Kepiau vakar keksiukus ir keksą pagal savo mėgstamą receptą (šio recepto proporcijos parvežtos iš Norvegijos, buvo išverstos iš norvegų kalbos):
KEKSIUKAI100 g sviesto/margarino,
200 ml (2 dl) cukraus,
3 kiaušiniai,
400 ml (4 dl) miltų,
1-2 a. š. kepimo miltelių,
150 ml (1,5 dl) kefyro arba natūralaus jogurto.
Kiaušinius lengvai išplakti, supilti ištirpintą sviestą arba margariną, supilt kefyrą ir viską išmaišyti. Atskirai sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius. Sumaišyti šlapią mišinį su sausuoju, maišyti tik tol, kol nebesimatys sausų miltų. NEPERMAIŠYT tešlos. Kepti 175 C temperatūroje 15-20 min. (didelis keksas kepė apie 45 min.).
Šių keksiukų, nu laaabai geras skonis
Aš tirpinau margariną, kepimo miltelių bėriau 2 a. š., įlašinau keletą lašų vanilės ir dar papildomai įbėriau 1-2 v. š. miltų (pasirodė, kad mažoka). Į mažus keksiukus dar įspaudžiau po mažą obuolio gabaliuką, o į didelį keksą įbėriau gerą saują šviežių spanguolių, prieš tai jas apvoliojau miltuose, kad kepant nenuskęstų ant dugno. Manau, galima savo nuožiūra įberti mėgstamų priedų, geriau būtų, kad ko nors su rūgštele.
Keksiukų gavosi 40 vnt. (bet jie tokie skanūs, kad vaikai išnešiojo akimirksniu, teko antrą kart tešlą maišyt ir tada jau iškepiau didesnį keksą).
Tiesa, mano draugė, parvežusi šias proporcijas daro truputį kitaip: iš pradžių išplaka kiaušinius su cukrumi, tada pila tirpintą sviestą ir t.t. pagal receptą, bet man labiau patinka, kaip aš aukščiau aprašiau.