Begike isbandziau tavo keksiuku recepta.Labai patiko.Greitai pasigamino ir labai skanu
QUOTE(bugie @ 2006 07 11, 11:48)
ir aš bandysiu turbūt šiandien, nes labai įdomu, kas ten per keksiukai:) pas mus šalia darbo kavinėje tokius superinius šokoladinius keksiukus pardavinėja, kad seilė kiekvieną kartą tįsta kai pamatai... Gal kas žino kokį receptą secialiai šokoladiniams keksiukams?
galima i ta pati recepta iberti kakavos, arba su svirkstu ipurksti skysto sokolado(gausis su sokoladiniu idaru)
QUOTE(begike @ 2006 06 25, 16:02)
Atsiprasau, mergaites, pamirstu i sita tema uzlekti... Atsiprasau, tuoj ispirksiu savo kalte.Stai jums receptas:
Teslai reikes: 50g sviesto, 100g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 1 kiausinio, 250g miltu, 2 arbatiniu sauksteliu sodos arba kepimo milteliu, 125ml pieno.
Idarui:persikai, razinos, braskes ir pan.(galima nieko nedeti, bet as tik i tesla imaisau razinu).
Paruosimas: minksta sviesta sumaisyti cukrumi ir kiausiniu iki putu, miltus sumaisyti su soda(arba kepimo milteliais) ir pilti silta piena pakaitomis su miltais i mase su cukrumi, kiausiniu ir sviestu.Viska deti i formeles(jei neturit, galima kepti vienoje dideleje, kaip pyraga ).Kepti apie 30 min. orkaiteje.Iskepus, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!!!! kai isbandysit, praneskit, kaip sekesi... tikiuosi patiks
Teslai reikes: 50g sviesto, 100g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 1 kiausinio, 250g miltu, 2 arbatiniu sauksteliu sodos arba kepimo milteliu, 125ml pieno.
Idarui:persikai, razinos, braskes ir pan.(galima nieko nedeti, bet as tik i tesla imaisau razinu).
Paruosimas: minksta sviesta sumaisyti cukrumi ir kiausiniu iki putu, miltus sumaisyti su soda(arba kepimo milteliais) ir pilti silta piena pakaitomis su miltais i mase su cukrumi, kiausiniu ir sviestu.Viska deti i formeles(jei neturit, galima kepti vienoje dideleje, kaip pyraga ).Kepti apie 30 min. orkaiteje.Iskepus, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!!!! kai isbandysit, praneskit, kaip sekesi... tikiuosi patiks
O kokio karstumo orkaite turi buti?
Gal kuri zinot 'Studentu kekso' recepta?? Jis parduotuveje buna labai skanus. Gal namie keptas butu dar skanesnis?
Gal kas atsimenat Morku keksa is tarybiniu laiku.Esu bandziusi kepti pagal ivairius receptus,bet niekada nieko panasaus nesigaudavo. Gal is jusu kas pagelbes.
Atsimenu kad budavo toks skanus keksas, bet kai suzinojau jog jis daromas is morku nustojau valgiusi:))
O kuom morkos blogai,juk sveika
Ir as noreciau tokio kekso receptuko, nes pamenu labai skanus budavo
VIENAI PORCIJAI REIKIA:
5 kiaušinių
200g grietinės
1 stiklinės cukraus
100gr margarino (ištirpinti)
2-2,5 stiklinių miltų
0,5 arb.šaukštelio sodos
-----------------------
2 valg. šaukštų kakavos miltelių
Paruošimas:
visus ingridientus sumaišom, padalinam į dvi lygias dalis. Į vieną dalį idedam 2 šaukštus kakavos ir tolygiai išmaišom.
Į formą pilam po 1-2 šaukštus tai vienos, tai kitos spalvos tešlos. Kepam kažkur 170 laipsnių temperatūroj.
Skanaus!
Keksas gaunasi panašus į šitą:
5 kiaušinių
200g grietinės
1 stiklinės cukraus
100gr margarino (ištirpinti)
2-2,5 stiklinių miltų
0,5 arb.šaukštelio sodos
-----------------------
2 valg. šaukštų kakavos miltelių
Paruošimas:
visus ingridientus sumaišom, padalinam į dvi lygias dalis. Į vieną dalį idedam 2 šaukštus kakavos ir tolygiai išmaišom.
Į formą pilam po 1-2 šaukštus tai vienos, tai kitos spalvos tešlos. Kepam kažkur 170 laipsnių temperatūroj.
Skanaus!
Keksas gaunasi panašus į šitą:
O aš kepu "Marmurinį keksą". Jam reikia:
250 g kambario temperatūros sviesto ar margarino
225 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
5 kiaušinių trynių
500 g miltų
1 pakelio kepimo miltelių
1/8 l pieno
5 kiaušinių baltymų
2 kupini šaukštai kakavos
4 šaukštai grietinėlės arba pieno
2 šaukštai cukraus pūdros
Iš sviesto/margarino, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių trynių išsukama tyrė.Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ,1/8 l pieno ir įsukami į tyrę.Kiaušinių baltymai išplakami ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Pusė tešlos sukrečiama į paruoštą formą. Kita pusė sumaišoma su kakava ir grietinėle/pienu ir sukrečiama į formą ant šviesios tešlos.Keksas kepamas 175 laipsnių orkaitėje apie 40-60 minučių.
Iškepęs keksas apibarstomas cukraus pudra.
Skanaus
250 g kambario temperatūros sviesto ar margarino
225 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
5 kiaušinių trynių
500 g miltų
1 pakelio kepimo miltelių
1/8 l pieno
5 kiaušinių baltymų
2 kupini šaukštai kakavos
4 šaukštai grietinėlės arba pieno
2 šaukštai cukraus pūdros
Iš sviesto/margarino, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių trynių išsukama tyrė.Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ,1/8 l pieno ir įsukami į tyrę.Kiaušinių baltymai išplakami ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Pusė tešlos sukrečiama į paruoštą formą. Kita pusė sumaišoma su kakava ir grietinėle/pienu ir sukrečiama į formą ant šviesios tešlos.Keksas kepamas 175 laipsnių orkaitėje apie 40-60 minučių.
Iškepęs keksas apibarstomas cukraus pudra.
Skanaus