Įkraunama...
Įkraunama...

keksai, keksiukai

QUOTE(cipciukas @ 2008 10 17, 17:33)
Tai  taip ir nesupratau  g.gif , kuris vistik labiau patiko ???


Vieno išskirti pačio pačiausio negaliu - skanūs man du - su bananais ir su viskiu. Šitie man labiausiai iš visų šitų trijų patiko.
Atsakyti
QUOTE(Myja @ 2008 10 14, 16:17)
rimami, gal tu galesi prie viso sito kai mums įkelsi parodyti kas gavosi, parasyti jo recepta.. nes man su rusu kalba prastokai.. ax.gif  o atrodo jis tikrai viliojanciai wub.gif

Na va, pagaliau iškepiau šį keksiuką.

KAVOS-KAVOS KEKSAS (Coffee-coffee cake)

1 stiklinė – 250 ml

1/3 st. cukraus,
2 v. š. tirpios kavos,
1 ½ a. š. malto cinamono

1 ½ st. miltų,
½ st. cukraus,
1 a. š. kepimo miltelių,
½ a. š. sodos,
1/8 a. š. druskos,
1 kiaušinis, lengvai išplakti,
1 st. paprasto jogurto,
3 v. š. nesūdyto sviesto, ištirpinti,
1 a. š. vanilės esencijos,
¼ st. kapotų riešutų.

2 a. š. tirpios kavos,
2 a. š. pieno,
1/3 st. cukraus pudros.

Įkaitinti orkaitę iki 170º C.
Formą patepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
Mažame puodelyje sumaišyti 1/3 st. cukraus + 2 v. š. kavos + cinamoną.
Kitame inde sumaišyti miltus, ½ st. cukraus, kepimo miltelius, sodą, druską.
Didesniame inde sumaišyti kiaušinį, jogurtą, ištirpintą sviestą, vanilės esenciją. Sumaišyti miltų mišinį su jogurtine mase ir gerai išmaišyti (NEPERMAIŠYTI, tik kol susimaišys sausi miltai).
Į formą sudėti pusę tešlos, apibarstyti kavos-cinamono mišiniu ir ant viršaus supilti antrą pusę tešlos.
Kekso viršų apibarstyti riešutais ir kepti 30 min., kol medinis pagaliukas bus sausas.
Iškeptą keksą 5 min. aušinti formoje, o po to padėti ant grotelių, kol visiškai atauš.
Pasiruošiame kremą užpylimui: puodelyje sumaišyti pieną ir kavą, išmaišyti, kad kava visiškai ištirptų. Sudėti cukraus pudrą ir gerai išmaišyti. Padengti kremu keksą, bet tai nėra būtina.

Autorės patarimai
*Kepiau 24 cm paprastoje apvalioje formoje be skylės. Galima imti kvadratinę formą (bet tik nedidelę). Formos dugną aš visada iškloju kepimo popieriumi, o sieneles patepti sviestu – keksas išsiimė be jokių problemų.
*Dėl kremo, tiesiog ne visi mėgsta karčią kavą, o kremas gaunasi nesaldus, mėgėjams. Man asmeniškai patiko.

Mano komentaras.
Šis keksas išskirtinai mėgstantiems kavą kepiniuose. Man tai labai skanus, užvažiavo netikėtai svečių, tai visi sakė, kad labai skanus. Dabar tokie pastebėjimai būtų. Vistik šį keksą geriau kepti formoje be skylės, tokią išvadą padariau todėl, kad kepiau keksą du kartus iš eilės. Pirmą kartą formoj su skyle (24 cm) - viskas buvo labai gerai, bet kas man nepatiko, kad gavosi labai žemas (nebent imti mažesnę formą, iškilo lygutėliai bet neįtrūko, kas keksui priklauso). Antrą kartą tešlą supyliau į standartinę nedidelę stačiakampę kekso formą - daug labiau patiko, puikiai iškilo, įtrūko viršuje thumbup.gif . Dar toks niuansiukas dėl riešutų ir dėl kekso iškėlimo - reikia iškart pagalvoti ar tas keksas bus išimamas taip kaip kepė, ar bus išverstas aukštyn kojom. Pirmuoju atveju riešutus užbarstyti prieš kepant , aš stačiakampę formą iš visų pusių išklojau kepimo popieriumi ir palikau ilgesnius popieriaus galus - tuomet už jų lengvai iškėliau. Jei žiedo formoj ir jei norėsim, kad kekso viršus būtų, kur kepant buvo dugnas - tai tuomet (kaip dariau ir aš) riešutų kepant visai nebarsčiau, juos pakepinau sausoj keptuvėj ir užtepus glazūrą juos apibarsčiau ant viršaus. Arba jei riešutai užbarstyti prieš kepant ir reikia išversti keksą, tai verskite ant plėvelės ar popieriaus, kad jei riešutai byrėtų, juos pagauti, o užliejus glazūrą tuos riešutus atgal apibarstyti. Tiesa, į glazūrą kavos dėkit pagal skonį, nes gali būti kartoka. Savo stačiakampį keksą apšlaksčiau šokoladu+truputis pieno man daaaug labiau patiko ir daug skaniau, skonis sodresnis, nei su kavos glazūra. Dar: vietoj jogurto pyliau kefyrą; kepti, tol kol pagaliukas bus sausas - stačiakampis keksas kepė beveik valandą, o žiede - apie 30 min.

user posted image

user posted image

user posted image

Labuska, tavo keksai fainutėliai wub.gif wub.gif wub.gif




Atsakyti
Oi RiMami bigsmile.gif , ar tu pastebejai , kad tavo vienas keksiukas labai graziai sypsosi biggrin.gif ????
Ta bet vaizdelis ..... pritrenkentis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Superiniai tavo abudu keksiukai , tik gaila ..... as nemegstu tirpios kavos verysad.gif , bet juk galima ir ka kita pakeisti vietoj kavos , kaip manai g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 18, 23:20)
Oi RiMami  bigsmile.gif , ar tu pastebejai , kad tavo vienas keksiukas labai graziai sypsosi  biggrin.gif ????
Ta bet vaizdelis ..... pritrenkentis thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Superiniai tavo abudu keksiukai , tik gaila ..... as nemegstu tirpios kavos verysad.gif , bet juk galima ir ka kita pakeisti vietoj kavos , kaip manai  g.gif

user posted image


Ačiū 4u.gif A tai ko tada vakar "Anglišką moką" kepėt su kava, a lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ale tikrai keksas šypsosi lotuliukas.gif, kažkaip nesumečiau kad čia šypsena lotuliukas.gif
Šiaip tai aš patirties su keksais mažai turiu ax.gif ,beveik visai neturiu blush2.gif Bet sakau, jei šokolado mažais gabaliukais papjausčius paberti (gal geriau tešlon įmaišyti), įdomu, gal kas ir gautųsi g.gif (kažkokiam kekse tikrai prisimenu skaičiau, kad dedami šokolado gabaliukai, na tas šokolado kubelis dar į 4 dalis pjausomas ir tada į tešlą įmaišyt reikia, dabar neradau pažiūrėt ant greitųjų biggrin.gif ) Šitam kekse tai toks biralas sausas beriasi cukrus+kava+cinamonas, o jei vietoj kavos riešutų kapotų kaip kaip ir ant viršaus užberta? Nu nežianu g.gif Na, Jūs čia profė, jei ką sumastysit - duokit žinot 4u.gif
Atsakyti
grazuoliai keksai wub.gif bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Oi RiMami, kaip skanu! Man viskas kas su kava dieviško skonio wub.gif Copy paste darau ir artimiausiu metu kepsiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivaiva: 19 spalio 2008 - 10:57
Tai pas mane yra kavos megeju , jiems ir sumeistrauju ax.gif
Gera ideja su sokoladu ir i ji imaisysiu savo skaniausiu riesutuku bigsmile.gif
Turetusi gautis liuksisko skonio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū mergaitės už pagyrimus user posted image, o dėl tos minties dėt šokolado gabaliukų tai truputį pavarčiau receptus, galit pasiskaitinėt šitą ir šitą receptus. Sėkmės 4u.gif
Cipsiuk, pagalvojus tikrai liuksiško skonio turėtų gautis mirksiukas.gif Kad tik pasisektų, nes vistiek čia kaip ir eksperimentas būtų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 19 spalio 2008 - 11:34
QUOTE(RiMami @ 2008 10 18, 23:14)


karsta.gif jau koks grožis čia pas tave....

gerai ,ir aš kepu jau keksą.....paskui įdėsiu foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 10 20, 11:08)
gerai ,ir aš kepu jau keksą.....paskui įdėsiu foto 4u.gif

jau gal iškepei... ir suvalgei biggrin.gif
o kur foto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Anakondaaz @ 2006 12 05, 19:41)
.

user posted image

user posted image

user posted image

nu jau grozis koksai thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image

Kepiau pagal tokį receptuką pirmą kart,bet skanus gavosi,toks šlapias,kvapnus rolleyes.gif

Keksas su persikais

4 kiaušiniai
200gr cukraus
300gr miltų
300gr pieno
150margarino
2 šaukšteliai kepimo miltelių
vanilino
aš dar kvapų dėjau
persikų aš dėjau pjaustytus daugiau ,kaip pusė indelio.
Trynius ,cukrų,margariną,pieną išplakti labai gerai,paskui dėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais,persikus ir galiausiai sudėti išplaktus baltymus,atsargiai išmaišyti.
Atsakyti