Pakartosiu ir cia recepta, ka siandien kepiau
Keksas "NEGRIUKAS"Pirmi produktai200 g margarino,
2 stiklines cukraus,
2 dideli saukstai kakavos,
trys saukstai vandens,
~100 g juodo sokolado (cia pati sugalvojau idet).
Antri produktai1,5 stiklines miltu,
1 nubrauktas saukstelis su trupuciu sodos,
5-7 saukstai grietines arba kefyro,
3-4 kiausiniai,
siek tiek likerio, arba kitokio alkoholio.
Visus pirmus isvardintus produktus sudeti i puoda ir pakaitinti, uzvirus dar pavirti kokias 5 minutes, kol mases virsus ims blizgeti.
Miltus sumaisyti su soda, supilti i isvirta mase ir ismaisyti. Supilti grietine arba kefyra, imusti kiausiniu
trynius, ipilti likeri. Ir viska ismaisyti. Pabaigoje sudeti isplaktus kiausiniu baltymus ir vel viska atsargiai ismaisyti.
Kepiau 180 laipsniu orkaiteje.
REZULTATAS: viskas gavosi puikiai, ir itruko, ir iskilo, ir skanus, dregnas, bet... padariau klaida, kad nekepiau ant kepimo popieriaus... tad isverciant is formos, kekso apacia liko formoj.. na bet nieko, apacia suvalgiau labai skaniai, ir stai rodau kaip atrodo keksas