Mano savaitgaliniai keksiukai
pirmą kartą bandyti, bet tikrai ne paskutinį
Varškiniai keksiukai400 g. miltų
200 g. sviesto
200 g. cukraus
200 g. varškės
4 kiaušiniai
1 arb.š. kepimo milt.
1 arb.š. vanilinio cukraus
Visi produktai kambario temperatūtos, o sviestas dar šiltesnis.
Išplakti sviestą su cukrumi, po truputį sudėti kiaušinius, varškę, dar kiek paplakti. Sudėti kepimo miltelius arba nugesintą sodą. Nustojus plakti įmaišyti miltus.
Keksiukų formeles pridėti iki pusės, kepti 200 laipsnių orkaitėje iki kol neapsivels medinis pagaliukas.
Ant viršaus galima įsmeigti kelias razinas.
Kitam kartui gal plakčiau atskirai baltymus, nes nelabai noriai kilo, o tik vertėsi per šonus
Bet šiaip labai purūs ir skanūs.
Meduoliniai keksiukai3 atskirti kiaušiniai
100 ml pieno
200 g minkšto sviesto
2 š. cukraus
žiupsnį vanilinio cukraus
1 1/2 arb. š. kepimo miltelių
10 kupini š. miltų
200 g medaus
Medų išlydžiau puode. Sviestą ištryniau su tryniais ir cukrumi, bebaigdama sukti įmečiau vanilinio cukraus. Tada į masę supyliau medų, viską gerai išmaišiau, įpyliau pašildyto pieno, dar kartą išmaišiau, tada subėriau kepimo miltelius ir pamažu supyliau miltus. Išėjo tirštoka tešla.
Tuomet išplakiau baltymus ir juos švelniai įmaišiau į tešlą.
Tešlos į keksiukų formeles piliau beveik iki viršaus ir kepiau 200 laipsnių orkaitėje kol prie dantų krapštuko nebelipo tešla, o patys keksiukai dailiai iškilo ir parudo.
Į tešlą dar įmaišiau razinų.