveka @ 2007 11 04, 18:00)
o kokio maždaug skystumo ji turėtų būti?
Na vat sunkus klausimas, sakoma, kad turi būt kaip tiršta grietinė.
O iš savo praktikos ką galiu pasakyt, tai, kad maišant su šaukštu tai jau nelabai lengvai maišosi į pabaigą, su mikseriu irgi sunkiau suka pabaigoj kai visus miltus suberi. Jei paimsi tešlą šaukštu ir nukratysi ją, tai ji taip ir stovės kaip nukratysi, neturi būti ant tiek skysta, kad iškart formą prarastų, nu bet kieta irgi ne, su šaukštu turi maišytis.
Ne kokia aiškintoja iš manęs Kitą kartą kai kepsiu kokį keksą pabandysiu nufotkint tešlą
nu iš aiškinimo tai pas mane buvo nevisai tokia, kokia turėtų būti, bet ir netokia jau ir skysta...ech...
Kiek esu kepus keksiukų, tešla atrodo taip:
Ir visada pavyksta, iškyla ir gaunasi kuo gražiausi.
Ir visada pavyksta, iškyla ir gaunasi kuo gražiausi.
O man visada tirsta gaunasi, nes matau, kad skyata, reiskia nieko nesigaus, tai as dadedu sauksta, du pagal aplinkybes ir viskas gaunasi
QUOTE(Tija @ 2007 11 04, 21:19)
Kiek esu kepus keksiukų, tešla atrodo taip:
Na va kaip gerai, kad yra nuotrauka Ir pas mane tokia tešla gaunasi Matosi, kad ne skysta
reveka, ar pas tave panaši buvo?
skystesne viskas aišku tuomet, kitą kartą daugiau miltų dėsiu
Ką tik išbandžiau tokį keksiukų receptą
Keksiukai su avietėmis
200g miltų (self raising miltų, jų neturėjau, tad dėjau papildomą a.š. kepimo miltelių)
2 a.š. kepimo miltelių
200g sviesto
4 kiaušiniai
200g cukraus
3 š. pieno
50g maltų migdolų
tarkuota apelsino žievelė
150g aviečių
1. Orkaitę įkaitinti iki 180C, visus ingredientus sumaišyti į vientisą masę. Atsargiai įmaišyti avietes.
2. Popieriukais iškloti keksiukų formą. Tešla užpildyti apie pusę formelės.
3. Kepti 20-25 min orkaitėje.
Atvėsusius galima aplieti glazūra: vieno apelsino sultyse kaitinant ištirpinti 4š. cukraus
Originalus receptas, o aš dariau tokius pakeitimus - kaip minėjau į miltus dėjau papildomą šaukštelį kepimo miltelių, pieno pamiršau įdėti, migdolus pakeičiau maltais lazdyno riešutais, kaip ir vietoj apelsino žievelės įtarkavau citrinos. Avietes dėjau šaldytas ir šiek tiek mažiau, nei nurodyta recepte. Man išėjo dvi formos, kitą kartą darysiu iš pusės porcijos, nes jie tokie skanūs, kad kiek iškepta, tiek ir norisi suvalgyti
Keksiukai su avietėmis
200g miltų (self raising miltų, jų neturėjau, tad dėjau papildomą a.š. kepimo miltelių)
2 a.š. kepimo miltelių
200g sviesto
4 kiaušiniai
200g cukraus
3 š. pieno
50g maltų migdolų
tarkuota apelsino žievelė
150g aviečių
1. Orkaitę įkaitinti iki 180C, visus ingredientus sumaišyti į vientisą masę. Atsargiai įmaišyti avietes.
2. Popieriukais iškloti keksiukų formą. Tešla užpildyti apie pusę formelės.
3. Kepti 20-25 min orkaitėje.
Atvėsusius galima aplieti glazūra: vieno apelsino sultyse kaitinant ištirpinti 4š. cukraus
Originalus receptas, o aš dariau tokius pakeitimus - kaip minėjau į miltus dėjau papildomą šaukštelį kepimo miltelių, pieno pamiršau įdėti, migdolus pakeičiau maltais lazdyno riešutais, kaip ir vietoj apelsino žievelės įtarkavau citrinos. Avietes dėjau šaldytas ir šiek tiek mažiau, nei nurodyta recepte. Man išėjo dvi formos, kitą kartą darysiu iš pusės porcijos, nes jie tokie skanūs, kad kiek iškepta, tiek ir norisi suvalgyti
QUOTE(BElge @ 2007 12 17, 22:52)
Ką tik išbandžiau tokį keksiukų receptą
Keksiukai su avietėmis
200g miltų (self raising miltų, jų neturėjau, tad dėjau papildomą a.š. kepimo miltelių)
2 a.š. kepimo miltelių
200g sviesto
4 kiaušiniai
200g cukraus
3 š. pieno
50g maltų migdolų
tarkuota apelsino žievelė
150g aviečių
1. Orkaitę įkaitinti iki 180C, visus ingredientus sumaišyti į vientisą masę. Atsargiai įmaišyti avietes.
2. Popieriukais iškloti keksiukų formą. Tešla užpildyti apie pusę formelės.
3. Kepti 20-25 min orkaitėje.
Atvėsusius galima aplieti glazūra: vieno apelsino sultyse kaitinant ištirpinti 4š. cukraus
Originalus receptas, o aš dariau tokius pakeitimus - kaip minėjau į miltus dėjau papildomą šaukštelį kepimo miltelių, pieno pamiršau įdėti, migdolus pakeičiau maltais lazdyno riešutais, kaip ir vietoj apelsino žievelės įtarkavau citrinos. Avietes dėjau šaldytas ir šiek tiek mažiau, nei nurodyta recepte. Man išėjo dvi formos, kitą kartą darysiu iš pusės porcijos, nes jie tokie skanūs, kad kiek iškepta, tiek ir norisi suvalgyti
Keksiukai su avietėmis
200g miltų (self raising miltų, jų neturėjau, tad dėjau papildomą a.š. kepimo miltelių)
2 a.š. kepimo miltelių
200g sviesto
4 kiaušiniai
200g cukraus
3 š. pieno
50g maltų migdolų
tarkuota apelsino žievelė
150g aviečių
1. Orkaitę įkaitinti iki 180C, visus ingredientus sumaišyti į vientisą masę. Atsargiai įmaišyti avietes.
2. Popieriukais iškloti keksiukų formą. Tešla užpildyti apie pusę formelės.
3. Kepti 20-25 min orkaitėje.
Atvėsusius galima aplieti glazūra: vieno apelsino sultyse kaitinant ištirpinti 4š. cukraus
Originalus receptas, o aš dariau tokius pakeitimus - kaip minėjau į miltus dėjau papildomą šaukštelį kepimo miltelių, pieno pamiršau įdėti, migdolus pakeičiau maltais lazdyno riešutais, kaip ir vietoj apelsino žievelės įtarkavau citrinos. Avietes dėjau šaldytas ir šiek tiek mažiau, nei nurodyta recepte. Man išėjo dvi formos, kitą kartą darysiu iš pusės porcijos, nes jie tokie skanūs, kad kiek iškepta, tiek ir norisi suvalgyti
As panasu darau tik su braskemis
Sveikos šeimininkės,mano šeimyna nevalgo jokių naminių pyragų,tik vienintelį tokį meduolį,tiesa jis be medaus,o kodėl taip vadinas nežinau,gal kad kai iškepa būna tamsiai rudas?
puse litro kefyro sumaišau su 2 šaukšteliais sodos arba kepimo miltelių,tada supilu(niekada tiksliai nematuoju)maždaug 2 stiklines cukraus,vanilino dadedu,įpilu 10 šaukštų aliejaus ir riešutų,galima ir razinų,miltų tiek kad butų tiršta masė.kepti orkaitėj kol pasidarys tamsiai tamsiai rudas,patikrinu įsmeigus medinį krapštuką. nesu mėgėja sukiotis virtuvėj,bet šį kepu dažnai,nes labai greitas pataisymas,SKANAUS
puse litro kefyro sumaišau su 2 šaukšteliais sodos arba kepimo miltelių,tada supilu(niekada tiksliai nematuoju)maždaug 2 stiklines cukraus,vanilino dadedu,įpilu 10 šaukštų aliejaus ir riešutų,galima ir razinų,miltų tiek kad butų tiršta masė.kepti orkaitėj kol pasidarys tamsiai tamsiai rudas,patikrinu įsmeigus medinį krapštuką. nesu mėgėja sukiotis virtuvėj,bet šį kepu dažnai,nes labai greitas pataisymas,SKANAUS