Ar akmenį į varną, ar varną į akmenį - vis viena varnai galas. Kitaip tariant, turi vaiką - turi ir nuostolį. Tos suskelnės, dėl kurių taupymo čia pasikėlęs toks širšalas, tik mažas niekas palyginus su tuo, ko vėliau reikia normaliam vaiko gyvenimui ir vystymuisi. Arba kai prasideda ligos ir įvairiausi sveikatos sutrikimai (nekalbėčiau, jei nežinočiau, kaip sunku ir kiek tai kainuoja, kai vaiką pradeda varginti šlapimo infekcijos - tą gali žinoti tik su jomis susidūrusios. Metų, dvejų neužtenka, viskas artojasi kasmet po keletą kartų...). Turit fantazijos - karpykite, klokite ir š... plokite, jei tai jums ir jūsų vaikui tinka ir patinka.
QUOTE(Laisvė @ 2006 09 12, 15:39)
Arba kai prasideda ligos ir įvairiausi sveikatos sutrikimai (nekalbėčiau, jei nežinočiau, kaip sunku ir kiek tai kainuoja, kai vaiką pradeda varginti šlapimo infekcijos - tą gali žinoti tik su jomis susidūrusios.
o nuo ko jie prasideda

QUOTE(adrytės mama @ 2006 08 31, 12:17)
Net plaukai pasišiaušė perskaičius kai kurių mamų patirtį taupant sauskelnes
. Suprantu mamas, kurios, taupydamos pinigėlius, deda vystykliukus, triusikėlius, bet džiovinti sauskelnes ar dėti tas pačias prikakintas - viršūnė. Ale kaži kodėl taupot vaikų, o ne savo sąskaita? Gal geriau atsisakyti vieno kavos puodelio per dieną kavinėje ar nusipirkti pigesnės parfumerijos, o ne imtis tokių, sakyčiau, drastiškų, priemonių 

na nzn matau daug kam nepriimtini tokie taupumai, bet : parfumerijos jau gal 2m. nepirkau jei reik su sena pasidazau...apie kavos puoduka kavineje net negalvoju...o kai truksta pinigu prasimaitint gale menesio? jei pigios sauskelnes visai netinka, ir uzpakalis tuoj pat pasunta...? sutinku geriausia vaika sodint kuo anksciau ant puoduko...
o mamom kurios cia is didziuju raidziu raso kaip jom pasibaisetina ir pan...galiu tiek pasakyt, gerai kad jum yra galimybiu keist kaskart pamperius, as jei buciau galejus anksciau taip daryt be jokiu abejoniu taip pat netaupyciau ir nesiimciau tokiu drastisku priemoniu...o jei jum taip nepatinka kaip mamos dalinasi patirtimi ir didziuojasi savo taupymu tai ko skaitot tada...
del interneto...sis internetas kuriuo naudojus mano mamos aciu dievui nereikejo uz ji moket...dabar kai jau turim siek tiek daugiau pragyvenimui dasidedam prie jo kainos...
QUOTE(Natuke @ 2006 09 22, 22:37)
Mes jau labai seniai sauskelniais beveik nesinaudojam, išleidžiam gal 20lt per mėnesį. Man atrodo, sauskelnes nera labai sveika, o ir į puoduką eiti mano dukrytė dėl jų išmoko kai jai buvo jau du su puse metai. Dėl to sūneliui juos dedam tik labai prireikus - pvz kai einam pas svečius.
O pampersus taupyt turbūt nedrįsčiau - kaškaip gal nehigieniška...
Papildyta:
wow. gudriai sugalvota
O pampersus taupyt turbūt nedrįsčiau - kaškaip gal nehigieniška...

Papildyta:
wow. gudriai sugalvota

o kažin kaip jaučiasi mamytė, kuri taip NEHIGIENIŠKAI užaugo pati?
Na, aš tiesa sakant, tokia žiopla pirma pasisakiau, po to atydžiau temą perskaičiau. Pasiskaičius priešpaskutinį posta, pagalvojau, kad gal čia tikrai siulo pilnus pampersus skalbti

O šiaip dažniausiai paplytęs sauskelnių taupymas yra jų laiku nekeitimas kai sauskelnias patys nuo svorio krenta...-manau ne viena mama taip pasitaupo, tik apie tai nera per daug kalbama.... - vat tai jau tikrai nehigieniška ir nesaugu

QUOTE(mei-li @ 2006 09 25, 14:44)
Nesuprantu kaip is viso sitoj vietoj galima sutaupyti...
Jei ne sauskelnes, tai vanduo, skalbimo priemones ir tam sugaistas laikas daug daugiau kainuotu, bent jau man... O taupyti laku nekeiciant man kazkaip

Jei ne sauskelnes, tai vanduo, skalbimo priemones ir tam sugaistas laikas daug daugiau kainuotu, bent jau man... O taupyti laku nekeiciant man kazkaip

Gal cia vystyklu, o ne sauskelniu naudojimas turetu but atskira tema, bet tinka ir prie taupumo, nes siaip pigiau kainuoja skalbimas, pratinimas prie puodo uz sauskelniu naudojima kiaura para (keiciant laiku).
As pastebejau tiesiog nuomoniu issiskyrima del skalbiamu vystyklu naudojimo ir auginant vien su sauskelnemis. Kiekviena mama daro savaip, nes mano, kad jos vaikui taip geriausia. As pavyzdziui vystyklus naudoju ne is taupumo, o del to, kad manau, jog taip sveikiau vaikui. Ir visai nesiruosiu pykt ant tu mamu, kurios taip nedaro. Bet cia, ziuriu, piktinamasi ant tu mamu, kurios skalbia. Koks pasibaisejimas skamba is kai kuriu mamu lupu :"...kaip galima prisisiota pampersa iskratyt?!.." O gal tuo besibaisincios mamos ir vienkartinius drabuzelius naudoja? Juk galima irgi baisetis: kaip galima prisisiotus sliauztus skalbt? Ne tas pats? Arba mamos naudojancios BAMBINO MIO skalbiamu vystyklu rinkini nera smerkiamos, nors iskratyto pamperio triusikeliai net geresni uz 24 Lt kainuojancias Bambino mio kelnaites. Kodel taip sakau? Ogi cia prisiskaicius tycia pabandziau padaryt eksperimenta ir isimt ta zele is pamperio. Uztrukau gal 3 min. Uztai dabar turiu liux triusikiukus i kuriuos idejau marliuka. Iki tol naudojau Bambino mio (kartais), bet vistik mano pampersines kelnaites geresnes.

P.S. tikiuosi busiu suprasta teisingai ir nesulauksiu mananciu kitaip pykcio protrukio

Papildyta:
QUOTE(aistuzka @ 2006 09 25, 14:12)
Sveikos mamytės
Gal kuri žinot, bandėt ar girdėjot apie MAXIMOS pampersus?
mes naudojam HUGGIES, bet ieškau kokiu pigesnių, vienam kitam kartui pakeist, kad butu pigiau, ir pamačiau šiuos.. ar verta juos pirkti?

Gal kuri žinot, bandėt ar girdėjot apie MAXIMOS pampersus?
mes naudojam HUGGIES, bet ieškau kokiu pigesnių, vienam kitam kartui pakeist, kad butu pigiau, ir pamačiau šiuos.. ar verta juos pirkti?
Siaip neblogos sauskelnes. Tik postores. Bet pakeist vienam kitam kartui tikrai tinkancios.
Noriu patarimo. As naudoju bambino mio, bet tos kelnikes man nelabai
Labai jau jos kietos. Noriu paklausti kaip ten ta pampersa iskratyri. Cia tik ta zele, kuri tai gala prakirpus ar kaip?
Ir dar, taupyti tikrai nera blogai, jai tik viskas proto ribose

Labai jau jos kietos. Noriu paklausti kaip ten ta pampersa iskratyri. Cia tik ta zele, kuri tai gala prakirpus ar kaip?

QUOTE(kaaaramele @ 2006 09 30, 17:55)
Noriu patarimo. As naudoju bambino mio, bet tos kelnikes man nelabai

Kadangi pati atsisakiau Bambino mio ir isbandziau ta sauskelniu kratyma, tai galiu pasidalint atradimais.
Pirmiausia, dar reik zinot is kokiu sauskelniu isimt ta zele, kad uzimtu maziau laiko ir viskas lengvai pasidarytu. Zodziu, is "Pampers" su tuo zaliu sluoksniu sunku viska isimt, nes ta zalia prideta sluoksni reik nuplest atskirai (ten toks poliesteris, kaip striukese, ar sintetinej patalynej iklijuotas), jau geriau butu "pampers" baltas. O siaip man geriausiai viskas issiima is "Bambolino" sauskelniu. Principas toks: ta visa sauskelne pakisu po kranu, kad vanduo suslapintu visa tolygiai ir zele susidarytu per visa. Tada apverciu lipukais zemyn (kad kur po uzpakaliuku dedama dalis kabetu zemyn ir i ja visa ta zele sukristu) ir neprakirpus gerai pakratau vonioj (nes lasa vanduo). Viskas subyra i viena gala. Tada atsargiai atlipinu ties juosmeniu ta gumyte ("Bambolino" atveju) ir permatoma (kaip as juokais vadinu "agroplevele") sluoksni. Tada viska ispurtau siuksliadezen. Dar isverciu i kt. puse ir perskalauju vandeniu. Paskui vel isverciu kaip ir buvo ir isskalbiu su muilu. Kai sudziusta, ikisu marliuka vietoj zeles. Gaunasi savos gamybos Bambino Mio, tik minkstesnis.

Tiesa, is nesuslapintu iki galo sauskelniu blogai issiima zele! Reikia tada ja pleste plest ir taip gali suplyst viskas ir gautis snipstas.
Daug parasyta, bet padaryt greiciau, nei parasyt

Beje, beardant net tobuliausias sauskelnes nustebau- pasirodo jos visos celofanines kaip ir pries 8 m. !

Siaip patarciau pirmakart isiminejant zele nebandyt su "Pampers". Vis tik ir su baltu vidum yra ten dvigubi sluoksniai. Is pirmojo sluoksnio issikrato zele, o is antrojo- kazkoks poliesteris ir vata ar kazkas panasaus. Taip beisiminejan ta turini is kiekvieno sluoksnio galima ir pasiklyst. Kaip ir sakiau, bent man lengviausia isimt ir "Bambolino", bet nebandziau "Libero'. "Maxima" ir "Huggies" turetu irgi but nesudetinga. Sekmes bandant
P.S. jei cia nebutu uzvire tokie kivircai del tu pampersu iskratinejimo, matyt niekad ir nebuciau to bandzius pati (nors buvau macius rezultata pas drauge, bet galvojau, kad begale laiko uzima tu kelnaiciu pasidarymas).

P.S. jei cia nebutu uzvire tokie kivircai del tu pampersu iskratinejimo, matyt niekad ir nebuciau to bandzius pati (nors buvau macius rezultata pas drauge, bet galvojau, kad begale laiko uzima tu kelnaiciu pasidarymas).

Iš smalsumo bandžiau iškraityti Happy baby 
Ten, pasirodo ne tik želatina, bet ir vatos prikišta labai daug...
Bet triusikėliai tikrai geri gavosi,o aš jau apie bambino mio galvojau
nes mes sauskelniu iš principo nenorim naudoti ilgiau nėgu pora valandų per dieną , o namuose darosi šalta...

Ten, pasirodo ne tik želatina, bet ir vatos prikišta labai daug...

Aš savo sūnui perku geras (t.y. Pampers, Libero, Huggies), jas maunu, kai eina į lauką, miego metu
O pigesnes (t.y. Happy, Bambolina, Maxima) dedu, kai būna namuose. O ir namuose jau vis mažiau jų sunaudoja, nes vis ant puoduko pasodinu

QUOTE(Gadiga @ 2006 10 09, 12:21)