[quote=Burbulytis,2005 04 11, 16:12]
Pasidalinkime keksu receptais!!!
BANANINIS KEKSAS
14 saukstu miltu, 4 kiausiniai, pakelis sviesto, stikline (ar didesne puse puoduko) grietines, kvapu, 2 bananai, 10 saukstu cukraus, kvapu, dziuvelesiu skardelei pabarstyti. Saukstelis kepimo milteliu. Glajui kiausinio baltymas ir cukraus pudros 3 saukstai.
Kekso forma patepti sviestu (cm iki virsaus nereikia, geriau kyla), ir pabarstyti dziuveleliais ar miltais.
Bananus supjaustyti labai smulkiais gabaleliais (as juos net i kose sugrudu), sumaisyti su grietine ir cukraus 5 sauksais.
Islydyta keptuveje sviesta supilti i bliuda ir imusti kiausinius, tada viska issukti su mikseriu, supilti 5saukstus cukraus, kvapus, kepimo miltelius, per sietuka persijoti 14 saukstu miltu ir tada dar karta issukti su mikseriu iki vienalytes mases.
Sudeti grietin su bananais i issukta mase, viska ismaisyti saukstu.
Sudeti gauta tesla i kekso forma, kepti 200 laipsniu orkaitej, 1 h. Patikrinkite, ar nereikia daugiau pakepti ismeigdami degtuka (jei bus aplipes tesla, tai reikia dar kepti; mat mano orkaite senovine, tai gal su kitom uzteks valandos, turi gautis sviesiai rudas)
Istraukus ir siek tiek atvesusi atsargiai isversti i lekste. Kiausinio baltyma isplakti su cukraus pudra, kol gausis baltos putos, jomis aptepti keksa.
Neisigaskit, jei vidus atrodys slapias, kaip neiskepes, tai tik nuo bananu!
VISU PIRMA PER DAUG SVIESTO (PAKELIS APIE 200G), O AS JAI DECIAU PUSE
AS GAMINU PAGAL SI RECEPTA
BANANINIS KEKSAS
300g miltų, 200g cukraus
3 bananai, 4 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2šaukštai apelsinų žievelių cukatų
15g vanilinio cukraus (pakelis)
žiupsnelis druskos
2 šaukštai sviesto formai patepti
2 šaukštai džiūvėsėlių formai pabarstyti
GLAJUI
100g šokolado
Bananus maišykliu sutrinti su grietine, sudėti cukatas, druską ir supilti 100g cukraus. Kiaušinius išplakti, pamažu supilti cukrų, plakant suberti vanulinį cukrų. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, po truputi sudėti sutrintų bananų masę ir maišyti, kol tešla pasidarys vienalytė. Paruoštą tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepti 45-55 minutes 170C karštumo orkaitėje. Šiltą keksą apipilti ištirpintų šokoladų ir palikti atvėsti.
ČIA JAU MANO MEGSTAMIAUSIAS
MANO SUNAUS MEGSTAMIAUSIAS IR JIS JI MAN PADEDA GAMINTI