Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip taupyti sauskelnes

Ale kiek "fainu" dalyku apie save teko isgirsti... sykstuole, nemylinti vaiko, po barus vaikscioju, tai pampersam pinigu neuztenka... doh.gif
Labai dekui moteriskutem, kurios mane palaike. Man savo pirmagyme teko auginti, kai pamperso vnt. ne centus, o litus kainavo (kalbu aisku apie kokybiskus, o ne tik imituojanciuos juos pampersus) ir taupymas buvo aktualus, net jei tu pinigeliu ir nebuvo jau labai taip striuka.
Beje "zelatinas" is nugareles nekrenta, jei vaikui laiku keiti papmpersa, o ne lauki kol ima pro krastus varveti.
Beje kas liecia palas.... kai kam tai atrodo sugrizimas i akmens amziu, bet.... jau labai placiai kalbama, kad pampersai kenkia berniuku vaisingumui.
Aisku galeciau as dabar isizeisti schmoll.gif ale kam? biggrin.gif
Kas norejo, tas naudingu dalyku rado. Ko as ir siekiau paskelbdama sia tema. O kam nereikia galvot apie taupuma - duok dieve, kad tai testusi kuo ilgiau..
Atsakyti
O as saviskei palutes dedavau daznai vat smile.gif ir visai neistaupumo , o todel , kad jei dubsiukas vis susdavo ir raudonas budavo sad.gif Ir visai nesvarbu budavo kokius pampersus bedetum blink.gif , o palutes buvo thumbup.gif
Atsakyti
Galiu ir aš parašyti šį bei tą, bet tai jau liečia paaugusius vaikučius, kai jau ant puoduko mokinam sėsti. Panaudotas sauskelnes prakirpdavau iš abiejų pusių, viską iškratydavau ir išplaudavau. O paskui į vidų įdėdavau palutę. Jei prisikakodavo išmeti tik tą įmovimą, palutės ne taip smarkiai ir susitepdavo, nereikdavo itin didelio skalbimo.
Taip lengviau būdavo pastebėti ar įsiusiojo jau šiek tiek ar dar ne, ar dar verta ant puodo sėsti.
Atsakyti
Ašara - ne ašara, tačiau 3 asmenų šeimai gyvenant iš ~500 lt per mėnesį tai būdavo reikšmingas taupymas. Kadangi auginau mergaitę, labiau šlapdavo nugaros pusė. Taigi, "pridarytą" pampersą tvarkingai praplėšdavau iš priekio viršuje, pro tą skylę iškratydavau, iškrapštydavau visą "želė" (kad geriau išsikratytų, dar po kranu pakišdavau), pampersą (tą išnarą) išskalbdavau, išdžiovindavau ir į vidų kišdavau sulankstytą "marliuką". Naujus pampersus naudodavau tik naktiniam miegui ir žiemos metu į lauką. O ant virvučių nuolat džiūdavo marliai ir sauskelnių išnaros. Kadangi mano karta išaugo vien su marliais ir liko gyvi, tai šiuo atveju mano vaikui pasisekė labiau, nes marlė pamperse visgi buvo sausiau, nei tiesiog prisysiotas skuduras. Va taip va, ir visai nejuokinga, pagarba toms, kas taupo, o ne zyzia.
Atsakyti
QUOTE(Pieva-Ieva @ 2005 04 22, 13:02)
Beje "zelatinas" is nugareles nekrenta, jei vaikui laiku keiti papmpersa, o ne lauki kol ima pro krastus varveti.

Nu vistiek nesuprantu, juk kai prakerpi pampersa ir isbyra tas zelatinas nori nenori... Sandaruma pazeidi, taip sakant... Ar as ne taip isivaizduoju... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lota: 24 balandžio 2005 - 16:52
Kai mano mazoji viduriuodavo (na kokia 15 kartu į dieną), tai to didžiojo poko užtekdavo kokiom 3 dienom. Po to kažkas parekomendavo tuos Canpol įklotėlius. Ir tikrai naudojau. Tiesiog įdėdavau i sauskelnių vidų.

QUOTE(Jomke @ 2005 04 12, 16:37)
Sutinku kad šie įkloteliai geri , bet jei vaikas viduriuoja ir jie nepadeda . Jie juk skirti kietam kakučiui , o kai viduriuoja susigeria ir i pampersa , o paskui ta rugštis grauziai vaikiukui užpakaliuka .

O kas dėl rūgšties, tai juk iš karto pakeiti ir naują įdedi, jug viduriuodama "šimtą kartų per dieną", tai tas paviduriavimas būna, na kaip cia pasakius...maksimum arbatinis saukstelis..., tai susiterlioja tik tas įklotelis. O jei truputi patenka ir ant sauskelnių, tai juk įdedi naują įklotėlį ir užpakaliukas lieka apsaugotas.
Atsakyti
O kiek tie įklotėliai kainuoja ir kiek ten jų pake yra, bei kur jų pirkti yra???
Atsakyti
Kainuoja apie 5 litus, tame poke yra 100. Na aš pirkau Kaune vaikiškų prekių parduotuvėje priešais muzikinį teatrą, bet jų tutėtų būti visose parduotuvėse, kur prekiaujama vaikiškom prekėm, nes šiaip visose tuose prekybos centruose (Maximose, Rimi ar pan.) niekada nemačiau.
Atsakyti
Bet juk tas pampersų karpymas ir kombinavimas šitiek atima laiko g.gif
Aš įsitikinau, kad nieko nesutaupau pirkdama pigesnes sauskelnes. Jos būna mažiau talpios ir gumutės silpnos. doh.gif , kai viskas trykšta per šonus ir vaiką reikia 3 kartus per dieną rengti.
Atsakyti
mamos nepamirskit, kad taupydamos sauskelnes galit vaikui sukelti ivairius uzdegimus!
o jei tikrai norite sutaupyti, mokinkite vaika atlikineti reikalus ant puoduko!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mader: 11 gegužės 2005 - 08:50
Neskausmingas ir labai sveikas sauskelnių taupymas būdas - kuo ilgiau leisti kūdikiui spardytis nuogu užpakaliuku biggrin.gif
Ant vystymo stalo patiesiu vystyklą (frotinės medžiagos) ir dar po ruriuku gabalėlį (30 x 30 cm) suplėšyto seno medvilninio užvalkalo (ypatingai minkštutė medžiaga). Tokiu skudurėliu nušluostau servetėle nuvalytą arba nuplautą užpakaliuką (ant drėgno ruriuko jokiu būdu negalima dėti sauskelnės). Vaikui per kiekvieną vystymą nuogam leidžiu spardytis tol kol atvėsta odelė ( 10 - 15 min. priklausomai nuo kambario temperatūros). Pirmais mėnesiais per tą laiką ir pakakodavo ir pasisiodavo thumbup.gif Pakakojus - mažąjį skudurėlį išmetu, o vystyklą išskalbiu kartu su visais rūbeliais (tiesa, iškart po kakojimo vystyklą reikia praplauti su ūkišku muilu). Taip pradžioje sutaupydavau po 3-4 sauskelnes, dabar apie 2 , nes kakoja tik valgydama mirksiukas.gif Ir vaikui sveika ir mamai gerai.
Atsakyti
Manau iš taupumo šaiposi tik tas, kam pačiam nėra poreiko taupyti. Šiaip tokioms patarčiau ir tos temos neskaityti- juk ne į jus kreipiamasi. Dabar turiu galimybę nataupyti sauskelnių ir taip pat galiu postringauti apie vaiko sveikatą, bet auginant pirmagimę labai būtų pravartu šios temos mamų patarimai. Beje- skaičiuokit kaip norit, ale tas palų plovimas ir lyginimas taip pat kainuoja, o dar įskaičiuokim ir pačių palų kainą (pirmagimei siuvau iš senų paklodžių ir pirktinės marlės, nes pirkti vystiklus man buvo perbrangu).
Atsakyti