Įkraunama...
Įkraunama...

keksai, keksiukai

QUOTE(kisule @ 2009 07 13, 22:39)

ir kaip palengvinti tau paieskas  g.gif  ar dar negriuko neatsivalgius hihihi.gif as spardaus ji kepti, nes ten einas soda...kazkaip as ja vistiek visur jauciu  doh.gif

schmoll.gif  good.gif  tikrai nesijaucia soda  thumbup.gif  superinis negriukas vakar kepiau tai neatsivalgau koks saknus,toks nesausas  wub.gif  mmmmm skonis nerealus.Aciu

rugiagele26 uz recepta.  4u.gif  flirt.gif  aciuks.gif


Nera uz ka irnesakyk.gif

As tai noreciau keksiuku su vysniom, ir recepta net radau uzrasuose, bet vysnias kaulinet tai tingesiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 13 liepos 2009 - 21:42
nu isaus ir mano valanda negriukui ... user posted image
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 07 13, 23:31)
as spardaus ji kepti, nes ten einas soda...kazkaip as ja vistiek visur jauciu  doh.gif

aš irgi kepiniuose labai jaučiu sodą. Tačiau pastebėjau, kad kai pati kepu, dėdama į receptą sodą, tai kitą dieną jos jau nesijaučia.
Bet aišku, kai kepama 6 ar 12 keksiukų, tai apie kitą dieną nėra kalbos.. rolleyes.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 14 liepos 2009 - 07:39
sveikutes!!!
reik patarimo 4u.gif MB i darba prase iskept kelis keksus,bet ieskau skaniu receptu ir negaliu issirinkt..
sakykit,kurie skaniausi biggrin.gif
Atsakyti
Iskepiau keksiukus su vysniomis, paskui ikelsiu recepta ir foto. Na gavosi visai nieko kaip pirma karta kepti keksiukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 07 14, 07:38)
aš irgi kepiniuose labai jaučiu sodą. Tačiau pastebėjau, kad kai pati kepu, dėdama į receptą sodą, tai kitą dieną jos jau nesijaučia.
Bet aišku, kai kepama 6 ar 12 keksiukų, tai apie kitą dieną nėra kalbos..  rolleyes.gif


nesuprantu o kepimo miltelius taip pat jauciat? as niekad nenaudoju sodos tik kepimo miltelius ir jei ju nepadaugini tai ir nesijaucia ax.gif
Atsakyti
Keksiukai su avietėmis

200g miltų (self raising miltų, jų neturėjau, tad dėjau papildomą a.š. kepimo miltelių)
2 a.š. kepimo miltelių
200g sviesto
4 kiaušiniai
200g cukraus
3 š. pieno
50g maltų migdolų
tarkuota apelsino žievelė
150g aviečių

1. Orkaitę įkaitinti iki 180C, visus ingredientus sumaišyti į vientisą masę. Atsargiai įmaišyti avietes.
2. Popieriukais iškloti keksiukų formą. Tešla užpildyti apie pusę formelės.
3. Kepti 20-25 min orkaitėje.


ir mes bandom keksiukus dabar. tik su vaikais darom -tai avietes uzmirshau ideti lotuliukas.gif
o aprelsino zieveles neturejom
uzmeciau ant virshaus po spanguole del grozio

pripylem daugiau negu puse tai matom jau kaip lipa doh.gif
Atsakyti
jau ishkepe thumbup.gif super essen.gif
vaikai negali ishlaukti kol atshals lotuliukas.gif
kepiau Calphalon formoj keksiuku ir netepiau nei nedejau popieriuku. ishkepus padejau skarda ant shlapio rankshluoshcio po poros minuciu apverciau ir visi grazuoliai pilvuose jau biggrin.gif

beja tos spanguoles po viena ant virshaus labai tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glinglingas: 14 liepos 2009 - 11:28
Keksiukai su vysniomis

Gal nebuvo tokio recepto, net nezinau g.gif

125 g sviesto arba margarino,
150 g cukraus,
2 sauksteliai vanilinio cukraus,
2 kiausiniai,
400 ml kvietiniu miltu,
2 sauksteliai kepimo milteliu,
vysniu (as dejau saldytas, nes reikejo sunaudoti).

Sviesta arba margarina istrinti su cukrumi. Iberti vanilini cukru. Po viena sudeti isplaktus kiausinius. Sumaisyti miltus su kepimo milteliais. Kruopsciai ismaisyti tesla.
Is vysniu isimti kauliukus ir perpjauti pusiau uogas. Sudeti jas i tesla. Mase isdelioti i popierines formeles. Man gavosi 12 vnt.keksiuku, nors recepte parasyta 16, matyt nuo dydzio formeliu priklauso.
Kepti 180 laipsniu orkaiteje, kol iskeps (ismeigus pagaliuka, istrauktas jis turi buti sausas).

Nezinau kokie is tikro turi gautis keksiukai, nes pirma karta tokius kepu, bet gavosi labai skanus thumbup.gif tokie saldziarugsciai. Tik nesuskilo man virsus, o sako, kad geras keksas turi trukti g.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 07 14, 12:50)
nesuprantu o kepimo miltelius taip pat jauciat? as niekad nenaudoju sodos tik kepimo miltelius ir jei ju nepadaugini tai ir nesijaucia  ax.gif

hmm, net nežinau, ką pasakyti... kai kurie receptai sako, kad reikia dėti būtent sodą. Dedu. Tuomet aš tą sodą jaučiu pirmą dieną po kepimo. Kas ten išgaruoja, nežinau, tačiau sekančią dieną man tos sodos nebesijaučia.

Kepimo miltelius ir aš naudoju. Tačiau pasitaiko, kad va tų kepimo miltelių nebelieka, o reikia kažko.. sodos visad yra namie.. o tie kepimo milteliai tai ko gero ir bus ta pati soda, tik dar su kvietiniais miltais pamaišyta rolleyes.gif
Atsakyti
As niekad gyvenime nejauciau jokios sodos skonio kepiniuose schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 14, 14:21)
As niekad gyvenime nejauciau jokios sodos skonio kepiniuose  schmoll.gif

MD visad man sako,kad jaucia ir soda ir kepimo miltelius doh.gif susiraukia kai dziovinta slyva ir sako ir man dingsta visas noras kept unsure.gif doh.gif
Atsakyti