Bet va kad man būtent maži ir trūksta.....
aciu mergytes
o cia tas pats "marmurinis keksas", tik keptas didesnej formoj (dovana svogeriukui)
o cia tas pats "marmurinis keksas", tik keptas didesnej formoj (dovana svogeriukui)
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 10 11, 11:57)
Bet va kad man būtent maži ir trūksta.....
As maziuku nekapu, bet dideli visada man sutruksta
QUOTE(jurguliux @ 2008 10 11, 18:48)
aciu mergytes
dovana
o as noreciau kad man sutruktu ir niekaip jie netruksta
Vakar nusipirkau mazas formles,kad galeciau fingerfood krepselius daryti.bet siandien isbandziau ir mazus keksiukus issikepti
nutelos keksiukai
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiausiniai
2v.s. pieno
2v.s.nutelos
120 g miltu
1 a.s. kepimo milteliu
galima riesutu imaisyti kokiu norite,as dejau i dugno apacia migdolu lakstu
Viska sumaisyti i vientisa mase ir kepti apie 20 min.
Simpatiskai mazi ir praktiski, nes greitai suvalgomi
Vakar nusipirkau mazas formles,kad galeciau fingerfood krepselius daryti.bet siandien isbandziau ir mazus keksiukus issikepti
nutelos keksiukai
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiausiniai
2v.s. pieno
2v.s.nutelos
120 g miltu
1 a.s. kepimo milteliu
galima riesutu imaisyti kokiu norite,as dejau i dugno apacia migdolu lakstu
Viska sumaisyti i vientisa mase ir kepti apie 20 min.
Simpatiskai mazi ir praktiski, nes greitai suvalgomi
O aš va šitą prieš kelias dienas nusižiūrėjau, tik tirpios kavos po ranka neturėjau - tikrai jį kepsiu artimiausiu metu (čia mėgėjams su kava). Taip kad sėkmės renkantis, lauksim rezultatų
[/quote]
rimami, gal tu galesi prie viso sito kai mums įkelsi parodyti kas gavosi, parasyti jo recepta.. nes man su rusu kalba prastokai.. o atrodo jis tikrai viliojanciai
[/quote]
rimami, gal tu galesi prie viso sito kai mums įkelsi parodyti kas gavosi, parasyti jo recepta.. nes man su rusu kalba prastokai.. o atrodo jis tikrai viliojanciai
Sveikutės,ir aš va kepiau *marmurinį keksą* gavosi labai sknus ir sutrūkęs .Tai va daba turiu klausimėlį-ar galima panaudoti šitą keksą kaipo torto papločius????Ir koks pertepimas labiau tiktu?Nes turiu mintį iškepus pora tokių keksų juos sutepus ir papuošus kaipo tortą pateikti.Viduryje su šampano buteliuku .Labai lauksiu atsakymų .
Kadangi turiu net du didžiulius maišus obuolių, stengiuosi dabar iš jų daug ką gaminti. Taigi, kol atostogauju, namuose kasdien kvepia pyragai.
Taigi, rodau savo keksus:
300gr. miltų
100gr.manų kruopų
150gr. margarino
3 kiaušiniai
4 šaukštus grietinės,
stikline cukraus
2 a.š kepimo miltelių
Sviestą ištryniau su cukrumi, tada dėjau kiaušinius, grietinę, miltus, manus, kepimo miltelius ir viską sumaišiau mikseriu.
Nulupau 5 obuolius , sutarkavau stambia burokine tarka ir išmaišiau juos su cinamonu ir cukrum.Tešlą supyliau į skardą pateptą margarinu ir ant viršaus uždėjau tarkuotų obuolių.Kepiau 190 temperatūroje apie pusvaland.Skanaus
Papildyta:
Dar vienas
Pyragas su viskiu
400 g obuolių
5 šaukštų viskio
180 g sviesto
125 g cukraus
2 kiaušiniai
180 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Obuolius supjaustyti gabaliukais, apšlakstyti viskiu ir palikt 30 min, jog įsigertų.Tuo tarpu ištrinti sviestą su cukrumi bei kiaušiniais, įmaišyti miltus su kepimo milteliais, druską ir obuolius. Kepam orkaitėj iki 200 laipsnių apie 45 min.
Labai bijojau, kad jausis neskanus viskio prieskonis (negaliu pakęsti stiprių alkoholinių gėrimų), bet šiame pyrage viskas taip skaniai jaučiasi. To viskio kaip ir nesijaučia, o obuoliai tokiu įdomiu skoniu. Patiko. Kepsiu dar ne kartą
Papildyta:
Na ir dar vienas, tik šitas su bananais
Keksas su džiovintais bananais
120g margarino
100g cukraus
vanilės
2 kaiušiniai
170g miltų
25g krakmolo
2 a.š kepimo miltelių
1 pakelis sauso šokoladinio pudingo
25ml vandens
70g džiovintų bananų
8 šokolado plytelės
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu bei pudingo milteliais ir iš lėto berti į kiaušinių masę pakaitomis su vandeniu.
Džiovintus bananus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į tešlą. Šokoladą sutarkuoti ir tai pat sudėti į tešlą. Viską išmaišyti. Dėti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti apie pusvalandį.
Taigi, rodau savo keksus:
300gr. miltų
100gr.manų kruopų
150gr. margarino
3 kiaušiniai
4 šaukštus grietinės,
stikline cukraus
2 a.š kepimo miltelių
Sviestą ištryniau su cukrumi, tada dėjau kiaušinius, grietinę, miltus, manus, kepimo miltelius ir viską sumaišiau mikseriu.
Nulupau 5 obuolius , sutarkavau stambia burokine tarka ir išmaišiau juos su cinamonu ir cukrum.Tešlą supyliau į skardą pateptą margarinu ir ant viršaus uždėjau tarkuotų obuolių.Kepiau 190 temperatūroje apie pusvaland.Skanaus
Papildyta:
Dar vienas
Pyragas su viskiu
400 g obuolių
5 šaukštų viskio
180 g sviesto
125 g cukraus
2 kiaušiniai
180 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Obuolius supjaustyti gabaliukais, apšlakstyti viskiu ir palikt 30 min, jog įsigertų.Tuo tarpu ištrinti sviestą su cukrumi bei kiaušiniais, įmaišyti miltus su kepimo milteliais, druską ir obuolius. Kepam orkaitėj iki 200 laipsnių apie 45 min.
Labai bijojau, kad jausis neskanus viskio prieskonis (negaliu pakęsti stiprių alkoholinių gėrimų), bet šiame pyrage viskas taip skaniai jaučiasi. To viskio kaip ir nesijaučia, o obuoliai tokiu įdomiu skoniu. Patiko. Kepsiu dar ne kartą
Papildyta:
120g margarino
100g cukraus
vanilės
2 kaiušiniai
170g miltų
25g krakmolo
2 a.š kepimo miltelių
1 pakelis sauso šokoladinio pudingo
25ml vandens
70g džiovintų bananų
8 šokolado plytelės
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu bei pudingo milteliais ir iš lėto berti į kiaušinių masę pakaitomis su vandeniu.
Džiovintus bananus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į tešlą. Šokoladą sutarkuoti ir tai pat sudėti į tešlą. Viską išmaišyti. Dėti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti apie pusvalandį.
QUOTE(LABUSKA @ 2008 10 17, 13:28)
gėrimų), bet šiame pyrage viskas taip skaniai jaučiasi. To viskio kaip ir nesijaučia, o obuoliai tokiu įdomiu skoniu. Patiko. Kepsiu dar ne kartą
Papildyta:
Antro keksiuko dideeeelį gabalą pasiimu
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 17, 14:58)
Čia jau visi keksai,ne keksiukai
Nu jau vaizdeliai,kad laiku ir vietoj parinkti
Man labiausiai patiko su bananais ir sokoladu ir tas kitas su obuoliais ir viskiu. O vyrui patiko labiausiai su obuoliais tarkuotais ant virsaus ir visi kiti Jam visi saldumynai vienas uz kita labiau patinka