Skaniai atrodo O tu pati nebandei tokį virtuvėj sumeistraut?
Na tai prašom paviešinti tą burokėlių pyrago receptą.
Radau sita recepta delfyje. Pati nebandziau, bet artimiausiu metu ketinu
Morku keksas
Jums reikės:
200 g cukraus,
175 g sviesto,
3 kiaušinių,
300 g miltų,
1 arb.šaukštelis kepimo miltelių,
1 arb.šaukštelis vanilinio cukraus,
3-4 (250 g) vidutinės morkos.
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve.
Sviestą su cukrumi išsukite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestą. Po vieną sparčiai sukant įmuškite kiaušinį ir suberkite vanilinį cukrų. Sudėkite tarkuotas morkas ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu, pabarstykite miltais ir išdėkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Jei pyrago viršus pradės svilti, pridenkite folijos lakštu. Patikrinti, ar iškepė, galima dantų krapštuku įbedus į keksą, jis turi likti švarus ir sausas.
Papildyta:
Sitas buvo komentaruose. Mano galva niekuo nesiskiria, bet imetu dar cia.
Mano morku pyragui reikia:
3 stikl.tarkuotu morku
2,4-3 stikl.cukraus (priklauso nuo morku saldumo)
3 kiausiniai
3 valg.saukstai aliejaus
1,5 arb.saukstelio nugesint.sodos
3 stikl.miltu
Sudejus mase i forma, slapiu peiliu gilokai pravesti per virsu (ne taip suskyla pavirsius).
Kepa 45-50 min.
Papildyta:
Na gerai. Dar viena variacija
Morkų pyragas
100g sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
pusė šaukštelio cinamono miltelių,
2 stiklinės tarkuotų morkų,
pusė stiklinės kapotų riešutų.
Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą ir apibarstyti kapotais migdolais. Kepti labai karštoje orkaitėje apie val.
Papildyta:
Sitas keistas..
Morkų pyragas su kmynais
2 stiklinės tarkuotų morkų,
2 stiklinės miltų,
stiklinė cukraus,
4 kiaušiniai,
šaukštas sviesto,
2 šaukšteliai sodos,
šaukštelis kmynų,
5-6 gvazdikėliai,
citrinos rūgštis.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi. Sodą ir citrinos rūgštį sumaišyti su miltais, suberti kmynus, sugrūstus gvazdikėlius ir gerai išmaišyti. Formą ištepti sviestu, supilti paruoštą tešlą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Pyragą iš formos išimti tik atvėsusį.
Papildyta:
Gal dar?
Morkų pyragas
200 g tarkuotų morkų, 150 g cukraus, 300 g miltų, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai aliejaus, šaukštelis kepimo miltelių, 2 bananai.
2 šaukštus cukraus pakepiname sausoje keptuvėje, kol iš tirps, ir išmaišome su 2 šaukštais karšto vandens. Trynius ištriname su likusiu cukrumi, sumaišome su ištirpintu sviestu, aliejumi. Sudedame morkas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir standžiai išplaktus baltymus. Pusę tešlos sukrečiame į skardą, sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir sukrečiame likusią tešlą. Pyragą kepame 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min.
Suvalgius tokio pyrago organizmas gaus daugiau beta karotino negu sugraužus kelias morkas. Bananų įdaras pyragą praturtina kaliu ir magniu. Be to, šis pyragas - geras ląstelienos šaltinis.
Morku keksas
Jums reikės:
200 g cukraus,
175 g sviesto,
3 kiaušinių,
300 g miltų,
1 arb.šaukštelis kepimo miltelių,
1 arb.šaukštelis vanilinio cukraus,
3-4 (250 g) vidutinės morkos.
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve.
Sviestą su cukrumi išsukite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestą. Po vieną sparčiai sukant įmuškite kiaušinį ir suberkite vanilinį cukrų. Sudėkite tarkuotas morkas ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu, pabarstykite miltais ir išdėkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Jei pyrago viršus pradės svilti, pridenkite folijos lakštu. Patikrinti, ar iškepė, galima dantų krapštuku įbedus į keksą, jis turi likti švarus ir sausas.
Papildyta:
Sitas buvo komentaruose. Mano galva niekuo nesiskiria, bet imetu dar cia.
Mano morku pyragui reikia:
3 stikl.tarkuotu morku
2,4-3 stikl.cukraus (priklauso nuo morku saldumo)
3 kiausiniai
3 valg.saukstai aliejaus
1,5 arb.saukstelio nugesint.sodos
3 stikl.miltu
Sudejus mase i forma, slapiu peiliu gilokai pravesti per virsu (ne taip suskyla pavirsius).
Kepa 45-50 min.
Papildyta:
Na gerai. Dar viena variacija
Morkų pyragas
100g sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
pusė šaukštelio cinamono miltelių,
2 stiklinės tarkuotų morkų,
pusė stiklinės kapotų riešutų.
Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą ir apibarstyti kapotais migdolais. Kepti labai karštoje orkaitėje apie val.
Papildyta:
Sitas keistas..
Morkų pyragas su kmynais
2 stiklinės tarkuotų morkų,
2 stiklinės miltų,
stiklinė cukraus,
4 kiaušiniai,
šaukštas sviesto,
2 šaukšteliai sodos,
šaukštelis kmynų,
5-6 gvazdikėliai,
citrinos rūgštis.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi. Sodą ir citrinos rūgštį sumaišyti su miltais, suberti kmynus, sugrūstus gvazdikėlius ir gerai išmaišyti. Formą ištepti sviestu, supilti paruoštą tešlą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Pyragą iš formos išimti tik atvėsusį.
Papildyta:
Gal dar?
Morkų pyragas
200 g tarkuotų morkų, 150 g cukraus, 300 g miltų, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai aliejaus, šaukštelis kepimo miltelių, 2 bananai.
2 šaukštus cukraus pakepiname sausoje keptuvėje, kol iš tirps, ir išmaišome su 2 šaukštais karšto vandens. Trynius ištriname su likusiu cukrumi, sumaišome su ištirpintu sviestu, aliejumi. Sudedame morkas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir standžiai išplaktus baltymus. Pusę tešlos sukrečiame į skardą, sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir sukrečiame likusią tešlą. Pyragą kepame 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min.
Suvalgius tokio pyrago organizmas gaus daugiau beta karotino negu sugraužus kelias morkas. Bananų įdaras pyragą praturtina kaliu ir magniu. Be to, šis pyragas - geras ląstelienos šaltinis.
QUOTE(rys @ 2006 08 18, 18:47)
Skaniai atrodo O tu pati nebandei tokį virtuvėj sumeistraut?
tai as cia savo recepta idejau, kaip mane mama ismokino Ji kepu daznai, nes vyras megsta.. o nuotrauka pasiieskojau internete, nes kai pati issikepu, tai niekad nefotkinu savo sedevru
Пирог из свеклы
Продукты: 0,5 кг свеклы. 1 чайная ложка имбиря , 3 яйца, 4 ст. ложки жидкого меда, 100 мл оливкового масла, 1/2 чайной ложки корицы, несколько капель ванильного экстракта, 100 г кукурузной муки, 1 пакетик разрыхлителя, цедра одного апельсина, сок половины апельсина.
Натрите на крупной терке отваренную и почищенную свеклу. На мелкой терке натрите корешок имбиря, чтобы получилась примерно 1 чайная ложка имбиря. Добавьте в свеклу натертый имбирь, 4 ст. ложки меда, 100 мл оливкового масла. Отделите белки от желтков и добавьте желтки в свеклу. Сюда же всыпьте 0,5 чайной ложки корицы, несколько капель ванильного экстракта, 100 г кукурузной муки, пакетик разрыхлителя, цедру апельсина, натертую на мелкой терке, сок половины апельсина. Все хорошенько перемешайте. Взбейте белки 3-х яиц, добавьте в свекольное тесто. Смажьте разъемный противень оливковым маслом и выложите свекольную кашицу в противень. Выпекайте в разогретой до 180 С духовке 25-30 минут. Подавайте со сметанным кремом.
Крем: 200 г сметаны. 2 ст. ложки апельсинового ликера, несколько капель ванильного экстракта хорошенько перемешайте.
Продукты: 0,5 кг свеклы. 1 чайная ложка имбиря , 3 яйца, 4 ст. ложки жидкого меда, 100 мл оливкового масла, 1/2 чайной ложки корицы, несколько капель ванильного экстракта, 100 г кукурузной муки, 1 пакетик разрыхлителя, цедра одного апельсина, сок половины апельсина.
Натрите на крупной терке отваренную и почищенную свеклу. На мелкой терке натрите корешок имбиря, чтобы получилась примерно 1 чайная ложка имбиря. Добавьте в свеклу натертый имбирь, 4 ст. ложки меда, 100 мл оливкового масла. Отделите белки от желтков и добавьте желтки в свеклу. Сюда же всыпьте 0,5 чайной ложки корицы, несколько капель ванильного экстракта, 100 г кукурузной муки, пакетик разрыхлителя, цедру апельсина, натертую на мелкой терке, сок половины апельсина. Все хорошенько перемешайте. Взбейте белки 3-х яиц, добавьте в свекольное тесто. Смажьте разъемный противень оливковым маслом и выложите свекольную кашицу в противень. Выпекайте в разогретой до 180 С духовке 25-30 минут. Подавайте со сметанным кремом.
Крем: 200 г сметаны. 2 ст. ложки апельсинового ликера, несколько капель ванильного экстракта хорошенько перемешайте.
QUOTE(begike @ 2006 06 25, 18:02)
Atsiprasau, mergaites, pamirstu i sita tema uzlekti... Atsiprasau, tuoj ispirksiu savo kalte.Stai jums receptas:
Teslai reikes: 50g sviesto, 100g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 1 kiausinio, 250g miltu, 2 arbatiniu sauksteliu sodos arba kepimo milteliu, 125ml pieno.
Idarui:persikai, razinos, braskes ir pan.(galima nieko nedeti, bet as tik i tesla imaisau razinu).
Paruosimas: minksta sviesta sumaisyti cukrumi ir kiausiniu iki putu, miltus sumaisyti su soda(arba kepimo milteliais) ir pilti silta piena pakaitomis su miltais i mase su cukrumi, kiausiniu ir sviestu.Viska deti i formeles(jei neturit, galima kepti vienoje dideleje, kaip pyraga ).Kepti apie 30 min. orkaiteje.Iskepus, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!!!! kai isbandysit, praneskit, kaip sekesi... tikiuosi patiks
Teslai reikes: 50g sviesto, 100g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 1 kiausinio, 250g miltu, 2 arbatiniu sauksteliu sodos arba kepimo milteliu, 125ml pieno.
Idarui:persikai, razinos, braskes ir pan.(galima nieko nedeti, bet as tik i tesla imaisau razinu).
Paruosimas: minksta sviesta sumaisyti cukrumi ir kiausiniu iki putu, miltus sumaisyti su soda(arba kepimo milteliais) ir pilti silta piena pakaitomis su miltais i mase su cukrumi, kiausiniu ir sviestu.Viska deti i formeles(jei neturit, galima kepti vienoje dideleje, kaip pyraga ).Kepti apie 30 min. orkaiteje.Iskepus, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!!!! kai isbandysit, praneskit, kaip sekesi... tikiuosi patiks
aciu, siandien isbandysiu
Papildyta:
QUOTE(Raima_ @ 2006 08 21, 14:29)
Пирог из свеклы
Продукты: 0,5 кг свеклы. 1 чайная ложка имбиря , 3 яйца, 4 ст. ложки жидкого меда, 100 мл оливкового масла, 1/2 чайной ложки корицы, несколько капель ванильного экстракта, 100 г кукурузной муки, 1 пакетик разрыхлителя, цедра одного апельсина, сок половины апельсина.
Натрите на крупной терке отваренную и почищенную свеклу. На мелкой терке натрите корешок имбиря, чтобы получилась примерно 1 чайная ложка имбиря. Добавьте в свеклу натертый имбирь, 4 ст. ложки меда, 100 мл оливкового масла. Отделите белки от желтков и добавьте желтки в свеклу. Сюда же всыпьте 0,5 чайной ложки корицы, несколько капель ванильного экстракта, 100 г кукурузной муки, пакетик разрыхлителя, цедру апельсина, натертую на мелкой терке, сок половины апельсина. Все хорошенько перемешайте. Взбейте белки 3-х яиц, добавьте в свекольное тесто. Смажьте разъемный противень оливковым маслом и выложите свекольную кашицу в противень. Выпекайте в разогретой до 180 С духовке 25-30 минут. Подавайте со сметанным кремом.
Крем: 200 г сметаны. 2 ст. ложки апельсинового ликера, несколько капель ванильного экстракта хорошенько перемешайте.
Продукты: 0,5 кг свеклы. 1 чайная ложка имбиря , 3 яйца, 4 ст. ложки жидкого меда, 100 мл оливкового масла, 1/2 чайной ложки корицы, несколько капель ванильного экстракта, 100 г кукурузной муки, 1 пакетик разрыхлителя, цедра одного апельсина, сок половины апельсина.
Натрите на крупной терке отваренную и почищенную свеклу. На мелкой терке натрите корешок имбиря, чтобы получилась примерно 1 чайная ложка имбиря. Добавьте в свеклу натертый имбирь, 4 ст. ложки меда, 100 мл оливкового масла. Отделите белки от желтков и добавьте желтки в свеклу. Сюда же всыпьте 0,5 чайной ложки корицы, несколько капель ванильного экстракта, 100 г кукурузной муки, пакетик разрыхлителя, цедру апельсина, натертую на мелкой терке, сок половины апельсина. Все хорошенько перемешайте. Взбейте белки 3-х яиц, добавьте в свекольное тесто. Смажьте разъемный противень оливковым маслом и выложите свекольную кашицу в противень. Выпекайте в разогретой до 180 С духовке 25-30 минут. Подавайте со сметанным кремом.
Крем: 200 г сметаны. 2 ст. ложки апельсинового ликера, несколько капель ванильного экстракта хорошенько перемешайте.
Idomu, koks skonis sio pyrago Burokai jauciasi?
Nusipirkau siandien silikonine forma su tokiom duobytem maziems kepinukams. O ka gi jos pagalba issikepti? Radau forume keksiuku recepta, kuri siandien pat ismeginsiu gal noretumet pasidalinti ivairesniais receptais, tinkamais gaminti tokiose formelese? isivaizduoju visokiu pyragiuku su zuvimi, juros gerybem, gal sufle
idedu ta mano rasta keksiuku recepta, beje Begikes , aciu... ir labai lauksiu Jusu receptuku
Teslai reikes: 50g sviesto, 100g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 1 kiausinio, 250g miltu, 2 arbatiniu sauksteliu sodos arba kepimo milteliu, 125ml pieno.
Idarui:persikai, razinos, braskes ir pan.(galima nieko nedeti, bet as tik i tesla imaisau razinu).
Paruosimas: minksta sviesta sumaisyti cukrumi ir kiausiniu iki putu, miltus sumaisyti su soda(arba kepimo milteliais) ir pilti silta piena pakaitomis su miltais i mase su cukrumi, kiausiniu ir sviestu.Viska deti i formeles(jei neturit, galima kepti vienoje dideleje, kaip pyraga ).Kepti apie 30 min. orkaiteje.Iskepus, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!!!! kai isbandysit, praneskit, kaip sekesi... tikiuosi patiks
idedu ta mano rasta keksiuku recepta, beje Begikes , aciu... ir labai lauksiu Jusu receptuku
Teslai reikes: 50g sviesto, 100g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 1 kiausinio, 250g miltu, 2 arbatiniu sauksteliu sodos arba kepimo milteliu, 125ml pieno.
Idarui:persikai, razinos, braskes ir pan.(galima nieko nedeti, bet as tik i tesla imaisau razinu).
Paruosimas: minksta sviesta sumaisyti cukrumi ir kiausiniu iki putu, miltus sumaisyti su soda(arba kepimo milteliais) ir pilti silta piena pakaitomis su miltais i mase su cukrumi, kiausiniu ir sviestu.Viska deti i formeles(jei neturit, galima kepti vienoje dideleje, kaip pyraga ).Kepti apie 30 min. orkaiteje.Iskepus, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!!!! kai isbandysit, praneskit, kaip sekesi... tikiuosi patiks
o gal zinot, kaip tokiu iskepti, kiek girdejau, tai amerikieciai del tokiu pakvaise, jie vadina muffins. Aisku ir pas mus yra as ju suvalgydavau visa pakeli kol neatsibodo .
Aristokratė
Šiaip mafinų receptų tai yra daugybė Ar tau reikia būtent tų, kurie nuotraukoje? ar tiks kokie nors kiti?
Šiaip mafinų receptų tai yra daugybė Ar tau reikia būtent tų, kurie nuotraukoje? ar tiks kokie nors kiti?
Kol auga cukinijos, siūlau pabandyti tokį receptą
Šokoladinis keksas su cukinijomis
Nepaprastai skanus, nelabai saldus, minkštas, drėgnas keksas. Dingsta akimirsniu. Pats tas šokolado gerbėjams
180 g miltų
60 g miltų su sėlėnomis
(galima visą kiekį paimti paprastų miltų)
40 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
110 g kambario temperatūros sviesto
160 g rudojo cukraus
vanilinis cukrus
1 šaukštelis tirpios kavos
3 kiaušiniai
280 g tarkuotos cukinijos (stambia tarka)
170 g smulkinto šokolado (dėjau "Dark" šokoladą, pjausčiau gabaliukais ir tarkavau su tarka)
Smulkinti riešutai viršaus pabarstymui
Įkaitinti orkaitę iki 180C
Pailgą keksinė formą 13 x 25 cm iškloti kepimo popieriumi (arba patepti aliejumi, pabarstyti trupiniais)
Sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską.
Mikserio pagalba maišyti sviestą su cukrumi, po to po vieną įmušti kiaušinius. Sumaišyti su miltais, po to su cukinija ir smulkintu šokoladu. Viršų išlyginti ir pabarstyti kapotais riešutais
kepti apie valandą - tikrinti mediniu pagaliuku. Kai bus sausas - keksas gatavas.
Recepto originalas čia
Šokoladinis keksas su cukinijomis
Nepaprastai skanus, nelabai saldus, minkštas, drėgnas keksas. Dingsta akimirsniu. Pats tas šokolado gerbėjams
180 g miltų
60 g miltų su sėlėnomis
(galima visą kiekį paimti paprastų miltų)
40 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
110 g kambario temperatūros sviesto
160 g rudojo cukraus
vanilinis cukrus
1 šaukštelis tirpios kavos
3 kiaušiniai
280 g tarkuotos cukinijos (stambia tarka)
170 g smulkinto šokolado (dėjau "Dark" šokoladą, pjausčiau gabaliukais ir tarkavau su tarka)
Smulkinti riešutai viršaus pabarstymui
Įkaitinti orkaitę iki 180C
Pailgą keksinė formą 13 x 25 cm iškloti kepimo popieriumi (arba patepti aliejumi, pabarstyti trupiniais)
Sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską.
Mikserio pagalba maišyti sviestą su cukrumi, po to po vieną įmušti kiaušinius. Sumaišyti su miltais, po to su cukinija ir smulkintu šokoladu. Viršų išlyginti ir pabarstyti kapotais riešutais
kepti apie valandą - tikrinti mediniu pagaliuku. Kai bus sausas - keksas gatavas.
Recepto originalas čia
Banana muffins
Reikes:
250g miltu
100g balto cukraus
50g rudo cukraus
saukstelis kepimo milteliu
puse saukstelio kepimo sodos
truputi druskos
2 dideli kiausiniai
60 - 70g balto sokolado, supjaustyto smulkiais gab
110g istirpinto ir atsaldyto sviesto
3 dideli bananai (apie 450g)
saukstelis vaniles ekstrakto
Dideliame inde sumausome miltus, cukru, kpimo miltelius, soda, druska ir balta sokolada. Mazesniame inde sutraiskme bananus (tinka sakute) sudedame lengvai plaltus kiausinius, istirpusi sviesta ir vanile, sumaisome. Bananu tesla dedame i miltus ir lengvai maisome, miltai turi issimaisyti, bet tesla neturi buti visai vientisa. Kepti keksiuku formoje (mases ideti ne daugiau nei iki puses) 20 - 25 minutes, kol graziai paruduos. Atausinus 5 min isimti is formos. Nu labai skanus!!
Reikes:
250g miltu
100g balto cukraus
50g rudo cukraus
saukstelis kepimo milteliu
puse saukstelio kepimo sodos
truputi druskos
2 dideli kiausiniai
60 - 70g balto sokolado, supjaustyto smulkiais gab
110g istirpinto ir atsaldyto sviesto
3 dideli bananai (apie 450g)
saukstelis vaniles ekstrakto
Dideliame inde sumausome miltus, cukru, kpimo miltelius, soda, druska ir balta sokolada. Mazesniame inde sutraiskme bananus (tinka sakute) sudedame lengvai plaltus kiausinius, istirpusi sviesta ir vanile, sumaisome. Bananu tesla dedame i miltus ir lengvai maisome, miltai turi issimaisyti, bet tesla neturi buti visai vientisa. Kepti keksiuku formoje (mases ideti ne daugiau nei iki puses) 20 - 25 minutes, kol graziai paruduos. Atausinus 5 min isimti is formos. Nu labai skanus!!
QUOTE(blansyte @ 2006 08 14, 13:46)
Gal kas atsimenat Morku keksa is tarybiniu laiku.Esu bandziusi kepti pagal ivairius receptus,bet niekada nieko panasaus nesigaudavo. Gal is jusu kas pagelbes.
musu mama morku keksa kepdavo, ir dabar pati kepu tik pagal toki recepta:
3 kiausiniai
3 stiklines smulkiai tarkuotu morku
1.5 arb s. sodos
3-5 saukstai aliejaus
2 stiklines cukraus
miltu, kad tesla butu kaip tirsta grietine
kepti 180 laipsniu orkaiteje. skanaus