Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip taupyti sauskelnes

Galbūt nepasakysiu nieko naujo, bet gal kam ir padesiu smile.gif Kazkada man tai buvo labai aktuali tema smile.gif
Kai auginau savo pirmagyme - ziauriai daug sunaudodavom sauskelniu. Ir vis del to "stambesnio" gamtinio reikaliuko. Padaro nedaug, o sauskelnes jau sugadintos, o jei dar ka tik keistos buvo, tai visai apmaudu daresi. cry.gif
Todel darydavau stai ka: nugareles dalis dazniausiai lieka beveik nepaliesta. Tai as ja nukirpdavau ir dedavau i sauskelnes kaip idekliuka. Ir atsitikus tai stambiajai "nelaimei", atsisveikint reikedavo tik su tuo idekliuku. thumbup.gif Galima naudoti ir marliuka, bet tada butu daugiau skalbimo.
Atsakyti
Tinginys dusyk dirba, šykštuolis dusyk moka - tai liaudies išmintis. Bet ji pamatuota. Savo karčia patirtimi įsitikinau, jog čia nesutaupysi.
Atsakyti
Na kodel taip griestai. As irgi taupau. Bet palu pagalba. Nors istikruju koks cia taupumas, kai reikia skalbti. Ale vistiek moraliskai lengviau kai maziau sunaudoji sauskelniu.
Atsakyti
Nesupratau. Taigi prakirpus sauskelne, isbyres visas "zelatinas", kuris labai degina ir "griauzia" oda. Patarciau taip neeksperimentuoti.
Man, beje, irgi atrodo, kad sauskelniu taupyti is principo negalima.
Atsakyti
aš tai palites uždedu kai noriu sutaupyti, nors kai mažytė budavo dažnai prisidirbdavo dabar taip nėra
Atsakyti
O aš taupau va taip: Visad perku dviejų rūšių sauskelnes, tarkim "pampers" didžiausią pakuotę, ir kitas pigesnes tarkim "bambino", paskaičiavau kad "pampers" vienetas kainuoja 50cnt. o "bambino" 25cnt. "bambino"jas naudojam dieną, kai sauskelnes keičiamos dažnai, o nakčiai ir į lauką dedu "pampers" nes jos sugeria geriau. Tai gi mėnesio gale paskaičiuoji, kad tikrai susitaupė.
Atsakyti
Va tokiem reikaliukam yra vienkartiniai įklotėliai į sauskelnes Canpolo, 100 vienetų virš 5 lt 4u.gif Aš tai taip dariau,kai viduriavo kas 15 min vaikis mnao, nes pampersai tai ėjo vėjo greitumu, tai dėjau palutę, bet ir šitie įklotėliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 04 12, 16:12)
Va tokiem reikaliukam yra vienkartiniai įklotėliai į sauskelnes Canpolo, 100 vienetų virš 5 lt 4u.gif Aš tai taip dariau,kai viduriavo kas 15 min vaikis mnao, nes pampersai tai ėjo vėjo greitumu, tai dėjau palutę, bet ir šitie įklotėliai thumbup.gif

Sutinku kad šie įkloteliai geri , bet jei vaikas viduriuoja ir jie nepadeda . Jie juk skirti kietam kakučiui , o kai viduriuoja susigeria ir i pampersa , o paskui ta rugštis grauziai vaikiukui užpakaliuka .
Atsakyti
QUOTE(avei @ 2005 04 12, 18:22)
O prie ko čia ta ironija? g.gif Ną taupo, mamytė, kas čia tokio? Manau, kad ne viena šitam forume žino, kas yra pinigėlių stygius  smile.gif

O aš prieš 10 metų, pampersą ant radijatoriaus džiovinau tongue.gif  Fu kokia aš biggrin.gif

Na, mano postas tikrai be ironijos buvo.
Šiaip reiktų ir apie vaikelio sveikatą pagalvoti - sauskelnės juk pagrinde patogumas tik tėvams, o ne vaikui. Vaikui pagrindinis poreikis - būti sausam. O jau kaip mes ta poreikį patenkinsim - dėdami sauskelnes, ar keisdami palas vos susitepė - tai jau mūsų, o ne vaiko reikalas. Taigi tėvams rinktis. Nu jei nėra pinigėlių, tai nėra, tada renkamės pigesnį varianta, bet ne prastesnį.
O pampersus ant radijatoriaus prieš 10 metų, manau ne tu viena džiovinai smile.gif Bet tai turbūt dėl informacijos stokos - kad išdžiūvęs jis niekam tinkamas. Bet dabar informacijos tai tikrai pakanka, ir taip elgtis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2005 04 11, 14:44)
Na kodel taip griestai. As irgi taupau. Bet palu pagalba. Nors istikruju koks cia taupumas, kai reikia skalbti. Ale vistiek moraliskai lengviau kai maziau sunaudoji sauskelniu.

QUOTE(nirmeda @ 2005 04 12, 21:26)
teisingai, nereikia juoktis ar ziureti truputi su pasaipa.man kolkas nera butinybes taupyt, bet niekada nesakyk niekada arba kitaip tariant, nespjauk i sulini is kurio gali pats kada nors atsigerti mirksiukas.gif

Nė iš vienos nesijuokiau ir nesišaipiau. Ir griežtai nė vienai nesakiau. Tiesiog paminėjau savo karčią patirtį. Aišku, medikai neįrodė, kad šlapimo takų infekcijos ar nuolatos besikartojantis vaginitas mano penkiametei mergučei - sauskelnių taupymo pasekmė, bet ar man dėl to ramiau?
Suprantu taupymą pinigų, kai perkamos, tarkim, pigesnės (galbūt ir ne tokios talpios sauskelnės) trumpam laikui, na, prieš maudymą, žinant, kad mažius dar "kažką" darys. Pagaliau ir pačių palų naudojimą suprantu, nors puikiai žinau ir skalbimo priemonių, ir vandens, ir elektros, ir pagaliau laiko kainą. Bet niekaip nesuprantu tų iškarpymų (atsiprašau už palyginimą, bet ar sau paketus irgi iškarpote?), palos kišimo į sauskelnes ir t.t. Juk kalbama ne tik apie pinigus, bet ir apie vaiko sveikatą. Na, bet čia kiekviena mama savo vaikui - super!
Atsakyti
As niekada netaupiau ir netaupysiu, gal tiesiog jei stygtu pinigeliu-kavineje maziau sedeciau biggrin.gif na vienu zodziu nera butinybes taupyti.

Niekada nemoralizuoju kurios taupo, juk ne is gero gyvenimo turbut g.gif

Mano drauge augino viena dukryte, gyveno tik is mazos pasalpos. Ji irgi taupe, pakakoja mergyte kietai i pamperi, drauge ji iskrato ir vel ta pati deda, o ka daryt????? Kiek galedavom padedavom, bet ir pati ne visada turi 4u.gif
Atsakyti
Jei jau tokiu budu bandoma sutaupyti,tai gal geriau isvis nedeti pampersu?Mokanti sedeti vaika,galima pratinti prie puoduko,o kad pridarys i kelnes doh.gif tai irgi nera labai jau baisu rolleyes.gif
Atsakyti