KEKSAS SU RAZINOM
100g minskto sviesto ar margarino
200g cukraus
150ml naturalaus jogurto arba grietines
2kiausiniai
5valg.s.pieno
280g miltu
1 a.s. kepimo milteliu
100g razinu
sviesta issukti su cukrumi,imusti po viena kiausini,gerai ismaisyti,ipilti pieno,jogurto,ismaisyti ir ideti su kepimo milteliais sumaisytus miltus...atsargiai imaisyti razinas...
Varskes keksas su tresnemis
110g sviesto
200g cukraus
220g varskes
2kiausiniai
vanilinis cukrus
druska
1 a.s. kepimo milteliu
280g miltu
60ml pieno
tresnes
sviesta,cukru,varske ir kiausinius issukti iki vientisos kremines mases,iberti vanile,miltus sumaisytus su druska ir kepimo milteliais,ismaisyti...ipilti piena ir atsargiai ismaisius sudeti pjaustytas tresnes
nuotrauka bus veliau,nes sis keksas dar kepa
Galiu pasiulyti labai paprasta, bet man pati skaniausia mamos kekso recepta :
10-12 saukstu miltu
250g sviesto
250g cukraus
1 kiausinis
1 saukstelis sodos
1 stikline kefyro
aguonu, razinu ar riesutu (cia jau kaip kas labiau megsta), dar as ilasinu kelis lasus romo esencijos.
Cukru issukt su kiausiniu, tada supilti istirpdyta sviesta, sudeti aguonas ar kitus priedus. Deti miltu. Soda uzgesinti stiklineje kefyro ir supilti i dubeni su kitais produktais. Viska gerai ismaisyti. Kekso forma istepti sviestu. Supilti puse teslos, tada prideti i likusia tesla pora saukstu kakavos, ja supylus i forma pavedzioti su sakute (tada gaunasi toks marmurinis rastas) ir kist i ikaitinta orkaite. As kepu 180-190 laipsniu orkaitej 30-40min. Tiesiog su mediniu pagaliuku paziuriu ar iskepes (taip pat kaip tikrinam kugeli ), jei nesivelia ant pagaliuko, tai istraukiu ir leidziu atvesti, tada isimu is formos, apibarstau cukraus pudra ir
10-12 saukstu miltu
250g sviesto
250g cukraus
1 kiausinis
1 saukstelis sodos
1 stikline kefyro
aguonu, razinu ar riesutu (cia jau kaip kas labiau megsta), dar as ilasinu kelis lasus romo esencijos.
Cukru issukt su kiausiniu, tada supilti istirpdyta sviesta, sudeti aguonas ar kitus priedus. Deti miltu. Soda uzgesinti stiklineje kefyro ir supilti i dubeni su kitais produktais. Viska gerai ismaisyti. Kekso forma istepti sviestu. Supilti puse teslos, tada prideti i likusia tesla pora saukstu kakavos, ja supylus i forma pavedzioti su sakute (tada gaunasi toks marmurinis rastas) ir kist i ikaitinta orkaite. As kepu 180-190 laipsniu orkaitej 30-40min. Tiesiog su mediniu pagaliuku paziuriu ar iskepes (taip pat kaip tikrinam kugeli ), jei nesivelia ant pagaliuko, tai istraukiu ir leidziu atvesti, tada isimu is formos, apibarstau cukraus pudra ir
QUOTE(Esprit @ 2009 07 22, 13:47)
Galiu pasiulyti labai paprasta, bet man pati skaniausia mamos kekso recepta :
ale tikrai paprastas ir daug ingridientų nereikia bus išbandytas (po spurgųir smėlio juostų )
QUOTE(starbee @ 2009 07 21, 20:01)
pameginau ir as issikept pagal si receptuka, na man isejo ne 12, o 24 mini keksiukai, bet jau laaaaaaaaabai skanus dekui aguonele uz receptuka idedu foto
i sveikata bet kokie tavo fainuoliai gavos ,nors imk per monitoriu
QUOTE(aguonele @ 2009 07 22, 19:52)
i sveikata bet kokie tavo fainuoliai gavos ,nors imk per monitoriu
dekui, kaip pirmam kartui manau tikrai puikiai pavyko iskept
noreciau paklausti gal kas is mamyciu zino koki receptuka su braskem, turiu saldytu braskiu ir noreciau jas sunaudoti, tad pagalvojau gal keksiuku kokiu galima prisikept
QUOTE(starbee @ 2009 07 24, 13:36)
noreciau paklausti gal kas is mamyciu zino koki receptuka su braskem, turiu saldytu braskiu ir noreciau jas sunaudoti, tad pagalvojau gal keksiuku kokiu galima prisikept
na manau, kad kad ir ta receptuka su mėlynėmis gali panaudoti, tiesiog vietoj melyniu dėti braškes o dar buvo su serbentais, tai irgi juos gali braškėmis pakeisti
QUOTE(*B.A* @ 2009 07 14, 14:55)
KEKSAS SU RAZINOM
man tai jis nepatiko da rbedarant kazkokia idomi tesla buvo bet siaip graziai atrodo ir lengvai pjaustosi
QUOTE(ingauk @ 2009 07 25, 11:09)
man tai jis nepatiko da rbedarant kazkokia idomi tesla buvo bet siaip graziai atrodo ir lengvai pjaustosi
na nzn,visi kas valge,labai gire
del skonio nesigincijama
labas visoms , nu ir skanumynu jus cia kepat kadangi labai megstu keksiukus , todel nutariau isbandyt jusu receptus.kepiau Aguoneles keksiukus su raudonaisiais serbentais.viskas gavosi puikiai tik, pasiziurejus i aguoneles nuotraukas, keksiuku virsus atrodo labai minkstas, o mano gavosi tokis apkepes ir kietas, gal zinot kaip to isvengt?man taip gaunasi su visais kepiniais, o as noriu kad ju virsus butu toks pat minkstas kaip ir vidus tkiuosi, kad galesit man padet
Iniesa, smagu kad bandai
gal tiesiog per aukštoje temperatūroje kepi? o gal orkaitė labiau iš viršaus kepa?
gal tiesiog per aukštoje temperatūroje kepi? o gal orkaitė labiau iš viršaus kepa?