Atsinesu as vel keksiukus ... prasidejo jau uogu sezonas pas mus, tai pradedu ir as kepinius... ; ))
Keksiukai su raudonaisiais serbentais & baltu sokoladu
150 g balto sokolado
200 ml pieno
250 g miltu
2 a.s.kepimo milteliu
2 kiausiniai
75 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
75 ml aliejaus
250 g serbentu
>sokolada istirpinti piene
>Kiausinius, cukru ir van.cukru,alieju bei drungna pieno misini issukti gerai.
>Miltus kartu su kepimo milteliais persijoti i kiausinio&pieno mase ir sluotele sujungti.
>Uogas imaisyti i mase.
>Kepti 180° 25 min.
P.S. as kepiau is puses normos ir gavos 8 laaabai skanus keksiukai..
waw kokie grooooožiai
tikrai visos vertos komplimentų
tikrai visos vertos komplimentų
QUOTE(aguonele @ 2009 06 21, 12:22)
Keksiukai su raudonaisiais serbentais & baltu sokoladu
O vargeli, fantastika! Jau kaip skaniai atrodo, tos uogytės turbūt tokios rūgštelės - gaivumo priduoda.... Išsisaugau receptuką, būtinai kepsiu, tik reikia gauti serbentų iš kur nors
Beje, jurguliux prašymu atnešu savo keksiukus - pyragiukus ir į keksiukų temą
Mažieji keksiukai su varške ir braškėmis
TRAPIAI TEŠLAI:
500 g miltų
200 g sviesto
žiupsnelis druskos
1 v.š. cukraus
50 ml šalto vandens
ĮDARUI:
500 g liesos varškės
2 kiaušiniai
70 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1 mažos citrinos tarkuota žievelė
citrinos sulčių pagal skonį
VIRŠUI:
braškių
braškių skonio žele tortams
Rankomis arba plaktuvu sumaišyti tešlos komponentus ir suminkyti tešlą. Ją suspausti į plokščią apskritimą ir įvyniojus į plėvelę apie valandą palaikyti šaldytuve.
Paskui tešlą iškočioti ir išpjauti apskritimus, kurie uždengtų visą keksiuko formelę. Gerai rankomis apspausti. Formeles su tešla padėti į šaldytuvą.
Paruošti įdarą. Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesių standžių putų. Kitame dubenyje kartu su citrinos žievele bei sultimis suplakti kambario temperatūros varškę, supilti kiaušinių putas ir atsargiai išmaišyti.
Įdaru užpildyti formeles maždaug iki dviejų trečdalių aukščio.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Viršui-papuošimui braškes supjaustyti ir išdėlioti ant iškepusių ir pravėsusių pyragėlių taip kaip jums patinka. Žele paruošti kaip nurodyta ant pakelio (šiam kiekiui pyragėlių užtenka vieno pakiuko) ir aplieti.
QUOTE(Vaiiva @ 2009 06 21, 17:55)
Beje, jurguliux prašymu atnešu savo keksiukus - pyragiukus ir į keksiukų temą
šaunuolė
bus legviau juos reikalui esant surast
Keksiukai su raudonaisiais serbentais & pudingu ...
125 g minksto sviesto
125 g cukraus
1 pak.. van.cukraus
ziupsnelis druskos
2 kiausiniai
175 g miltu
1 pak.(38g) van.pudingo milteliu, 1 v.s. atsideti i sona
½ a.s. kepimo milteliu
"kepurelei":
1 kiausinio
50 g cukraus
200 g grietines riebios
1 v.s. pudingo milteliu (kur atsidejom)
truputi migdolo riesutu drozliu
150 g raudonu serbentu
> sviesta issukti iki purios mases su cukrumi ir van.cukrumi bei druska, viena po kito imaisyti kiausinius.
>miltus sumaisyti su pudingo milteliais ir kep.miltelias.Viska isijoti i kiausiniu mase ir ismaisyti sluotele.
>Mase deti i keksiuku formles, ant jos uzbarstytii serbentus.
>is "kepurelei" skirtu produktu uzsimaisyti mase.Ja deti ant mases esanciuos keksiuku formoj, uzbarstyti migdolo drozlemis.
>kepti 180 ° 25 min.
P.S. labai purus ir skanus keksiukai...jau net pati nezinau kurie skaniausi
125 g minksto sviesto
125 g cukraus
1 pak.. van.cukraus
ziupsnelis druskos
2 kiausiniai
175 g miltu
1 pak.(38g) van.pudingo milteliu, 1 v.s. atsideti i sona
½ a.s. kepimo milteliu
"kepurelei":
1 kiausinio
50 g cukraus
200 g grietines riebios
1 v.s. pudingo milteliu (kur atsidejom)
truputi migdolo riesutu drozliu
150 g raudonu serbentu
> sviesta issukti iki purios mases su cukrumi ir van.cukrumi bei druska, viena po kito imaisyti kiausinius.
>miltus sumaisyti su pudingo milteliais ir kep.miltelias.Viska isijoti i kiausiniu mase ir ismaisyti sluotele.
>Mase deti i keksiuku formles, ant jos uzbarstytii serbentus.
>is "kepurelei" skirtu produktu uzsimaisyti mase.Ja deti ant mases esanciuos keksiuku formoj, uzbarstyti migdolo drozlemis.
>kepti 180 ° 25 min.
P.S. labai purus ir skanus keksiukai...jau net pati nezinau kurie skaniausi
Kepiau pagal TYLKOS kekso "Marmurinis keksas" recepta. Tai gavosi nuostabaus skonio!!! Toks dregnas, bet tuo paciu ir toks purus.
Labai patiko, kad taip greit pasigamino, nes jau velokai sumasciau ka nors iskepti. Tik kad per maza skarda turejau, tai kai iskilo man truputi issilaiste lauk. O r grazus labai, tai tikrai pagal si recepta kepsiu ne viena karta
Labai patiko, kad taip greit pasigamino, nes jau velokai sumasciau ka nors iskepti. Tik kad per maza skarda turejau, tai kai iskilo man truputi issilaiste lauk. O r grazus labai, tai tikrai pagal si recepta kepsiu ne viena karta
Aš vakar kepiau "Marmurinį keksą" su rabarbarais (eilinis eksperimentas ) bet buvo toks šlapias ir su rūgštele
QUOTE(salexa @ 2009 06 22, 23:47)
Kepiau pagal TYLKOS kekso "Marmurinis keksas" recepta.
QUOTE(jurguliux @ 2009 06 23, 12:21)
Aš vakar kepiau "Marmurinį keksą" su rabarbarais
Kepėt kepėt, o kur? Ir mes norim bent akimis paragauti Atneškit čia
QUOTE(Vaiiva @ 2009 06 23, 18:32)
Kepėt kepėt, o kur? Ir mes norim bent akimis paragauti Atneškit čia
kad maniškis išvaizda niekuo nesiskyrė nuo įprastinio marmurinio nes rabarbarus smulkiai supjausčiau, tai net ir nesimatė ju tai ir nefotkinau
sakykit, o kepant formelese, ar butinas tas kepimo popierius ar jie patys graziai atsoka? kazkaip be popieriaus nebandziau, o receptuose apie ji nieko nerasoma
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 26, 12:26)
sakykit, o kepant formelese, ar butinas tas kepimo popierius ar jie patys graziai atsoka? kazkaip be popieriaus nebandziau, o receptuose apie ji nieko nerasoma
tikrai nereikia popieriaus tik sviestuku patept
QUOTE(zebra @ 2009 06 26, 11:29)
tikrai nereikia popieriaus tik sviestuku patept
dekui