Taigi dedu savo truputi kietus ir trapius keksiukus
(Dariau juos pagal sia tesla, kad gautusi truputi kieti ir trapus)
Šaltinis E. Binkauskienė "Kepiniai". Toje knygoje yra visų tešlų, receptūros, lb gera knyga.
KEKSIUKAI IŠ KOČIOJAMOS PUSTRAPĖS TEŠLOS
500 miltų,
125 g. margarino,
250g. cukraus,
4 kiaušiniai,
5g sodos,
vanilinio cukraus.
Tešla gaminma 15-17C laipnsio temperatūroja, tačiau aš papraščiausiai dariau kambaryje ir manau tešla gavosi, tinkama tokia pati.
Miltus sumaišome su soda ir persijome. Margarina išsukame iki purumo. Į išsuktč margariną įmuįama po vieną kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol pasidaro vientisa puri masė. Vėliau pilama po šaukštą miltų ir sukama. Truputi miltų reikeėu pasilikti kočiojimui. Tada ant lentos priberiame likusiu miltų. Ir greitai suminkome tešla, padedame iš šaldytuve, atšaldyti. (BEt aš laikiau šaiaip tik tol kol paruočiau kepimo formeles keksiuku tai gal 100 min.)
Suformuojame burbuliukus ir kišame į kiekviena keksiukų formelės skilutę. Dedame kepti rašo 230-240C temperatūroje, bet kadangi nenorėjau rizikuoti, kad neiškeps vidus, kadani pagal čia tešla galima sausainius daryti, tai kepiau 175 C, viskas puikiai išsikele ir lb skaniai iškepe
Beto dar į tešla kas mėgsta galima įdėti razinų.
skanaus