Sveikos kepiau as toki keksa - sokoladini imbierini meduoli. Gavosi labai skanus,minkstas, dregnas, tik va truputuka kazkoks sukrites. Bemaisant tesla iskilo techninis klausimelis. Tai pirma receptas, o paskui konsultacijos
225g kvietiniu miltu
1 1/4 a.s. malto imbiero
1 a.s. kepimo milteliu
1/4 a.s. druskos
1/4 a.s. svieziai maltu juoduju pipiru
1/4 a.s. maltu gvazdikeliu
100 g rudojo cukraus
125 g nesudyto sviesto
125 ml vandens
125ml melasos sirupa (as naudojau tamsu Treacle sirupa is marks&spencer, nes melasos niekur nerandu)
1 engvai suplaktas kiausinis
90 g juodojo sokolado,istirpinto ir siek tiek atvesinto
Vidutinio dydzio dubenyje sumaisykit miltus, kepimo miltelius, druska ir prieskonius, imaisykite cukru. I maza prikaistuvi supilkite vandeni ir jame virs silpnos ugnies istirpinkite sviesta. Sviesto misini supilkite i miltu misini ir gerai ismaisykite. supilkite melasa, imuskite kiausini irgerai ismaisykite. supilkite puse teslos i ketvirtaine 20 cm skersmens kepimo forma,patepta sviestu. apslakstykite puse sokolado porcijos. supilkite likusia tesla ir apslakstykite likusiu sokoladu. kepti apie 30 min 170C temperaturoje, kol ibestas ir istrauktas pagaliukas bus sausas. atvesinti 15 min formoje ant groteliu, tada isversti is formos ir visiskai atvesinti.
man tikrai patiko ir tikrai kepsiu dar karta, todel idomu, kaip cia su tuo vandens-sviesto misiniu - ar reikia ji kiek atvesinti pries pilant i miltus ar pilti karsta? as tai kazkaip nesusimascius vos issilyde ir supyliau i miltu misini, tai tesla iskart susoko, tokia truputi kaip plikyta gavosi kita karta noriu, kad sitas keksiukas visiskai tobulas butu, nei kiek nusukrites, todel ir klausiu jusu - keksu eksperciu
Rugiagele, kokį skanėstuką išsikepus Labai simpatiškas keksiukas Ir nebe pirmą kartą kepi - tai reiškia, kad skanulis reiks būtinai išsikept
"Negriukas" užseivintas ir ryt bus iškeptas jau labai jis viliojančiai atrodo
QUOTE(RiMami @ 2009 02 15, 00:05)
Rugiagele, kokį skanėstuką išsikepus Labai simpatiškas keksiukas Ir nebe pirmą kartą kepi - tai reiškia, kad skanulis reiks būtinai išsikept
Jo, kepu jau trecia karta, laaabai skanus...
MamaGreta,
Kadangi,mėgstu keksiukus,įkišau savo nosytę ieškodama kokio receptuko.
Patiko tavo receptas,{noriu paklausti,ar tikrai dedasi juodi pipirai,kiek man žinoma deda kvepenčius,ogal čia ,naujas ?]
Gal dėl karšto vandens ir neiškilo,o,grubiai tariant susmego.
Bandysiu tavajį receptą,patiko sudėtis.
Kadangi,mėgstu keksiukus,įkišau savo nosytę ieškodama kokio receptuko.
Patiko tavo receptas,{noriu paklausti,ar tikrai dedasi juodi pipirai,kiek man žinoma deda kvepenčius,ogal čia ,naujas ?]
Gal dėl karšto vandens ir neiškilo,o,grubiai tariant susmego.
Bandysiu tavajį receptą,patiko sudėtis.
QUOTE(regna @ 2009 02 16, 01:56)
MamaGreta,
Kadangi,mėgstu keksiukus,įkišau savo nosytę ieškodama kokio receptuko.
Patiko tavo receptas,{noriu paklausti,ar tikrai dedasi juodi pipirai,kiek man žinoma deda kvepenčius,ogal čia ,naujas ?]
Gal dėl karšto vandens ir neiškilo,o,grubiai tariant susmego.
Bandysiu tavajį receptą,patiko sudėtis.
Kadangi,mėgstu keksiukus,įkišau savo nosytę ieškodama kokio receptuko.
Patiko tavo receptas,{noriu paklausti,ar tikrai dedasi juodi pipirai,kiek man žinoma deda kvepenčius,ogal čia ,naujas ?]
Gal dėl karšto vandens ir neiškilo,o,grubiai tariant susmego.
Bandysiu tavajį receptą,patiko sudėtis.
pagal recepta dedasi juodi..ir siaip daug kur i imbierinius meduolius ar panasius kepinius dedasi juodi pipirai.. bet jei nori gali keiti kvapiaisiais gali maisyt
Regna, as vis tik likau prie nuomones, kad ta vandens ir sviesto misini reikia pilti gan karsta. man butent patiko pacio kekso tekstura, ji kazkokia kitokia nei daugumos kitu mano keptu keksu, ir manau, jog taip yra delto, kad miltai tarsi nuplikomi karstu skysciu.
Rugiageles26 Negriukas
Receptas
Ką galiu pasakyt, kad žiauriai skanus
Bet su tešla tai man truputį sudėtinga, ar miltus reikia dėt į karštą šokoladą? Aš dėjau į karštą, išmaišiau viską ir kol iš šaldytuvo paėmiau grietinę ir atskaičiavau šaukštus, ten taip sukietėjo viskas aišku maišiau, maišiau, bet vistiek gumuliukų liko. O tešlą tai ir nekeptą galima valgyt
Receptas
Ką galiu pasakyt, kad žiauriai skanus
Bet su tešla tai man truputį sudėtinga, ar miltus reikia dėt į karštą šokoladą? Aš dėjau į karštą, išmaišiau viską ir kol iš šaldytuvo paėmiau grietinę ir atskaičiavau šaukštus, ten taip sukietėjo viskas aišku maišiau, maišiau, bet vistiek gumuliukų liko. O tešlą tai ir nekeptą galima valgyt
QUOTE(davija @ 2009 02 19, 15:53)
Rugiageles26 Negriukas
Receptas
Ką galiu pasakyt, kad žiauriai skanus
Bet su tešla tai man truputį sudėtinga, ar miltus reikia dėt į karštą šokoladą? Aš dėjau į karštą, išmaišiau viską ir kol iš šaldytuvo paėmiau grietinę ir atskaičiavau šaukštus, ten taip sukietėjo viskas aišku maišiau, maišiau, bet vistiek gumuliukų liko. O tešlą tai ir nekeptą galima valgyt
Receptas
Ką galiu pasakyt, kad žiauriai skanus
Bet su tešla tai man truputį sudėtinga, ar miltus reikia dėt į karštą šokoladą? Aš dėjau į karštą, išmaišiau viską ir kol iš šaldytuvo paėmiau grietinę ir atskaičiavau šaukštus, ten taip sukietėjo viskas aišku maišiau, maišiau, bet vistiek gumuliukų liko. O tešlą tai ir nekeptą galima valgyt
Kaip grazu smagu kad patiko